Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Ja myslę,że Suszek ma atrakcyjną teściową :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJan 18th 2013
     permalink
    Laski ale nie zrobię tego mamie, która wdową jest od 18 lat ehhh ale z drugiej strony przypominają mi się czasy jak byłam jeszcze młoda i tato żył no i oni też sobie baraszkowali :) - wszystko słyszałam :) tak więc wszystko wraca teraz :)

Treść doklejona: 18.01.13 08:29
    ... a co najlepsze jeszcze, Ada spotyka się ze swoim chłopakiem w moim byłym pokoju tak jak Ja kiedyś :) Fajne wspomnienia :)
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeJan 18th 2013 zmieniony
     permalink
    Jaheira: I ciekawe, kto Ci zasugerowal taka "rozrywke"

Nic nie mówiłaś o niezamykaniu drzwi:tongue:

Szczypta-po czym wnosisz?:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ladybird76: Ada spotyka się ze swoim chłopakiem w moim byłym pokoju tak jak Ja kiedyś :) Fajne wspomnienia :)

wygląda na to, że fajne wspomnienia z tego pokoju będą dziedziczne :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Lady, skoro mamusia lubi podejść i sprawdzić, ja bym sobie to olała i robiła swoje:tongue:
    Może zrobiłoby się jej głupio i przestałaby być nagle aż tak opiekuńcza:cool:

Treść doklejona: 18.01.13 09:19
    Oo, widzę, że Eveke miała podobny pomysł:devil:
    Widać- dobry ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Suszka drzwi to juz byla Twoja inwencja:) nie zaprzeczam:devil:

Lady, trzeba bylo od razu mowic, ze Ci sie szczeniece lata przypominaja:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Elfika inaczej trzy latka a inaczej prawie 19-stka :) więc co luz to luz :) Poza tym fajnie Ci się gada z mamą pogadaj ehhh Ja to wychowywana tak, że seks w moim domu to był poniekąd temat tabu i jak z wieloma osobami potrafię normalnie rozmawiać tak z mamą mam wielkie opory :(

a tak z innej beczki laski moje w domu chore a mnie chyba powoli trafia... gardło boli i nie wspomnę o bólu w klatce piersiowej :(
  2.  permalink
    Dziewczyny poradzcie cos...Chcialabym podziekowac prezesowi firmy transportowej za praktyki i pytanie czy powinnam cos przyniesc...?np.ciasto?bo nie wiem czy wypada czy nie wypada:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Upominek jest ok, jeśli to firma prywatna to jak najbardziej wypada.
    Nie wiem czy ciasto, ja bym kupiła jakieś dobre czekoladki czy whiskacza (tylko to jest droższe).
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Moim zdaniem wypada :wink: Tylko ja bym chyba wolała ciasto domowej roboty niż kupne czekoladki- ale baba jestem :wink: Za to alko bym pewnie nie odmówiła :wink:
    Zresztą, co by to nie było, zawsze to będzie miły gest...
    --
  3.  permalink
    Kurcze wiecie podpytalam ta sekretarke jego czy alkohol drogi wypada to mowila,ze raczej nie....Myslalam,zeby zamowic ciasto w ksztalcie lokomotywy bo ta firma zajmuje sie przewaznie transportem kolejowy,ale juz sama nie wiem...:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ja też jestem baba :tooth: ;)

Np jako szef nie mogłabym zjeść tego ciasta, pewnie dałabym pracownikom bo też taszczyć do domu... A czekoladki czy tam whiskacz nawet jak nie skonsumuję ja to mogę zawsze komuś podarować. Mnie osobiście też wino kiedyś ucieszyło. :)

Jakoś ciasto widzi mi się dobrze na imprezy pracownicze np, a nie jako prezent dla szefa płci męskiej, ale jak tam kto uważa...
    --
  4.  permalink
    Hmmm...ale mi jako uczennicy nie wypada przynosic alkoholu,inaczej jakbym byla tam pracownikiem to moze bym sobie pozwolila a tak chyba nie odwaze sie.Bede starac sie tam dostac do pracy i nie chce odrazu spalic na poczatku:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    u nas był praktykantka z Moskwy to zorganizowała właśnie poczęstunek z ciastem i owocami i każdemu działowi wręczyło swoje zdjęcie w firmowej koszulce na tle naszego banneru :) bardzo miłe zakończenie wspólpracy :)
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    No nie upieram się, jak sekretarka powiedziała, że raczej nie to nie. :)

Hmmm, są jeszcze np w Krakowskim Kredensie takie zestawy fajnie zapakowane - domowe konfitury, rodzynki w czekoladzie, dobra kawa i inne takie... - takie paczuszki na spotkania noworoczne, na święta.
    Może coś takiego?
    --
  5.  permalink
    bosca: u nas był praktykantka z Moskwy to zorganizowała właśnie poczęstunek z ciastem i owocami i każdemu działowi wręczyło swoje zdjęcie w firmowej koszulce na tle naszego banneru :) bardzo miłe zakończenie wspólpracy :)

Problem w tym,ze tam jets za duzo dzialow i ponad 300pracownikow:bigsmile:Na taka bibe mnie nie stac:wink:

Treść doklejona: 18.01.13 14:50
    mangaa: Może coś takiego?

