Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeJan 13th 2013
     permalink
    elfika: ale powiem Ci lepsza akcje. na wiosne zeszlego roki mialam isc na kurs. kurs mial byc w terminach zjazdow Malza. oczywiscie bylo krecenie nosem, ale momentalnie zmienila zdanie kiedy powiedzialam, ze nie za darmo, ze dostanie kuchenke, ktora Malz kupil matce swojej ale jest nieuzywana... niania raczej by sie nie zadowolila kuchenka a ja kurs zrobilam jesienia bez jej pomocy...

Chyba niezbyt dobre masz zdanie o rodzicach... ale gdybyś byłą ulepiona z lepszej gliny może nie wyciągałabyś takich wniosków? Ty lubisz pracowac za darmo? Zrobiłaś coś dla rodziców kiedyś nieodpłatnie? Coś dużego? Co pochłonęło Twój cały czas? I było obarczone dużą odpowiedzialnością?
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Elfika masz strasznie roszczeniowa postawe, tesc jest palant, rodzicow gotowas wyzywac... moze czas sie nad soba zastanowic?
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Wiesz, Elfika, mimo , ze nie mam dzieci, a z Mamą układało się różnie, to jednak Mama dużo mi pomaga... np zajmuje się moim kotem kiedy ja chcę gdzieś wybyc... Zazwyczaj trochę burczy tak na przekór, ja nigdy się tym nie przejmuję i nie uprzedzam faktów, ale jako niespodziankę coś Jej kupuję w podzięce... wychodzi fajnie, zwłaszcza, ze myślę, że Mama tego kota lubi ;-)... Jednak zawsze planując cokolwiek NAJPIERW uwzględniam plany mojej Mamy, bo jak postanowiłam wziąc kota pod swój dach to wzięłam go świadoma obowiązków i jeśli Mama by mi odmówiła opieki nad nim z jakiegoś powodu to nie miałabym focha... to był mój wybór
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    elfika: ale syty glodnego nigdy nie zrozumie...

A ja jestem "głodna"... A przeczytałaś gdzieś na forum moją wypowiedź o tacie,że to kawał gnoja itd.?
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    elfika: ale syty glodnego nigdy nie zrozumie...

Ocenianie tego czy ktoś jest "syty" po tym co mówi jest moim zdaniem mocno mylące... i, ze zacytuję ostatnią książkę " To nie kwestia dobrych manier, lecz panowania nad sobą"
    •  
      CommentAuthorfigan
     permalink
    Licho, szczerze- rozczuliłaś mnie, wielką Kociarę, tym postem o opiece nad Twoim kotem..:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    no coś Ty Figan? tym, ze robię z kota podrzutka? ja nie mogę sobie tego wybaczyc :wink:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeJan 13th 2013 zmieniony
     permalink
    elfika: nie mam zamiaru tlumaczyc sie ze swoich uczuc isposobu radzenia sobie z nimi, zycia, decyzji itd
    a ze nie panuje czasem nad soba... coz... mozecie podziekowac moim rodzicom.

wielu ludzi może tak postawic sprawę... wyobraź sobie, ze ja też... ale to łatwizna... akurat jedyna , którą się brzydzę
    •  
      CommentAuthorfigan
     permalink
    Licho: no coś Ty Figan? tym, ze robię z kota podrzutka? ja nie mogę sobie tego wybaczyc

Zawsze kotu raźniej z babcią [:wink:] niż np w hotelu dla zwierząt..:devil:
  1.  permalink
    Ja też głodna- z mężem ostatni raz byłam "na randce" rok temu, mieliśmy dla siebie caaałe 1,5 h. Jedna babcia daleko, druga niedyspozycyjna. Wszędzie zabieramy dzieciaki ze sobą, bo zwyczajnie nie ma kto z nimi zostać. Żeby mąż mógł być przy porodzie Krzysia musieliśmy zaangażować opiekunkę, inaczej nie miałby kto z Ewunią zostać. A nigdy nie pomyślałam o moich rodzicach źle, nigdy nawet nie pomyślałam, że mogłabym "wymagać", żeby nam pomagali- tak jak Liszka pisze: to ja i mąż zdecydowaliśmy się na dzieci ( a co za tym idzie również na ich utrzymanie, opiekę nad nimi) a nie moi rodzice.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    figan: Zawsze kotu raźniej z babcią [] niż np w hotelu dla zwierząt..

haha! no ba!, ale moja Mama na "babcia" w stosunku do kota reaguje nerwem :devil:... tak czy inaczej, lubię jak z nią jest, bo ma podobny głos i kot się do niej przytula... poza tym dba o niego tak jak ja chcę :wink:... aż się boję, że mi tę kocią miłosc skradnie... a w hotelu bym nie zostawiła.
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    elfika: nie mam zamiaru tlumaczyc sie ze swoich uczuc isposobu radzenia sobie z nimi, zycia, decyzji itd
    a ze nie panuje czasem nad soba... coz... mozecie podziekowac moim rodzicom.

