Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 18th 2013
     permalink
    eveke: Hyde a hybrydowe? przynajmniej byś nie nie martwiła , że odleci czy coś, koszt chyba nie aż tak spory a chwilę by się trzymały.

mowiac szczerze nie zalezy mi na tym zeby soie trzymaly a przyznaje ze zalezy mi na cenie, i tak studniowka nas po kieszeni szarpnie a ze wzgledow jakby to okreslic zdrowotnych z kasa ostatnio jest cienko

tak jak pisalam, swoich paznokci praktycnzie nie mam , tak krotkie jak sie dziecku obcina tyle co plytka no i niestety jak umalowalam jeden na czerwono to wygladalo to po prostu zalosnie, wiec albo musialabym isc z ogryzkami albo mam plastiki

swoja droga jak bralam slub to akryle nie byly jeszcze na topie, mialam przyklejane przez kosmetyczke plastiki i nosilam je tydzien
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Jak tam uważasz, może faktycznie na 1 wieczór nie ma co się "spuszczać", ja po prostu raz miałam klejone i powiedziałam nigdy więcej, ale to dawno było, może teraz w sklepach są jakieś fajne pazurki i dobre kleje...
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJan 18th 2013 zmieniony
     permalink
    MrsHyde: z drugiej strony i tak bym je poszla zdejmowac bo nie chce miec sztucnzych pazurow na stale a co za tym idzie kasa totalnie wywalona w bloto no i zniszczona plytka paznokcia
    --

Zawsze ściągałam je sama i najczęściej zębami... ehhh bałam się innych metod ich usuwania a poza tym mi tipsy zniszczyły płytkę i to bez znaczenia czy robiłam w gabinecie czy sama nakładałam sobie... mam wrażliwą płytkę, która źle reaguje na piłowanie bo jest cieniutka... :( no i obecnie mam wypiłowane do zera :( totalnego zera gdyż nieustannie mi pękają zimową porą roku :(
    Zazdroszczę dziewczynom ładnych, kształtnych i twardych paznokci ehhh

... znikam do łóżka bo plecy, klatka piersiowa bolą a kaszel wydobywa się z mojej głębi buuu :(
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    wiesz eveke gdybym miala wiecej kasy to bym sie nawet nie zastanawiala - poszla wydala te 130 na pazury, kolejna prawie stowke na make up (i tak regulacja brwi i henna dzisaj 20zl) a doliczyc do tego to co konieczne czyli czesanie 50zl, bolerko bo nie mialam 150 a do tego oplate talerzykowa wiec tego... tylko sie cieszyc ze kiecke i buty mialam
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde uczniowie powinni Wam to sponsorować :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 18th 2013 zmieniony
     permalink
    powiem tak, przemilczmy kwestie finansowe bo nie chce sie na noc denerwowac

z zabiego 'upiekszajacych' to tylko te brwi dzisiaj i czesanie,czyli niezbedne minimum zeby juz na totalna sierote nie wygladac chociaz wiem ze i tak bede jak uboga krewna wygladala... w sumie gdyby nie to ze mam wychowawstwo to ja w ogole na zadna studniowke b ym nie szla
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Hyde, życzę, żeby mimo wszystko impreza jutro należała do udanych :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorfigan
     permalink
    Lexia, masz jakieś nowe foty ze studniówki? Pooglądałabym :wink:
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Eee, figan, same nudne i na jedno kopyto :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorfigan
     permalink
    Lexia: same nudne i na jedno kopyto

to już pozwolisz, że sama ocenię :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mam nadzieje ze moj wyslannik popelni kilka fajnych fot no i nagra czesc artystyczna zebym miala nim przyjda oficjalne no i mogla na strone szoly wrzucic bo w poniedzielek czeka mnie napisanie sprawozdania
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Hyde, mam nadzieję, że się pochwalisz :smile:
    Kurka, jakby mój K. się dowiedział, że nasz profil tutaj udostępniam, to nieźle by się wkurzył :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja to nie lubie sie publicznie okazywwac ale na rewanz na privie mozesz liczyc
    uciekam poodpoczywac przed jutrem
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Hyde, czekam na ten rewanżyk, w końcu jedną mą fociszę widziałaś :wink:
    Kolorowych! :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    eveke: mam w planach zdjąć przed porodem