Popatrze w necie moze cos takiego bede mogla zamowic...Ale pomysl fajny:)
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Ja pewnie zrezygnowalabym z alkoholu i kupilabym jakies dobre czekoladki.
    Takie
    http://www.chocobox.pl/shop/Bomboniery,Drewniane
    albo takie
    http://www.chocobox.pl/shop/Bomboniery,Sk%C3%B3ropodobne

Troche kosztuja ale sa bardzo eleganckie! Na zywo widzialam podobne ale z innej firmy wiec nie moge powiedziec jak wygladaja w rzeczywistosci moge tylko miec nadzieje ze tak jak na zdjeciach te skoropodobne sa obledne!
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    ale biba było tylko dla wybranych :) nie dla całejj firmy, bo wiesz, tu 200 osób pracuje :)
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    mangaa: ą jeszcze np w Krakowskim Kredensie takie zestawy fajnie zapakowane

Aż mi ślinka pociekła :tooth:
    --
  6.  permalink
    bosca: ale biba było tylko dla wybranych :) nie dla całejj firmy, bo wiesz, tu 200 osób pracuje :)

A to chyba ze:wink:Zaniose cos wlasnie dla prezesa a o dziale,w ktorym bylam tez nie zapomne:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Ewa, a moze zamow czekoladowa lokomotywe?
    Skoro mozna auto, to i moze pociag?
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    bosca: ale biba było tylko dla wybranych

Tylko Cobraczek chce tam wrócić... :wink: hehe
    --
  7.  permalink
    hopelight - Nie sa takie drogie te czekoladki i napradwe eleganckie :)....
    Bylam w cukierni z ciekawosci zapytac za ile by mi takie ciasto w ksztalcie lokomotywy zrobily to powiedzialy,ze od 150zl w gore....
    Patrze wlasnie jeszcze na te kosze delikatesowa, tez bardzo fajny pomysl..
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    http://www.krakowskikredens.pl/zestawy_pic.php?page=proponowane
    Tylko wszędzie gdzie widze chyba jakieś alko jest. Ale nalewka w zestawie, czy to takie faux pas?
    --
  8.  permalink
    Jaheira: Ewa, a moze zamow czekoladowa lokomotywe?

Chodzi mi to bardzo po glowie...

mangaa: Tylko Cobraczek chce tam wrócić... hehe

hehehehe,moze nie byloby tak zle :bigsmile:

Treść doklejona: 18.01.13 15:03
    Ja znalazlam cos takiego:shocked:Te ceny mnie przerazaja:shocked::tongue:
    http://www.sklepy24.pl/szukaj/kosze+delikatesowe
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Też może być :) Na bogato %)

Ale estetyka bardziej mi podchodzi w KK.
    --
  9.  permalink
    A powiedzcie mi bo prezesa to na oczy nie widzialam(tyle co ze strony internetowej),on od wszystkiego ma ludzi.Bbylam tam wczoraj zapisac sie na wolny termin,zeby podziekowac i teraz nie wiem,czy mam porozmawiac odrazu o pracy czy moze jednak CV przyniesc kiedy indziej....?Pytalam tate to mowil,ze raczej nei wypada jak ide podziekowac odrazu mu wciskac CV....Kurcze strasznie mi zalezy na tej pracy i troche sie motam zeby dobrze to wszystko wypadlo...

Treść doklejona: 18.01.13 15:10
    mangaa: Też może być :) Na bogato %)

Tylko mnie na taki luksus nie stac hehehe prawie 800 stowek wydac:tongue:

Te z KK sa tez ok.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Wg mnie dobrze Ci tata radził - nie od razu, na CV się umów po tym podziękowaniu.
    Zobaczysz co on Ci powie, jak zareaguje, a kto wie może sam zaproponuje dalszą współpracę?

W tych delikatesach są też takie za 130zł, na którejś stronie, wybór jest.
    --
  10.  permalink
    mangaa: Wg mnie dobrze Ci Tato radził - nie od razu, na CV się umów po tym podziękowaniu.Zobaczysz co on Ci powie, jak zareaguje, a kto wie może sam zaproponuje dalszą współpracę?

