Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLexia
    • CommentTimeJan 23rd 2013
     permalink
    Hyde, też musiałam zawracać, jak ostatni raz zdawałam... Tyle, że wtedy drogi były czarne, dzisiaj jest tak z leksza do dupska, jeśli chodzi o warunki :confused: No ale wolę to, niż czekanie do marca.
    Niestety, egzaminator chyba patrzy swoimi kategoriami, nic się na to nie poradzi. Ja tylko mam nadzieję, że trafię jutro na kogoś w miarę ogarniętego, który nie będzie mnie ciągał po najbardziej przewalonych drogach...
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde a nooo nieodpowiedzialna ale przecież ma już 37 lat i chyba wie co dla dziecka złe a co dobre? urodziła już dwoje i oboje mają wadę wzroku i to nie małą więc nawet jeśli wpadła z tym trzecim to powinna sobie darować z papierosiskami.... Ja to wiem, Wy to wiecie... ona może też ehhh szkoda mi małego Kamilka :(

Treść doklejona: 23.01.13 15:57
    Poza tym już widzę jak on będzie w pokoju w łóżeczku a dym z kuchni z papierosów na niego leci :( Ostatnio bratowa paliła w kuchni a Ja w pokoju siedziałam a cały zapach dymu do pokoju leciał i nieźle śmierdziałam :(
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lexia jak pierwsz raz zdawalam to dostalam niezlego kritersa, znany byl z tego ze jezdzil bedzie po miescie z delikwentem az go objele, a na placu wysiadal z auta i LINIJKA mierzyl odstepy od linii czy nie ma wiecej niz 2cm roznicy w odleglosci a jak sie na luku potracilo pacholek to tez oblewal no i jak na gorce u innych byla dodatkowa proba jak auto zgaslo to u tego juz oblanie; booosh to byl mega postrach w tamtych czasach
    mnie oblal bo mi auto zgaslo jak zahamowalam bo facet mi wymisil, powiedzial ze to wina faceta ale ja zdac nie moge bo powinnam byla miec refleks i sie cofnac albo odbic autem a nie hamowac :/
    •  
      CommentAuthorfigan
     permalink
    Lady, za przeproszeniem - szlag mnie trafia jak czytam o takich "odpowiedzialnych" kobietach jak ta Twoja bratowa...człowiek chciałby urodzić dziecko i nie może, chuchałby na nie i dmuchał, a inna kobieta już na etapie ciąży głupio ryzykuje życiem i zdrowiem dziecka.
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    MrsHyde: Lexia jak pierwsz raz zdawalam to dostalam niezlego kritersa, znany byl z tego ze jezdzil bedzie po miescie z delikwentem az go objele, a na placu wysiadal z auta i LINIJKA mierzyl odstepy od linii czy nie ma wiecej niz 2cm roznicy w odleglosci a jak sie na luku potracilo pacholek to tez oblewal no i jak na gorce u innych byla dodatkowa proba jak auto zgaslo to u tego juz oblanie; booosh to byl mega postrach w tamtych czasach
    mnie oblal bo mi auto zgaslo jak zahamowalam bo facet mi wymisil, powiedzial ze to wina faceta ale ja zdac nie moge bo powinnam byla miec refleks i sie cofnac albo odbic autem a nie hamowac :/

Hyde, teraz wszystko się nagrywa, więc gdyby mi facet nie pozwolił podejść drugi raz do wjazdu pod górkę to mogę składać skargę do WORDu. Za pachołek teraz się nie zdaje, nie wolno go potrącić i na to nie ma drugiej próby. Z tą linijką to masakra... :confused: Ale są takie oszołomy.
    A co do tego hamowania, to dziwne, że Cię oblał... Ja ostatnio 2 razy musiałam hamować na szlag i nic nie powiedział.

