Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Lencia- dzięki :)))
    Pokazę mu :)
    Chociaz jego fristajl jest super:)
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeDec 27th 2012
     permalink
    MH przeleciałam posty , ale nie wiem czy umknęło czy jednak nie napisałaś...
    Jak tam mąż i siekiera? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    eveke: MH przeleciałam posty , ale nie wiem czy umknęło czy jednak nie napisałaś...
    Jak tam mąż i siekiera?

zachwycony, gdzie sie nie ruszymy i z kim z rodziny nie spotkamy to chwali sie prezentem i pomyslowa zona :D
    teraz przybakuje ze taczka nam potrzebna, czyzby na prezent z okazji walentynek liczyl? :wink:
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    dobrze , że nie ma zwyczaju prezentów z okazji nowego roku :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u nas do tej pory w ogole nie bylo zwyczaju prezentowego, dopiero od przeprowadzki to wprowadzilismy
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeDec 27th 2012 zmieniony
     permalink
    a czasem te prezenty to troszkę zmora... dla mnie wymyślić coś dla taty i teścia to koszmar... w tym roku udało nam się, że dorzuciliśmy się, ale wymyślali bracia M i kupili zbiorowy prezent, ale też nic szczególnego...

ja np dostałam mega praktyczny prezent od brata- krem na rozstępy :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a nie nie, u nas prezenty do tej pory byly i zostaly tylko dla dzieci, te miedzy soba to juz jak wxzyscy goscie poszli ;)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    MH też fajny pomysł hmmmm :)

Treść doklejona: 27.12.12 22:35
    mój teść dał w tym roku ciała... teściowa nic nie dostała a zawsze jej kupowali... ona cały rok wokół nich lata i załatwia wszystko i obsługuje a oni taka plama - NIC. Ona o nic nie prosi się, nic nie chce, nie kupuje ciuchów czy drogich kosmetyków, nie wydaje na buty czy torebki... nic dosłownie nic więc wypadałoby jej w te Święta coś dać ehhh ale jak to faceci; pamiętają na ostatnią minutę i budzą się na dzień przed wigilią kiedy to trudno coś wymyślić.
    Dopiero dzisiaj zamówiłam jej mopa whrily bo chciała... mam nadzieję, że ten praktyczny prezent choć troszkę po świętach jej radość sprawi!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    jesli jest pokroju mojej mamy i stawia na praktyczne prezenty to na bank sie ucieszy
    ja tam bym chciala kiedys kitchen aid'a dostac, i na dodatek smiem twierdzic ze to bedzie romantyczny prezent bo w kolorze czerwonym :tooth:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    MH a Ja za Thermomixa to bym chyba ze szczęścia prezentu nie chciała przez kolejne 5 lat :P
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    My dostawaliśmy dłuższy czas praktyczne prezenty jak kupiliśmy mieszkanko, ale na chwilę obecną , jak już nie ma za bardzo rzeczy konkretnych , które były by nam potrzebne, to nie chcę "dupereli" do mieszkania, teraz bardziej cieszą mnie osobiste prezenty, takie tylko dla mnie...
    Np teraz z okazji obrony dostałam kolczyki i wisiorek... niby nic takiego , ale jakoś tak baaardzo miło :bigsmile:

2 lata temu upatrzyliśmy sobie odkurzacz co by dawał radę z sierścią naszego czworonożnego... no i kurka takie cacko 1700zł wiec urządziliśmy ogólną zbiórkę, ja mam urodziny w lisopadzie, grudzień święta, M urodziny w styczniu... na wszystkie okazje poprosiliśmy o kasę i tak się udało :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeDec 27th 2012 zmieniony
     permalink
    MH Kitchn AID Aristan
    Fajnie opisane plusy i minusy :)