Ale nikt Ci się nie każe tłumaczyć...
    Ciekawa jestem tylko, czy wiesz,że nasze dzieci uczą się od nas szacunku do swoich rodziców "na stare lata"...

P.S.
    ostatnio ktoś porównał Cię tu do kogoś, kogo często krytykujesz... Kurcze, widzę coraz więcej tych podobieństw:confused::confused::confused:
    --
  2.  permalink
    Licho: aż się boję, że mi tę kocią miłosc skradnie...

jak moi rodzice wychodzą, to pies pakuje się za nimi do samochodu i odmawia wyjścia :cool: jak raz był u nich pół dnia, to jak go odwieźli, to siedział pod bramą i piszczał, żeby po niego wrócili :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    elfika: nie znasz mnie, wiec nie oceniaj tylko i wylacznie na podstawie tego co napisalam bo bardzo sie mylisz.

Elfika, to Ty oceniłaś mnie po tym co napisałam :). Tzw klasykę gatunku teraz odczuwam po powyższym.
    elfika: ostatnia rzecza jaka robie w zyciu to chodzenie na latwizne.

dla mnie zwalanie wszystkiego czy tam nawet części na rodziców to łatwizna i chyba wyraźnie to napisałam

Treść doklejona: 13.01.13 22:39
    cerisecerise: jak moi rodzice wychodzą, to pies pakuje się za nimi do samochodu i odmawia wyjścia jak raz był u nich pół dnia, to jak go odwieźli, to siedział pod bramą i piszczał, żeby po niego wrócili

wspóczuję :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorfigan
     permalink
    cerisecerise: jak moi rodzice wychodzą, to pies pakuje się za nimi do samochodu i odmawia wyjścia :cool: jak raz był u nich pół dnia, to jak go odwieźli, to siedział pod bramą i piszczał, żeby po niego wrócili

Pies mojej babci zmienia bardzo łatwo obiekt zainteresowania - ten członek rodziny, który akurat trzyma w ręku kiełbasę, jest psa aktualną miłością :wink:
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeJan 13th 2013 zmieniony
     permalink
    Dziecka jeszcze nie mam przy sobie, ale tak samo jak decydowałam sie na psa... świadomie ... do tego musiałam liczyć się ze wszystkim , bo to 30kg wagi niesfornego często psiaka...
    i zdarzało się , że przychodziły wakacje i marzyło się polecieć gdzieś za granicę.. ale kompletnie nie było z kim psiaka zostawić... i do kogo mogę mieć pretensje...
    Wakacje organizowałam z psem i też byliśmy szczęśliwi :)
    jak pragnęliśmy spędzić rocznicę ślubu w SPA , to najpierw grzecznie zapytaliśmy teściów czy by przechowali nam psinę na weekend... z weekendem nie było problemu i dopiero wtedy szukałam hotelu...
    Takie samo podejście zamierzam stosować przy dziecku... zdecydowałam się na nie w pełnej świadomości i nie zamierzam zrzucać tego "ciężaru" na dziadków... oni swoje odchowali , a teraz powinni się troszkę nacieszyć swobodą i życiem (akurat moi teście jak i rodzice mieli taką sytuację , że im kompletnie nikt nie pomagał).

Elfika a może jakaś znajoma w tym wypadku zajęłaby się córą? W zamian , że kiedyś w nagłej sytuacji i Ty jej pomożesz, nie masz znajomych z dziećmi?
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Wiesz co Elfika, zabiłaś mi tzw gwoździa... i myślę ... i wymyśliłam, ze dziwne to jest, ze mając do rodziców tyle żalu i pretensji, ze nawet na forum z obcymi babami nie potrafisz z szacunkiem o nich pisać i uważasz, ze jesteś usprawiedliwiona, to jeszcze oczekujesz od nich tego, ze chętnie zajmą się Twoim dzieckiem nawet jeśli mają jakieś swoje plany, bo Ty akurat musisz iśc do szkoły.... nie jest to podbramkowa sytuacja
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Widzisz no ja mając maleństwo realnie bym się nie decydowała na taką szkołe aż z takimi dojazdami , bo to rzeczywiście jakaś masakra...
    W nagłym wypadku jesteś uziemiona...
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Elfika, no kurde ale przeciez pomoc to nie wyreczanie kogos...
    A inna sprawa jest to, ze obietnica- obietnica, ale nie wymagajmy od kogos, ze w moedzyczasie mu sie plany zyciowe nie zmienia...
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Elfika co mi przychodzi do głowy- na pewno jest możliwość przeniesienia się do innej grupy tak byście z mężem mieli zjazdy w inne weekendy jednak....
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    elfika: ale zakonczmy juz ten temat. co sie stalo to sie nie odstanie. obiecuje, ze nastepnym razem jak tu wpadne z rozkmina to tylko w stylu wyzszosc baleriny nad polbutem.

