Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 21st 2012
     permalink
    Hyde - :clap: super klasa! nie ma co!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 21st 2012 zmieniony
     permalink
    Lexia: a jakie potrawy w koncu sie pojawily? ;)

1. kluski z makiem
    2. ryba po grecku
    3. salatka sledziowa
    4. sledzie na slodko (moje)
    5. krokiety z kapusta
    6. pierogi z kapusta i grzybami
    7. sledzie pod pierzynka
    8. sledzie w oleju z cebulka
    9. salatka warzywna
    10. salatka sledziowa z biala fasola (niezla)
    11. koreczki sledziowe (chleb sledz sliwka oliwka)
    12. sledzie z ananasem i curry

do tego 2 ciasta, chleb, mandarynki i banany
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    A ja dostane ksiazki ,duuuzo ksiazek i bardzo sie ciesze...napisalam list do Mikolaja...(siostra zbierala )
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a ja nic nie dostane, byłam niegrzeczna :devil:
    nie no żartuję... Rafał się piekli, bo mu nie chcę powiedzieć co chcę :bigsmile: tzn. on wie, że ekspres, ale na takowy nas w tej chwili nie stać :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    jakie imieniny 18maja? to czas zarezerwowany dla mnie na moje urodziny i koniec i kropka :)

Mam chyba koniec świata... po prostu ten tydzień i ten dzień to jak koniec świata... codziennie złe wiadomości i dzisiaj tak samo :( a do tego kłótnia z córą do tego stopnia, że w wigilię sobie nawet życzeń nie złozymy :(

Mrs u Ciebie śledzikowe święta :)
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    Ladybird76: jakie imieniny 18maja? to czas zarezerwowany dla mnie na moje urodziny i koniec i kropka :)

a właśnie, że na moje imieniny :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Urodziny mojego tatusia i basta! :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: Mrs u Ciebie śledzikowe święta :)

u uczniow a nie u mnie :))

Treść doklejona: 21.12.12 18:11
    booooooooooooooosh laski ale mi sie nie chce sprzatac! dobrze ze moj maz chociaz sie do tego rwie
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a Ja od tygodnia dostaję tak po dupie od sytuacji, że mam dość... nie mogę normalnie myśleć ehhh... Jutro zabieram się do pieczenia rolad a potem się zobaczy co dalej...

Mrs no tak :( ale wiesz będziesz w moim wieku też Ci na oczy pójdzie :tongue::wink:
  1.  permalink
    Lady- do wigilii się napewno pogodzicie ... Będzie dobrze
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    szczypta nie wiem ale jakoś przestałam się tym za bardzo przejmować... bo w przeciwnym wypadku chyba bym siedziała w kącie i ryczała zamiast zajmować się konkretami... jestem przekonana, że się nie pogodzimy bo Ja młodej nie ustąpię a młoda nawet jak winna to nie przyznaje się do błędów... ot taka menda jedna...
    Jestem wyrodna matka bo osobiście jak nie przeprosi to zakazałam jej już dzisiaj podchodzić do mnie z życzeniami. Nie zaskoczyła mnie nawet stwierdzeniem, że nawet nie miała zamiaru... tak więc NIE to NIE...
    Gospodarka hormonalna jej daje popalić, Ja przed okresem a do tego w okresie przedświątecznym - sytuacja ogólnie napięta :)
    Sama się sobie jednak dziwię za ten spokój i nieprzejmowanie się tym co będzie...
  2.  permalink
    Lady ... Nie ma co.... Szkoda życia na kłótnie i obrażanie się
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    szczypta no tak ale czasami raz na jakiś czas jak sobie kobiety strzelą milczenia to nic się nie stanie :) ehhh te hormony :) a u mnie już 52 dzień cyklu więc też buzują hi hi hi
  3.  permalink
    rozumiem . Ja nie lubię się kłócić. Jak mi coś leży na wątrobie to wywalam prosto z mostu a potem przechodzę do porządku dziennego
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Moja radość na dzisiejszy wieczór- 21 grudnia Światowym Dniem Orgazmu :-)))))
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    też to dzisiaj uczyniłam... powiedziałam co myślałam ale oczywiście młoda musiała pokazać się z tej gorszej strony... zero pokory, zero jakiegoś poczucia, że rozmawia ze mną do chwili jak wkroczył mąż... automatycznie spasowała...
    Kiedyś niestety było tak, że każde z Nas ciągnęło w swoją stronę a obecnie trzymamy z mężem jeden front... co się bardzo nie podoba młodzieży :) bo już nie ma opcji, że jak mama krzyczy to dobry tata a jak tata zabrania to dobra mama!

