Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJan 29th 2013
     permalink
    danap: Zastanów się co robisz źle i dlaczego w ogóle trafiasz na dziwne rozmowy, daj komuś obiektywnemu CV do zweryfikowania, przemyśl słowa dziewczyn i do dzieła!

Dana dwie sorki trzy dziwne miałam rozmowy na resztę nie narzekam...
    jedna to oferta matrymonialna, którą to przemilczałam bo mnie tak zamurowało, że słowa nie powiedziałam:( jedna - temat konkurencyjny - rozumie choć posądzanie kogoś o złe intencje na dzień dobry też nie jest zachowaniem na miejscu ze strony osoby rekrutującej a trzecia osoba hmmm nie chce mi się nawet pisać!
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    danap: pierwsza moja selekcja to czy cv jest zapisane w pdf

dlaczego?
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    P.S. w moim zawodzie brakuje mi języka obcego i to też jest wielki minus :(
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    danap: Maile typu kwiatyszek@, myszka@ i inne skreślają u mnie kandydata

Do mojego M jak robi rekrutację niektóre panny wysyłają całuśne i słitaśne foty z maila np @buziaczek.pl
    Mamy niezłą bekę z tego zawsze, no krety jak to na nie mówimy... :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordanap
     permalink
    bosca: dlaczego?

bo to świadczy o kandydacie że ma poczucie estetyki i zależy mu żeby było schludnie i ładnie, wiadomo że jak w pdfie zapiszesz to tak się otworzy, kandydat wysyłając w wordzie swoje cv nie wie czy będzie tak jak sobie to ułożył
    poza tym świadczy o (minimalnie) większym stopniu znajomości obsługi komputera

Oczywiście według mojej oceny :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Ja mam straszne maile i zawsze mam problem z wyborem tego najmniej kompromitującego. Mój ulubiony ma w nazwie przeżuwacza, więc tego, no... Gupio mi... Mam jeden dyżurny, taki od CV i oficjalniejszych maili. Teraz chyba założę sobie jakąś dodatkową etykietę, taką neutralną.
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    danap - dobrze iwedzieć..nie wpadłabym na to :)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    ja też nie :)
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Dana, racja, ale ja nie spotkałam CV w PDFie jeszcze.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Danap CV i LM pdf a mail z nazwiska...

Mało wiary w siebie mam też :( ehhh i to minusuje :( na dzień dobry sama siebie przekreślam, że będzie ktoś lepszy :( ot taki problem u mnie :(

Treść doklejona: 29.01.13 20:31
    w pdf też tak szybko ktoś niczego nie wykasuje jak w wordzie... chyba, że przerobi na inny format!

Treść doklejona: 29.01.13 20:32
    na jednej rozmowie zostałam też pochwalona za odpowiedni strój na tę okazję bo podobno laski przychodzą nawet w dżinsach albo super krótkich miniówkach celem zrobienia wrażenia....
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Lady, trochę więcej optymizmu i pozytywnego nastawienia! To widać! A jak Ty widzisz same problemy, w dodatku idziesz z nastawieniem, że i tak pracy nie dostaniesz, to trudno, żebyś była atrakcyjnym kąskiem dla jakiejkolwiek firmy.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    z poważaniem... też świadczy o szacunku a pozdrawiam bardziej koleżeńsko
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    ja zawsze używałam "z wyrazami szacunku"
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJan 29th 2013 zmieniony
     permalink
    Licho tu nie chodzi o jakieś problemy ale brak wiary we własne umiejętności i jakoś przyjęłam postawę, że oni młodych szukają ( a to efekt przeczytanych wielu ofert w których ujęty był wiek w przedziale od - do ) poza tym raz usłyszałam, że poszukują pracownicy bez "zaplecza" rodzinnego :(
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    W kwestiach formalnych- tylko " z powazaniem", albo np "z wyrazami szacunku"
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    Licho: ja zawsze używałam "z wyrazami szacunku"

uuu... powaznie :)
    nie widziałam w życiu takiego zakończenia w amilu :) a
    ale z drugiej strony to ja tylko regards widze i z uvazheniem w wercji cyrylicy :)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Ladybird76: Licho tu nie chodzi o jakieś problemy ale brak wiary we własne umiejętności i jakoś przyjęłam postawę, że oni młodych szukają ( a to efekt przeczytanych wiele ofert w których ujęty był wiek w przedziale od - do )

