Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJan 12th 2013
     permalink
    jem poza domem pijam najczęściej u teściowej bo nie jadę samochodem :) choć ostatnio malibu z Adą piłyśmy potajemnie :) niestety Olo wyczuł wrrr

Treść doklejona: 13.01.13 00:23
    Hyde u mnie na świonach w jednej biedronce brak procentów wrrr a to dlatego, że jest po drugiej stronie ulicy gdzie jest kościół :( i to nic, że zaraz obok jest monopolowy he he he

Treść doklejona: 13.01.13 00:31
    ok znikam do łóżeczka :) dobranoc :)
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Hyde to mi się właśnie zaczęła lustrzyca... i to bynajmniej nie od piwa :cool::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ooo a to dzisiaj znajomy na fejsie wstawił odnośnie Szczecina he he he
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u mnie to miasto biedronek wiec w sumie jak w jednej nie ma to w innej kupisz wszystko ;)

Eveke taka jest jak najbardziej usprawiedliwiona, jeszcze kilkanascie tygodni i minie ;)

Treść doklejona: 13.01.13 00:35
    Ladybird76: to dzisiaj znajomy na fejsie wstawił odnośnie Szczecina

u mnie nie lepiej, jajo na drogach jak diabli, ja w lewo a samochod prosto a na dodatek caly dzien padalo wiec plugi nie wyjechaly :/
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    apropo tej lustrzycy to właśnie od jakiegoś czasu podirytowana , że nie mogę obejrzeć własnej p***i zastanawiałam się jak to jest , że inni robią to sobie na własne życzenie na stałe :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dobra, pyszne winko sie skonczylo, ide spac
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    u NAs też pada i pada ... pada... ale drogi są fajne do jazdy bo jeszcze się da :) a pługi kursują :)

Wczoraj jak wracałam z Julką z rehabilitacji jakiś facet na jednokierunkowej skręcił tak jakby na ręcznym pod bramę domku.. myślałam, że do siebie i mu coś nie wyszło ale za chwilę gościu wycofał i pojechał dalej... kurcze troszkę bliżej gdybyśmy były to by w Nas chyba wjechał.
    Drugi raz nie wiem co facet zrobił, że już na normalnej drodze obróciło go na maksa... dobrze, że samochodów nie było z przeciwka... a na zakończenie mój sąsiad śmiga samochodem na letnich he he he ten to dopiero kozak odważny....

Treść doklejona: 13.01.13 00:41
    :swingin: ja też w końcu idę :P
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Ladybird76: a na zakończenie mój sąsiad śmiga samochodem na letnich he he he ten to dopiero kozak odważny....
    --

raczej durny sknera... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    evke mają specjalne lusterka :P podglądowe - papapapap

Treść doklejona: 13.01.13 00:43
    eveke aż mnie kusi go zgłosić ze względu na innych uczestników ruchu czy ludzi albo też dzieci idące chodnikiem wrrr...

kufa idę już noooooooo
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    właśnie kij z idiotą, ale zagraża innym...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 13th 2013
     permalink
    Lexia jak juz odespisz to opowiadaj o studniowce, no i czekam na obiecana fote ;)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Piiiiwwwo... Jedyny alkohol jaki lubię i coś, czego mi tak bardzo w ciąży brakowało, że mi się po nocach śniło... Pyszne, zimne piwo...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    No zima zaskoczyla drogowcow w Szczecinie:) nie ma co... wczoraj bylo zdecydowanie lepiej, drogi odsniezone... ale gdzie nie gdzie nadal lod...
    porazka a tak niby odsniezarki przygotowane na zime a oni juz pewnie na wiosne liczyli;/
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Od piwa rośnie mi brzuch. Nie piję zatem, poza napojami piwopodobnymi (ostatno redds żurawinowy rzadzi). Ale jak już wybieram to Guinnesa (dostępny w Lidl czasem za 4,44 za puszkę) lub Pilsner Urquel, lub jakieś pszeniczne z Lidla.
    Właśnie szukam jakiś ksiązek dla Nieletniego na czytnik. Mikołajka żadnego nie widzę, "Króla Maciusia" już przeczytaliśmy, "Doktora Dolittle" też, nie mam pomysłu...
    Wczoraj wypatrzyłam też w Decathlonie buty dla niego, więc w środę pojadę obmacać.
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Gienia, ja mieszkałam 8 lat w Szczecinie i jakoś kurde nie pamiętam takiej zimy...
    Może stąd to zaskoczenie drogowców, bo i oni nie pamiętali:devil:?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    wiesz, ale trabia od jesieni ze sa przygotowani i ze czekaja jak na szpilkach ;/ az snieg spadnie na zime;/ a tu taka klapa no mowie ja z mierzyna na goclaw 4h jechalam;/
    jezusku jak to dobrze ze wpadlam na genialny pomysl zeby do poznania jechac we srode a nie w sobote:) bo bysmy pewnie nie pojechali ojj biedny bylby ten moj maz, bym mu chyba wlochy wyrwala z glowy ze zlosci:)
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Ja tam nie lubię takiego określenia jak "wiocha z tramwajami" - nie jest to Paryż rzecz jasna ale bez przesady, nie ma co narzekać. Ja sporo czasu spędziłam poza Szczecinem i zawsze mnie coś do niego ciągnęło, aż w końcu wróciłam. Brakuje mi co prawda wielu rzeczy, nie mogę sobie wyskoczyć do Ikei choćby, mogłoby się tu też więcej dziać ale czy jest jakieś idealne miejsce?:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    aneta01: "wiocha z tramwajami"