Treść doklejona: 23.01.13 16:20
    figan, podpisuję się ręcami i nogami...
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde nie wiem na ile ten człowiek był prawdziwy ale ludzie lubią bzdury czasami mówić o egzaminatorach w które Ja nie wierzę. Zdawałam 16 lat temu i też nie było łatwo i też kosili zresztą jak obecnie ale jakoś takiej tragedii nie było. Rzecz jasna, że pewne normy odległościowe muszą być zachowane...
    Pamiętam jak za 1 podejściem na placu przy zatoce oblałam i to na własne życzenie. Miałam możliwość poprawienia się ale chyba w stresie jak zobaczyłam, że krzywo stoję wysiadłam i podziękowałam i tylko instruktor zadał pytanie dlaczego tak zrobiłam jeśli miałam możliwość poprawy... stres wziął górę :)
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Lady, ja się dość nasłuchałam i sama też miałam do czynienia z bardzo "przyjemnym" facetem. Starczy mi historia egzaminatorki, która specjalnie nie domykała drzwi i bagażnika, byleby tylko kogoś oblać i jechała z koksem- 3 osoby w przeciągu 15 minut.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady ja u niego zdawalam i u mnie mierzyl linijka, to byla tutejsza legenda, jedna znajoma jak zobaczyla ze jej kolejka padla na niego to ... zemdlala i dzieki temu zdawala potem u kogo innego :D

Lex tylko ze ja prawko robilam w 2000r i wtedy zasady byly zupelnie inne, szczegolnie na rondzie czy przy nawracaniu (porownanie mialam teraz bo jezdzilam z instruktorem w wakacje na doszkalajacych)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Figan ale przecież nie weźmiesz wytłumaczysz żadnej palaczce, że źle robi i szkodzi dziecko bo ona nawet o tym nie myśli w kategoriach ZDROWIE DZIECKA ale myśli w kategoriach MUSZĘ ZAPALIĆ :( Myślicie, że mnie to nie boli? tym bardziej, że choć z bratową nadajemy na innych "częstotliwościach" :) to dzieci nie mieszam w takie sprawy... bardzo lubię ale cóż. Dodatkowo jest to dziecko nieplanowane ehhh i niejedna kobieta chciałaby zaliczyć taką wpadkę a nie może!
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Wiem, wiem, sporo się zmieniło przez taki kawał czasu :smile: Najbardziej w szoku byli moi rodzice, w grudniu będzie 24 lata, jak zdawali. U nich egzamin trwał 5 minut, jak im powiedziałam, że oblał mnie po ponad 40 to mieli oczy jak spodki :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady a nie wiesz jaka metoda anty ja zawiodla?
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Lady, jeśli zdrowie dziecka przegrywa z chęcią zapalenia, to moim zdaniem to się leczy...
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Lexia to Ja chyba mam szczęście do ludzi na różnych egzaminach :) Na ostatnim z prawa jazdy ale na C też mógł mnie oblać tak jak oblewał bezlitośnie facetów (byłam jedną kobietą na 9 mężczyzn...) W trakcie jazdy przy skręcaniu w lewo mocno zahamował mi ciężarówkę bo z przeciwka jechała betniarka przed którą chciałam zdążyć ale jechała zbyt szybko... to był dobry powód do oblania - pozwolił mi jednak kontynuować :) Całą drogę nic nie mówił, był poważny, faceci się go bali. Jak już przyjechaliśmy pod ośrodek a on powiedział mi, że zdałam normalnie zaczepiłam się o jego szyję z radości :) i wtedy on się uśmiechną :)
    Na 10 osób tylko 3 zdały w tym Ja :)

