Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeDec 16th 2012
     permalink
    KARKO - ja teraz czytam TO i padam ze śmiechu, rozkłada macierzyństwo na czynniki pierwsze, te dobre i te złe :)
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeDec 16th 2012 zmieniony
     permalink
    A ja znowu z tych podròzujacych, rodzina M mòwi na mnie turista, ja czytam teraz ta trylogie Gildia Magòw Trudi Canavan, dostalam od siostry ,nie mòj gatunek ale wciagla mnie...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeDec 16th 2012
     permalink
    Mrs jaka zima? u mnie od wczoraj 5 na plusie :) a wcześniej to była piękna zima :) ehhh i znowu święta po wodzie :(
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeDec 17th 2012
     permalink
    No na BN w Krakowie niestety sniegu nie bedzie...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    u Nas niby w pogodzie pokazuje śnieg od soboty tj 22.12 i temperatury ujemne więc hmmm fajnie by było gdyby nasypało śniegu:) a potem od 27.12 znowu ciepło i deszcz :(
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Peaberry, podpytałaś mamę? Fragile, dzięki, ale to dla MOJEJ MAMY ma być ;)

Treść doklejona: 17.12.12 09:40
    czytała ktoras z was może Pewnego dnia Giffin Emily lub Drugie spojrzenie Picoult Jodi?
    na www empiku mi wpadły...ale nie wiem
    --
    •  
      CommentAuthormarylove
     permalink
    Karko tej Jodi Picoult nie czytałam ale jej książki na pewno nie są lekkie. Chociaż dobrze się czyta.
    Polecam Fannie Flagg albo Petera Pezzelli.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    KARKO: Fragile, dzięki, ale to dla MOJEJ MAMY ma być ;)

Aaa, widzisz, gorączka mi się na oczy rzuciła ;)
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny strasznie sie ciesze bo pozytywnie rozpatrzyli moja prosbe o umozliwienie mi praktyk w LHS w Zamosciu na spadycji:bigsmile:Zaczynam 7.01:bigsmile:Troszke inaczej niz przy spedycji z ciezarowkami:tongue::wink:Strasznie sie ciesze.:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ale u nas dzisiaj sniezyca! jechalam do domu trase 5minutowa ponad 20, myslalam ze z wrazenia puszcze pawia na kierownice; miasto zatarasowane przez tiry bo pod gorke nie podjechaly i wszystko stoi :/ i znowu zima zaskoczyla drogowcow w polowie grudnia :devil::devil::devil:
  2.  permalink
    MrsHyde: ale u nas dzisiaj sniezyca! jechalam do domu trase 5minutowa ponad 20, myslalam ze z wrazenia puszcze pawia na kierownice; miasto zatarasowane przez tiry bo pod gorke nie podjechaly i wszystko stoi :/ i znowu zima zaskoczyla drogowcow w polowie grudnia

U nas tak bylo w sobote.istny dramat.Malo tego ze sypalo to na drodze szklanka.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Podlasie porzadnie zasypalo, mamy tu straszne zamiecie no i mroz na noc -10 zapowiadaja, wieje tak ze malo glowy nie urwie i mimo ze wieczorem termometr pokazywal tylko -5 to bylo tak zimno ze mna telepalo a doslownie kilka min. pod domem bylam; mam nadzieje ze te ukrainskie sniegi do nas nei dotra
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja do autobusu moze daleko nie mam ale jakbym dotelepala sie z mlodym z domu do autobusu a potem z przystanku do przedszkola to pewnie bysmy sie niezle uszlajali zwlaszcza ze akurat chodniki w tych rejonach zupelnie nie tkniete i przez zaspy przedzierac sie trzeba co wiem z dzisiejszych relacji uczniow :/
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    U Was śnieg a w centralnej Polsce leje deszcz. Żeby to jeszcze padało... A skąd! Leje... Ja się zestroiłam w obcasy, rajstopki i krótką spódniczkę. Zmarzłam jak diabli!
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Elfika ale jak mloda w przedszkolu zostawilas to chyba do pracy nie szlas? Ja bym musiala chyba drugie ciuchy na zmiane zabrac :(
    A na dodatek przez te wiatry mam meeeeega wyziebiona sale, mowie wam pizdzi i gwizdzi ze az mnie po dzisiejszych 7lekcjach plery bola a mialam bluzke na ramiaczka, sweterek cienszy na krotki rekaw na to sweter z krotkim rekawem gruby i na 7 lekcji bezrekawnik od kolezanki pozyczylam, nie wiem czy mialam z 16 stopni :cry:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mnie jturo czekaja zakupy dla rodzicow, chyba auto zostawie pod szkola i z bta skocze i siatki przytargam bo na osiedlu jeszcze sie zakopie, juz dzisiaj malo nie spalilam sprzegla bo w zaspie stalam :/
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    A na Slasku odwilz, snieg sie stopil i w sumie plusowa temp dzisiaj :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeDec 18th 2012 zmieniony
     permalink
    Lexia na śląsku jest wstrętnie i brzydko :( jednak wolę śnieg od deszczu jaki padał wczoraj :(

