Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Ja tam zamierzam telefonu używać do celów komunikacji ze światem;)
  2.  permalink
    Uciekam spac:wink:
    Dobranoc:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJan 21st 2013
     permalink
    Buziaki imieninowe dla wszystkich Agnieszek :*
    ___
    Mam Samsunga Vave 5300 (chyba!) nie dość że dotyk to to taśma i klawiatura więc najbardziej psujące sie rzeczy -> ani razu się nie zepsuł a ma już 1,5roku. plusem jest wifi i jak dla mnie super
    ___
    Telewizja naziemna -> kupujesz antenę czy jak masz satelitarną to dekoder i tyle. Mi pasi bo 1,2 polsat plus kilka innych kanałów jest i ładnie chodzą a za free :P
    ___
    O 15 powinnam być na egzaminie i hmm o 14,30 telefon -> Kuba miał wypadek potrącił go samochód :/ biegiem szpital itd Nic sie nie stało, stłuczona miednica i został na obserwacji... strach jakiego dawno nie przeżyłam
    Wina Kuby, robił unik prtzed śnieżką i wyskoczył na ulicę, facet jechał 10-15/h bo śnieżyca u nas i tylko dzięki temu skończyło się na strachu ehhh no i wyszły brzydkie wyniki moczu i krew w moczu więc było USG brzucha ale wsio ok jutro powtórzą badania

Treść doklejona: 21.01.13 22:53
    ps co do N na kartę to jest tak ze płacisz m-c i masz więcej kanałów a kolejny te z darmowej oferty za darmo -> czyli musisz płacić co 2 m-ce a tak naprawdę bo jak nie zapłacisz po tym daarmowym m-cu odłączają - to i tak się nie opyla jeśli patrzysz na bajki czy jak my na Discoverce np
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Dziewczyny czy tylko na śląsku pada deszcz przy -5 stopniach? to jest masakra :( jakaś pomyłka na maksa :( samochody wyglądają jakby były skorupką lodową :(
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    Na lubelszczyznie tez! Lady ja siedze za granica ale dzwonilam do dziadkow i tez sie skarzyli;/
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
    • CommentTimeJan 21st 2013 zmieniony
     permalink
    Lady, weź mnie nie dobijaj :wink: Nawet nie chce mi się czterech liter ruszyć, żeby to na własne oczy zobaczyć...
    A jednak korciło mnie- w Katowicach biało :wink:
    U nas to coś leciało z niego ok. 15-tej :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    szczypta_chilli: ssylwia- pamiętaj tylko- jezeli samsung to na androidzie a nie na bada

my z mezem mamy samsungi wave (ja wave3, on 1), obydwa na bada, moj jest po choelrze czuly i zle wspolpracuje ze mna w kuchni jak plyta indukcyjna wlaczona czy z lodowki cos biore, a tak z wad to jeszcze brak mozliwosci pogrania w angry birsy, wiecej nie ma :)

Cobraczek: Chcialabym zakonczyc umowe z cyfra i zastanawiamy sie z mezem nad zalozeniem naziemnej bezplatnej tv.Niby miala byc bezplatna,ale teraz czytam,ze jednak platna....Malo ogladamy tv w zasadzie to Emila tylko bajki oglada.Moze,ktoras sobie zalozyla?lub ma w planach?

my mamy N w abonamencie (za lojalnosc mamy wszystkie kanaly z hbo i nfilmami + multiroom za 68zl) i wlasnie dvbt - od razu taki byl plan ze bedzie naziemna dodatkowo. w tej chwili z dvbt odbieramy 15 czy 16kanalow, zdala swietnie egzamin w czasie sniezyc czy burz kiedy N tracila sygnal. Nic nie placimy i nie slyszalam zebysmy mieli cokolwiek placic; no poza antena. A znaczy placimy, abonament rtv ten ok 19zl miesiecznie

Ladybird76: czy tylko na śląsku pada deszcz przy -5 stopniach? to jest masakra :( jakaś pomyłka na maksa :( samochody wyglądają jakby były skorupką lodową :(

no to u nas wyjatkowo dzisiaj przerwa w opadach ale caly dzien temp -13stopni i silny wiatr:devil::devil:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde -13 przeżyję ale do tego deszcz jak leci i to co się dzieje to masakra jakaś... samochody oblodzone a drapanie ich nie należy do przyjemności no i pięknie wyglądające oblodzone drzewa i one tylko ładnie w tym wszystkim wyglądają!