Treść doklejona: 21.12.12 20:22
    _sushi_: Moja radość na dzisiejszy wieczór- 21 grudnia Światowym Dniem Orgazmu :-)))))

u mnie panuje od bardzo dawna MÓJ śWIATOWY DZIEŃ POSTU... wrrr i albo coś z hormonami u mnie też nie ten teges albo nie wiem dlaczego jestem antyorgazmowa!
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    _sushi_: 21 grudnia Światowym Dniem Orgazmu

Rozumiem, że ustaliłaś to przed chwilą? :tooth:
    Ja też chętnie poobchodzę :tooth:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    No to wloska filozofia zycia, wlosi to sie potrafia klòcic a za chwile jak gdyby nigdy nic a dra sie przy tym, mòj M ,tez czasem mnie prowokuje ,ale ja made in poland wiec ciezko sie klòcic ze mna...powiem co mysle i ide robic cos...
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Livia: Rozumiem, że ustaliłaś to przed chwilą?

Nie, to nie mój wymysł:cool:
    Tym niemniej zamierzam świętować:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Wg tego kalendarza dziś jeszcze jest "światowy Dzień Pozdrawiania Brunetek" :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Wobec tego, zanim przystąpię do świętowania, pozdrawiam wszystkie brunetki:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a blondynki niech poszczą dzisiaj i się nie załamują bo dla nich będzie STYCZEŃ MIESIĄCEM NIEPRZERWANEGO ORGAZMU :devil::devil:
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    A rude co obchodza? no ja blondynka...
  4.  permalink
    Ja bardzo czekam na nowy rok. Końcówka starego jest dla mnie tak ch..... usteczkowa że szok.
    A na Sylwestra gdzieś idziecie ?
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Ja z radością (serio!) zostanę w domu.
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    Ja na domowa impreze...do kolezanki ,albo kolegi jeszcze musze zdecydowac a moze tu itu ,bo to sasiednie osiedle...
  5.  permalink
    My idziemy do pobliskiego pubu więc swojsko będzie :-)
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Ja pójdę wtedy, gdy moje dzieci będą wstawały później niż o 5:30:devil::devil:
    --
  6.  permalink
    no tak . Te poimprezowe pobudki to największy kanał. Chyba że się młodzież wyekspediuje do babci :-)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    haha Sushi ,rozumiem,ja powiem szczerze ,ze wole jak Venere jest juz duza ,dogadac sie z nia mozna i pospac da ,nawet w ciagu dnia...horror juz za mna...
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    szczypta_chilli: A na Sylwestra gdzieś idziecie ?

do pracy
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Ja robię sobie posiadówkę w domu z żywym termoforem z funkcją przytulania i całowania obok :wink: przy winku i fajnym filmie. I jestem baaardzo zadowolona z takiego obrotu spraw. Ale ja taki fenomen, że wszelkie imprezy mnie nudzą, a tańczyć nie znoszę :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    szczypta_chilli: Chyba że się młodzież wyekspediuje do babci :-)

U mnie to, niestety, nie wchodzi w grę:neutral:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    A ja imprezowa jestem, uwielbiam wloskie aperitivo i przekaski...
  7.  permalink
    a ja bardzo lubię tańczyć i mam nadzieję że uda mi się poszaleć . Najlepsze jest to że do naszego stolika dopisali się nasi nowi sąsiedzi których w ogóle
    nie znam :-)
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    To fajnie- będzie znakomita okazja, aby poznać ;-)
    --
  8.  permalink
    no ale najpierw jeszcze trzeba przypichcic , posprzątać i prezenty zapakować . Lubicie pakowanie ? ja nie znoszę :devil:
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    a ja lubie i mam pelno papieròw,kokardek itp w duzym starym podle w stylu prowansalskim...ale malo co pakowalam,bo mi w sklepie zapakowali...
  9.  permalink
    ale za to uwielbiam jak ktoś się cieszy z podarunkow :-) Najbardziej jestem ciekawa reakcji Hani michała i męża :-)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    szczypta_chilli: Najbardziej jestem ciekawa reakcji Hani michała i męża :-)

