Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeJan 31st 2013
     permalink
    Ulcia : Wyślę na PW, bo tu dokumentu nie ma jak załaczyć ;-)
    nie być świnia! podziel się!:wink:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ul_cia: "Kto zabrał mój ser" (Spencer Johnson)

Ooo, ta jest świetna, potwierdzam, bardzo życiowa :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    No to mam już dwie z polecanych. Dwie mam zamówione u koleżanki - księgarki. Dwa e-booki zabieram ze sobą, tradycyjne książki będę czytać w domu.
    Licho, pomyliłaś się? :cool::devil:
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeJan 31st 2013 zmieniony
     permalink
    Peaberry: Licho, pomyliłaś się?

no właśnie... kurde... coś mi nie gra... czego ja nie zrozumiałam? :))

Treść doklejona: 31.01.13 20:55
    Sheherezadah: Dzięki Licho:), zaraz oblukam, czy księgarnia, do której mam bon ma którąś na stanie:)

Shehe, tylko sprawdź czy to to co byś chciała poczytać :). Wszystkie trzy na pewno egzotyczne i ciekawe. Tylko to nie jest jakaś super ambitna literatura wg mnie. Ale czyta się świetnie.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Eeeee... :tongue:
    Się chwalić powinno za pomoc zazdrośnico jedna. :tongue:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    mnie o ten PW się rozeszło :D... ale dobra uczciwie przyznam, zę nie dostrzegłam "dokumentu" :D
    jad mi całkiem gały wypalił
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Poza tym, to ja się teraz będę na rynku wtórnym prezentować, więc muszę opanować techniki sprzedaży, nie? Uzębienie już kompletuję... Yyy... Znaczy naprawiam. :shamed:
  1.  permalink
    Licho zastanawiam się teraz:D, bo mam stosunkowo wysoki fundusz w porównaniu do cen tych książek i zastanawiam się, czy lepiej nie wybrać czegoś, na co mnie później może nie być stać, a te, zwłaszcza Zupę z granatów, bo już czuję, że mi się podoba, kupić sobie po prostu bez okazji:)
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Sheherezadah: Licho zastanawiam się teraz:D, bo mam stosunkowo wysoki fundusz w porównaniu do cen tych książek i zastanawiam się, czy lepiej nie wybrać czegoś, na co mnie później może nie być stać, a te, zwłaszcza Zupę z granatów, bo już czuję, że mi się podoba, kupić sobie po prostu bez okazji:)

Jasne, jasne, przemyśl. "zupa.." i "woda różana" to dwie części , nie pamietam która jest pierwsza, musisz se doczytać, tym bardziej, ze ja oczywiście czytałam w odwrotnej kolejności :) - obie polecam :)
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Licho: jad mi całkiem gały wypalił

:fierce::updown:

w ebooku nie mam, zeby Ci sie samo czytało :wink:
    :shades:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Ul_cia: w ebooku nie mam, zeby Ci sie samo czytało

chyba w audiobooku :fingersear:
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Ulcia dzięki Ci za napisanie tych pozycji, okazuje się, ze mój M ma tą książkę KTO ZABRAŁ MÓJ SER. Muszę to przeczytać :)
    Ladybird życzę szybkiego znalezienia dobrej pracy!
    ja się zaczynam rozglądać po rynku, żeby nie zostać w ręką w nocniku:/ wysłałam 2 cv i nawet się nie odezwali :shocked: myślę, że przez to, ze jestem kobietą w wieku repr. przez ten roczny urlop macierzyński, to pewnie nie będą zatrudniać młodych kobiet? :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Licho: chyba w audiobooku

kuźwa, zmysły mi sie pokręciły :devil: no, że na gramofonie niby
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    elfika: jakem sie pytala wczesniej to nie raczylas sie udzielic, a ja tu se rozwazam za, a nawet przeciw

zajęta byłam :wink:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    elfika: wiem, wiem. piaskownica namber łan

piasek to zawsze jakaś namiastka nadmorza :wink:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    morza szum, ptaków śpiew... noooooo taktak
  2.  permalink
    Nawet nie wiecie, jak się ciesze,że juz weekend
    I nie wiecie, jak sie cieszę,że się styczen skonczył.
    Dawno nie miałam tak ch............. miesiąca w swoim zyciu.
    Za to dzis reset w babskim gronie. :crazy:
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeFeb 1st 2013
     permalink
    szczypta_chilli: Dawno nie miałam tak ch............. miesiąca w swoim zyciu.