A mnie się wydaje, ze teraz przesadzasz :wink:. To wcale nie jest taki "lekki" wątek. No, ale jednak trzeba się liczyc z ewentualną kontrą.

Treść doklejona: 14.01.13 00:08
    dobra ja odpadam, rozbolał mnie łeb i jest jak sklep...
    śpijcie dobrze:surfing:
    •  
      CommentAuthorCaris
    • CommentTimeJan 14th 2013 zmieniony
     permalink
    Elfika, a taki szybki pomysł? Indywidualna Organizacja Studiów? Czy jak to się u Ciebie na uczelni nazywa?
    Musiałam za to zapłacić 200zł, złożyć podanie do dziekana, a po pozytywnym rozpatrzeniu nie musiałam jeździć na zajęcia, dopiero teraz na sesję...
    Też nie miałam z kim dziecka zostawić (poza tym N. taka maciupka była i tak do maminego cyca przyklejona :wink:), a szkoda mi było przed samym końcem się poddać...
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Przypadkiem dziś widziałam film częściowo o rajskich ptakach. Znalazłam na yt i dzielę się poniżej. Strasznie fajne te ptaki, a w około 2:10 padłam :tooth:, ale warto obejrzec całośc
    rajskie ptaki
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeJan 14th 2013
     permalink
    Boże, Licho, doprowadziłam dziecko do łez bo tak sie zaczęłam śmiać - co to do diaska było!? :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    lirogłów :bigsmile:
    tego przedostatniego nie dosłyszałam nazwy :/, a też niezły
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Wygląda jakby czarną kropę ktoś flamastrem pomazał :DDDD
    --
  3.  permalink
    elfika: biecuje, ze nastepnym razem jak tu wpadne z rozkmina to tylko w stylu wyższość baleriny nad polbutem.

oj Elfika, ale poleciałas:confused:
    Przeciez to w ogóle nie o to chodzi.
    Ja Ciebie doskonale rozumiem. Obietnica to obietnica- masz prawo czuć rozżalenie,że babcia mimo deklaracji nie chce się opiekować wnuczką.
    Ale forma tego jak to przekazujesz.... No kurde- ja jakoś nie mogę zdzierżyć, jak piszesz o tesciu ,że jest ch.....i o swojej matce w podobnym stylu.
    To naprawdę niefajne.I wcale nie mam na mysli przekleństw- bo wiadomo- tu czasami mięsem się rzuca.
    Narzekaj, zal się- po to jest ten watek. Ale nie jak żul spod budki z piwem, plis.
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Ja się pożalę bo nie mam gdzie...
    Dziś się prawie wyłożyłam w pracy. Na mokrej podłodze. Wcale nie leciałam na 5tce, ledwie bieg zmieniałam na 2ke, wprawdzie na zakręcie, ale było wolno, słowo honoru... I się na taki regaliku z prętów zatrzymałam. :shamed: Efekt? Na prawej ręce na ramieniu mam szramę na 10cm, dość głęboką, na tyle, że ciekła mi krew i trzeci plaster obecnie nakleiłam, już podeszło na sino - będzie siniak. Na przedramieniu dwie płytsze, też już sinieją i bluzka w koszu poszarpana od drutów. A do tego jeszcze dzis miałam znów zatrucie zęba...
    Dziś śpię z misiem, bo nawet nie mam się do kogo przytulć, bo Nieletni już śpi. :cry:
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
  4.  permalink
    czekoladkę?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    masz i dla mnie?
    poprosze barylke wedlowska w wersji XXXXL
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Mam... Jeszcze czekoladową chmurę. Czekam tylko na moją przedmałpową wpier*alaczkę, która zwykle pojawia się ok. 22:59 i wtedy wchłonę tej kawałek z prędkością światła. Zasnę potem z błogim poczuciem prawie orgazmicznego przeżycia...
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Peaberry, trzymaj się. NAjważniejsze, że urazy tylko do domowego połatania.
    Mogę dołączyć się do wyżalaczek? Kiedyś pisałam, że jestem chora na SMA (rdzeniowy zanik mięśni). Generalnie nic fajnego. M.in. przewracam się i nie potrafię sama wstać. Ostatnio przewróciłam się przy budynku uczelni i 3 (!!!) moje studentki musiały mnie zbierać. Fizycznie tylko rozwalone kolana, ale psycha...
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    I nawet czekoladki nie powinnam, bo muszę schudnąć... (wiecie, by dały radę 2 a nie 3:-)
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Brombap - u mnie niestety tylko klasyczny SKS, ale za to w formie wyjątkowo komicznej... Ciebie zbierały studentki a mnie musiał ratować personel płci męskiej w dodatku w wieku Twoich studentek. To dopiero jest utrata autorytetu. Żeby to jeszcze były orły, sokoły, herosy... Ależ skąd! Koguty wyścigowe zaledwie... :cry:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja tez musze schudnac ale po 12h w pracy czuje sie tak rozpieprzona ze slodkiego mi sie chce i juuuz
    olac zdrowe zywienie
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Ja tam olewam, zwłaszcza przed miesiączką... Idę się umyć i pochłonąć czekoladową chmurę, jeśli mój pierworodny jej podstępnie nie zgładził, jakem nieobecna była.:cool:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a dasz przepis na te chmure? najlepiej na mniam mniama wrzuc kiedys
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Na moich wypiekach jest. :cool: Ale proste jak konstrukcja cepa, wiec warto za ten smak...