Treść doklejona: 23.01.13 16:31
    Lexia to NFZ nie dałby rady z pacjentkami takimi jak moja bratowa no jest ich wiele - o wiele za wiele!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady, czyli co mozesz na tiry isc jezdzic?
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJan 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    Hyde hmmm wiesz, że nie pytałam? hmmm w sumie widujemy się 2 razy może 3 razy do roku i rozmawiam o tyle o ile i jak się dowiedziałam o jej stanie i o tym, że to była wpadka to o anty-zawodziciela nie pytałam... prędzej brata podpytam może coś będzie łoś wiedział :)
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Fajnie, że masz na C :smile: Pracowałaś na ciężarówce?
    No ale dla mnie to już patologia, nie chcę bratowej ubliżać... Ale są sytuacje, kiedy trzeba rzucić i ciąża jak najbardziej się zalicza. Mój śp. dziadek palił wiele, wiele lat, jak tylko dowiedział się o nowotworze jelita i konieczności operacji to rzucił z dnia na dzień. Są te wszystkie plastry, tabletki- dla mnie to już o wiele mniej szkodzące dziecku niż palenie...
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Lexia a widzisz są ludzie, którzy nie powinni wręcz rzucać palenia bo to może pogorszyć ich stan... organizm czasami jest tak przesiąknięty nikotyną, że nagłe jej rzucenie zadziała odwrotnie niż byśmy chcieli.

Treść doklejona: 23.01.13 16:35
    Lexia nie pracowałam na ciężarówce ale dużymi autkami nie raz jeździłam... i jak mam okazję to siadam i jadę :)

Treść doklejona: 23.01.13 16:37
    Hyde na ciągniki czyli na tę przednią część Tira bo na same tiry musiałabym mieć jeszcze E o którym to ciągle myślę czy jest jakieś dofinansowanie z UE. Poza E potrzeba jeszcze kurs na przewóz rzeczy, kwalifikacyjne i ewentualnie przewóz osób i tzn ADR czyli materiały niebezpieczne... - wszystko zależy jaka to będzie praca i z czym związana a to wszystko kosztuje i to nie mało :(
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady a te C to robilas w jakims konkretnym celu czy dla kaprysu?
    •  
      CommentAuthorfigan
     permalink
    Ladybird76: Figan ale przecież nie weźmiesz wytłumaczysz żadnej palaczce, że źle robi i szkodzi dziecko bo ona nawet o tym nie myśli w kategoriach ZDROWIE DZIECKA ale myśli w kategoriach MUSZĘ ZAPALIĆ :( Myślicie, że mnie to nie boli? tym bardziej, że choć z bratową nadajemy na innych "częstotliwościach" :) to dzieci nie mieszam w takie sprawy... bardzo lubię ale cóż. Dodatkowo jest to dziecko nieplanowane ehhh i niejedna kobieta chciałaby zaliczyć taką wpadkę a nie może!

Lady, ale czy nałóg nikotynowy takiej kobiety jest usprawiedliwieniem w takiej sytuacji? Ludzie potrafią rzucić fajki z dużo mniej istotnych pobudek. A co może być dla takiej kobiety większym bodźcem do rzucenia palenia, jak nie rozwijający się w niej człowiek?
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde w celu konkretnym... Wiele razy mamy tak, że trzeba przejechać gdzieś samochodem od klienta, który jest zarejestrowany na C (jakiś dostawczak na bliźniaczych kołach ) i na dobrą sprawę poza teściem bo ma na wszystkie kat. nikt inny nie może jechać... obecnie mogę i Ja... :) ale E też myślę zrobić tylko nie wiem czy do C czy do B!

Treść doklejona: 23.01.13 16:41
    Figan tak jak napisałam Ci wcześniej; wiesz to Ty, wiem to Ja... My to wiemy ale nie każda kobieta potrafi widać się poświęcić na czas ciąży i dać zdrowie dziecku :(
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: Wiele razy mamy tak, że trzeba przejechać gdzieś samochodem od klienta, który jest zarejestrowany na C (jakiś dostawczak na bliźniaczych kołach ) i na dobrą sprawę poza teściem bo ma na wszystkie kat. nikt inny nie może jechać... obecnie mogę i Ja...

a to C nei ulatwia poszukiwan o prace? wiem ze w niektorych hurtowniach wymagaja wlasnie prawka innego niz b tylko nmie wiem czy o c chodzi czy o e
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    tak ułatwia - miała ofertę pracy na gruszce :) normalnie skakałam z radości he he he ale nie mam uprawnień więc nici z tego :)
    C - ciężarowe
    E - przyczepy
    C+E - ciężarowe z przyczepą - Tir oczywiście przy odpowiednich dodatkowych urpawnieniach
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Lexia: Lady, jeśli zdrowie dziecka przegrywa z chęcią zapalenia, to moim zdaniem to się leczy...