nie no ja lubie szczecin i ma swoj urok :)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    aneta01: nie jest to Paryż rzecz jasna ale bez przesady, nie ma co narzekać.

Ale przynajmniej jego układ rond ulic w Śródmieściu często jest porównywany do Paryża:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ciaza damsko-meska :crazy:

asdfg
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    fajny retusz ale facetowi nie pasuje ciąża... właśnie na TVN leci z Arnoldem film :) JUNIOR he he he

Treść doklejona: 13.01.13 17:46
    Chyba mam jakiś kryzys... :( jestem na maksa poddenerwowana, nic mi się nie chce nawet wczoraj wyszłam z domu aby wyjść a nie dlatego, że mi się chciało... najchętniej bym płakała i tyle... wrrr a do tego mam ostatnio straszne parcie na zółtko w postaci KOGLA MOGLA !
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    LAdy, ale tu chyba nie chodziło o retusz :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    moim zdaniem zaden retusz, zwyczajna mezowska lustrzyca ciazowa ;)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    eveke czy to retusz czy przesłanie fotografa pokazującego faceta w ciąży oraz kobietę... nie wgłębiam się.
    Mam w głowie inne zmartwienia :devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil:

Treść doklejona: 13.01.13 18:46
    takiego brzucha to Ja jeszcze u chłopa nie widziałam... jakiś dziwny i zupełnie do niego nie pasuje...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a ja widzialam, wystarczy ze ma szczuple nozki a brzuch piwny i gotowe
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJan 13th 2013 zmieniony
     permalink
    no tak ale on jakiś taki dziwny jest ten brzuch jakoś nisko obsadzony...mój też ma pozostałości po "piwnym" ale jakiś taki bardziej proporcjonalny z profilu wygląda :) he he he
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: Mam w głowie inne zmartwienia

a co sie stalo?
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    z natury jestem osobą, której się "chce"... a to gdzieś jechać a to coś robić a to szaleć i spotykać się z ludźmi, załatwiać coś etc... jestem totalnym przeciwieństwem męża mojego :( Wszystko co robię, wszystko obija się o to, że jestem skazana sama na siebie :( i przychodzi tak dzień jak dzisiaj kiedy to boli :(

Treść doklejona: 13.01.13 18:55
    a do tego jest niedziela, siedzę w domu i jak głupia musiałam zrobić sobie włosy, pomalować się i zupełnie nie wiem po co i na co!:devil:

Treść doklejona: 13.01.13 18:57
    Hyde miałam Ci ostatnio napisać myśl usłyszaną w filmie JENIEC w nawiązaniu do wiary - bardzo mądre:
    "KAŻDE CIERPIENIE KIEDYŚ SIĘ KOŃCZY, ZA TO NADZIEJA JEST WIECZNA"
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Lady,a ja Ci powiem ,że czasem to wolę sama na zakupy jechać czy ogólnie tak po prostu połazić po sklepach, niż słuchać tego gadania nad uchem.. Kiedyś też lubiłam w towarzystwie spędzać czas,ale mi przeszło.. Wystarczy,że przypomnę sobie atmosferę jaką wprowadza mój mąż podczas zakupów ,czy wspólnego spędzania czasu i od razu mi chęci przechodzą
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Ladybird76: jak głupia musiałam zrobić sobie włosy, pomalować się i zupełnie nie wiem po co i na co!

