Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPeaberry
    • CommentTimeJan 15th 2013
     permalink
    Pożyczam!
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Berry ha ha ha Ty też na tych bajkach wychowana? :))
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    No ba!
    Szczególnie na Panu Kleksie... :cool:
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ehh no właśnie ten Pan kleks :)
    Julka moja to zżyta z Papajem bo ma go na piżamie wrrr - chyba jej wymienię na inną bezpieczną w skojarzeniach :)
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Hussy, współczuję zguby! Ja kiedyś, w okienku zajęć, poszłam sobie na kawę do ogródka na Nowym Świecie. Radośnie pociągałam latte i rozprzestrzeniłam się z wiosennym płaszczem, torbą z notatkami i innymi szpargałami na 3 krzesłach. Z kawiarni podreptałam spacerowym krokiem do empiku, ładnych kilkaset metrów, buszowałam między regałami, a zmroziło mnie przy kasie, gdy okazało się, że w torbie brak portfela. Biegiem wróciłam do kawiarni, portfel niewzruszony leżał na krzesełku w ogródku, od strony ruchliwego chodnika... Ech, miałam więcej szczęścia, niż rozumu! :devil:
    Życzę, żebyś znalazła swoje dokumenty, może faktycznie uda się je gdzieś namierzyć? Co do zastrzegania kart, to gdy czasem wydaje mi się, że zgubiłam portfel, to w mBanku zmniejszam limity na wszystkie transakcje kartami do zera, dzięki temu mam trochę więcej czasu na poszukiwania (dotychczas - skuteczne) i mniej zachodu później, bo raz zastrzeżonej karty nie można ponownie użyć, a limity mogę z powrotem podwyższyć.
    Powodzenia!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Hussy mam nadzieje ze dokumenty sie znajda, a swoja droga - dokuemnty i karty mialas w portfelu ?
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Tak.Wszystko miałam w portfelu.. Długo by opowiadać. Byłam w odwiedzinach u taty w szpitalu ,a znajoma została z córką w aucie,mała tak się rozpłakała,aż oddechu nie mogła złapać,to ja wyleciałam do małej jak szalona,wsadziłam portfel do kieszeni ,ani jej nie zapięłam,a wystawał.. Chyba ktoś wykorzystał to,że uspokajam małą.. Słyszałam,że ktoś się kręcił na śniegu,ale myślenie mi się wyłączyło i tylko dziecko było ważne.Na dodatek miałam jeszcze dowód mamy ,bo załatwiałam jej ubezpieczenie.. Beczałam cały dzień. Na policji powiedzieli,że sprawdzą monitoring i zobaczą.. Sama już w to nie wierzę..
    Karty zablokowane. Na około szpitala obeszłam,kosze sprawdzałam i nic..
    --
    •  
      CommentAuthor_azja_
    • CommentTimeJan 15th 2013 zmieniony
     permalink
    Hussy: Na około szpitala obeszłam,kosze sprawdzałam i nic..

Hussy, jest jeszcze możliwość, że w czasie biegu ten portfel Ci wypadł (oby!!!) i ktoś szybko go znalazł i poszedł dalej, pod szpitalami przecież chodzi dużo ludzi. Ja kiedyś dostałam swój portfel pocztą z karteczką w środku: "na przyszłość radziłbym bardziej uważać - nieznajomy w czarnym swetrze" - to było chyba w szkole średniej a do dziś pamiętam. Może jest jakaś nadzieja, że się znajdzie, że Ci go ktoś odeśle.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Pewnie głupie pytanie, bo pewnie już to zrobiłąś, ale na wszelki wypadek jeśli ze stresu Ci to nie przyszło do głowy - sprawdzałaś w recepcji czy rejestracji w szpitalu czy ktoś nie oddał?
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    To ja miałam szczęśliwy portfel, jak to nazwałam z moim Lubym. Gubiłam go chyba 4 razy i za każdym razem miałam szczęście ogromne- raz znalazł mnie miły chłopak na nk, raz w McDonaldsie został no i 2 razy w szkole... Z reguły nie miałam tam za wiele pieniędzy (poza jednym epizodem), no ale dokumenty tak. Więc czasem trzeba liczyć na łut szczęścia :smile:
    Niestety, od tygodnia portfel mam nowy, mam nadzieje, że albo ja się ogarnę bardziej, albo ten również się okaże szczęśliwym... :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lexia a ja ciagle czekam na wiesci o studniowce i najlepiej foto od razu moze byc pw :))
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Nie żadne priv tylko tu, bo wszyscy ciekawi :devil: mawet Ci cicho podczytujący :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Hyde, czekałam na fotki, żeby zdać od razu udokumentowaną relację :smile: Ale rzeczywiście, poślę Ci później privem. Impreza się udała, wróciliśmy o 5. Polonez pierwszy raz nam wyszedł :tongue:, jedzenia było aż za dużo, mimo, że wzięliśmy tę najtańszą wersję- nie dało się przejeść. Nauczyciele nam niestety nawalili... Garstka ich była, jedni chorzy, a drudzy odwołali obecność przed studniówką. Sporo potańczyliśmy, mimo że nie lubimy, więc musiało rzeczywiście być super :wink: Aaaa i filmik, o którym pisałyśmy wypalił i nawet pobił 2 pozostałe :tongue:

Treść doklejona: 15.01.13 16:42
    Ulcia, no musiałabym Lubego zamazać, bo chyba wszystkie foty mam z nim :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    jak wypala piosenki ktore ukladaly mi forumowe wierszokletki-poetki to u mnie tez bedzie swietnie ;)
    tylko szkoda ze to ja jako wychowaczyni musze sie tym zajac, baaa nawet wierszyk z dedykacja dla wychowawcow i przemowienie rodzica tworzylam, ech jakie te moje szkolniaki niemrawe
    u nas nauczycieli tez bedzie niewielu ale w sumie i studniowka niewielka, w sumie 65osob
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    To inne zwyczaje u Was :smile: My sami całą studniówkę organizowaliśmy, jedyna rola nauczyciela była taka, żeby przyjść :wink: Wychowawca też nic z nami nie robił, na studniówce był w roli gościa.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Lexia to podobnie jak u chłopaka mojej Ady - oni wszystko sami :)
    Ada moja pyta jaką miałaś fryzurę i sukienkę :) więc pochwal się koniecznie to młodej pokażę :)
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Okej, okej, wrzucę fotkę, ale spektakularnej sukienki nie miałam, zwykła, prosta czarna :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ada też będzie miała czarną zwykłą :) a, że to nie jej studniówka więc się nie pindrzy specjalnie :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja liczylam ze u nas dziewcyzny tez przyjda w czarnych / granatowych, moi panowie mieli taki prikaz ze partnerki w ciemnych maja przyjsc ale kolezanka ktora jest wychowawczynia drugiej klasy stwierdzila ze skoro studniowka nie w szole a w lokalu to dala uczennicom wolna reke, moze ja jestem moher albo jakis zabytek ale dla mnie jednak studniowka to impreza szkolna i jestem zwolenniczka skromniejszych i ciemnych kiecek, podobnie jak bialych koszul do garnituru ;)

Lexia ja tez nad tym ubolewam ale w sumie wyszlo ze to wychowawcom bardziej na studniowce zalezy niz mlodziezy :( malo tego z mojej klasy to nawet polowa osob nie idzie
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde gdyby było ujednolicenie w tonacji kolorystycznej to fajnie by to wyglądało i przypominało studniówkę a nie "bal" . Pod tym względem też zaliczam się do moherów :)
    Niektóre laski mają sukienki po naście tysięcy - porażka jakaś :(

Treść doklejona: 15.01.13 18:26
    Lexia no wrzucasz to foto ? :)
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Hmm, to ja trochę nie rozumiem ograniczeń co do koloru sukienek :wink: Wiadomo, impreza szkolna, ale moja szkoła bardzo liberalna, nie ma żadnych ograniczeń co do ubioru, malowania się czy stylu, nauczyciel jeszcze nigdy nie był zgorszony ubiorem czy coś :tongue: Kiecki były kolorowe, ale w granicach rozsądku, sama chciałam w chabrowej iść.
    Lady, chyba najlepiej będzie, jak wrzucę pod wykres, który udostępnię na chwilę, jakoś nie umiem się na forumowe foto przełamać :wink:

O kurdę, Hyde... U nas była cała klasa... A tak to brakowało pojedynczych osób w dwóch pozostałych...
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Ladybird76: naście tysięcy

serio??? to ślubne tańsze
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lexia a po ile u was sie od pary skladaliscie?
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Coś ponad 200 zł, kurczę, uduś, ale dokładnie nie pamiętam :tongue: Chyba 250.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Niedawno przyjechał do mnie taksówkarz z moim portfelem.. Normalnie aż mi się chce płakać,ale ze szczęścia. Dokumenty są,ale pieniędzy niestety 0. Coś mnie zastanowiło,bo ten facet zasugerował,żebym dała mu nagrodę i to w taki bezczelny sposób,na dodatek dokumenty były poukładane inaczej w przegrodach , no i jeden fakt,że znalazł go na terenie szpitala,ale o dziwo portfel suchutki... Może za dużo już myślę o tym wszystkim. Najważniejsze,że mam i nie muszę z dokumentami się bawić od początku. Tylko muszę zgłosić na policji znalezienie.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lexia: Coś ponad 200 zł, kurczę, uduś, ale dokładnie nie pamiętam Chyba 250.

no to u nas 400 i ze wstepnych wyliczen wynika ze beda musieli po 50zl doplacic jeszcze bo wycofalo sie kilka osob ktore wczesniej deklarowaly przyjscie
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Hussy, ważne że są dokumenty, nie musisz dodatkowo wszystkieo wyrabiać. A że pieniądze... Cóż, uczciwość to cnota, nie każdy ją ma...
    MrsHyde, bardzo dużo. Ale pewnie dlatego, że tyle osób nie idzie, prawda?