... albo w ciążę nie zachodzi.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    jak się wpada to się zachodzi!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady a ja mysle ze tu tez trzeba miec jakas odpowiedzialnosc, jesli sie kiepsko zabezpieczala to bylo takie ryzyko (zreszta co tu duzo mowic w kazdej metodzie poza abstynencja trzeba byc swiadomym ryzyka wpadki)
    skoro juz wpadla i decyduje sie urodzic to powinno sie byc na tyle odpowiedzialnym i nalezaloby zrobic wszystko zeby zapewnic dziecku dobry start
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde ale szczerze to nie mój problem bo to nie moje dziecko... Jeśli potrafili sobie kupić nowszy samochód za bóg wie jaką kasę i potrafili się nim pochwalić a nie wspomnieli nic o tym, że będą mieli kolejne dziecko to co Ja mam więcej mówić... Są tacy jacy są i to na nich spoczywa odpowiedzialność wychowywania i rodzicielstwa... Przecież Ja na siłę jej nie będę wyrywała papierosa z ust bo to by było chore z mojej strony... Przykro mi jest tylko, że wiele matek nie może zajść w ciążę i móc cieszyć się macierzyństwem a im to po raz 3 przyszło bez problemu :(

Treść doklejona: 23.01.13 17:28
    Moja znajoma niedawno usunęła tęż ciążę z wpadki... jak mi to mówiła to myślała, że ją opierdzielę czy bóg wie jaka będzie moja negatywna reakcja... Powiedziałam jej tylko tyle, że jeśli jej na to sumienie pozwoliło to Ja na dobrą sprawę nie mam jej nic do powiedzenia... ona sama musi wiedzieć co będzie dobre dla dziecka i dla niej... Przykro mi jest tylko, że wiele matek nie może być na jej miejscu w oczekiwaniu na to dziecko!