Mozliwe,ze zaproponuje,oby bo tu na wschodzie bardzo ciezko z praca a jeszcze zeby pracowac w zawodzie to juz w ogole bajka.No to tak zrobie, wstrzymam sie z CV zobaczymy co wyniknie z rozmowy.
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Radzilabym tak jak Manga pisze. inaczej poczestunek i podziekowania moga byc odebrane jako sugestia do zatrudnienia badz naciskanie.
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    A jeszcze tak mi przyszło na myśl... Czy to prezes tak naprawdę decyduje o zatrudnieniu pracowników? Żeby nie wyszło, że pominiesz jakąś panią Helę, która za to odpowiada :wink: (U mnie prezes tylko podpisuje papiór, a rekrutacją zajmują się inni). Ale skoro miałaś w tej firmie praktyki, to pewnie już jesteś zorientowana :smile:
    --
  11.  permalink
    Olenkaka: A jeszcze tak mi przyszło na myśl... Czy to prezes tak naprawdę decyduje o zatrudnieniu pracowników? Żeby nie wyszło, że pominiesz jakąś panią Helę, która za to odpowiada (U mnie prezes tylko podpisuje papiór, a rekrutacją zajmują się inni). Ale skoro miałaś w tej firmie praktyki, to pewnie już jesteś zorientowana

W tej firmie prezes zatrudnia pracownikow,najpierw idzie sie do niego na rozmowe a dokumenty podpisuje sie u pani naczelnik.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dziewcyzny czy ktoras z was robila sobie paznokcie takie tylko na 1 raz? zastanawiam sie czy nie kupic takich no wiecie paczkowanych, w rossmanie i sobie nie dokleic. srednio chce mi sie wydac 130zl na pazury na jedna noc bo raz ze nie bardzo mam kase, dwa jak znam siebie to bym nie wytrzymala zbyt dlugo z takowymi
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Hyde,ja kiedyś kupiłam takie w paczce bezbarwne ,co by można było samemu pomalować,albo wzorek zrobić. Spiłowałam je,trochę obcięłam i mniej więcej dopasowałam ,bo strasznie nie cierpię dłuuuuugich szponów. Na super gluta przykleiłam i było ok. Za to jak zrobiłam na ślub żelowe to potem miałam całą płytkę paznokci pozrywaną :/
    --
    •  
      CommentAuthorLenciaD84
     permalink
    Ja za załozenie biorę 60zł, czyli połowę stawki u was... Ale sama nie noszę, kiedyś zanim zajełam się tym nakleiłam sobie , dopasowałam, bardzo fajne, i jeśli tylko na raz to polecam, zaoszczędzisz kasę i szybciej zdejmiesz bez problemu a tak znów będziesz musiała iść do salonu
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    u mnie też w granicach 60-70 za tipsiory żelowe... Hyde skąd Ty tę cenę masz? :shocked::shocked:
    a te o których piszesz jak dla mnie porażka wizualna :( to już bym wolała swoje niż martwić się czy mi jakiś nie odleci przez przypadek a laski jak to laski młode będą bacznie obserwowały :)

Treść doklejona: 18.01.13 18:08
    Lencia na jakich żelach pracujesz? znasz IBD?
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    hajd - tylko błagam Cię na na super glue :shocked:
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ladybird76: a te o których piszesz jak dla mnie porażka wizualna :(

Czemu? Jak są ładnie zrobione i dopasowane to wyglądają całkiem fajnie :wink: Nie widzę tego,żeby kupić i założyć jak leży,na dodatek na ten fantastyczny klej co się nawet minuty nie utrzyma :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Kupilam w sklepie "paznokciowym" paznokcie za cale 12zl, za 8zl pani sprzedala mi jakis dodatkowy klej; babka pomagala dobrac ktore beda w miare natualnie wygladaly i zeby nie byly za dlugie; wygladaja fajnie i dosc naturalnie, troche ponad opuszek, okragle i delikatny french, przykladalam wstepnie i moj maz mowi ze nie sa zle

Lady - u mnie takie sa ceny niestety. Samo pomalowanie w gabinecie to 40zl wiec jak dla mnie duzo. zwlaszcza ze mam zamiar w niedziele rano je sciagnac.