Treść doklejona: 15.01.13 19:53
    No i prostuję, po podliczeniu z Lubym wyszło nam 165, aż sami się zdziwiliśmy, bo niewiele. No, ale trzeba pamiętać, że odeszło nam po stówce za osobę towarzyszącą, jako że jesteśmy w jednej klasie.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Hussy: Niedawno przyjechał do mnie taksówkarz z moim portfelem..

:thumbup:

Hussy: Coś mnie zastanowiło,bo ten facet zasugerował,żebym dała mu nagrodę

I dałaś? ja nie widzę podstaw jeśli ktoś oddaje portfel bez kasy. Zwyczajowo daje się 10 procent znaleźnego, ale w sytuacji gdy portfel bez kasy no to przecież nie ma z czego dać.
    edit: chociaż skoro się pofatygował, to może chociaż za "kurs" trzeba było dać, żeby następny ktoś też mógł liczyć na takie szczęści

Hussy: na dodatek dokumenty były poukładane inaczej w przegrodach , no i jeden fakt,że znalazł go na terenie szpitala,ale o dziwo portfel suchutki... Może za dużo już myślę o tym wszystkim.

Ja jak odniosłam ten portfel, o którym wyżej pisałam to mimo, że nie prosiłam o żadną nagrodę, a babka i tak podejrzliwie na mnie łypała jak pieniędzy nie znalazła, a to nie było miłe:neutral:. Więc porzuc podejrzenia, może są słuszne, a może taksówkarz po prostu z natury bezczelny i to nie jego pierwszy raz i może już nagrodę kiedyś wydębił i apetyt mu urósł :wink:
    •  
      CommentAuthorfigan
     permalink
    MrsHyde: moze ja jestem moher albo jakis zabytek ale dla mnie jednak studniowka to impreza szkolna i jestem zwolenniczka skromniejszych i ciemnych kiecek, podobnie jak bialych koszul do garnituru

Też uważam, że uczniowie powinni mimo wszystko pokazać się na studniówce w kolorach szkolnych: biel, czerń, granatowy. A teraz nierzadkim widokiem są dziewczyny odpacykowane bardziej niż na Sylwestra.
  1.  permalink
    Ja jednak nie jestem za ciemnymi kieckami na studniówkę w końcu to nie "akademia szkolna".
    -- ,
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Licho,dałam mu 40zł właśnie,że niby za ten "kurs" . Z tymi podejrzeniami to może i masz rację. Zresztą teraz to już musztarda po obiedzie. Ja z natury nie ufam ludziom,a może on po prostu jest bezczelny,ale grzecznie z nim porozmawiałam,podziękowałam i tyle.. Cieszę się,bo mam problem z głowy :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    figan: Też uważam, że uczniowie powinni mimo wszystko pokazać się na studniówce w kolorach szkolnych: biel, czerń, granatowy. A teraz nierzadkim widokiem są dziewczyny odpacykowane bardziej niż na Sylwestra.

o to, to, to...
    ja uwazam ze studniowka to BAL szkolny, a nie jakies weselicho czy inna potupaja
    w ogole to ubolewam nad tym ze w sobote musze isc, ale taka to beznadziejna dola wychowawcy

Treść doklejona: 15.01.13 20:21
    biedronka28: Ja jednak nie jestem za ciemnymi kieckami na studniówkę w końcu to nie "akademia szkolna".

jako nauczyciel srednio mam ochote ogladac biusty na wierzchu czy ledwo zakryte tylki a tak w niektorych szkolach dziewczyny niestety przychodza; jestem ciekawa co bedzie u nas ale ja po prostu jestem tradycjonalistka jesli idzie o ubior w szkole i kosciele
    zauwazylam ze jednak nauczyciele w wiekszosci sa za 'standardami' w stroju a ludzie spoza 'swiatka' sie na nas dziwnie patrza twierdzac ze powinien byc dopuszczony stroj dowolny
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    może trzeba reklamowac sudniówki jako bale ascot? Kojarzy mi się jakiś taki romantiko film z doktor Queen w roli głownej, że na taki bal poszła właśnie w czerwonej kiecce, a wszyscy byli na czarno-biało:wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    na moje obiekcje jedna z kolezanek nienauczycielek stwierdzila ze pewnie sie boje ze przy malolatach bede wygladala jak kopciuch, hmmm moze w tym cos jest ...
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Ja tam nie jestem nauczycielem, ale też jestem zdania,że Studniówka to nie Disco w remizie i fajnie byłoby to zaakcentować odpowiednim strojem.