Treść doklejona: 23.01.13 17:28
    Na dobrą sprawę nie mamy teraz kontaktu!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    elfika wiem ale nie wiem do czego je ewentualnie dorabiać czy do C czy tylko do B - ciutkę łatwiej :)
    D to moje marzenie i jazda autobusami :)
  1.  permalink
    Kat C to chyba na samochody przekraczajace 3,5 tony i pojazdy wolno bieze a do prowadzenia ciezarowek C+E jest potrzebne + licencja na przewoz rzeczy.Mi chodza po glowie kolejne kategorieGdyby nie to,ze male dzieci poszlabym na darmowy kurs do Bielska.Tylko musialabym to odjezdzic a to nie wchodzi w gre.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Elfika w zeszłym roku nie załapałam się na D dofinansowywane z UE a obecnie jeszcze nie szukałam czy na śląsku w ogóle jest...
    Moje C zdałam w dniu urodzin mojego męża a więc dwa lata temu :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    nigdy nie szukalam zadnych kursow dofinansowywanych przez UE wiec mam moze glupie pytanie - czy to tylko dla bezrobotnych czy kazdy mzoe na niego pojsc ?
  2.  permalink
    Na kat. C można prowadzić ciężarówki jakby "w całości", te które nie mają doczepianej naczepy. Na te z doczepianą naczepą trzeba mieć c+e. Do obu kta. potrzebny jest tzw. przewóz rzeczy, natomiast jeśli nie przewozi się materiałów niebezpiecznych to adr nie jest potrzebny. Więc Lady myślę że pracę na śląsku na kat. c szybko byś znalazła;) choćby jako dostawca itd. A przewóz rzeczy to koszt około 2500zł.
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Trochę różnią się kursy dofinansowane z UE organizowane przez urzędy pracy od tych organizowanych przez różne agencje rządowe, czy np samorządy wojewódzkie. Na te z UP są przewidziane osoby bez pracy w celu poszerzenia kwalifikacji lub zdobycia nowych. Małż tak zrobił kurs wózków widłowych. Ja miałam kursy dofinansowane z UE organizowane przez OIA - kursy szkolenia ciągłego. Moja kuzynka teraz chodzi na dwuletni kurs j. angielskiego dofinansowany z UE - pracuje w banku, kurs ma za darmo, ale nie może opuścić określonej ilości godzin i zdać potem jakiś egzamin chyba.
    Poszukaj, warto bo są czasem fajne kursy. Gdyby nie moja sytuacja, wymyśliłabym sobie jakiś. Od dawna myślę o dokształcaniu, marzą mi się studia podyplomowe z marketingu lub zarządzania zasobami ludzkimi.
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mnie namawiali na licencjackie unijne - praca socjalna; ale przy mojej syt rodzinnej i moim wlasnym chorowaniu obawialam sie ze 95% obecnosci bedzie niewykonalne i sie nie zdecydowalam
    zreszta w moim miescie to nie wiem na co by miu sie to przydalo :/
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    :crazy: 1wszy semestr za mną! aż skaczę z radości Dziś zaliczyłam przedsiębiorczość na 5 (szalenie sie bałam bo z dyrką ale było spoko i pytała w sumie tylko z pracy) Działalność gospodarca hmm pogrzany test tak skonstruowany że wymiękłam i po 6 razy czytałam pytanie zanim dotarł do mnie jego sens - zaliczony na dopuszczający no i biurowość na 5
    Jestem przeszczęśliwa normalnie bo mój stan umysłu jeszcze nie wrócił na miejsce po poniedziałkowych zdarzeniach
    Kubę chyba póściły leki bo boli :( W skali 1-10 na 8 więc dam mu zaraz coś p/bólowego i niech już idą do łóżek a ja wypiję sobie piwko A co! mam co świętować haha
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Agunia a on wzsyedl do domu w koncu_
    poza tym ja jestem sklerotyczka straszna i nie pamietam jaka szkole zaczelas, przypomnisz?
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    tak dziś wyszedł do domu :) w pt kontrol chirurgiczna za tydz mocz mam mu zrobić
    __
    Ja chyba nie pisałam jaki kierunek a tylko tyle że policealne :P Poszłam sobie na technika administracji 2letnie ... Tyle że w listopadzie poddałam sie i chciałam zrezygnować ale okazało się że magicznie mam frekfencję i mam być na egzaminach jak oddam semestralne wiec było ciut pracy w 3dni napisałam wsystko oddałam i od soboty było zaliczanie hehe
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no to ktos mocno ci poszedl na reke albo musieli miec frekwencje
    znajoma mowila ze u nich na kursie unijnym dla bezrobotnych swego czasu odtwarzali listy obecnosci po kilku miesacach i wyszlo ze jest 99% frekwencji
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ssylwiaa: A przewóz rzeczy to koszt około 2500zł.

napisałaś to tak lekko ha a dla mnie to kupa szmalu :( no i dziękuję za wyjaśnienie no bo nie wiedziałam na co mam prawko :) Poza tym może gdyby to było takie proste znalezienie pracy na C na śląsku to pewnie już bym dawno pracowała - widać realia są inne!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady ja ostatnio musialam tyle zaplacic miastu - niby wartosc mojej dzialki wzrosla bo 3lata temu droge asfaltowa zrobili
    to dopiero byl bol i wywalenie kasy :(((
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    te co Ja korzystałam to dla bezrobotnych!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    elfika: program byl skierowany do ludzi pracujacych bez wyzszego wyksztalcenia :)

