Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 19th 2012
     permalink
    Kaska moje menu jest wrzucone w odpowidnim temacie TUTAJ
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Uffff, mega dyskusja mnie ominęła :tooth:

Witam się o 10 prawie już :boogie: niedługo ruszam na ostatnie chyba już zakupy przedświąteczne :rasta:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kurde jak sobie pomysle ze musze sie isc odziac w fufajke i do szoly wyruszyc przez zaspy to az mnie trzesie. Musialam wypracowac tez jakas technike dojscia bo na osiedlu sniegu po kolana a to jakas 1/3 drogi takze do szkoly ide w legginsach a biore spodnie na przebranie bo inaczej w mokrych bym chodzila, najgorzej ze nie mam dlugich kozakow tylko takie popierdolki krotkie wiec sie niezle uszlajam
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania dasz radę... najwyżej poproś kogoś to Cię do-kula :)

Treść doklejona: 19.12.12 10:23
    a mnie czeka marsz piechotką do świętochłowic a mam takiego doła i lenia, że ehhh :(

Treść doklejona: 19.12.12 11:29
    a to jedyny pocieszny widok z mojego okna - ten po prawej :) a tak to szaro, buro i depresyjnie :(
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Natalaa: Witam się o 10 prawie już niedługo ruszam na ostatnie chyba już zakupy przedświąteczne

Hehe, a ja czekam aż mi kurier przywiezie :DDDDD Chora jestem to się nigdzie nie ruszam,niech zakupy przyjdą do mnie, a co :)

A wczoraj z gorączką robiłam pierniczki i biscotti, nie wiem, co mnie naszło. Ale chyba pomogło, bo dzisiaj się trochę lepiej czuję ;)))
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    JA juz mamwszystko zapakowane i wszadzone do walizki,same prezenty 11 kg a mog miec 15kg...dobrze ze do podrecznego 10kg moge jeszcze zapakowac...
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Natalaa: niedługo ruszam na ostatnie chyba już zakupy przedświąteczne :rasta:

Zazdroszczę.. Ja dopiero w sobotę jadę :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja jeszcze wszystkiego nie mam... masakra :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeDec 19th 2012 zmieniony
     permalink
    Przez jakiś czas nie działało forum - pierwsze co pomyślałam to to, że mąż jednej z użytkowniczek w odwecie za komentarze zrobił jazdę jak Chuck Norris i "zabił internet" :D

Tak sobie przesledziłam wczorajszą dyskusję, pogooglowałam i przeraża mnie, że niektórzy tak lekkomyślnie i tak wiele informacji, które się pięknie wiążą potrafią wrzucić do sieci. Nawet ślub Ewy wyskakuje wraz z ujęciami - pewnie całej - rodziny.

Oj, myślałam kiedyś, że wiek nie ma zbyt wiele wspólnego z rozumem, ale chyba jednak ma. Wyjątkiem tutaj jest Lexia, ale to szczególny przypadek (w pozytywnym tego słowa znaczeniu).
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_Fragile: w odwecie za komentarze zrobił jazdę jak Chuck Norris i "zabił internet" :D

:rolling::rolling::rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Fragile no wiesz Ty co :) My wszystkie ( prawie ) nie dość, że młode to jeszcze wybitnie inteligentne :)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Przepraszam, kajam się i posypuję głowem popiołem :devil:

Ty się Natalaa nie śmiej, bo takie groźby "bo mój miś twojemu misiowi" już nie raz się fatalnie kończyły. Tutaj akurat mogło zakończyć się śmiercią 28dni. A przynajmniej forum ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    to nie te święta Frag :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Zorientowałam się jak kliknęłam "wyślij" ;))) Oj, i tak już niedługo, może zostać ;)

A tak wracając do świąt - mąż nie mógł na osiedle wjechać, bo droga prowadząca do centrum handlowego jest TAAAAAK zakorkowana, że hej... Chyba rezygnujemy z samochodu do świąt...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_Fragile: Tutaj akurat mogło zakończyć się śmiercią 28dni. A przynajmniej forum ;)