Dupy bym też nie wyciągała z domu widząc co się dzieje za oknem gdyby nie to, że do lekarza musiałam jechać a wieczorem pomimo problemów zdrowotnych na tańce wyruszyłam a nadziei, że jeśli nie farmakologia to może ruch pomoże :)
  3.  permalink
    Agunia- jak tam dzisiaj Kuba? Mam nadzieje, ze wszytsko ok?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJan 22nd 2013
     permalink
    a ja mam znów problem z Rafałem.... jak nie oko to obojczyk... boli go od zeszłego tygodnia (miał złamany kilka lat temu) - myśleliśmy, że to na zmianę pogody... ale teraz doszły żebra, a ta cholera nie chce iść do lekarza :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    szczypta_chilli: Agunia- jak tam dzisiaj Kuba? Mam nadzieje, ze wszytsko ok?
    biodro go jeszcze boli ale zaczął chodzić, był w toalecie kilka razy i mówi że normalnie siedzi... rozmawiałam telefonicznie z lekarzem i niepokoją ich lekko wyniki moczu bo ma wysokie erytrocyty i coś tam jeszcze i może to być i po wypadku naruszenie nerek (stąd krew w moczu wczoraj - dzis już lepiej troszkę) jak i jakaś infekcja (ale Kuba nigdy nie mówił że coś go boli czy piecze czy cokolwiek) Jest na p/bólowych i furaginie. Zaraz do niego jadę więc może coś więcej będę wiedzieć... do jutra napewno zostaje na obserwacji
    --
  4.  permalink
    zycz mu dużo zdrowia od nas!
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    trzymam kciuki za dobre wyniki Aga!
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJan 22nd 2013 zmieniony
     permalink
    Nie wiem co mam robić :( poziom bólu mnie powoli przerasta :( zasnęłam dzisiaj ok 3 w nocy bo nie mogłam wcześniej - głowa bolała. Dzisiaj cd. bólu głowy i obecnie już szyi, żołądka, nie wspominając nic o nerkach :(
    Wczoraj byłam u lekarza, mówiłam jak się czuję i co boli, jakie leki przyjmuję i, że w sobotę miałam wysoką gorączkę i co dostałam? kolejną dawkę leków bez recepty tzn sinupred na zatoki i mam brać przy bólu głowy ibuprom zatoki... nic nie pomaga a żołądek nie daje rady :( Pyralgina 500 sprint koi ból ale boję się jej już przyjmować :(
    Siedzę i powoli się rozklejam :(
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Może zmień lekarza?
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    to był inny lekarz :( dzwoniłam właśnie do poradni z zapytaniem o wizytę prywatną u laryngologa i dopiero mam dzwonić raz jeszcze jurto bo Pani doktor przyjmuje raz w miesiącu :( a na wizytę z kasy chorych terminów ciągle brak :( masakra :( Za każdym razem jak dzwonię terminów brak :(
    Ostatecznie mogę od mojego prowadzącego lekarza dostać skierowanie do szpitala na laryngologię he ale nie wiadomo też czy mi lekarz takie skierowanie da :(
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    na zapalanie zatok usłyszałam od laryngolog,, że w standarcie dają:
    Augmenti, Afrin, probiotyki i Ketonal forte. Mi ten zestaw pomógł, objawy ustąpiły tydzien po skonczeniu brania lekow.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    To ja dziewczyny zapraszam Was na wakacje :)
    przy okazji prosze zalajkowac:)
    Wakacje z siora
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Agunia nie wiem jak ja wczoraj czytalam ze o Kubie nie doczytalam; mam nadzieje ze na strachu sie skonczy i jednak nic z nerkami sie nie dzieje; usciski dla malego