Treść doklejona: 18.12.12 09:10
    Mrs a co ty sprzęgło tak wykańczałaś na zaspach? :shocked: mój by mnie chyba udusił za takie coś :(

Treść doklejona: 18.12.12 09:14
    dla mnie śnieżyca czy inna pogoda wolę jednak wybrać jazdę samochodem niż tramwajami czy autobusem... chyba nigdy nie miałam z tym problemu czy obaw a zawsze jakby nie patrzeć siedziałam w swoim nagrzanym samochodzie :) i byłam niezależna... W jednej z największych śnieżyć pamiętam jak wracałam z mazur gdzie miałam do pokonania 450km... moja mama to tylko się modliła a Ja jechałam...
    •  
      CommentAuthorLexia
    • CommentTimeDec 18th 2012
     permalink
    Ladybird76: Lexia na śląsku jest wstrętnie i brzydko :( jednak wolę śnieg od deszczu jaki padał wczoraj :(

A z tym to się zgodzę, pogoda beznadziejna... Sto razy bardziej wole mróz i śnieg niż deszcz i szarość.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    dzisiaj idąc piechotką miałam wrażenie, że to nie jest zima jeszcze a jesień... ciepło jakoś i przyjemnie!
    Ja chce śniegu na święta aaaaa
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas, na pomorzu, też wczoraj pluchowato było...
    a dziś śnieżek padał i chłodniej znów :))

Treść doklejona: 18.12.12 17:14
    btw. mamy choinkę!!!!!!!!!!!! :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    będę może miała jutro :) bo mąż jedzie z mamą i córkami!

Treść doklejona: 18.12.12 17:26
    muszę Wam wstawić kilka zdjęć z czego wieszak z pewnością znajdzie się u dziewczyn w pokoju ze starych stołków jakie mi zostaną:)

NO I TO JEST DEBEŚCIACKIE :) moje przepisy zawsze latają po meblach

•  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    co do zimy to u nas pelna geba, sniegu po kolana; od 7 do 15 nasypalo tyle ze nie szlo juz bramy otworzyc :/ dzisiaj nie zdecydowalam sie jechac autem i cale szczescie - samochody w poprzek staly i mnostwo stluczek. Od niedzieli w sumie nie przestalo u nas padac nawet na chwile :devil:

Lady ja nie znam handimanii ale kilka rzeczy ktore wklejalas z ich inspiracji juz robilam w zeslzym i w tym roku, lubie sie babrac z takimi pierdolami :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Mrs a u Was na letnich jeżdżą jeszcze, że ich stawia w poprzek? :)
    nie wiem ale jak u Nas był śnieg to Ja choć dużo i codziennie śmigam to nie widziałam nikogo w poprzek :P