--
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Eee, ja Ci dałam ooo, bo się zamiast emotikona wyświetliło CBA.pl (oczywiście najlepszy darmowy hosting) :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    z początku była emotikona, a później wskoczyło CBA :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    "Komplement" miesiąca dziś usłyszałam - "Blondynka i zna się na księgowości?!?" :devil: "Urocze" co? :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Elfika moj maz byl dzisiaj w Oce, mowi ze u was jest jednak mniej sniegu niz u nas i miasto dzieki temu lepiej ogarniete

Treść doklejona: 19.12.12 21:27
    a co do prezentow... ja zaczelam kupowac w pazdzierniku :shamed:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    elfika: rzeczywiscie dzis wyglada to calkiem niezle ale wczoraj to byla totalna rzeznia. z reszta im dalej od srodmiescia tym gorzej

u nas tragedia w dalszym ciagu, w centrum tez, dzisiaj pod szkola uczniowie poszli odsniezac cos co dotychczas bylo parkingiem bo nie bylo gdzie parkowac

elfika: dobrze. przynajmniej na spokojnie i nie odczujesz tak wydatkow na swieta.

gdyby nie to ze juz mialam prezenty to pewnei dzieci by nie dostaly tego o czym marza, w tym miesiacu leczenie dzieciakow i moje kosztowalo nas 1,5tys :cry:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u laryngologa w wawie 320zl, u mnie u oku 80, potem 300zl okulary a reszta (ponad drugie tyle) leki dzieciakow i moje ( w tym te poupadkowe)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a nie bedziesz probowala zapisac malej do alergologa w CZD?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    jako dziecko bylam leczona w CZD bo wszyscy inni lekarze olewali sprawe;
    a tak w ogole to szkoda ze moj alergolog tutejszy zmarl bo byl swietnym specjalista z "nosem" do nietypowosci
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    MH jejuu 1500 na leczenie :shocked: i to jeszcze w tym czasie przedświątecznym masakra po prostu, no i weź nie miej człowieku i co tu robić...

apropo nietypowości chorób, czytałyście jak polka uratowała się dzięki odcinkom dr Housa?

Lekarze ją odsyłali i rozkładali ręce, a ona z jednego odcinka serialu powiązała wszystkie objawy i zaczęła się badać konkretnie w kierunku tej choroby i okazało się to rzeczywistością...
    --
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Tak ja czytałam wczoraj na wp ,bardzo lubię oglądać ten serial ,fajnie ze go wrzucili bo by nie było co oglądać ,a co do choroby to wystarczyło wypisać skierowanie na rezonans magnetyczny ,no ale nasi lekarze ..szkoda mówić
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    tak, uparli się, że jest gruba i że na bank za dużo "żre"... no cóż..
    --
  1.  permalink
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeDec 20th 2012
     permalink
    No to chyba tu pasuje, zwłaszcza, ze co raz częściej czytam o "morderczych" zapędach niektórych z Was i Waszych bliskich :tongue: . Na zachętę dodam to co przed chwilą usłyszałam w tv śniadaniowej, że mięso zestresowanego karpia jest niezdrowe, że podczas niesienia w siatach następuje "przyducha", która odpowiada za zasmradzanie mięsa - zapach mułu.
    JESZCZE ŻYWY KARP
    http://akwarium.info.pl/aktualnosci/gaja2012/niekupuj2.png

