Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 25th 2013
     permalink
    Bosca organizowanie etapow budowy, dogrywanie zakupow, porownywanie cen i wyszukiwanie materialow a potem koncowka urzadzanie; wiem ze u nas niektore firmy maja takie osoby od przerzucenia stron, sprawdzenia ofert etc ale to sa osoby stricte w temacie siedzace - np wiem ze zlecaja to ph ze skladu budowlanego czy chlopakowi ze skleu z glazura i trakota
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Miłego wieczoru dziewczyny :) znikam posiedzieć z rodzinką i przed TV - może coś fajnego puszczą :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ale tak powznie, to ja sobie nie wyobrazam zycia bez nauczania; uwielbiam swoja prace, uwielbiam uczyc i miec kontakt z mlodzieza; na dodatek ciagle jestem idealistka i mam zludzenia ze komus moja praca pomaga, daje nowe perspektywy i takie tam...
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Mónikha: pracował na takim stanowisku, że raz - nie chce się tym afiszować

Ul_cia: Dozorca wiezienny czy przemytnik narkotyków

Ja jestem dozorcą więziennym albo potocznie "klawiszem", a służbowo "funkcjonariuszem Służby Więziennej" i jakoś nie miałam nigdy kłopotu z mówieniem o swoim zawodzie :wink: Zawód jak zawód, praca jak praca. No może poza wyjątkiem takim, że ja na co dzień mam kontakt z mordercami, gwałcicielami, pedofilami, złodziejami, oszustami itp itd.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: znikam posiedzieć z rodzinką i przed TV - może coś fajnego puszczą :)

dzisiaj na TVNie jest jeden z moich ulubionych filmow - Zielona Mila
    •  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeJan 25th 2013 zmieniony
     permalink
    OneKiss - podziwiam, ja bym nie dała rady :confused:
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    bosca: Mnie się właśnie wydaje że problem wynika z tego, że teraz są sami wykształceni.

No i też z tego, że nie ma ogólnie współpracy nauki z biznesem i ludzie kształceni są na bezrobotnych magistrów. Jeśli o to chodzi to nasz kraj leży i kwiczy. Owszem zaczęło się coś dziać jeśli chodzi o kierunki zamawiane, ale to kropla w morzu potrzeb. No i zanim to się jakoś potoczy to minie jeszcze trochę czasu...
    Brakuje pracowników na stanowiska specjalistyczne, konkretnie w danej firmie, natomiast mamy mnóstwo bezrobotnych magistrów zarządzania.
    Młodzi ludzie też są źle przygotowywani do wybierania zawodu, nie są uświadamiani jak może wyglądać syt. na rynku pracy za 5-10 lat. Przynajmniej ja nie byłam, nie wiem czy akurat w tym temacie się nie zmienia...
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Mónikha: OneKiss - podziwiam, ja bym nie dała rady.

Powiedziałabym tak, że to kwestia przyzwyczajenia i można pracować, ale skłamałabym. Dużo osób przyjmowało się do służby i rezygnowali po 3-4 miesiącach służby.
    Nie jest lekko. Ale główna zasada to nie myśleć z kim ma się do czynienia. Wiadomo, trzeba uważać, oczy wkoło głowy "skazany/a to zawsze skazany/a", ale gdybym myślała cały czas o tym, co zrobili, komu krzywdę zrobili, jak itd, to nie dałabym rady pracować.
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    OneKiss wow, bardzo ciekawe zajęcie dla kobiety :bigsmile:
    Z mojego doświadczenia szukanie pracy musi być taktyczne. Że się posłużę Lady twoim przykładem. Jeśli miałabym tak długa przerwę i brak wykształcenia, próbowałabym się dostać chociaż na jakiś bezpłatny staż. I musisz trochę zmienić nastawienie. Pracodawca nie robi ci łaski, że cię zatrudni. Jeśli pyta o ocenę z języka polskiego to nie bez powodu. Chce wiedzieć czy może jesteś leniwa i nie chciało ci się uczyć, czy może masz problemy z tekstem pisanym etc.. Jeśli siedziałabym w domu, to na pewno wykorzystałabym ten czas na kształcenie. Studia, język.. Nie kat.C, która jak mówisz i tak ci pracy nie da. Możesz uznać, że to złośliwe uwagi z mojej strony ale wierz mi, że warto to przemyśleć. Bo ewidentnie coś robisz nie tak, skoro szukasz a pracy nie masz.
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    OneKiss a to Zakład dla Kobiet czy Mężczyzn?
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    A co do CV, to warto dać innej osobie do przejrzenia. Kogoś, kto ma jakieś pojęcie o tym jak wygląda dobry wzór. Rekruterzy zazwyczaj nie mają pojęcia o pracy na jaką aspirujemy. Dla nich liczą się hasła i odfajkowanie.
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Eveke, mój Zakład Karny jest i dla skazanych kobiet i dla skazanych mężczyzn. Jest jednym z większych w Polsce. Stan mamy na ok 1000 osadzonych + Dom Matki i Dziecka, gdzie karę pozbawienia wolności odbywają kobiety wraz z dziećmi oraz mamy oddział dla tymczasowo aresztowanych kobiet.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemka ja tez sie nie dziwie o pytanie o ocene z jezykow czy to obcy czy polski, zwlaszcza jak sie ma zatrudnic osobe do kontaktow z innymi bo potem sie okaze ze "polska jezyk trudna jezyk" i co? zreszta praca biurowa to tez wydaje mi sie rozne pisma, tu trzeba miec polot w pisaniu wlasnie w jez, ojczystym wiec w sumie co sie dziwic ze pracodawca ciekawy
    tak samo jak przy pracy biurowej moga dociekac oceny z matmy czy ifnormatyki (kursow komp) bo to tez logiczne ze bedzie potrzebne
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Rozumiem :wink:

w ramach tematu "nasze smutki...." choróbsko mnie rozłożyło na maksa... leżę jak kłoda...:angry:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Eveke grzanca ci nie zaproponuje,ale moze herbatka z imbirem?
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    a widzisz o imbirze to się zapomniało...

mam mix czosnkowo-cytrynowo-miodowy
    prenalen i tantum verde- bo gardło to chyba zaraz wypluję tak boli :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ja przed chwilą skumałam, że misę z maszyny do lodów trzeba najpierw mrozić przez 12h... hmmmm.
    No czyli moje pierwsze lody będą zwykłe takie z zamrażarki, pewnie skrystalizowane, bu.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    gardlo mozna plukac woda z sola, woda z jodyna, a nawet niektorzy woda z woda utleniona plukanki robia
    a i ja jeszcze polecam kiwi z miodem, robisz packe i wcinasz
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Mangaa o tej porze roku lody, jestes szalona :wink:
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Hyde woda ze zwykłą solą kuchenną? ja już nie wiem czego się chytać tak boli a to tantum można ino 3 dziennie...

kupiłam też siemie, bo niby glucik łagodzi , ale choliba z okazji braku jakichkolwiek danych nie zalecają w ciąży- dopiero doczytałam po kupnie...
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Niestety czekolada, ciastka i inne u mnie odpadają ze względu na problemy skórne. i to jest taki akt desperacji.:wink:
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny, czy jest wśród Was nauczycielka języka polskiego albo kultury języka? Potrzebuję konsultacji w sprawie oficjalnego e-maila (część zaliczenia kultury języka). Myślałam że to takie proste, bo wiem jak zacząć i zakończyć, ale za każdym razem jak coś napiszę to wydaje mi się że jest to niestosowne. Niestety w natłoku nauki zapomniałam o tej pracy (chodzi o 3-4 zdania, ale absolutnie bezbłędnie).
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Eveke no ze zwykla kuchenna, taka wiesz mega solanke z letnia woda
    a ja gluta z siemienia bym zaryzykowala, kurde przeciez nie zjesz tego kilogramy/litry

Mangaa... pliiiiiiz powiedz, tez jestes lodziara? :)
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    ssylwiaa: Dziewczyny, czy jest wśród Was nauczycielka języka polskiego albo kultury języka?

Ja jestem :-) Zapraszam na priv:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    OneKiss: Ja jestem dozorcą więziennym albo potocznie "klawiszem"

OneKiss, szacun, strasznie "filmowo" mi się kojarzy ten zawód :) Mam jakieś pozytywne skojarzenia, chyba przez Prison Break ;)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    MrsHyde: Mangaa... pliiiiiiz powiedz, tez jestes lodziara? :)

jakkolwiek to brzmi :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    MrsHyde: Mangaa... pliiiiiiz powiedz, tez jestes lodziara? :)

chciałabyś :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    eveke: jakkolwiek to brzmi

glodnemu chleb na mysli? :wink:

mangaa: chciałabyś

eee bo juz myslalam ze tak jak ja jestes, ja ubostwiam grycany, hagen dazs i nawet sorbety te z biedronki takie beznazwowe; tez mysle o kupnie lodziarki zeby robic samemu bo to zbankrutowac mozna
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Mi chodziło, ze nie przyznam, żem lodziara
    bo jeść lody lubię bardzo :wink:

Ale nie bawiłabym się chyba w tę robótkę (:tooth:) gdyby nie fakt, że tych kupnych nie mogę bo mają tam te E wszystkie, no mniejsza...
    Zobaczymy co wyjdzie, póki co falstart zaliczyłam z tą maszyną...
    Dam Ci znać czy warto jak już jej użyję.
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    mi smakują najbardziej hagen daze, a inne fe. fakt są drogie, ale innych nie zjem. chyba, że kulkowe w lodziarni:)
    poczytałam wasz wątek, bo napisałyście o szukaniu pracy, no i ja niestety też wysyłam cv
    :cry: jak ja tego nie cierpię :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u mnie w miescie na moje szczescie haagen dazs nei uswiadczysz ani w pudelku ani w kulkach takze grycan mnie zaspokaja ;)

Maanga czyzby alergia na konserwanty?
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    glodnemu chleb na mysli? :wink:

skąd wiedziałaś :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    ja kupuję w Almie.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ally ja z nieduzego miasta jestem, almy czy hipermarketow u mnie nie uswiadczy, ale mamy sporo biedronek ;)
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Hyde szczerze powiem, że nie wiem co mi szkodzi tak naprawdę. :wink: Mam AZS, które podczas ciąży mi się strasznie pogorszyło (chyba przez ten sezon grzewczy i odstawienie leków) i bujam się z tematem...
    A te wszystkie ceregiele żywieniowe to dlatego, że jestem na diecie antyhistaminowej, żeby nie wyzwalać dodatkowej reakcji alergicznej.
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    np grycan po roztopieniu to jest taka piana:/ i są za słodkie dla mnie. pozostaje jeszcze samodział :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    MrsHyde: eee bo juz myslalam ze tak jak ja jestes, ja ubostwiam grycany, hagen dazs i nawet sorbety te z biedronki takie beznazwowe; tez mysle o kupnie lodziarki zeby robic samemu bo to zbankrutowac mozna

ja też jestem............ ;-)
    Wczoraj zjadłam litr lodów tiramisu
    dzisiaj na tapecie orzechowe....
    i jak mąż powiedizał, ze chce 1 łyzeczke spróbowac to myslałam, ze go wzrokiem zabiję - taka mam chcice :devil:
    Maszyne do lodów tez mam bo sobie całą ciążę robiłam lody bez cukru - bo cukrzycę miałam
    Jestem normalnie uzależniona :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    eveke: skąd wiedziałaś :tooth:

Zaiste ciekawe, że też mi się z jednym skojarzyło :bigsmile:

Treść doklejona: 25.01.13 21:34
    Ul_cia: Wczoraj zjadłam litr lodów tiramisu

Grycana? Uwielbiam :D
    A co dodawałaś by te lody bez cukru były słodkie?
    Możesz podrzucić przepis?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja Grycana to najbardziej sorbety lubie bo sa kwaskowate :)
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Haagen Dazs:cry:
    Kocham je! Mam nawet w zamrażalniku, tylko za późno, żeby się za nie zabrać:sad:
    Są tylko jedne lody, które jeszcze bardziej mi smakowały - niestety nie wiem, jak się nazywają i jadłam je zagranicą (na swoje szczęście:tongue:), więc pewnie nie będą mnie już kusić.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Manguś na Twojej karcie w odpowiedniej rubryce nie ma aż takiej tragedii :devil: (w porównaniu ze mną)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dobra laski, do termometrow okiennych marsz
    u mnie juz -19,5stopnia, termometr elektroniczny, 1,5m nad ziemia
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    -8,5 , termometr elektroniczny 3,5m nad ziemią :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    ja mam termometr balkonowy ;-) tzn leży gdzieś na balkonie - wybacz - nie pójdę! hehe
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    o
    mężuś przyniósł mi piwo, w smaku takie sobie
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Liszko nie badz taka!!! ja wyszlam na taras i sie szybko cofnelam, powietrze do domu wrzieralo sie takim tempem ze powstawaly kleby pary jak na dyskotekach
    najgorsze jest to ze sasiedzi pala jakimis gownami i jak okno otworzysz to cuchnie :devil:
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    u mnie 8 st mrozu
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    bladykot: mężuś przyniósł mi piwo, w smaku takie sobie

Ja się nie dziwię, skoro ponad miesiąc przeterminowane :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    bladykot ale naklejka jest the best :bigsmile: szkoda, ze nie mam butelki po moim winie COTY.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    te wina coty wybitnie mi nie smakuja, raz po bialym pol nocy chorowalam :((
    dzisiaj do grzenca kupilam wino w biedronce monte czy jakos tak, za cale 9,99; niezle smakuje podgrzane i doprawiione
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.