Czemu musiałaś? A najlepiej takie makijaże, włosy i ogólnie robić dla siebie.
    Paradoksalnie - ja codzienny makijaż uskuteczniam od śmierci męża i dużo więcej satysfakcji mi sprawia dbanie o siebie dla siebie. Dlaczego? Bo ja zawsze to zauważam i doceniam a mężczyzna nie koniecznie i wcale nie ze złej woli. A jak dziś wyglądam marnie to też się tym nie przejmuję, bo wiem, że jutro będę znów boska. ;) Dziś boli mnie głowa i źle się czuję, więc nie muszę.
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    Lady a ty nie myslisz szukac jakiejs pracy'? ...czy nie pracujesz z wyboru'?
  1.  permalink
    Lady trzeba było z Ada się gdzieś wybrać. Ja miałam wczoraj popołudnie syna z matką :-) Lazilismy po Złotych Tarasach a potem poszliśmy na małe piwko :-) A jak wróciliśmy to i mężu steskniony i córka też. I zrobiliśmy sobie tańce pizamowe . Nawet młody dał się wyrwać do tańca więc fajnie było :-) Wg mnie można też fajnie osobno spędzić czas po to, żeby później razem było miło. Ale ja to ogólnie lubię być sama więc w sumie nie wiem czy inni też tak mają
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady nie wiedzialam ze jestes osoba az tak gleboka wierzaca
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    szczypta_chilli: Ale ja to ogólnie lubię być sama

Ja też lubię być sama... Tyle, że z racji sytuacji takie chwile samotności z wyboru, wtedy kiedy tego potrzebuję, są rzadkie. Początkowo było mi strasznie trudno przetrwać samotne wieczory, teraz zaczynam je sobie cenić.
    My dziś byliśmy na spacerze, na koncercie, wczoraj na sankach. Teraz młody zaczyna już przebąkiwać o spaniu, więc wieczór spędzę zapewne w wannie i pod ciepłą kołdrą.
    Czytałyście "Baśnie tysiąca i jednej nocy", te prawdziwe, arabskie? Mocne są... :devil:
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    Ja tez lubie bywac sama .Teraz M poszedl do pracy ,VEVE zaraz idzie spac i mam wieczòr ,dla siebie.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Ladybird76: "KAŻDE CIERPIENIE KIEDYŚ SIĘ KOŃCZY, ZA TO NADZIEJA JEST WIECZNA"

a ja się z tym nie zgadzam... tzn uważam, ze nie jest uniwersalne no, chyba, że faktycznie odnosisz się do Hydi jako do osoby wierzącej, ale odniosłam wrażenie, że chodzi Ci o ogólne znaczenie słowa wiara (niereligijne) i nie trafia to do mnie... to, że każde cierpienie kiedyś się kończy jest jasne jak słońce, pytanie JAK... jeśli skończy się źle, to jaka nadzieja jest wieczna?
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    sledze wlasnie koncowke aukcji allegro "wosp":http://aukcje.wosp.org.pl/listing?sellerId=7825961 i jestem ciekawa jaka sume osiagnie wedras i teczak, w sumie myslalam ze teczak pojdzie przynajmniej za 2x tyle bo wydaje sie byc fajny nawet do jakis sesji zdjeciowych...
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Peaberry : Czytałyście "Baśnie tysiąca i jednej nocy", te prawdziwe, arabskie? Mocne są...

ja czasem czytywałam do snu :)
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Noo... też się szykuję do snu, bo do autobusu się nie nadają... Zbyt pobudzające. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    hehe no niektóre może i tak, ale często zanim dotarłam do "momentów" zasypiałam przy opisach i kwiecistym jęsyku :wink:
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Dopiero kompletuję bibliotekę, więc nie mam zbyt dużego wyboru na czytnik. Dostałam kod na darmowe zakupy z działu klasyka na nexto.pl i tam wyczaiłam te baśnie. Za logowanie dostałam też 15 darmowych e-booków i tam był "awatar". To jest dopiero mistrzostwo kwiecistego języka. Perełka XIXwiecznej literatury francuskiej, gdzie opisy oblubienicy ciągną się przez półtorej strony z dokładnością od pojedynczej nitki w koronkowym peniuarze. ;)

Treść doklejona: 13.01.13 20:39
    ...i brak momentów niestety... :cry:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    a będziesz też coś kupować? czy ograniczasz się do darmowych zbiorów póki co?
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Dziś kupiłam dla Nieletniego na wyjazd cztery e-booki. Sobie póki co nic, ale też pomysłu nie mam. Z darmowych rzeczy wyciągnęłam: "Damę Kameliową", "Emmę" te baśnie i coś tam jeszcze się znajdzie. Mam też Pilipiuka. Powinno póki co wystarczyć, potem będę pewnie co jakiś czas kupować.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    mój mąż zachwycony Atlasem Chmur, też sie przymierzam, ale czytnik zajęty non stop ;-)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    filmu nie widzieliśmy jeszcze... i nie zobaczymy póki ja nie przeczytam książki :)... ta kolejnośc mi odpowiada, bo lubię wyobrażac sobie postaci, a po filmie nie da rady... nawet plakatu nie widziałam, bo odwracam wzrok, zeby się nie sugerowac ;-)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Elfika skoro juz jestes to 3C = cudza, cysta i cycata :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja to nawet nie mam dziadkow zeby zatrudnic do mlodziezy :(
    w srode na 17 mam zebranie u siebie i rowniez na 17 jest zebranie u mlodej, jak maz powiedzial ze najwyzej do niej nie pojdziemy to urzadzila ryczando wiec musze cos wykombinowac. najgorzej ze awaryjne nianie nie moga bo psiapsiola nauczycielka a bratowa tez ma zebranie u corki a dotychczasowa niania zatrudniona u innego maluszka :/
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    szczypta_chilli: Lady trzeba było z Ada się gdzieś wybrać. Ja miałam wczoraj popołudnie syna z matką :-) Lazilismy po Złotych Tarasach a potem poszliśmy na małe piwko :-) A jak wróciliśmy to i mężu steskniony i córka też. I zrobiliśmy sobie tańce pizamowe .

