Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkarakal
    • CommentTimeJan 4th 2013
     permalink
    pa pa lenka..kup mi mleko proszę.
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Ladybird, na zatoki bardzo dobra jest inhalacja z majeranku. Ja zalewam wrzatkiem tak z 2 lyzki majeranku,recznik na glowe i wdycham. Najlpeiej na noc,zeby juz nigdzie nie wychodzic z domu(zeby zatok nie wychlodzic i przeziebic).
    •  
      CommentAuthorlenka1978
     permalink
    no jasne i coś jeszcze:bigsmile:miłego popoludnia dziewuchy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Można też podgrzać sól na suchej patelni, wysypać na ręcznik kuchenny i przykładać do bolącego miejsca.
    Trzeba tylko uważać,żeby nie była za gorąca ta sól.
    --
    •  
      CommentAuthorFiołki
     permalink
    montenia: na zatoki bardzo dobra jest inhalacja z majeranku. Ja zalewam wrzatkiem tak z 2 lyzki majeranku,recznik na glowe i wdycham

Montenia, a ręcznik na głowę suchy czy zwilżony gorącą wodą i wykręcony?
    Mi na zatoki pomagał ciepły termofor owinięty w ręcznik, położony na czole.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    również fajnie rozgrzewają ciepłe ziemniaki (ugotowane jak do obiadu i potłuczone zawiniete w coś) Ogólnie wszystko co ciepłe i długo trzyma temperaturę. No i u mojej Anki od razu w ruch idzie inhalator z samą solą nawet
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Ja również polecam sól - szybko się nagrzewa, trzyma ciepło, nie robi bałaganu..
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Fiolki, ja recznikiem zakrywam tylko glowe (suchy reczik) i sie sauna robi,bo napar nad miska z ta woda z majerankiem robie. O tej soli tez slyszalam,ale jeszcze nie stosowalam. To tylko na bol jest,czy luzuje wszytsko w zatokach?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jaheira: Można też podgrzać sól na suchej patelni, wysypać na ręcznik kuchenny i przykładać do bolącego miejsca.
    Trzeba tylko uważać,żeby nie była za gorąca ta sól.

ja sol wsypywalam do lnianego woreczka, kiedys probowalam z tetrowka ale niestety sol poprzelazila przez "pory" i baaardzo mi twarz podraznila; woreczek lniany jest ekstra rozwiazaniem. W sumie przy akcji z zatokami to ja stosuje sol na cieplo + ibuprom zatoki (ostatnio nurofen zatoki) + inhalacje sola fizjo.
    •  
      CommentAuthorlenka1978
     permalink
    Mnie kiedyś bolało ucho,nocami nie spałam i własnie moja tesciowa poleciła mi tą sól podgrzewaną na patelni,spewnoscią i na zatoki pomoże,ja podgrzewałam 3-4łyżki soli i do skarpetki,na uchu trzymałam do tej pory aż czulam że sól już jest chłodna a po tym warto jeszcze czymś przyłożyc np:małym ręcznikiem,robiłam tam rano i wieczorem i po 2 dniach przeszło,do tej pory mam spokój.Spróbuj napewno bedzie lepiej:wink:

Treść doklejona: 04.01.13 18:19
    oj zapomniało mi sie z wami przywitać...WITAM DROGIE PANIE:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    tabletki SINUPRET już kupiłam ale tylko 25sztuk bo ich koszt to 20 złotych... zobaczę czy mi coś przejdzie... Ból głowy ustąpił tylko w chwili kiedy latała po urzędach :( a tak to boli jak diabli i czasami to mi się w głowie kręci :( za każdym razem przy zatokach mam zawroty głowy :(
    •  
      CommentAuthorlenka1978
     permalink
    Ja jak i koleżanki wyzej poleciłysmy Ci tą sól podgrzewana,sprubój jak już nie bedziesz nigdzie wychodziła-zobaczysz polepszy się a tabletki jak tabletki tylko usmirzają ból na jakiś czas a pozniej to samo jak sama wiesz:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    oj wiem... a wygrzewać będę bo nie mam wyjścia :(
    •  
      CommentAuthorlenka1978
     permalink
    Ladybird76: oj wiem... a wygrzewać będę bo nie mam wyjścia :(--
    Jak bedziesz miała jakieś pytania odnośnie tej soli to pytaj oki?
    --
    •  
      CommentAuthorjowita
     permalink
    Lady a u lekarza byłaś? To bardzo ważne żeby zatoki wyleczyć do końca, inaczej będziesz miała nawroty. Ja zapalenie zatok miałam w listopadzie. Nigdy wcześniej nie czułam takiego bólu głowy i uczucia jakby mi ciśnienie oczy wypierało a w głowie przewalały się kamienie...szkoda że nie znałam sposobu z solą. Natomiast gotowane ziemniaki w mundurkach, rozgniecione w skarpecie polecam na bolące gardło, głównie na anginę.
    Wracając do zatok - lampa na podczerwień owszem ale nie w ostrych stanach, przynajmniej tak twierdzi moja laryngolog.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dziewczyny ja w tym moim żalu aż napiszę...

padł nam piec gazowy! i to ku**a akurat w piątek! Udało sie ściągnąć serwisanta, grzebał 2 h , próbował , cudował... ale niestety padł jakiś regulator za "jedyne" 1300zł! i musimy zamówić...
    jeśli sami jutro nie zdobędziemy to mamy zadzwonić i oni w poniedziałek zamówią... może na wtorek będzie... wiec póki co do wtorku jestem bez ogrzewania i ciepłej wody...
    No po prostu szlag by to trafił!
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    lenka, dziewczyny dziękuję za pomoc i wszelkie porady i pomoc :)

jowitko nie byłam u lekarza... bo jak 2 lata temu zaczęłam chodzić do laryngologa to miałam jakies tam leki i nawet nie pamiętam dzisiaj, potem zrobiłam prześwietlenie i coś tam się nie podobało lekarce więc mnie wysłała na tomograf komputerowy głowy w celu wykluczenia guza :( - zrobiłam tomograf ale nawet nie wiem co wyszło bo od tamtego czasu jakoś co wchodzę z pytaniem o termin to wiecznie go brak i nawet nie pomaga to, że mam nieodczytane badanie :( a nie mam siły walczyć ze NFZem :(
    Podobny temat mam z okulistą :( miałam mieć co pół roku kontrole ze względu na nie mały problem ale terminów brak... za każdym razem kiedy jestem pytam i wiecznie brak, brak wrrrr
    •  
      CommentAuthorlenka1978
     permalink
    eveke: i oni w poniedziałek zamówią... może na wtorek będzie... wiec póki co do wtorku jestem bez ogrzewania i ciepłej wody...No po prostu szlag by to trafił!--
    Współczuje i to jeszcze jak(no to pewnie do wtorku bez kąpieli...fiu fiu..:(

Treść doklejona: 04.01.13 19:28
    Ladybird76: terminów brak... za każdym razem kiedy jestem pytam i wiecznie brak, brak wrrrr--
    unas to samo jak to moja mama mówi,nigdy niema terminów,taki ten Polski NFZ i dlatego wolę chodzić do lekarza prywatnie jak już muszę(przynajmniej nie ma problemu z terminem):wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    eveke uuu to nieciekawie i tylko się cieszyć, że mrozów nie ma :(
    •  
      CommentAuthorlenka1978
     permalink
    Ladybird76 a wracając do tematu-" zatok "powiem ci że mój szwagier cierpiał przez 3lata,raz ból mijała na 2-3mies a pozniej powracał ile sie prochów ojadł to masakra,nic nie pomagało ale wkoncu zaczał leczyć chore zatoki w Holandi tam gdzie mieszka bo w PL tylko tabletki i tabletki i nic więcej.Od roku ma spokój i nic mu nie dolega.Tobie życze powodzenia w walce z tym bólem bo słyszałam że to cos strasznego szczególnie jak sie glowe pochyla w dół:sad:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    No bez przesady wodę jeszcze można podgrzać i jakoś się opitolić :wink:
    (poza tym mama 2 bloki dalej wiec na porządną kąpiel raczej tam się wybieram)