Treść doklejona: 20.12.12 08:46
    o matko, Aga... koszmar :sad:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Obejrzałam kilka razy, łudząc się, że to żart... brak mi słów:neutral:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    A ja zadzwonilam do pracy zlozyc zyczenia a wlascicielka " dobrze ze dzwonisz bo od 2 stycznia zaczynasz prace" no popatrzcie w zyciu bym nie przypuszczala ,ze zaczne tak wczesnie ,troche szkoda mi zostawic Venere ,no ale przy tym kryzysie to i tak szczescie ze praca jest...i nie odmòwie...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ewa to ogromne GRATULACJE :)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    Lady dzieki... i znowu zycie mnie zaskoczylo ,tym razem mile...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :clap:
    cieszę się razem z Tobą!
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Talka, a co u Was?
    Jak Paulinka? No i jak wspólne mieszkanie?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Właściwie nic nowego poza tym, że "użeramy się" ze sprawą spadkową po: dziadku, babci i cioci. Sprawa nieźle zagmatwana, bo nikomu z powyższych nie było po drodze by sporządzić testament lub sprawy uregulować jak kolejne osoby umierały. Kasy mnóstwo już władowanej, a to nie koniec. No kolorowo się nie zapowiada :devil:

Paulinka (jak to ona) rozwija się ekspresowo. Zaczyna coraz pewniej stawiać samodzielne kroki.

A my? Jakoś żyjemy, he he. Staramy się "ogarnąć" rzeczywistość :P w lutym mija rok samodzielnego mieszkania i... to była NAJLEPSZA decyzja z moich dotychczasowych! :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorasiunia899
     permalink
    a co do akcji w Radomiu, widziałyście http://allegro.pl/zbyszko-3-cytryny-zajumany-z-wigilii-w-radomiu-i2885860521.html ?
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    A co do spadku i testamentòw ,to jak bylam w PL ,TO poszlysmy razem z mama do notariusza ,bo ostatnio to jakas moda na te tstamenty ,wiec poszlysmy sie zapytac ,czy jak jej zabraknie to potrzebny jest testament ,do odziedziczenia mieszkania a ona powiedziala ,ze nie bo automatycznie przechodzi na còrki...testamet tylko wtedy jakby chciala przepisac na jedna còrke...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nie ma problemu, jeśli nie ma sporów. gorzej, jeśli jest taki wujek, co twierdzi, że wszystko jest jego :confused:
    --
  2.  permalink
    Umieszczalam na wakacje watek o zagnionym Łukaszu Wygadańczuku,ale zostal usuniety.Dzisiaj sie dowiedzialam,ze znalezli go,niestety final tej sprawy nie jest szczesliwy.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,W-Hrubieszowie-znaleziono-zwloki-14-letniego-Lukasza,wid,15194505,wiadomosc.html?ticaid=1fbc9
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    wg mnie najlepiej mieć zapis testamentowy i tyle... wiele lat teściowa boryka się ze spadkiem po swojej mamie... :(
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas na razie poszło sprawnie. mamy podzieloną gospodarkę. teraz będzie podział domu i mieszkania w gdyni. no i pieniędzy (o ile jakieś są, na kontach). sprawa była rozpoczęta jakoś w lutym 2012. w październiku uprawomocniło się postanowienie o podziale.
    w styczniu zaczynamy kolejną sprawę.
    --
  3.  permalink
    Gratulację Eva:))
    Ja też się dzisiaj dowiedziałam, że od stycznia mam pracę, także dostałam prezent na święta:)
    -- http://cudmania.blox.pl/html
  4.  permalink
    czesc dziewczyny
    co u Was? Jak przygotowania? Prezenty kupione? zakupy zrobione?
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    U mnie nie ma żadnych przygotowań :devil:
    --
  5.  permalink
    wybywacie na wszystkie dni ?
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    W sumie wybywamy. Ale gdybyśmy byli w domu, też nie byłoby przygotowań:wink:
    --
  6.  permalink
    a czemu?
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Bo my nie obchodzimy świąt:wink:
    --
  7.  permalink
    no rozumiem
    ale wiesz- to jest siła wyższa :) Sklepy są zamknięte, wiec zakupy zrobic trzeba, nie? :)
    A mały dostaje prezenty gwiazdkowe?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja mam jeszcze kupic choinke, owoce i pieczywo; wszystko inne juz mamy
    maz sie zadeklarowal ze caly weekend sprzata takze przede mna "tylko" gotowanie, pieczenie i realizowanie planu dekoracyjnego
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.