Ladybird76: a te o których piszesz jak dla mnie porażka wizualna :( to już bym wolała swoje niż martwić się czy mi jakiś nie odleci przez przypadek a laski jak to laski młode będą bacznie obserwowały :)

trzeba te paznokcie najpierw miec; zmasakrowalam moje przez ostatnie stresy i nawet nie nadawaloby sie ich polakierowac; Zobacze jutro w dzien nakleje i jesli bedzie kicha to zdejme. Postanowilam ze wezme do torebki zapasowe paznokcie ( w sumie w zestawie jest chyba 25 czy 30szt) i klej takze w razie czego przykleje. A co do dziewczyn to ja na szczescie mam meska klase :)

pewnie gdyby zelowe kosztowaly taniej to bym sie skusila tak na zasadzie zeby ladnie bylo; ale z drugiej strony i tak bym je poszla zdejmowac bo nie chce miec sztucnzych pazurow na stale a co za tym idzie kasa totalnie wywalona w bloto no i zniszczona plytka paznokcia
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    co do podziękowań w pracy to wg mnie wystarczyłyby czekoladki typu merci :)

a jeśli chodzi o tipsy to ja tych plastikowych nie trawię, za żelami też nie przepadam - nawet na własnym ślubie miałam swoje z frenchem - na imprezę (każdą) wolałabym iść w swoich (nawet obciętych króciutko) niż kleić te jednorazówki, które mają niestety tendencję do szybkiego i nagłego odpadania (ale skoro masz zapas to najwyżej będziesz kleić :wink: )
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    czekoladki Chocobox polecam :)
    zajadlam sie nimi jakis czas temu, pyszneee i szkoda ze tak szybko zjedzone:)
    uwiecznione na zdjeciu :) oczywiscie wygralam je w konkursie :) ze wzgledu na cene bym sie nie pokusila choc teraz jak znam ich smak to moze jednak zmienilabym zdanie:)
    darmowy hosting obrazków

Treść doklejona: 18.01.13 20:43
    Hussy: Za to jak zrobiłam na ślub żelowe to potem miałam całą płytkę paznokci pozrywaną :/

bo tipsy trzeba odpowiednio zdjac:) najlepiej u kosmetyczki :) i wtedy ni ma sladu :)

Treść doklejona: 18.01.13 20:45
    co do cen pazurow przeginaja pamietam jak robilam za 50zl ... wiem ze trzeba utrzymac salon itd... ale bez przesady
    kupilam sobie kiedys zestaw i robilam sama ale teraz jakos czasu na to nie mam...

Treść doklejona: 18.01.13 20:46
    aa no i ten no:P rok temu jak szlismy na slub do znajomych koniecznie chcialam isc na tipsy no to poszlam;/ super OKAZJA 50zl NO TO SIE POLASILAM... i wiecie co? sama bym sobie lepiej zrobila doslownie:)
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    gienia83: czekoladki Chocobox polecam

Czekoladki czekoladkami, ale to hasełko :rolling:

Muszę sobie to zapisać i na Walentynki mężowi taką kartkę zrobię, oczywiście odpowiednio zilustrowaną :tooth::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Hussy a po tym super glue to miałaś ładną płytkę? :wink:

Powiem Wam , ze ja robię żelik od 5 lat i mam w planach zdjąć przed porodem i kurcze jakoś tak mi żal , już tak jestem przyzwyczajona , że zawsze mam zrobione i ładne :wink:

Hyde a hybrydowe? przynajmniej byś nie nie martwiła , że odleci czy coś, koszt chyba nie aż tak spory a chwilę by się trzymały.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Livia - posluchaj :)
    Po prostu bonc

Treść doklejona: 18.01.13 20:53
    Livia: oczywiście odpowiednio zilustrowaną

koniecznie zdjecie wklej:)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Gienia genialne jest to hasło, ja odgapiam i już :devil::devil::devil:

sardynka85: co do podziękowań w pracy to wg mnie wystarczyłyby czekoladki typu merci :)

Też jestem tego samego zdania. Tort na zamówienie to wg mnie się daje... no nie wiem, bliskiej osobie w ramach jakiejś bardzo głębokiej podzięki. A prezesowi czekoladki w zupełności wystarczą. Bo co będzie jak Cię tam zatrudnią, co wtedy w podzięce ? 3 kondygnacyjny tort :tooth: Cobraczku to tak w formie żartu oczywiście sobie piszę ;>
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    PENNY: Gienia genialne jest to hasło, ja odgapiam i już

PROSZE BARDZO moje tez nie :)
    ale zamarlam jak maz na randce spiewal mi owa piosenke:)
    mamy taki grawer na obraczkach...
    jak mi smutno wlaczam sobei ta piosenke...
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Po prostu bońć- padłam! Gienia dzięki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hehe nie ma za co:)
    --
  12.  permalink
    PENNY: Cobraczku to tak w formie żartu oczywiście sobie piszę ;>

Luzik:wink:Mam jeszcze troche czasu to moge podumac:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Dziewczyny tylko haslo powinno brzmiec ''BEZ CIEBIE SCHNE JAK MOKRY CHOMIK NA PATELNI'' tylko mi sie cale nie zmiescilo bo limit byl:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.