Na sam poród będziesz ściągać? Czy tak w ogóle? Tak się zastanawiam, jakie masz plany i jak długo wytrzymasz
    (P.S. Niedawno zaczęłam lakierów hybrydowych używać, bo czułam się zapuszczona- lampę miałam, bo kiedyś sobie żele robiłam, więc zainwestowałam tylko w lakier. I dlatego ciekawa jestem, ile wytrzymasz, skoro nosisz żele tyle czasu :wink:)

Treść doklejona: 19.01.13 00:51
    Ale zaplątałam... Pora chyba spać :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 19th 2013
     permalink
    dzieci to maja wyczucie czasu, planowalam pospac do jakiejs 10tej a mlody przed 6wstal :((((
    godzine pozniej on poszedl ogladac bajki, maz zasnal a ja piasek w oczach i bol glowy
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a Ja od wczoraj czuję się jak na mega kacu :( ból w klatce piersiowej, ból w plecach a do tego ból zatok taki, że masakra dają się we znaki :( no i rano okazało się, że mój do mnie dołączył z chorobą :(
    Czuję się fatalnie z tymi zawrotami głowy :(
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    A u nas ok ,posprzatalam ,gotuje obiad a popoludniu zakupy, Venere z M ,maluja malowanki...
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Chcialabym wszem i wobec oglosic, ze po 14 latach przerwy w edukacji matematycznej, zaliczylam najlepiej z calej grupy cwiczenia z zastosowania matematyki:swingin:
    Tak wiec informuje, ze mam 4,5:swingin:

W tym miejscu chcialabym serdecznie podziekowac jemce za jej zaangazowanie i okazana mi pomoc w tlumaczeniu niewytlumaczalnego:) oraz jacy za sprawdzenie czesci zadan:)
    :flowers::flowers::flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Super Jahe! Przed maturą zapiszę się do Ciebie na korki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a mi udało się zwalczyć gorączkę i światłowstręt oraz przeraźliwy ból głowy :( ale leków poszło sporo :(
  1.  permalink
    Ja jutro mam zaliczenie semestru.Mam nadzieje,ze dobrze pojdzie.:tongue::wink:Caly przyszly tydzien juz zapisany w kalendarzu i musze stwierdzic,ze lubie nie miec chwili czasu wolnego:wink:Zawsze bylam inna:devil::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeJan 19th 2013 zmieniony
     permalink
    jako , ze czasami teskno mi do jej widoku, to wklejam link, "La Tour Eiffel" . Warto nacieszyc oczy , co godzine o pelnych godzinach mieni sie :smile:

Paryska Zelazna Dama na zywo
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    eveke- ja na porodówce, leżąc w wannie, ze skurczami zmywałam lakier :bigsmile: Ciemnozielony :cool: Także zdejmij chwilę wcześniej, bo w Twoim przypadku nie będzie tak łatwo :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    A nie wystarczy jak u stóp będą naturalne? Chodzi o to by sprawdzić czy nie sinieją tak?
    Nie lubię nie mieć pomalowanych panokci u rąk, choćby jakimś jaśniutkim beżem...
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Ja też w zasadzie zawsze mam pomalowane. Rano jak tam jechałam, to zmyłam, a później jak się okazało, że fałszywy alarm i wróciłam do domu to znowu pomalowałam :wink: No i wieczorem już nie zmyłam. Nie wiem, widać nie wystarczy u stóp, bo położna powiedziała, żebym zmyła i mi przyniosła zmywacz :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    hej! widzę, że wkestie naukowe poruszone, to ja przyznam się, że ślęczę nad praca dyplomową ( 3ą już moją ;)) - 2lutego mam obronę na podyplomówce. A nieee chce mi się, jak nigdy. Jakoś ciężko, skupienie kiepskie, jakby się kurcze już na studiowanie nie nadawała. Może 8,5 roku studiów to wystarczy... ;)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Acha, dzięki :D
    To chyba pojadę na głupa z pomalowanymi. Najwyżej każą zmywać :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    to skoro chwalimy sie semestralnymi ja dziś świętuje zaliczone podstawy prawa cywilnego, podstawy prawa administracyjnego i postępowanie w administracji -> wsio na 5 Jutro ciąg dalszy i do środy mamy egzaminy :/ Ehh już zapomniałam co to za stres heh
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJan 19th 2013 zmieniony
     permalink
    a Ja się pochwalę poparzonym czołem :( takie gorący miała okłady z termoforu, że nawet nie czułam bólu :(
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeJan 20th 2013
     permalink
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    chcialam doniesc ze studniowka udana, ostatnia para zeszla z parkietu o 5:30 i w domu bylam po 6ej
    aaa i pazury tzrymaly sie rewelacyjnie, zaden nie odpadl no i z daleka kolezanka nie zorientowala sie ze to tylko doklejki ;)
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Hyde, suuuuper! Czekam na foto :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 20th 2013 zmieniony
     permalink
    foty to ja robilam a nie mi robiono takze troche sobie na zdjecia poczekam
    zaden z nauczycieli oprocz mnie nie mial aparatu, pewnie gdyby nie to ze jako opiekun su musialam zadbac o fotorelacje z poloneza i hulanek pozniejszch to tez bym nie brala
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    azniee: [/quote][quote=azniee]eveke- ja na porodówce, leżąc w wannie, ze skurczami zmywałam lakier :bigsmile: Ciemnozielony :cool: Także zdejmij chwilę wcześniej, bo w Twoim przypadku nie będzie tak łatwo :tooth:

No w tej kwestii jestem już doinformowana i właśnie to jest główny powód , że ściągam żel ... wygoda też , ale ja robię zawsze najkrótsze jakie się da wiec mi nigdy nie przeszkadzają...
    No , ale jak mi przed cc wypalą ,ze mam "zmyć"... przecież se sama w chwile nie odgryzę tego żelu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    leneczka8484: Czy któraś ma jedną jedyną przyjaciółkę???Czujecie o nią np zazdrość?

Mam jedną jedyną taką od serca i poznałyśmy się co najciekawsze na czacie... ale nie jestem o nią zazdrosna bo wiem to Ja i ona wie, że każda ma prawo również mieć inne swoje koleżanki i nie ma nic w tym złego jak się z nimi spotyka. Mamy dla siebie jeden dzień w miesiącu i jesteśmy z tego powodu szczęśliwe bo możemy wtedy 5 - 6 godzin gadać jak nienajęte :) Kiedyś często się spotykałyśmy ale wiadomo - rodzina, dzieci wiele zmienia :)
    Nie używamy też słowa przyjaźń :) a jeśli już to robimy to bardzo sporadycznie... My wiemy ile dla siebie znaczymy i nie czujemy obwieszczać tego całemu światu a poza tym na to słowo ciągle sobie pracujemy :)

Kolejna moja przyjaciółka również poznana przez internet i do tego przez tutejsze 28dni :) i w jej przypadku też nie czuję zazdrości a to choćby ze względu na odległość jaka nas dzieli :(

Tolerancja, zrozumienie :) te słowa w wypadku tych znajomości są podstawą dobrej przyjaźni!
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    leneczka8484: niechcę jej stracić bo jest dla mnie ważna a nawet najważniejsza

Milenko, czy rozmawiasz lub piszesz ze swoją Przyjaciółką? Czy próbowałaś mówić o swoich zmartwieniach Jej dotyczących? Myślę, ze Ona wiedząc o Twoich obawach powinna rozwiać Twoje wątpliwości... i na pewno będą one szczere. Zaufaj Jej i myśl pozytywnie. Z pewnością jesteś dla Niej najważniejsza

:rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    hmm no ja mam ciut inne spojżenie na to czym jest przyjaźń i to że nie rozmawiam o czymś z ta od serca nie znaczy że mam ją w nosie czy jej zdanie a ktoś inny z kim o czymś rozmawiam jest ważniejszy. Podobnie w drugą str poza tym przyjaźń to nie ślub kościelny że na całe życie i przecież nie mam obowiązku dzielić się sprawami tylko z tą jedyną przyjaciółką...
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    Ja nie mam przyjaciòlek ,tylko fajne kolezanki...
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Leneczka litości , z całym szacunkiem ale dylematy jak w podstawówce. Przyjaciółka nie jest twoją własnością :wink:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    leneczka8484: dziś zauwazyłam,ze inną dziewczyne traktuje tak jak i mnie