Lady a u was to tylko 1 laryngolog przyjmuje? jak nie masz na miejscu to moze do katowic podjedz do jakiejs prywatnej kliniki na ostry dyzur, z pocalowaniem w reke przyjma i to pewnie za bardzo podobna kase. Poza tym jesli masz problemy z nerkami i zoladkiem to chyba nie bardzo mozesz czesc lekow brac. Moze p/bolowe zamiast w tabletkach to zalatw w zastrzykach?
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde szczerze to dzisiaj nie mam siły już do niczego... do myślenia włącznie... :( dzisiaj dam jeszcze spokój ale jak do jutra będzie tak samo jadę do pierwszego lepszego lekarza prywatnie... Żołądek nawala od ilości leków a nerki to u mnie problem od dziecka :( i przy pewnych lekach dają się we znaki jak i przy dużej ilości :(
    Na razie staram się bez przeciwbólowych boję się nawet tych na zatoki już brać :( a do tego nałożyła się @ :( Normalnie jakiś koszmar wrrrrr
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    nie wiem jak MEDINCUS w Katowicach ale my np w waiwe jezdizlismy tam na konsultacje (wspolpracuja z instytutem w kajetanach); no i wg strony wizyta tylko 90zl
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde dzisiaj nawet nie dam rady bo jestem uziemiona bez samochodu... a Olek nie wiem o której będzie. Poza tym w Świętochłowicach mamy szpital z oddziałem laryngologicznym ale tam też się dostać to graniczy z cudem nawet prywatnie nie ma kto przyjąć bo gadałam :(
    Rano dam zrobić badanie moczu na początek bo już wiem, że nerki nawalają i zarejestruję się do lekarza... zobaczymy co będzie i jak będzie...

Dodatkowo moja bratowa w 34 tygodniu poszła wczoraj do szpitala bo zaczęły jej wody odchodzić... a rozwarcia brak. Leży na patologii w Bytomiu ... jest w moim wieku... Dostała dwa zastrzyki sterydowe dla wzmocnienia narządów wew. płodu i lekarze przetrzymują ją ile to będzie możliwe aby leki zadziałały. Dzisiaj jakieś badania miała złe a potem na innej aparaturze dobre ehhhh potem wsadzili ją na porodówkę z akcją porodową ale okazało się, że jeszcze nie czas i dalej czeka do jutra albo do czwartku!
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Dziewczyny,proszę Was o pomoc. Chodzi o to,że mój M. chciał sformatować komputer,no i się zaczęło. Jest napisane,że na dysku C są błędy i coś z nim jest nie tak. W efekcie czego nie można sformatować. Ja miałam na dysku E zdjęcia Oliwii od początku do dziś. Nie wiem co mam robić. Czy można odzyskać te zdjęcia? Ten mój mówi,że niby można do innego komputera podłączyć i odzyskać,ale jestem tak zła i nie wierzę w to wszystko.. Może Wy macie znajomych informatyków co się na tym znają? Cholera.Wściekła jestem,bo to była pamiątka ,a mi się łzy cisną na myśl,że ok. 2000 zdjęć pójdzie w piz*** :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Hussy spokojnie, jes.i formatowal dysk C to nic sie z dyskiem E nie stalo
    i dobra rada na przyszlosc - kopia zapasowa na dysku zewnetrznym