ciekawe czy jest szansa na cos dla pracujacych z wyzszym wyksztalceniem, bede musiala przysiasc i zerknac tylko ekhm wstyd sie przyznac ze nawet nie iwem gdzie szukac
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ale Hyde chyba nie więcej niż te 2500 ? :(
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no wlasnie tyle :((( wg nich wartosc dzialki wzrosla i mus8ielismy zaplacic 50% tej kwoty i wyszlo nam 5zl z grosikiem za kazdy m2 dzialki; do tego platnosc w ciagu 2tyg i calej kwoty na raz bez zadnych szans na rozlozenie w ratach
    a no i nam sie fartnelo bo mala dzialka a jak sasiad ma ponad 1300m2 to dopiero bol
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde a co oni tego nie regulowali systematycznie z roku na rok?
    Wyobraź sobie, że np wartość działki mojej teściowej ale wg operatu jest o niebo niższa niż Nasze nieuzbrojona i bez samodzielnego dojazdu... masakra jakaś i zastanawiam się czy w tym kierunku nie będę rozmawiała z odpowiednim wydziałem....
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady no nie regulowali, po 2,5 roku przyslali pisma ze wszczynaja procedure naliczenia oplaty adiacenckiej; okazalo sie ze nie ma znaczenia ze moja dzialka byla kosztorysowana juz z droga, mieli to w nosie ze nie ja bylam wlascicielem etc

a czemu chcesz zmieniac te wartosci dzialki? byc moze dzialka tesciow jest traktowana jak rzemieslnicza skoro tam jest warsztat i dlatego wyceniona jest inaczej niz budowlana?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dzieki Elfika, jutro poszperam bo dzisiaj nie mam weny
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Hyde dyrektorka była kiedyś moja nauczycielką i myślę ze to zdecydowało ze mnie przepchnęła choć właśnie bałam się że to ona mi utrudni bo należała do tych zołzowatych... i teraz na jej przedmiocie nie byłam w ogóle przecież dlatego byłam bardzo zdziwiona... No ale udało się w nastepnym semestrze biorę się w garść i tyle
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Elfika znam te oferte z tlumaczeniami bo firma znajomego z uczelnia wspolpracuje
    nie ukrywam ze zalezy mi na czyms nieodplatnym, a tu troche trzeba wylozyc, niby nieduzo ale coz zawsze cos; niestety finansowo nie moge teraz zainwestowac w siebie
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no szkolenia nauczycielskie to juz mi bokiem wychodza, raczej wolalabym cos innego bo nie wiem czy nie bede musiala sie przebranzawiac; w lutym sie okaze czy moja szkole rozwiazuja czy jeszcze nam dadza szanse

Treść doklejona: 23.01.13 21:47
    mialam oferte zeby prowadzic zajecia z EFS'ow wlasnie angielski ale ze wzgledu na godziny sie nei zdecydowalam (maly wtedy musialby byc w przedszkolu od 7:30 do 16:30 a mloda caly dzien od powrotu ze szkoly bylaby sama w domu); poza tym ta ilosc papierkow ktore trzeba wypelnic i czasu zeby przygotowac sprawozdania materialy etc jest porazajaca, kolezanka sie zdecydowala i jak przeliczyla czas ktory poswieca w domu i na zajeciach wyszlo jej ze zarabia 10zl/godz
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    MrsHyde: a czemu chcesz zmieniac te wartosci dzialki? byc moze dzialka tesciow jest traktowana jak rzemieslnicza skoro tam jest warsztat i dlatego wyceniona jest inaczej niz budowlana?

Hyde ta działka nie ma nic wspólnego z rzemieślniczą i nawet mieć nie może... działalność prowadzona jest w innym miejscu a gdyby miała to podatek byłby znacznie wyższy jak dla właścicieli działalności gospodarczej... Wyceniona zatem jest normalnie w słowie - nienormalnie w usytuowaniu i nienormalnie w zapewnieniu w media :(
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.