Treść doklejona: 27.12.12 23:14
    Ja tam wolę osobiste prezenty dla mnie a nie dla mieszkania... wychodzę z założenia, że jestem w tym temacie egoistką :) do mieszkania kupuję sobie sama a jak będzie moje mieszkanie obchodziło swoje święto to dostanie prezent :P
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 28th 2012
     permalink
    znam to porownanie Lady, moja kuzynka ma caly zestaw KA i jak dla mnie bajka, niestety 3tys na sprzet tego typu to dla mnie przegiecie i dlatego bym nie pogardzila kiedys takim prezentem :)

a co do prezentow dla mnie i tych jak najbardziej osobistych to ja je lubie sobie sama robic :) nauczylam moja chrzestna ze mi sie daje kase a ja sama ja odpowiednio pozytkuje; a z mezem mamy w zwyczaju raz do roku kupowac sobie jakis fajny wspolny prezent przy okazji rocznicy; w tym roku byla to lustrzanka nikona a rok temu zestaw porcelany na 12osob z lubljany
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania to Ja sobie strzelę na 20 lat małżeństwa jakiś zestawik.... też już o tym myślałam :)Mam potężną hurtownię pod nosem i ostatnio oglądałam i ehhh nawzdychałam się :)

Jeśli chodzi o prezenty osobiste to też jestem za kasiorą :) najczęściej kupuję ciuszki sobie :)
    Teraz mnie znowu kusi perfum - stary zapach miracle :) albo noa no i bronzer ziemi egipskiej z bikora ale hmmm nie wiem czy jest wart swojej ceny i szukam po znajomych opinii :( Używam ogólnie róży i tym podobnych ale po wielu wyczytanych opiniach normalnie mnie ona kusi :)
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Ewa u nas 8stopni i SLONCE takie, ze az po oczach daje!!!
    --
  2.  permalink
    U mnie dziś też słonecznie i ciepło...Aż się rozmarzyłam...oby taka piękna pogoda (tylko oczywiście z dużo wyższą temperaturą! :P) była 1 czerwca przyszłego roku... Nie mogę się doczekać dnia ślubu, a później rozpoczęcia starań o dzidziusia... :)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    Nessie, tutaj slonce zaczyna przedzierac sie przez chmury nareszcie, zaraz idziemy na trampoliny ,wieczorkiem odwiedzimy mojego przyjaciela i jakos leca dni,tydzien w zimie w pl zdecydowanie wystczy...
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeDec 28th 2012 zmieniony
     permalink
    ewa pytalas mnie o wyjazd do Angli
    mielismy leciec 07.01.13 ale nici z tego bo mi ciagle (od 2tygodni) dziecko choruje :(
    a nie chcialabym przesiedziec tygodnia w hotelu :-(
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    No popatrz sie,ja mam bilet na 14,ale tez nie lece i musze przebukowac bilety,bo ide do pracy od 2...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: Ania to Ja sobie strzelę na 20 lat małżeństwa jakiś zestawik.... też już o tym myślałam :)Mam potężną hurtownię pod nosem i ostatnio oglądałam i ehhh nawzdychałam się :)

zestawik w sensie 'fajans' vel 'skorupy' ? ja szukalam u siebie ale ceny byly powalajace, Lubiana kupiona online z zestawem kawowym i wszelkimi przygwizdami kosztowala taniej niz same talerze kupione u mnie lokalnie; no i to byl nasz pierwszy zakup do nowego domu a przy okazji na 10rocznice slubu; mamy ten zestaw

sdfg

sdfgh
  3.  permalink
    hej :)
    a ja juz w łózku leze :tooth::thumbup:
    Próbuje się mentalnie przygotować do tego,że muszę jutro iść do pracy :/
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeDec 28th 2012 zmieniony
     permalink
    MH fajny ten zestawik :smile:

ja też mam coś takiego :)
    a całkiem niedawno jeszcze dostałam zestaw kawowy o taki:
    Photobucket

ale u mnie mama w porcelanie robi także mam tam wtyki :cool:

chili wszystko tkwi w psychice :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    nic gorszego niz pracujace soboty, pamietam jak kiedys w szolach byla taka "moda"; malo uczniow przychodzilo, a i nastroj wybitnie nie sluzyl pracy
  4.  permalink
    eveke: u mnie mama w porcelanie robi

u mnie to cała rodzina w porcelanie robi :tooth:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania coś podobnego ale ze wzorkiem kupowałam instruktorce na ślub... jest świetny :)
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    szczypta Ty to dopiero masz wtyki :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    są jakieś skuteczne tabletki na odchudzanie? muszę ze 3 kilo straci po Świętach :) masakra normalnie ehh a biegać mi się nie za bardzo uśmiecha na nowym mieszkaniu :(