Lady, pamietaj, zdrowie ma sie tylko jedno, czas o siebie zadbac bo sie rozsypiesz nim dom pobudujesz
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Hyde,ale problem jest w tym,że nie udało się sformatować wcale. I stanęło w martwym punkcie i komputer jest nie do użytku.. Dlatego co mam teraz zrobić? Faktycznie przełożyć z mojego komputera do innego ?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    przelozenie do innego moim zdaniem nic nie da ale ja to tak na chlopski rozum biore
    mysle jednak ze dobry informatyk bez problemu by odzyskal wszystkie dokumenty
  5.  permalink
    Hussy- jeśli dysk ze zdjęciami nie jest ruszony, to wiem, że jest taka opcja, że można zgrać jego zawartość. Jak dokładnie to zrobić to powie Ci każdy informatyk, ale kilka miesięcy temu Krzyś rozwalił mi laptop- uderzył w niego (był włączony) i uszkodził dysk- laptop się zawiesił, po zresetowaniu nie dało się go uruchomić. Dysk do wyrzucenia, ale mężowi udało się odzyskać zawortość dysków C i D bez problemu. Więc nie trać nadziei :)
    I tak jak Hyde pisze- rób kopie zapasowe na dysku zewnętrznym
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeJan 23rd 2013
     permalink
    Dzięki dziewczyny. W takim razie będę musiała kogoś poszukać
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    wystarczy znaleźć kogoś kto zna linuxa Już z płyty Knoppixa to zrobisz czy mając go na penie
    ___
    nie mam się czym chwalić w sensie oceny ale wczoraj zaliczyłam angielski uffff najgorsza zmora za mną teraz tylko jeszcze trudniej i gorzej bo nic nie umiem i nawet nie mam jak usiąść poczytać :/
    ___
    Kubuś całkiem fajnie, wczoraj uszczęśliwiłam 3ch facetów zamawiając im pizze haha a dziś jaśnie syn zamiast na obchodzie był w toalecie i dr go nie widziała A czy go wypisze powie po zbadaniu go a że jest na bloku operacyjnym to może ok 12 go zbada ehhh Ale młody mówi że w skali do 10 biodro go boli na 4 więc nie jest źle
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Zostałam CIOCIĄ :) mój braciszek i jego żona mają 3 syna :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Agunia dobrze ze z malolatem lepiej, teraz bedzie ostrozniejszy

Lady, a jak malenstwo? 34tc to ciagle bardzo wczesnie
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde podobno dobrze... w inkubatorku sobie leży maluszek. Ciekawią mnie te sterydy podane bratowej dla płodu i umocnienia jego narządów... podobno takie są procedury ale czy one dotyczą kobiet po 35 roku życia czy wcześniaków nic nie wiem :(
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady te zastrzyki to na rozwoj pluc byly, to jest taka procedura ze podaja gdy akcja zaczyna sie przedwczesnie

a jak z twoja wizyta u laryngologa?
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde nie pytaj... bo miałam małą wojnę wczoraj i nie ma laryngologa nie ma żadnych leków i nie ma nic... dzisiaj stanęłam w pion i działałam już w terenie... - tyle mogę napisać :(

a co do zastrzyków to czy oni nie powinni jej dłużej przytrzymać jeśli chodzi o poród aby te zastrzyki do płodu porządnie przeniknęły... w sumie miała mieć z ich powodu dopiero dzisiaj albo jutro poród a tu się okazało, że wieczorem ją wzięli na stół na cesarkę. Kurcze wykrakałam jej ten dzień porodu i cesarkę choć wcześniej rodziła siłami natury...
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ja dostałam pół godziny przed porodem, potem akcja rozwinęła się tak szybko, że natychmiast mnie cieli, więc nie zdążyły zadziałać, bo potrzeba 12 h. Małe dały radę mimo że to był 29tc :) dużo zdrówka dla maluszka i bratowej!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    doti dziękuję bardzo :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Kaska chyba az tak bardzo ci jeszcze nie dokucza skoro nie scigasz lekarza, znaczy bedziesz zyla
  6.  permalink
    Ja tez wczoraj ścigałam laryngologa na gwałt. Prywatnie, bo na NFZ to bez szans. Ale przytkało mi sie ucho i nie byłam w stanie funkcjonowac normalnie
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga i co to bylo?
  7.  permalink
    woskowina, wlał mi do ucha 3 gigantyczne strzykawy wody i jest ok ;)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    o fuj :/
    swoja droga z tym plukaniem sa 2 rozne szkoly, jedni zalecaja inni kategorycznie odradzaja bo jak raz zrobisz to przy ponownej akcji z woskowina tez tylko to pomoze
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Szczypta, trzeba było to na shreka zrobić, miałabyś piękną świeczkę :wink:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde za dziecka gruchami miałam płukane... stara szkoła i takie czasu i dość często miałam to robione!
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    A ja się chwalę, udało mi się termin drugiego egzaminu przekabacić z 26.03 na jutro :bigsmile: Także proszę całe to zacne forum o kciuki, o 11:30 mam się stawić w WORDzie :wink:
    --
  8.  permalink
    MrsHyde: o fuj :/