Wczoraj wywędrowałyśmy same we dwie do silesia cc i chyba ze 4 godziny nam zeszło... :)
    ewa74: Lady a ty nie myslisz szukac jakiejs pracy'? ...czy nie pracujesz z wyboru'?

ewa74: Lady a ty nie myslisz szukac jakiejs pracy'? ...czy nie pracujesz z wyboru'?

Myślę - kwestia wyboru

MrsHyde: Lady nie wiedzialam ze jestes osoba az tak gleboka wierzaca

mało mnie jeszcze znasz ;)

Peaberry: Czemu musiałaś? A najlepiej takie makijaże, włosy i ogólnie robić dla siebie.

właśnie musiałam dla siebie to zrobić - musiałam bo patrząc na swoje odbicie w lustrze kiedy jestem nie zrobiona wkurzało mnie jak nie wiem co:(...

Hussy: Lady,a ja Ci powiem ,że czasem to wolę sama na zakupy jechać czy ogólnie tak po prostu połazić po sklepach, niż słuchać tego gadania nad uchem.. Kiedyś też lubiłam w towarzystwie spędzać czas,ale mi przeszło.. Wystarczy,że przypomnę sobie atmosferę jaką wprowadza mój mąż podczas zakupów ,czy wspólnego spędzania czasu i od razu mi chęci przechodzą

są dni kiedy sama robię bardzo trafne zakupy i lubię być sama ze sobą ale są też dni kiedy w towarzystwie męża lubię pospacerować po sklepie tak na luzie a przy okazji mamy czas dla siebie na swobodną rozmowę... jakoś to tak dziwnie działa :)

Julka od zeszłego tygodnia w domy a obserwując ją od wczoraj myślałam, że w poniedziałek wróci do przedszkola i co? i biegunka dzisiaj wieczorem po tym jak od południa narzekała na bul brzuszka ehhh
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Elfika prawda jest taka ze dziadkowie nie maja obowiazku zajmowac sie wnuczkami, swoja droga skoro robi impreze to weekend z malym dzieckiem pod pacha nie jest dobrym rozwiazaniem i poniekad nie dziwie sie ze odmowila bo moze ma juz jakies plany jesli idzie o przyszykowanie jedzenia sprzatanie etc.
    Ja najczesciej bralam nianie odplatnie mimo ze moi tesciowie sa na emeryturze, gdyby nie to ze ma ten tydzien dziecko do 18tej to tez bym zaplacila i po problemie. Nie lubie prosic i byc od kogos zalezna czy komus wdzieczna
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    elfika: mojego starego 50 urodziny sa 18go marca. to jest pon. i co uslyszalam od matki? ze 16 i 17 nie da rady zajac sie Bianka bo sa jego urodziny. jakby nie mogla jej wziac pod pache i z nia cokolwiek organizowac. przeciez wie jak to jest. dwoje nas miala, ja wiem jak to jest wiec wiem, ze to jest wykonalne. sorry, ale ja mam szkole, nowy semestr. w tym mam tyly bo mnie nie bylo 3 razy. przez 1,5 roku dawalismy rade ze szkola bez jej pomocy, choc ja goraco oferowala jak zlozylismy papiery do szkoly.... na co dzien nie musza sie Mloda zajmowac. jak juz bardzo musze to dzwonie i tez slysze wzdychanie. ale koszulke z napisem najlepsza babcia na swiecie to nosci, wnusia sie chwali.

Szczerze? To niezbyt pięknie piszesz o Tacie tak na forum. Po drugie tak jak Hydi napisała - dziadkowie nie mają obowiązku zajmowac się wnukami. Płodząc dziecko chyba zdawałaś sobie sprawę, że wiąże się to z 18letnią ciągłą opieką? Chcesz robic szkołę - fajnie, ale wg mnie czas powinnaś organizowac tak by nie wciąga w to osób 3cich... mąż chyba nie uczy sie z Tobą w jednej "klasie"? A ten tekst, ze mama mogłaby wziąc Biankę pod pachę i organizowac, to w sumei z automatu możesz podpiąc do swojej sytuacji... Przepraszam, ale zwykle nie podoba mi się to, ze dziadków uważa się za darmowe niańki na zawołanie.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.