Treść doklejona: 28.12.12 21:30
    ooo i jeszcze jedno pytanie; czy któraś z Was miała kontakt i używała bronzera " ziemia egipska" z firmy bikor?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady ja po sylwestrze przepraszam sie z fitnesem kinecta, odstawiam cole i pieczywo. Mam iecale 3tyg do studniowki i nie tyle wage co ciut brzucha musze zgubic
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania to tak jak Ja ... brzuch mi ciąży a na szczęście u mamy nie mam wagi :) stare powywalałam :) a muszę zgubić to dziadostwo :(
    Kurcze tak mnie kuszą te tabletki acaiberry, że szoook

Treść doklejona: 28.12.12 21:44
    u mnie na bok słodycze ehhh i jedzenie do 18-stej :(

Treść doklejona: 28.12.12 21:44
    a w temacie ziemi egipskiej - zna ktoś? bronzer
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Acai berry to saszetki. :cool:
    Jak patrzę na Wasze zdjęcia to się zastanawiam Z CZEGO Wy się odchudzać chcecie?
    Lady, jak już, to jakiś spalacz z l-karnityną i trochę ruchu. I tak jak Hydzia pisze - odstawić węgle.
    Ja wciąż przed zakupem hoola, ale jak już kupię to strzeżcie się moje obwisle poślady! :devil:
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    półtorej miesiąca biegałam i tylko nogi mi się powiększyły w łydkach bo spodnie były za ciasne a do tego raczej nie schudłam buuu a Ja choć jem systematycznie 5 posiłków wg diety to mam jakąś taką przemianę materii, że szkoda gadać :(
    Dobrze, że tylko na zdjęciach nas widać :) bo na nich te fałdki czasami chowają się :)
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Ale Lady, to kim chciałabyś być? Wieszakiem na ubrania? :wink:
    Mam w pracy dziewczynę - wzrost metr pięćdziesiąt w kapeluszu, drobnica straszna a wiesz co usłyszałam? Że mam figurę jak modelka - ona jest ode mnie młodsza o 7 lat. Ale sama żywi się tylko zupkami Alevo czy jakoś tak, batonami dietetycznymi i chińszczakiem z budki obok. Nie powiem - czasem też tam jem, dwa sajgonki bez ryżu, ale ona najpierw się najada a potem to wymiotuje w aptece, alevo też wymiotowała.
    Ja bym chciała mieć zgrabniejsze nogi, ale nie mam - jest tam przynajmniej 3 kg tłuszczu za dużo. Ni zmienię tego już, ale mogę polubić. Fałdki na brzuchu dostałam z zamian za talię osy, ajką miałam daaawno temu.
    Tego jak schudłam przez ostatnie 5 mcy nie polecam, szczerze.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    no nieee ale pozbyć się kilku a dokładnie 3 max 5 kg i ok... wiem jak wyglądam w ciuchach przy właśnie nadwyżce tych kilosów :( a niestety pudrem nie zatuszuję tych fałdek :)

Zamówiłam sobie dzisiaj na allegro rzęsy :) o takie:

muszę jeszcze klej dokupić i normalnie będę trzepała rzęsami :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 29th 2012
     permalink
    pomysl na sniadanie, mi az slinka cieknie

fdsa
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    A przepis jest? To chyba się zapieka w piekarniku, nie?
  5.  permalink
    Wszystko pięknie, tylko to jajco niepotrzebne. Bleee
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a ja uwielbiam jajca, szczegolnie jak zoltko jest na miekko

Peaberry znalazlam na fejsie na funpage'u FOOD ART ; tam nie ma przepisow ale slinotoku dostaje systematycznie ;)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    łeeee brak przepisu łeeee trzeba improwizować łeeee

Cześć kobiety....