e tam jakie fuj ;)
    Naeet fajne- woda prawie w mózgu :)
    Ja lubie ekstremalne doznania :)
    Lexia- bedziemy trzymac ;)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lexia ale to juz na tych nowych zasadach, tak? w ktoryms programie informacyjnym slyszalam ze niezle cyrki z tym egzaminem w nowej formule sa. takze tym bardziej powodzenia

Aga mi lekarz sugerowal plukanie nosa/zatok, w sumie i mloda i ja powinnysmy to robic ale nie ma bata ze dalabym rade; ja sie tak paskudnie boje wody ze jak mi naleje sie do uszu czy nosa pod prysznicem to wpadam w panike :shamed:
    •  
      CommentAuthorLexia
    • CommentTimeJan 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    Nieee, nowe zasady mam gdzieś, bo teorię zdałam wzorowo, bezbłędnie. Tylko teoria się zmienia, całe te nowe testy.
    Praktyka się nie zmieniła nic a nic tylko, kutwa, zdrożała...:devil: Musiałam dopłacać, egzamin kosztuje (sam praktyczny) bagatela 150 zł.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJan 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    Rozmawiałam z bratową... wczoraj po badaniu USG od razu położyli ją na stół nie czekając na nic bo okazało się, że dziecko owinięte pępowiną i prawie nie było wód płodowych :(

Dzień wcześniej na jednym KTG już im coś źle wychodziło więc zrobili jej na innej aparaturze gdzie było dobrze ale wynik taki a nie inny spowodowany był tym, że dziecko się obracało.

Mały obecnie leży w inkubatorku bo choć urodził się 2290 i 49 długi ze skalą 9/9 to ma problemy z oddychaniem. Oby tylko nie rozwinęło się zapalenie oskrzeli czy płuc :(
    Bratowa też wariatka paliła w ciąży papierosy :(

Treść doklejona: 23.01.13 15:42
    Lexia Ada płaciła 120 ale pamiętaj, że masz pół roku na zdanie...
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Ladybird76: Bratowa też wariatka paliła w ciąży papierosy :(

Ehh, brak mi słów... Jak tak można? :devil::confused: Trzymam kciuki, za małego, jak na wcześniaka, to wcale nie jest aż taki malutki, przynajmniej tak mi się wydaje. Oby wszystko było w porządku!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lexia no to oby jak nqajszybciej udalo ci sie zdac praktyczny, u nas dzisiaj widzialam Lke zawracajaca na duzym skrzyzowaniu no i niestety chlopczyk sie nie wyrobil i auto pojechalo mu w bok, pewnie biedak oblal, a z drugiej strony co sa ciul kaze niedoswiadczonemu jeszcze kierowcy w sniegu i na lodzie nawroty robic :devil:

Lady o zesz, bardzo odpowiedzialna matka :devil: w sumie to papierochy moga byc powodem wczesniejszego porodu jak i problemow oddechowych dzieciaka :(
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.