Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeJan 21st 2013
     permalink
    To będzie 2:0, ja też jestem za Samsungiem - mąż sobie kupił i non-stop mu podbieram, bardzo fajny, dobrze się "trzyma" i dla mnie ogromny plus - ma moje ukochane Angry Birdsy ;)) Ja używam Nokii z serii E, też fajniutka, ale następny będzie Samsung Galaxy :)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    HTC działa na androidzie i w nieodpowiednim użytkowaniu i pałaszowaniu na internecie pięknie potrafi nabijać kasę :(
    •  
      CommentAuthorsstokrotkaa
    • CommentTimeJan 21st 2013 zmieniony
     permalink
    Nokia raczej odpada, nie mam zbyt dobrych doświadczeń, znajomi narzekają, sony też odpada, narzeczony ma i jakoś do mnie nie przemawia (a Angry birds też ma ściągnięte;p)
    Samsung też działa na androidzie, więc to akurat nie ma znaczenia a ja będę brała z pakietem internetowym.
  1.  permalink
    Ja kupilam dotykowy LG E610 wersja systemu android i jestem bardzo zadowlona.Wszystko dziala jak w zegraku,internet,nawigacja itd.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ee, ale ja Ci Nokii nie polecam :wink: Teraz mam i jest fajna, ale mężowski Samsung Galaxy o niebo fajniejszy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsstokrotkaa
     permalink
    Wiem, wiem, tak tylko nadmieniłam w woli jasności;) po prostu wiem na pewno czego nie chcę: nokii i sonego. Inne biorę pod uwagę. Cobraczku poczytam o tym LG.
    Już wiem który to jest, na ten też się raczej nie zdecyduję, przyszły teść ma i już mu coś szwankuje, nie ma płynności w przeglądaniu zdjęć, korzystaniu z internetu, ogólnie narzeka. Dziękuję za opinie na temat tego LG ale mając jedną pozytywną i jedną negatywną raczej się nie zdecyduje.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    zobacz sobie też na LG L7
    ja go mam i szczerze polecam bo jest super :wink:

natomiast mój mąż ma Galaxy ale chyba innego niż ten, o którym piszecie bo on ma S III ale do końca zadowolony nie jest [na początku był ale w trakcie użytkowania zaczął dostrzegać różne wady]
    z tym, że on wcześniej na "ajfonach" jechał, więc może to dlatego....
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Teo, a możesz przybliżyć wady tego S III? Bo chodzi mi po głowie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    TEORKA: on ma S III ale do końca zadowolony nie jest

Czyli jednak...
    W sumie to trochę miód na moje serce, bo ja się wahałam między S III a iPhonem.

Ja tam polecam iPhona...
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Wszystkim moim imienniczkom, które dziś mają swe święto, przesyłam najserdeczniejsze życzenia :flowers::flowers::flowers::flowers::flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Jaheira: Czyli jednak...

no jednak, jednak :wink:
    dobrze czuł, że powinien pozostać wierny Ajfonowi
    ale nie pozostał i teraz żałuje i będzie chyba "piątkę" kupował

Lexia: Teo, a możesz przybliżyć wady tego S III? Bo chodzi mi po głowie :wink:

nie ma teraz męża w domu, więc dokładnie Ci nie powiem
    aczkolwiek z własnych obserwacji to po pierwsze [wg mnie] on dla małej kobiecej dłoni zdecydowanie za duży
    i to co pamiętam jak mąż narzeka - przycisk "wstecz" jest nieprawdopodobnie czuły i w tak dziwnym miejscu [w sensie, że po drugiej stronie niż w innych smartfonach], że bardzo często go naciska chcąc nie chcąc
    no i jeszcze w porównaniu z Iphonem wygląda troszkę jednak jakby tandetnie
    w sensie jakość obudowy nie jest do końca rewelacyjna
    ale to juz pewnie kwestia gustu co nie

poza tym tak jak wcześniej wspomniałam, mój Mateo kilka lat wcześniej był wierny Ajfonowi, więc może po prostu nie może się przestawić....