Treść doklejona: 18.12.12 18:33
    Mrs a Ja nie wiedzieć dlaczego nie mam wiecznie czasu :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady u nas jest po prostu tyle sniegu no i niestety plugi nie jezdza, na glownych ulicach nie widac nawet linii a u mnie na osiedlu na asfaltowej ulicy sniegu jest tyle ze mi do butow nawpadalo jak wysiadalam z taxowki :/
    mnie to juz szlak trafia na sluzby drogowe, nie sprzataja dopoki pada czyli juz 2 doba mija kiedy na osiedlach plugow nie bylo widac o solniczkach nie wspomne. A jeszcze glowna ulica mega zakorkowana bo to przelotowka gdzie na wjezdzie do miasta jest pod spora gorke a ze to trasa przelotowa to tiry ja co roku w sniezne dni blokuja bo podjechac pod gore nie moga :(
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    JA nie chce deszczu feee, lece do PL ,pojezdzic na sankach a niech to szlak...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    zdjecia ode mnie z miasta, sytuacja z wczoraj, dzisiaj NON STOP pada

droga dojazdowa do miasta

asgd

centrum miasta - deptak i rynek

daad
    sa
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    No to jest zima...
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    ładny ryneczek macie Hydi
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    rany jak cudnie !!!

u nas tak było przez tydzień a wczoraj cały dzień padał deszcz i było plus 7 stopni i po śniegu ani śladu
    a co to za Święta bez śniegu :sad::sad::sad:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a u nas teraz -7 i ma byc z dnia na dzien chlodniej i ... jeszcze wiecej sniegu; ponoc do swiat powinien zostac takze nie jest zle

kawalek mojego podworka i ulica, ktora niedawno malolaty od sasiadow odsniezali quadem

vs
    das
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    To ja myslalam ,ze tylko tutaj nikt nie odsnieza no ja w PL ,mieszkam na osiedlu gdzie zawsze bylo odsniezane...
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Hyde, pięknie - tak bajkowo :-)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no drzewa wygladaja naprawde bajkowo... chociaz bajka nie bedzie jturzejsze przedostanie sie do i z pracy
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    No niestety - coś za coś :-/
    --
  3.  permalink
    Zostań w domu z kubkiem gorącej herbaty i podziwiaj widoki :wink: Ja tak robię od tygodnia :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    gdybym glupia nie byla i nie zrezygnowala z L4 to bym tez tak robila, ale pocieszam sie ze jeszcze tylko 3 dni, i to sroda i czwartek po 3 lekcje a w piatek nie mamy lekcji tylko apel i wigilie klasowa wiec po 13 w domu bede
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    U nas tak było przez 2 a może i dłuzej A teraz pozostałości po śniegu i ślizgawica :/
    --
  4.  permalink
    elfika: no i?po pierwsze nie brzmi to jak wiadomosc meza dozony. po drugie nie wierze, ze tirowiec dal sie zepchnac osobowce.tyle w temacie.

Nie oczekuje od Ciebie wspolczucia wiec jak masz mi walic takimi tekstami to lepiej nie komentuj.A z wiadomosci wycielam fragment!Tyle do Ciebie!

A i czytaj dokladniej jak juz zaczynasz..Bo to gosc z ciezarowego zepchnal mojego meza a nie z osobowki...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Cobraczek: Gdybym chciał go wpuścic przed siebie i auto przedemną musiałbym zwolnić do ok 50km/h wiec tego nie zrobiłem.

a dlaczego nie mogl zwolnic??

elfika: juz nie moglam patrzec na Malza jak szyfelka do zmiotki smiga, wiec wyszlam do niego z UWAGA Biankowa lopatka do piasku z tekstem 'tylko sie nie smiej'

moje dzieci wlasnie lopatka do piasku tez odsniezaja :) a w ogole to i ja i maz w samochodzie mamy mini lopaty do odsniezania na wszelki wypadek; dzisiaj moi uczniowie dojezdzajacy do szoly z pobliskich miejscowosci (tak od 15 do 45km maja) w bagaznikach mieli ze soba normalne lopaty to odsniezania i 'uzdatniali' parking pod szkola, a potem jedna z nauczycielek odkopywali z innego pobliskiego parkingu
  5.  permalink
    MrsHyde: a dlaczego nie mogl zwolnic??