kurcze no jak Wam się moje rzęsidła podobają noooo? :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja tam wole naturalne wytuszowane rzesy, odkad na jakiejs imprezie lasce sie rzesa ciut odkleila to tylko z usmieszkiem na takie doklejane patrze ;)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    MH no właśnie tego się obawiam odklejenia ... muszę jeszcze klej domówić ale po byku drogi wrrr a rzęsy jedne z tych lepszejszych brałam więc zobaczymy.... może na pokaz taneczny ubiorę to skromne wdzianko... i może nie odleci mi :) - zobaczymy :)
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    eveke: 2 lata temu upatrzyliśmy sobie odkurzacz co by dawał radę z sierścią naszego czworonożnego

Eveke mogłabyś podać na niego namiary?
    Ja z chęcią bym sobie taki sprezentowała :smile:
    Czy mogłabyś od razu opisać jego plusy i minusy? Jaki jest w użyciu? Jak się sprawdza?
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Z FB nie korzystam, jakoś mnie nie wciągnęło zupełnie... :shamed:
    To są takie kępki, czy całe rzęsy? Ja do ślubu miałam doklejone takie kępki na koncach powiek między własnymi. Wyglądało to obłędnie i odkleić było trudno, ale mnie malował stylista wtedy i on miał specjalny klej. Pamiętam, że wysmarował mi pomalowane usta jakimś mazidłem i szminka się trzymała prawie cały wieczór. Do tej pory nie wiem, co to było...
    Jajka jedliśmy wczoraj, dziś jadłam owsiankę. Muszę wejść wieczorem na wagę, bo z jakiegoś powodu zniknął mi brzuch i ciekawa jestem ile teraz na liczniku, bo to się zaczyna robić niepokojące...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Peaberry: To są takie kępki, czy całe rzęsy?

są to całe rzęsy z jednej z lepszych firm a do tego w 100 procentach z ludzkich włosów i na niewidocznym paseczku i do tego wielokrotnego użycia... jeśli chodzi zaś o klej to chcę zamówić DUO też jeden z lepszych...

Jak będziesz jadła jajka i owsiankę to z pewnością waga Ci poleci... ehhh jakby mi tak chciała polecieć... Rano zjadłam jak na razie tylko białą kiełbaskę bez pieczywa a do tego jak zawsze kawa... za 3 godzinki coś znowu wrzucę na "ruszt" :)
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Chyba już nie chciałabym, żeby waga leciała. Zaczęłam chudnąć we wrześniu i spadło mi 6kg i nadal leci. Zastanawiam się, czy nie sprawdzić tarczycy. Może po powrocie z sanatorium?
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    hmmm w takim wypadku jeśli nie chcesz aby waga leciała to koniecznie powinnaś iść do lekarza i nie czekać dłużej... no Ja akurat bym się nie pogniewała za te 6 na minusie ale u mnie to inny temat niż u Ciebie...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Pea ja dzisaj tez mialam owsianke na sniadanie, w prawdzie takiego gotowca z saszetki ale pyyyyszna byla; a co do FB to ja tam lubie, fajne inspiracje kulinarne mozna znalezc a i obsmiac sie z niektorych demotow itp tez ;)

wlasnie zrobilam 2 salatki na wieczor, a jeszcze troche roboty przede mna a taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak mi sie nie chce
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    A my zaraz jedziemy na cmentarz a w drodze powrotnej ,zatrzymamy sie na zapiekanki , u mnie waga stoi w miejscu ,czego mi zazdrosci siostra.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania a Ja czekam na francuskie ciasto z biedronki, ponadziewam je jabłkami z cukrem i cynamonem i do piekarnika :) ot takie coś wymyśliłam dla leniwych na dzisiaj :)

Treść doklejona: 29.12.12 12:00
    a z sałatek to polecam tę o której pisałam z paluszkami z krabów :) pyszotka :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u mnie krabowe nie maja wziecia; dzisiaj zrobilam z serem i kurakiem, salatke dla dziwakow od szczypty i taka z makaronem ryzowym a dla dziewcyzn ktore znajac zycie beda przed sylwstrem podietowac chcialy zielenina bedzie z sosem vinegret; roladki zrobione i juz tylko kuraka musze upiec
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania u znajomych wielu paluszki krabowe nie przeszłyby ale ta tak prosta, że aż smaczna :)

Treść doklejona: 29.12.12 12:58
    ananas, ogórek zielony, kukurydza, seler marynowany ( nie naciowy:) ) paluszki krabowe, majonez i sól :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.