Treść doklejona: 14.01.13 22:12
    Żegnam miłe panie! Idę odregować zatrutego zęba i moją dzisiejszą wywrotkę.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    to ja w ramach pocieszenia wczoraj i mojej obietnicy ze koniec z żarciem słodyczy w nocy i w ogóle najlepiej nie jem słodyczy a coś konkretnego, wieczorem (tzn 24 z hakiem) wziełam sobie woreczek owocków suszonych... no co? słodkie a nie słodycz a do tego witaminki ...... zapomniałam tylko o takim małym upsie... że albo mała ilość albo ...........
    No i po pół kilograma przepysznych śliweczek, morelek i brzoskwinek Agunia pół nocy i cały ranek zaprzyjaźniała sie z kibelkiem dziękując że ma w nim okno bo można odetchnąć świeżym powietrzem nie zaczadzając się :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Jak ja się cieszę, że w ciąży nie wpadłam w ciąg żarcia słodyczy, bo już widzę te 10kg na plusie :shocked:
    Najgorzej zacząć regularnie jeść :devil:

Elfika tak mi przypomniałaś o szkole, że jeszcze chwilę temu też były weekendy w szkole, sesja, zaliczenia....
    a tuż przed świętami zaliczyłam obronę i ufffff

może kiedyś jakaś podyplomówka albo porządny kurs foto :bigsmile: ale to kiedyś
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeJan 15th 2013
     permalink
    A pro po tych smutków.. Wczoraj zostałam okradziona.Dowód osobisty,karty do bankomatu i 200zł . Załamana jestem,zgłosiłam na policję ,ale wątpię,że znajdą... :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hussy co najwyżej bez kasy :( ale jak do tego doszło? w jakich okolicznościach ?
  5.  permalink
    o kurcze :( Hussy - współczuję :(
    zablokowałas karty?
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Hussy kojarzysz gdzie to mogło się stac? Pochodź po trochę dalszej okolicy i porozglądaj się czy gdzieś na ziemi nie leży portfel. Ja raz zgubiłam swój (na szczęście znalazłam, wypchany tym czym wcześniej, ale miałam fuksa , bo wypadł mi w taxi i wpadł pod fotel, a taksówkarz uczciwy) i szukając go p osiedlu, znalazłam inny portfel wywalony w krzaki, już tylko z dokumentami. A może Twój też ktos znajdzie i odda. To wyrabianie wszystkiego na nowo brrr
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    kurcze Ja mam zwyczaj noszenia np Torebki z tyłu... stoję w kolejce a torebka za mną :( ehhh i do tego wiecznie otwarta

Treść doklejona: 15.01.13 11:15
    szczypta a Ja do Ciebie skierowałam pytanie na wątku budowlanym, mogłabyś zerknąć :) ?
  6.  permalink
    lece, nie widziałam
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    spokojnie :)
  7.  permalink
    nie no- spokojna to ja jestem :)
    Nawet bardzo :) Mezu w delegacji wiec zero gotowania i babski wieczór z córką :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    szczypta Tobie to dobrze ehhh mojego nikt w delegację nie wysyła noooo :(

Treść doklejona: 15.01.13 11:36
    Dziewczyny no jak mam być grzeczna, skoro jak byłam mała, to oglądałam Tarzana, który chodził półnago i żył z małpami. Kopciuszek wracał o 12.00 w nocy. Pinokio kłamał. Alladyn był złodziejem. Batman jeździł 320km/h. Królewna Śnieżka mieszkała z 7 chłopakami. Papaj palił fajki i miał pełno tatuaży. Pacman biegał po ciemnej sali i jadł kolorowe pigułki od których dostawał energii. Bolek i Lolek oraz Tola żyli w trójkącie. Żwirek i Muchomorek byli parą. Pan Kleks czytał poradniki Młodego Zielarza, Kaczor Donald chodził bez majtek, a Smerfetka była tylko jedna na wioskę!

ehhh :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.