Z łezką w oku wspominam swoją-w końcu to już tyle lat. A najbardziej mi żal, że pewnie to był mój jedyny polonez w życiu...
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Licho: może trzeba reklamowac sudniówki jako bale ascot? Kojarzy mi się jakiś taki romantiko film z doktor Queen w roli głownej, że na taki bal poszła właśnie w czerwonej kiecce, a wszyscy byli na czarno-biało

ten film to "małżeństwo z rozsądku"
    a co do nazwy balu nie jestem pewna :bigsmile:, jakbyście się skusiły na oglądanie to dajcie potem znac :wink:

Treść doklejona: 15.01.13 21:05
    no dobra, męczyło mnie... w tym filmie 09:45
    W sumie nadal nie jestem pewna czy sama nazwa Ascot Ball oznacza, że bal ma byc czarno-biały, ale z filmu tak wynikało. Niestety nie mogę nigdzie znaleźc w necie potwierdzenia.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Wy mówicie o studniówce... za mną bal gimnazjalny hmm Moja panna miała szytą sukienkę i wyszło mi naprawdę taniej niż w sklepie ale były panny które za sukienki płaciły i po 700zł plus fryzjer plus kosmetyczka itd Była rewia mody jak nie wiem co i nawet moje dziecko było ciut zdegustowane. Ja Anię czesałam sama (po próbnym czesaniu stwierdziła że chce bym to ja zrobiła a kasa została na wakcje) buty kupiła za 60zł Makijaż to był tylko podkład czy jak kto woli fluid i tusz do rzęs czyli malowała się sama
    Za 3 lata studniówka... aż się boję heh a póki co za rok studniówka jej chłopaka i jak będą razem to pewnie i razem będą szli na nia
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Studniówka chłopaka Ady 400 od pary... a zaś gdzieś tam inni płacą 500 ale nauczyciel idzie z osobą towarzyszącą...

Lexia napiszę tutaj - czekam na zdjęcia nowe upięcia włosków... obecnie widzę ten typ jest na fali i to co miałaś bardzo podobał się Adrianie no i jak Ciebie zobaczyła to stwierdziła, że jesteś bardzo młodziutka :) - powiedziała to stara laska w Twoim wieku he he he

Treść doklejona: 15.01.13 21:18
    Moja studniówka nie istniała dla mnie... Już wtedy mój mąż nie chciał ze mną iść no więc i Ja nie poszłam :(
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady u nas nauczyciele za siebie placa, za osoby towarzyszace tym bardziej

kurcze wychodzi na to ze ja wyjde na tej studniowce jak uboga krewna, kiecka i buty z wesela sprzed ponad 3lat, kosmetyczki nie mam w planach, paznokci nawet nie maluje (bo mam brzydkie obgryzione i umalowane wygladalyby kuriozalnie); umowilam sie jedynie do fryzjerki bo nie mam w domu ani pianki ani lakieru wiec sama na bank nie uloze nic co bedzie trwale
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde miałaś krótkie włoski do układania kiedyś czy coś się zmieniło ? :)
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Hussy o dziwo wierzyć mi sie akurat nie chce , że spacerował sobie po terenie szpitala i znalazł :wink:

ale najważniejsze, że masz dokumenty! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    niezmiennie od ponad 3 lat mam krociutkie rude wlosy wiec w gre wchodzi jakis maly pazur na grzywce i okielznanie gory
    zadne brokaty czy swiecidelka w gre nie wchodza i na szczescie moja fryzjerka zna mnie na tyle ze nawet mi tego nie zaprroponuje
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde czyli dalej na krótko :) bo jak napisałaś o fryzjerze to jakoś myślałam, że coś się zmieniło :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady no nie moge byc az takim skonczonym kopciuchem i sknera, chociaz z fryzjerem zaszaleje:wink:
  2.  permalink
    ej lexia, tez chciałąm zobaczyc :((((
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Dobra, to wbijajta do mnie- do jutra rana zostawię :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Lexia śliczna jesteś , kolor włosów bardzo mi się podoba i fryzurka ładna, delikatna... sukienka również....

ahhh studniówka, kiedy to byłoooo :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Dzięki eveke :smile: Z sukienką decyzja podjęta dzień przed bo w grę wchodziła jeszcze chabrowa :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ta zdecydowanie lepsza, ale wiesz u mnie to zboczenie zawodowe :)
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    chaber to ładny i stonowany kolor pod warunkiem , że sukienka w delikatnym kroju, bo fakt , jak była już mowa, niektóre "gwiazdy" przesadzają...

ja np wybrałabym jakiś kolor , bo w czarnym czuję się fatalnie i tak też wyglądam...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.