Szczerze to największa kaszana z takim nagłym wydatkiem :sad:

Lady dokładnie, jakby było z -20 to już całkiem by było...
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    Hj babki ,przypelzlam sie przywitac,bo urobiona jestem strasznie .W pracy byl zapierdziel,dobrze ze jutro sobota.Ma byc piekna sloneczna pogoda ,ciesze sie bo mi slonca brakuje...
    •  
      CommentAuthorlenka1978
     permalink
    ewa74: Ma byc piekna sloneczna pogoda ,ciesze sie bo mi slonca brakuje...--
    To bedziemy dupska opalać:boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Eveke a moze podzwoncie po sklepach i gdzies w okolicy bedzie taniej? moze jakis instalator moglby odstapic albo znajdziecie dojscie do kogos z rabatami dobrymi?

Lady no wiec wlasnie, kolejki na nfz porazaja ale ja mam na to sposob, na 1 wizyte ide prywatnie i kolejna mam wyznaczona w ciagu 2-3tyg (z neurologiem kardiologiem i alergologiem tak przekombinowalam)
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Właśnie M poczytał na forach, że takie są ceny a nawet wyższe :sad:
    To możemy chyba szukać tylko w punktach viessmanna.... dzwonimy jutro i zobaczymy , ale z kosztem i tak trzeba się liczyć...
    pięknie mi się rok rozpoczął...:fierce:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde tak miałam zrobione z alergologiem i laryngologiem bo to ten sam lekarz który mnie prowadzi ale ostatnio brak terminów... nawet jeśli wiedzą, że mam do kontroli badanie z tomografu :(
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a ja wlasnie zarezerwowalam bilety do londynu na weekend majowy dla mnie i mojej psiapsioly ale jestem haaaaaaaaaaaaaaappy :)))))
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Hyde, jak Ci zazdroszczę... Byłam w Londynie niecałe 3 lata temu i marzę, żeby wrócić :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lexia ja w Londynie nigdy nie bylam wiec w koncu spelnie marzenie, zwlaszcza ze jako uczycielka inglisza to jednak by wypadalo zobaczyc podstawowe miejsca o ktorym tluke uczniom do glowy ;)
    •  
      CommentAuthorlenka1978
     permalink
    Dla mnie osobiscie nic ciekawego niema w tym Londynie;proponuje urlopik w Itali...pracowałam tam ponad 7lat więc szczerze polecam...piękny kraj szczególnie latem:bigsmile:Raz do roku latamy z mężem do Toskani ale inne zakątki Włoch również warto zwiedzić:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Lenka a nie lecisz w najbliższym czasie? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorlenka1978
     permalink
    W najbliższym to traczej nie....ale koniec sierpnia bo akurat tak wypada nam a tam ciągle o tej porze gorąco
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mowialm mezowi ze jakby ktos mi dal wybor w podobnej cenie Londyn czy NYC to jednak byloby NYC ale najbardziej ciekawa jestem.... Sydney

oooo tak, Lenka powinnas zmienic klimat :wink:
    •  
      CommentAuthorlenka1978
     permalink
    MrsHyde: oooo tak, Lenka powinnas zmienic klimat --
    :fingersear:zrobię to dla Ciebie:confused:

Treść doklejona: 04.01.13 23:39
    Hyde ale jeszcze tydzien wytrzymaj zemna,please:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Hyde ja się obawiam, że gorący klimat może przynieść skutek odwrotny od oczekiwanego :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ja mam możliwość do Canady... kuzyn siedzi i nie raz zapraszał nawet do pracy bo prowadzi firmę ehhh gdyby nie rodzina to nie wiem czy nie dałabym się namówić ....
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    w Kanadzie bylam tylko przy granicy ze stanami bo Niagara jest od tamtej strony ladniejsza, o wize musialam dodatkowa stawac bo bylam tylko z wiza amerykanska
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJan 4th 2013 zmieniony
     permalink
    Kuzyn mieszka w Ontario
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no ale chcenie to jedno Lady, wize jeszcze trzeba dostac
    mi sie wlasnie skonczyla 10letnia do hameryki, nie wykrzystalam jej nawet razu
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    W Londynie nie byłam, ale NYC robi kolosalne wrażenie :) przy nim Paryż wydaje się miasteczkiem z zabytkami ;)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    normalnie zapomniałam gdzie on dokładnie mieszka wrrr i ni z pierona nie mogę sobei przypomnieć... :(

Treść doklejona: 05.01.13 00:26
    Hyde tak wiem o wizie
    •  
      CommentAuthorlenka1978
     permalink
    Hyde i eveke oj kobiety kobiety jakie wy jestescie mądre że padam ze smiechu:jumping:Jednym słowem kobietki nie owijajcie w bawełne tylko przyznajcie odrazu że nie lubicie NOWEJ na tym forum(może nie wszystkie są takie zgryzliwe)Może już nie jedną wykurzyłyscie bo nie pasowała do waszej paki-przyjaciółek:clap:Zajrzałam tu kobity jedynie po to aby zobaczyc w jaki sposób przyjmujecie Nowe i zniknąć.Macie racje nie nadaje sie do tej paki ,bo wirtualne zwierzenia mnie smieszą i szkoda byłoby mi wspomagac finansowo jakiekolwiek forum jak robią to nie które z was...lepiej przeznaczyc na potrzebujące placówki w PL.Zagniezdzilyscie sie baby tutaj od lat i udajecie wręcz włascicielki tego forum więc powietrze wam sie troche oczysci bez Lenki,zmieniam KLIMAT-niech będzie po waszemu,wolę goraco niż ten chłód ktorym tu zalatuje:tooth:Żal mi tej waszej szczerosci;co, gdzie,i jak:devil:SMIECH NA SALI:jumping:ŻEGNAM:swingin:

Treść doklejona: 05.01.13 00:28
    MrsHyde: w Kanadzie bylam tylko przy granicy
    ohoho gdzie ty nie byłas...wymądrzac sie kazdy może

Treść doklejona: 05.01.13 00:30
    no to teraz sie posypią komentarze...wstawac dziewczyny bedzie nalot:bigsmile:Bye!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    lec lec, bezpiecznej podrozy i miekkiego ladowania TROLLU :middlefinger::middlefinger::middlefinger:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    lenka Ty biadolisz ehh ciśniesz takie farmazony aż mi nogi z wrażenia trzęsą noooo :bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Ciekawe jaki będzie nowy nick :bigsmile: Proponuję 4PoryLenki :devil: ewentualnie Pężyrka albo Mszczuja :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeJan 5th 2013 zmieniony
     permalink
    Papa lenko, idź wesprzyj inne forum intelektualnie, my tu będziemy musiały sobie jakoś bez Ciebie poradzić :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeJan 5th 2013 zmieniony
     permalink
    No cóż, Lenki, 4Selery i inne - jak widać na 28 sprawnie działa trol-detektor.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJan 5th 2013
     permalink
    kurcze to co w końcu z 4poryroku - troll ?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady no nie mow zes taka naiwna ze myslalas ze normalna forumka? ;)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde wyluzuj z naiwniactwem... :devil::devil: ale też nie wiem jak się to skończyło... i w sumie nie wiem jak to działa z tym wykrywaniem trolli.. bo jeśli chodzi o pisanie to wiele było sprzeczności :( ale jak sama wiesz aż tak nie dociekam co się dalej dzieje z takimi foremkami!
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.