dla mnie zdecydowanie telefon jest za duży i nie kupiłabym go za chiny ludowe :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Hmmm to mam do przemyślenia sprawę.
    Osobiście ajfony źle mi się kojarzą :tongue:
    --
  2.  permalink
    Niestety samsung galaxy sIII czy iphone to nie na kieszeń studenta... Raczej szukam z tej średniej półki cenowej. Taki galaxy sIII w abonamencie najwyższym (119zł) kosztuje 649zł, a w abonamencie, który mnie interesuje to koszt 1069zł... Te, które rozpatruje w abonamencie 79zł są za złotówkę. Druga kwestia to wielkość - raczej szukam czegoś około 4cali, a taki sIII to już prawie 5 - jak dla mnie ciut za duży. Gdyby mnie było stać to pewnie bym się nawet na tego sIII pokusiła, ale z drugiej strony to będzie pierwszy mój dotykowy telefon, na kilka lat, ale bez przesady z inwestycją ;)
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Lexia: Osobiście ajfony źle mi się kojarzą :tongue:

Z ciekawości zapytam- dlaczego??
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Z powodu wszechobecnej mody, jaka na nie nastała- oczywiście wiem, głupie myślenie bo liczy się funkcjonalność, no ale jak widzę to obnoszenie się z ajfonikiem-sronikiem to aż mnie telepie :devil: A na szkolnych korytarzach to aż nazbyt widoczne, niestety.
    --
    •  
      CommentAuthorsstokrotkaa
     permalink
    Teo, spojrzałam na ten L7 i powiem Ci że całkiem, całkiem... O ile byłam już prawie przekonana że samsung "wygrał" z htc to teraz mam kolejny problem... Samsung czy LG... Oferta cenowa taka sama w przypadku obu telefonów...
    Teorka czy mogę poprosić o jakiś szerszy opis tego LG? Szczególnie wady ;)

Treść doklejona: 21.01.13 21:42
    Jaheira - jeśli o ajfona chodzi to ja też słyszałam wiele negatywów na jego temat. Chłopak mojej siostry miał i bardzo żałował że kupił. Ale on to taki wielki gadżeciarz, więc zawsze się doszuka jakiejś wady. A był to jego pierwszy ajfon i wyleczył się "na zawsze" jak stwierdził. Ajfony to "specyficzne" telefony, więc nie każdemu pasują. Teraz ma podobno jakiegoś super HTC i jest zadowolony.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ssylwiaa: Teorka czy mogę poprosić o jakiś szerszy opis tego LG? Szczególnie wady ;)

hmmmmmmmm szczerze ?
    myślę, myślę i nie mogę wymyślić :wink:

no może filmiki nagrywa nieszałowe jakieś ale też jest ważne do czego Ty chcesz go głównie używać :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Coś w temacie :wink:
    http://img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201301/1358784775_lkzkkq_600.jpg
    Lexia, też bym nie wzięła nigdy Iphona, ale z wrodzonej przekory :wink:
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Ja mam samsung galaxy z gps i lezy bezuztecznie w szafie,bo dotyk nie dziala. badziewiw takie,ze szok. Niestety,ale Samsyngowi juz nie zaufam,bo wszystkie sprzety z tej firmy u nas sie psuja:devil:.
  3.  permalink
    ssylwiaa: Teo, spojrzałam na ten L7 i powiem Ci że całkiem, całkiem...

Moj maz ma L7 i nie zauwazylam zadnej roznicy miedzy moim a jego.Tylko tyle,ze wyswietlacz wiekszy i parametry troszke lepsze,poza tym wszystko to samo.
    --
  4.  permalink
    Standard - smsy, rozmowy, "ściągi" na kolokwia (na te na których się da ściągać;p)
    Internet (często jestem poza domem a "potrzebuję" coś sprawdzić, jak to ja muszę wiedzieć już;p)
    Zdjęcia - aktualnie nie posiadam aparatu ani niczego co zdjęcia może wykonać, a czasami potrzebuję zrobić zdjęcie notatek zamiast kserować no i zdjęcia "pamiątkowe" z jakiś wyjść. Filmy raczej rzadko, ale też pewnie się zdarzy, choć z reguły P. je nagrywa, bo na imprezy chodzimy razem. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy.
    Jedyny plus w samsungu vs LG to to że samsung ma "wyjście telewizyjne" i większą pamięć, a LG ciut większy akumulator, ale jest też o 0,3 większy od samsunga więc pewnie wychodzi na to samo.
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Ja mam bb bold 9780, niby smartfon, niby dotykowy ale nie do końca, bo z klawiaturą qwerty. Dla mnie klasyczny i super funkcjonalny. Tak jak lubię :bigsmile:
  5.  permalink
    Ja w swoim nie umiem wlaczyc opcji wybieranie i pisanie glosowe....Moze ktoras wie jak w LG sie to cudo ustawia?
    --
  6.  permalink
    Możliwe Cobraczku, jednak opinie w internecie świadczą że jest różnica, no i mam też przykład z rodziny że może być awaryjny dlatego też nie biorę pod uwagę modelu, który polecałaś, ale dziękuję za opinię:) Cobraczku a mąż jest zadowolony ze swojego telefonu?
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    jem: Coś w temacie :wink:

Dobre jemka, dobre;)

To,że stałam się posiadaczką iPhona to zupełny przypadek.Zwłaszcza,że ja zawsze opierałam się dotykowcom.
    Ale mój mąż zaczął mi jęczeć,żebyśmy wymienili tel. On miał smaka na S III, ale ja jestem uprzedzona do Samsungów.
    No i po długich przemyśleniach zdecydowaliśmy się na Appla...
    Do tej pory pamiętam, jaki wywarł na mnie wrażenie podczas pierwszego muśnięcia ekranu...

Taaaak, to była miłość od pierwszego dotyku.

Ale uczciwie muszę przyznać,że to dość specyficzny sprzęt. Choć ja go kocham miłością bezwarunkową;)
    --
  7.  permalink
    ssylwiaa: Cobraczku a mąż jest zadowolony ze swojego telefonu?

On przedewszystkim wzial go dlatego,ze ma tam dobra nawigacje a to mu do pracy niezbedne.To chyba pierwszy tel,z ktorego jest zadowlony.
    Osobiscie jestem zdania,ze stare Nokie to najbardziej wytrzymale telefony zeby nie wiem co :tongue: Np. 33 10 :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Ja mam HTC Desire X - polecam, działa na Androidzie i ma bardzo wytrzymałą baterię.
    Trzeba jednak pamiętać, by na wstępie wyłączyć opcję automatycznego łączenia z netem, można sobie rachunek nieźle nabić.
    Podobno Samsungi mają słabsze baterie i gorszy system. Nie dam głowy, bo aż tak się nie znam.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    jem: Ja mam bb bold 9780, niby smartfon, niby dotykowy ale nie do końca, bo z klawiaturą qwerty. Dla mnie klasyczny i super funkcjonalny. Tak jak lubię

Ja mam bb 9900 i też jestem mega zadowolona - klawiatura qwerty i push-mail i bb internet service to jego największe atuty (+dotykowy ekran jak ktoś potrzebuje).
    Natomiast iphone jak iphone, fajna zabaweczka ale z chęcią się go pozbyłam na rzecz bb.
    --
  8.  permalink
    Cobraczku tutaj się z Tobą zgodzę:) stare nokie najlepsze:) ale technika idzie naprzód, więc też trzeba to akceptować:) a że sytuacja wymaga szybkiej interwencji to muszę szukać, pytać i kupować:) Cały czas kusi mnie samsung, też zawsze byłam im przeciwna, jednak ostatnio słyszałam dużo pozytywnych opinii i przekonałam się do nich. LG nigdy mi nawet przez myśl nie przeszedł, ale teraz też na poważnie go biorę po uwagę...
  9.  permalink
    ja mam samsunga galaxy s plus i nie zamieniłabym na zaden inny :)
    Tez na androidzie i z ekranem super amoled, wiec naprawdę przyjazny dla oka ;)
  10.  permalink
    Więc o htc nad którym się zastanawiałam też dobre opinie... Hmm... Chyba jutro po prostu pojadę do salonu i poproszę sprzedawcę o pokazanie tych trzech telefonów, które mnie interesują. Poproszę go o opinię, w końcu te trzy telefonu kosztują dokładnie tyle samo w takim samym abonamencie.
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    ja bym się mimo wszystko nie kierowała opinią sprzedawcy...
    Może się mylę, ale wydaje mi się,że oni mają targety na sprzedaż danych modeli.

Najfajniej by było, gdybyś mogła znaleźć w swoim otoczeniu właścicieli z w/w aparatami,żebyś mogła sobie je obmacać.
    --
  11.  permalink
    Więc opinie pozytywne:
    3 dla samsunga
    2 dla LG
    1 dla HTC
    "większych" negatywów brak... parametry podobne, cena taka sama...
    Jak to na wykładzie z filozofii się dowiedziałam "im więcej wiemy tym mniejszą wiedzę posiadamy" (ze względu na fakt, że nowe "fakty" rodzą nowe pytania w większej ilości)
    Dziękuję Wam dziewczyny za tak liczny odzew:)
  12.  permalink
    Co do samsungow to mialam w standardzie

http://www.fortel.info/phone-images/samsung-sgh-x660.jpg
    http://st2.gsmarena.com/vv/pics/samsung/samsung-m3510-1.jpg