a co kupilas mezowi i Michalowi?
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    a teściowej też coś kupiłaś?:cool:
    --
  10.  permalink
    ja ja uwielbiam pakować prezenty. właśnie udało mi się większość zapakować, jeszcze dwa i wszystkie :) nawet psa prezenty zapakowałam :cool:
    i choinkę ubraliśmy, jutro dzieci będą miały radochę jak wstaną :)
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    Ja wPL chce cos kubic ,tesciom,pewnie jakies polskie slodycze bo lubia...
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    My robimy tylko prezenty dzieciom.
    Chociaż dziś w pracy każda dostała jakiś drobiazg ode mnie. Nic wielkiego - dałam każdej mojej pracownicy ręcznie malowanego aniołka. Dziewczyny też dały jakieś drobiazgi. Dostałam nowe cienie do powiek i pończochy samonośne z życzeniami szybkiego wykorzystania w komplecie z nowymi majtkami. :devil:
    No i szefowie się nam jak zwykle popisali - ja to już od czekoladek Lindt na Gwiazdkę od nich jestem uzależniona.
    Prezenty są już u rodziców - nie pakuję, bo dzieciaki i tak tego nie docenią.
    A w Sylwestra? W domu, z Nieletnim. I tak pracuję pewnie do 16tej, zanim zamknę, zanim zakończę rok w pracy - zjadę do domu pewnie na 18tą. :sad:
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a my dostalismy dzisiaj choinke od sasiadow, postanowili sciac czuby tych choinek co rosna z nami po granicy i jedna nam dali; w prawdzie troche pokraczna ale to z tych grubokolkowych i sie zaraz nie posypie no i swiezo cieta wiec tez plus
    jestem ciekawa czy doczekamy z ubieraniem do niedzieli, mnie tez juz korci wyciagnac nowe bombki ale... na razie nie mam pomyslu jak wszystko w domu poustawiac zeby ladnie wygladalo a miejsca wiele nie zabralo

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 21.12.12 21:55</span>
    Peaberry: My robimy tylko prezenty dzieciom.

u nas tez tak od lat bylo i dopiero w tym roku lamiemy tradycje, nie moge sie doczekac miny meza a i sama jestem ciekawa czy mnie czyms zaskoczy i czy.... TRAFI w cos sensnego a nie jak kula w plot (och jego prezenty w narzeczenstwie to byla porazka do kwadratu!!!)

Ladybird76: ehhh te hormony :) a u mnie już 52 dzień cyklu więc też buzują hi hi hi

z konkretnego powodu moze buzuja, testowalas juz :wink:
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    _sushi_: Tym niemniej zamierzam świętować

sushi tylko nie szalej za bardzo co by Jurka nie przegonić za szybko :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    MrsHyde: z konkretnego powodu moze buzuja, testowalas juz :wink:

no weź Anka wyluzuj... wystarczy, że szwagierka niedawno wleciała ehhh... a Ja mam jakieś tam problemy na własne życzenie albo i nie... ale po nowym roku ginek się niewątpliwie i nieodwołalnie kłania więc pewnie zje....nko będzie :(
  11.  permalink
    michalowi telefon adamowi efajka na imieniny a na gwiazdkę buty co sobie wymarzyl . A teściowej kosmetyki. Peaberry naprawdę nie pakujecie prezentów ? o kurcze .
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    szczypta_chilli: no ale najpierw jeszcze trzeba przypichcic , posprzątać i prezenty zapakować . Lubicie pakowanie ? ja nie znoszę

ja też nie, dlatego wychwalam męża pod niebiosa , że on ma do tego smykałkę, a on pakuje (fakt, że lepiej mu to idzie niż mi )
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    na sylwka siedzę w domu z małżem i mamą - może przeżyję bo do tego bez alkoholu ::( aż mnie coś ma trafić :(

Prezenty uwielbiam pakować więc szczypta możesz podrzucić :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.