Ani nie jest Twoim mężem... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 21st 2013
     permalink
    dziewcyzny macie jakiekolweiek pojecie n.t. markerow nowotworowych? moja psiapsiolka odebrala wlasnie wynik - ma 5,7 przy normie 0-21; czy to oznacza ze ma komorki nowtoworowe? u moich bliskich chorujacych na raka od razu markery wychodzily w setkach i bylo od razu widac ze jest cos nie tak; nie wiem jak ja mam pocieszac zeby sie nie zalamala a wizyte u lekarza udalo sie dopiero na 15 jutro zalatwic
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Aniu, pojęcie markera nowotworowego jest bardzo szeroki. W dużym uproszczeniu, podkreślam bardzo duzym, jest tak, że znajduje się taką substację, którą określone komórki nowotworowe produkują w bardzo dużej ilości, albo sa to jakies p/ciała przciw określonemu typowi komórek, albo specyficzna odpowiedż. genralnie coś, co może w zdrtowym organizmie wystepować w niewielkiej ilości (tzw. norma) a gdy jest rozrost nowotworowy, lub stadium przedrakowe to poziom ich jest wysoki.
    Skoro, jak sama napisałaś, wynik koleżanki mieści się w normie to według mnie nie ma powodów do obaw, ale ostatecznie o tym poinformuje lekarz. Nie wiem tylko o jaki marker chodzi, więc tez trudno sie wypowiadać mi.
    Mój tato robi co roku PSA i jak ma w normie to jest spokojny.
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Peaberry ca125, udalo mi sie wygooglowac ze podniesiony wynik wychodzi przy torbieli endometriozie a nawet w okolicy @; ona bardzo to przezyla szczegolnie ze nigdy nie choruje zupelnie na nic a gin ja nastraszyl ze ma guza na jajniku
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ja ca125 miałam podwyższone z powodu pęknięcia torbieli na jajniku (miałam ok 70 w kilka dni po), czyli nie z powodu nowotworu.
    Później marker ten spadł ale nie do 0 (do 28 po 2 miesiącach) i jest OK jak powiedział lekarz. Więc Twoja koleżanka wg mnie może być zupełnie spokojna.
    Ważne by poziom był poniżej normy.
    --
  2.  permalink
    Witam Was,
    nie wiem gdzie zadać to pytanie, a że ten wątek jest chyba najbardziej ogólny zapytam tutaj:)
    Potrzebuję pilnej porady. Mój wiekowy już telefon odmówił posłuszeństwa więc szybko muszę zdecydować się na nowy. Najprawdopodobniej będę brała coś w play. W tym momencie "mam na oku" dwa telefony: Samsung Galaxy S Advance vs. Htc Desire X. Czy któraś z Was miała z którymś z wymienionych telefonów do czynienia? Opinie na internecie są różne. Jak znam siebie to telefon będzie mi służył przez dobrych parę lat do "maksymalnego zużycia",więc chciałabym dobrze wybrać, a na tych "nowszych" telefonach się nie znam. Może polecacie zupełnie inny telefon? Za każdą opinię będę bardzo wdzięczna:)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja jestem zdania ze te nowe telefony DOTYKOWE to o dupe rozbic, wzielismy abonament w play mamy 2 telefony HTC ale jaki model to nie wiem o! a nie chce mi sie ich szukac, oba sa popsute, u mnie dotyk u meza nie wiem co, oddawalismy na gwarancje i niby naprawiali a po chwili znowu to samo, ja nie wiem czy to wada jakas czy co;/
    teraz mam zwykly telefon STARY i jestem szczesliwa...
    --
  3.  permalink
    Ja właśnie z takiego "starego" zmieniam na coś nowszego. Jednak zależy mi na dotykowym i na stałym łączu z internetem:) w dotykowych jednak lepiej jeśli chodzi o internet, bo ekran większy:)
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeJan 21st 2013 zmieniony
     permalink
    ssylwiaa: Samsung Galaxy S Advance vs. Htc Desire X.

Używam obecnie Galaxy Ace- ale jest praktycznie taki sam jak S .Z HTC dotykowym też miałam do czynienia ale nie pamiętam dokładnej jego nazwy.
    Jeśli miałabym doradzić to wybrałabym Galaxy S :wink:, mój samsung ma duży ekran i dobrze się korzysta z niego z internetu, dobrze się też pisze smsy.
    Mam za duże paluchy na htc bo ciężko mi się pisało smsa, a tym "długopisikiem" nie lubię pisać.
  4.  permalink
    Dziękuję bardzo :) cenna opinia :) więc 1:0 dla Samsunga :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.