Nie mam pojecia.Powiem Ci,ze sama sytuacja ze ktos z nozem wyskoczyl i zaczal go bic mnie ruszyla...Pierwszy raz w zyciu cos takiego mu sie zazylo.Powiedzial mi,ze nigdy sie juz nie zatrzyma,poprostu to byla nauczka.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a ja mam wrazenie ze po prostu jak wielu tirowcow wyszedl z zalozenia ze jest krolem szos i nie bedzie nikt go wyprzedzal

poza tym, nie rozumiem takiego wysylania wiadomosci jak on jest w trase a ty gdzie indziej, niepotrzebnie tylko sie denerwujesz a to nic zupelnie nie zmienia; lepiej bylo opowiedziec to po powrocie a nie cisnienie podnosic
  6.  permalink
    elfika: wrzucajac takie historie trzeba liczyc sie z komentarzami, do ktorych mam prawo

Dobrze,tylko napisalas mi to z jamis wrzutem...Poprostu chcialam sie podzielic z wami ta historia bo nie mam z kim....
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Cobraczek: poprostu to byla nauczka.

Takie niewpuszczanie BO NIE, często można zaobserwować niestety, nawet kosztem dużego ryzyka. A już chojrakowanie i awanturowanie się łacznie z wymuszaniem zatrzymania się nawet winnego kierowcy, to już maks lekkomyślność... Nigdy nie wiadomo na kogo się trafi... a gdyby tamten facet miał broń?
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
  7.  permalink
    MrsHyde: poza tym, nie rozumiem takiego wysylania wiadomosci jak on jest w trase a ty gdzie indziej, niepotrzebnie tylko sie denerwujesz a to nic zupelnie nie zmienia; lepiej bylo opowiedziec to po powrocie a nie cisnienie podnosic

Wiesz przeraza mnie mysl,ze to moglo sie skonczyc tragedia:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Mrs kurcze ale Ci zazdroszczę tego śniegu... na śląsku to najczęściej jest tak, że zawsze będzie cieplej niż w pozostałych rejonach polski :(
    Śnieg u Nas przewidują w piątek tak więc mam nadzieję, że się to spełni :) bo aż zazdroszczę Wam tej aury :)

Mrs a gdzie macie taki duży kawałek podwórka? od tarasu? - wygląda na dość sporo!

Treść doklejona: 18.12.12 22:15
    Cobraczek widać tak miało być :) Bogu dziękować i żyć dalej... a życie przez pryzmat takiego doświadczenia postrzegać nieco głębiej (...)
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Wiesz co, Roxy...
    Może ta historia jest prawdziwa, a może nie... Nie to ma znaczenie.
    Chciałaś się nią z nami podzielić- fajnie...

Ale dlaczego potem piszesz,że są tu wyłącznie użytkowniczki, które Cię wyśmiewają/szydzą z Ciebie...?
    --
  8.  permalink
    elfika: Dziewczyny, maz Cobraczka zostawil swego czasu pod jakims filmikiem w necie, na ktorym facet probuje zadzgac nozem kobiete, a jego koment, i to podwojny, brzmi mniej wiecej 'czy ktos widzial te zaje...fajne audi A8'.....wiec co tu sie dziwic takiej postawy za kolkiem?!

Wez sie puknij...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: Mrs a gdzie macie taki duży kawałek podwórka? od tarasu? - wygląda na dość sporo!

a gdzie tam, od okna do granicy z ciotka mamy 6m i w szerz 12m bez kilkunastu cm, na focie tak po prostu wyglada
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Cobraczek przeraża mnie też to co napisał Twój mąż:
    Cobraczek: Gdybym chciał go wpuścic przed siebie i auto przedemną musiałbym zwolnić do ok 50km/h wiec tego nie zrobiłem. Proste, prawda?
    Każdy rozsądny człowiek wolałby zwolnić bo z wariatami właśnie na drodze tak bywa... Dziwię się też albo nie rozumię jak mąż Twój mógł go gonić bo domyślam się, że to była osobówka a mąż tirem...
    Wybacz ale sytuacja poniekąd złośliwa i na własne życzenie!
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.