Tego ostatniego dwa razy mialam.I gdyby nie to,ze nigdzie go nie moglam dostac to z nowu bym go kupila:tongue:
    --
  13.  permalink
    Jaheira - racja, o tym nie pomyślałam.
  14.  permalink
    ssylwia- pamiętaj tylko- jezeli samsung to na androidzie a nie na bada
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    COBRACZKU w moim jest taka ikonka mikrofonu (przy klawiaturze) i jak ją wlacze to mogę "pisać" głosem
    ale to na maksa niedopracowane wg mnie bo takie dziwne dziwnosci mi wychodzą, że głowa mała :smile:
    a problemów z wymowa raczej nie mam :cool:
    --
  15.  permalink
    Mnie sie podobają Samsungi S III.
    Nie przeszkadza mi rozmiar :cool:, w przeciwieństwie do Teorki, która lubi małe sprzęciki :cool:
  16.  permalink
    Cobraczku tego pierwszego też miałam daawno temu, ale bateria była na wierzchu, kiedyś mi nieszczęśliwie spadł i pękł zatrzask "trzymający" baterię przy telefonie i tak skończyła się moja przygoda z tym samsungiem. Natomiast moja mama ma ten model do dziś, tyle że ona bardzo mało z komórki korzysta.
  17.  permalink
    TEORKA: COBRACZKU w moim jest taka ikonka mikrofonu (przy klawiaturze) i jak ją wlacze to mogę "pisać" głosem ale to na maksa niedopracowane wg mnie bo takie dziwne dziwnosci mi wychodzą, że głowa mała a problemów z wymowa raczej nie mam

Bardziej mi o polaczenia chodzi niz o smsy bo nie lubie pisac,wole dzwonic:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsstokrotkaa
     permalink
    Tak Szczypta, ja myślę o tym jeśli o samsunga chodzi:
    http://www.play.pl/telefony/samsunggalaxyadvance/#data-dane
    albo ewentualnie o tym o ile będzie dostępny w sklepie stacjonarnym
    http://www.play.pl/telefony/samsunggalaxysplus/
    (przepraszam Was, umiałam wklejać linki, ale zupełnie zapomniałam jak)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    SZCZYPTA a i owszem wolę mniejsze,
    gdyż albowiem telefon się w ręce trzyma a nie w ..... :cool: :devil:
    --
  18.  permalink
    Tak chwilowo odbiegajac od tematu telefonow.Chcialabym zakonczyc umowe z cyfra i zastanawiamy sie z mezem nad zalozeniem naziemnej bezplatnej tv.Niby miala byc bezplatna,ale teraz czytam,ze jednak platna....Malo ogladamy tv w zasadzie to Emila tylko bajki oglada.Moze,ktoras sobie zalozyla?lub ma w planach?
    --
  19.  permalink
    fajne obydwa :)
  20.  permalink
    TEORKA: SZCZYPTA a i owszem wolę mniejsze,

Podobno male jest piekne :bigsmile:
    --
  21.  permalink
    TEORKA: ZCZYPTA a i owszem wolę mniejsze,
    gdyż albowiem telefon się w ręce trzyma a nie w .....

ja tam wolę i w ręce potrzymać konkret :updown:
  22.  permalink
    Wiesz Teorka, może Szczypta miała na myśli aplikacje "wibrator" itd. bo podobno takowe istnieją (bez obrazy szczypta, to żart oczywiście)
  23.  permalink
    do obrazy to mi daaaleko :)
    Mnie nie łatwo obrazić, powaznie :)
    Tylko ja nie wiem o czym Wy myslicie, bo ja to o telefonach :fingersear:
  24.  permalink
    Cobraczku podobno w "n" posiadają ofertę telewizji na kartę, doładowujesz kiedy chcesz oglądać (ale jak to dokładnie działa to nie wiem). Ja już powoli czuję ulgę, bo za 2miesiące kończy nam się umowa cyfry - chcieliśmy wcześniej zerwać, ale okazało się że nawet 3mies przed zakończeniem musielibyśmy zapłacić połowę wartości umowy bez względu na to, że zostaly tylko 3mies do końca. W każdym razie w "n" tyle samo kanałów ile mamy w cyfrze jest tańsze o około 20-30zł.
  25.  permalink
    ssylwiaa: Cobraczku podobno w "n" posiadają ofertę telewizji na kartę, doładowujesz kiedy chcesz oglądać

A zaraz poczytam o tym.Moj tato ma prad na zasadzie doladowania,co jakis czas jezdzi do zakladu energetycznego kupic kod:wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.