Oj Lady, szukasz dziury, a to Ci korzyści nie przyniesie.
  1.  permalink
    Ja za dużego doświadczenia nie mam, od niedawna nową pracę mam, 3 w życiu dopiero taką "na etacie", i owszem, wszystkie związane z obsługą klienta były, ale każda z "innej bajki" i za każdym razem musiałam się przebranżowić, teraz pewnie to długo potrwa, bo więcej zagadnień wchodzi w grę, ale staram się na ile mogę. Przysłuchuję się rozmowom kolegów z klientami i praktycznie bez przerwy o coś pytałam, i okazuje się, że takiej osoby właśnie szukali, która nie boi się zadawać pytań. Wiadomo, że zanim całkiem się wdrożę to pewnie sporo czasu minie, ale codziennie czegoś nowego się uczę i dumna jestem z tego, ile już jestem w stanie załatwić.
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    Ladybird76: efekt przeczytanych wiele ofert w których ujęty był wiek w przedziale od - do

serio bywają takie? bo ja przeglądm oferty pod swoim kątem i już daaawno takich nie widziałam..przynajmniej w moim regionie...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Licho to nie dziura to po prostu brak poczucia własnej wartości... i tyle... i nie mam gdzie jej nabyć, zdobyć :( ale pracuję nad tym, ciągle pracuję :)

Treść doklejona: 29.01.13 20:45
    bosca a Ja widziałam... i osobiście usłyszałam raz :(
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Kurna kliknęłam se coś i wcięło mi elaborat n/t "wyrazów szacunku"... Skrócę więc
    1. dla mnie "z poważaniem" brzmi poważniej
    2. " z poważaniem" jakoś mi zbacza w myśli z pierwotnego toru :wink:
    3. coś mi się kojarzy, że tych "wyrazów szacunku" ktoś mnie kiedyś nauczył
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    u mnie w firmie przyjmuja i starych i młodych :) teraz do naszego działu w ciągu roku przyjęli 3 młode laski.. młode - w sensie rozrodczym :) w zasadzie 4 bo ja byłam pierwsza :) wyszłam za mąż, potem miałam się rozmnażać (wszyscy na to czekali), potem się rozwiodłam :) i teraz znowu wszyscy czekają na moją ciążę bo zupełnie niespodziwanie rzuciłam palenie :)
    ot taka dygresja :)

Treść doklejona: 29.01.13 20:50
    Licho: dla mnie "z poważaniem" brzmi poważniej

dla mnie na dowrót :)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Ladybird76: Licho to nie dziura to po prostu brak poczucia własnej wartości... i tyle... i nie mam gdzie jej nabyć, zdobyć :( ale pracuję nad tym, ciągle pracuję :)

Przepraszam, nie chcę Cię urazić, ale z każdym dniem mam bardziej dość tego usprawiedliwienia. każdy ma jakieś kompleksy i nikt nie uważa siebie za alfę i omegę i się stresuje własnymi brakami ( no chyba, ze Bosca, to nie hyhyhy). Trzeba nad sobą pracować, a nie zwalać na innych...:updown:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    co ludź to inna interpretacja :)
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    Licho: no chyba, ze Bosca, to nie hyhyhy

no pilnuj się, bo wiesz ja drażliwa jestem i jak nie uznasz mych zalet niewątpliwych to się ostro pogniewamy i zacznę przemawiać złożonymi zdaniami wspinając się na szczyty elkwencji :devil:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    bosca: no pilnuj się, bo wiesz ja drażliwa jestem i jak nie uznasz mych zalet niewątpliwych to się ostro pogniewamy i zacznę przemawiać złożonymi zdaniami wspinając się na szczyty elkwencji

tylko spróbuj!:jumping:
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Bosca, to brzmi, jak groźby karalne. :cool:
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    a że w dobrym humorze jestem bdziesz se mogła wybrac język elokwencji :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Licho: Przepraszam, nie chcę Cię urazić, ale z każdym dniem mam bardziej dość tego usprawiedliwienia. każdy ma jakieś kompleksy i nikt nie uważa siebie za alfę i omegę i się stresuje własnymi brakami ( no chyba, ze Bosca, to nie hyhyhy). Trzeba nad sobą pracować, a nie zwalać na innych...:updown:

Przecież pracuję nad sobą a tutaj jedynie piszę co jest nie ten teges jeszcze... a przecież nikt nie jest idealny i ma prawo mieć a to większe albo mniejsze poczucie własnej wartości :P
    Znajomi na tańcach ostatnio stwierdzili, że Ja to chyba na co dzień nie mam żadnych problemów bo ciągle się uśmiecham i jakoś mam takie fajne nastawienie do życia! Fajna ocena mojej osoby i tego jak w realnym świecie ktoś mnie postrzega :)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    no to może Ci ułatwię i rosyjski wybiorę ;)
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Ej, a moze zacznijcie przynudzac,co...?
    Bo ja kurde znow romansuje z notatkami... Jak ja mam juz dosc...
    Wybaczcie, ze jestem taka monotematyczna.
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    Licho: no to może Ci ułatwię i rosyjski wybiorę ;

liszka...mogłamym tylko fonetycznie z tego kompa... tylko na tym nie mam cyrylicy... ale jutro z rana przy kawie?:devil:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Jaheira: Ej, a moze zacznijcie przynudzac,co...?

zaczynam :)
    Jaheira: Bo ja kurde znow romansuje z notatkami... Jak ja mam juz dosc...

:hugging: jeście tlośkę i po sieśji
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    było
    •  
      CommentAuthordanap
     permalink
    Jaheira: Ej, a moze zacznijcie przynudzac,co...?

na mnie też czekają dokumenty do zrobienia... fuj

Ostatnio jak posłuchałam moje studiujące pracownice, to do szkoły mi się zachciało...
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    to prześlij priv, bo jutro czeka mnie ciężkie rano bez kompa :D
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    Licho: to prześlij priv, bo jutro czeka mnie ciężkie rano bez kompa :

o nie nie..to musi być na żywca...kacja - reakcja :P
  2.  permalink
    Ja się muszę wziąć za odświeżanie arabskiego, ale zawsze wolałam naukę języka na kursie niż we własnym zakresie i jakoś mi się ciężko zmotywować...
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    bosca: kacja

achaaaa... :D... to może w weekend? hyhyhy
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a mnie właśnie utuliło moje kochane najmłodsze dziecię :) wyszeptało jak kocha bardzo :)
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    Licho: to może w weekend? hyhyhy

a wpadniesz do najpiękniejszego miasta Polski na maraton flmowy?
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Elfika, w sobote potezny kolos zaliczeniowy(ktory juz mi sie po nocach sni), w niedziele formalnosc z angielskiego i z informatyki.
    A za nastepne dwa tyg egz z podstaw ekonomii, ale tu jestem w miare spokojna.

Najgorsza najblizsza sobota.
    Zwlaszcza, ze odzywa sie we mnie syndrom studenta, wymyslam sobie przerozne zajecia, tak mam dosc tej nauki:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    bosca: a wpadniesz do najpiękniejszego miasta Polski na maraton flmowy?

ooooj nieee :confused:
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    co irka? też byś chciała liszkę na żywca?:devil:
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    Licho: ooooj nieee

ale że co? miasto Ci smierdzi? polskiego kina nie lubisz? towarzystwo zbyt elokwentne?
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    bosca: co irka? też byś chciała liszkę na żywca?

wydaje mi się, że lepiej byłoby mnie wysmażyć :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Muszę, muszę, muszę!
    Otóż kupiłam w końcu ten młynek do kawy i 3 kg ziarna (bałam się więcej, bo w razie niepowodzenia zostałabym z tym ziarnem), z duszą na ramieniu przywiozłam to do domu i już widziałam oczyma wyobraźni potrzaskane noże, już słyszałam hałas nie do zniesienia...i co?
    Młynek cichutko i szybciutko wykonał swoją robotę- zmełł to ziarno w okamgnieniu!!
    Ach, jaka jestem szczęśliwa!!:crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    No trzeba sprawdzić, ocenić, spróbować, nie? :devil:
    My dwie, wino i Liszka na deser... Się rozmarzyłam...
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    bosca: ale że co? miasto Ci smierdzi? polskiego kina nie lubisz? towarzystwo zbyt elokwentne?

to ostatnie :updown:
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    Peaberry: Się rozmarzyłam...

taka kudłata.... zielona...
    liszka? masz jakieś zielone ciuszki??:cool:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.