Oj i ja też.
    Ch.... to i tak delikatnie powiedziane w moim przypadku.

Miłego resetowania! :wink:
    --
  3.  permalink
    OneKiss- u mnie tez delikatnie ;)
    Ale dzięki.
    :)
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Dla mnie zdecydowanie czerwiec 2012 mógłby nie istnieć.

Wyresetuj się za mnie :tooth: Trochę tęsknię za tymi wieczorami gdy wino lało się strumieniami.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    szczypta_chilli: I nie wiecie, jak sie cieszę,że się styczen skonczył.

i już można marzyć o marcu :smile:
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Licho: i już można marzyć o marcu

Taaa...marzę :tooth: Szczególnie o 5 marca :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    _sushi_: Taaa...marzę Szczególnie o 5 marca

hehe, noooo każdy ma swoje powody ;-)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    czyli jakby nie patrzeć są powody do spotkań i do opijania tych fatalnych miesięcy :) u mnie grudzień i styczeń masakra :( ale teraz będzie z górki o tyle o ile :)
  4.  permalink
    Czy orientujecie się Dziewczyny jak to jest z działalnością gospodarczą. Czy np. w jednej można połączyć zupełnie odrębne zagadnienia. Np. chciałabym założyć działalność gospodarczą związaną z glazurą a równocześnie z opieką nad dzieckiem. Czy tak się da? :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAgatella
    • CommentTimeFeb 2nd 2013
     permalink
    Jak najbardziej :)
    Wpisujesz różne kody pkd..
    •  
      CommentAuthorfigan
     permalink
    szczypta_chilli: Nawet nie wiecie, jak się ciesze,że juz weekend
    I nie wiecie, jak sie cieszę,że się styczen skonczył.
    Dawno nie miałam tak ch............. miesiąca w swoim zyciu.

Ja również, bo od 3 tygodni walczę z anginą, za to wczoraj jeszcze "lepiej" zaczęłam nowy miesiąc...powodując wypadek samochodowy i rozwalając swoją wysłużoną 18-letnią skodę :cry:
    Nie poprawiłam statystyk wypadków powodowanych przez kobiety-kierowców, oj nie :confused:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    szczypta_chilli: Dawno nie miałam tak ch............. miesiąca w swoim zyciu.

u nas ch.... dopiero się zacznie robić jak przyjdzie nam zapłacić podatek od spadku :devil:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    A ja dzis zaszalalam ,bylam na zkupach i wszystko kupilam z 50% przeceny ,kolczyki srebrne,czarne spodnie klasyczne swietnie mi leza, sandaly z 70% przeceny skòrzane no zadowolona jestem...
  5.  permalink
    Dziewczyny,mam pytanie odnosnie nauki jezykow obcych.Chcialabym przejsc kurs,tylko zastanawiam sie czy jest cos takiego zeby uczyc sie go do branzy,w ktorej bede pracowac?Czy cos takiego w ogole istnieje?
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Istnieje, ale z tego co się orientuję to specjalistyczny kurs można zrobić dopiero znając język, może niekoniecznie perfekt, ale przynajmniej na jako tako dobrym poziomie.
  6.  permalink
    Licho: Istnieje, ale z tego co się orientuję to specjalistyczny kurs można zrobić dopiero znając język, może niekoniecznie perfekt, ale przynajmniej na jako tako dobrym poziomie.

Sczerze to nie sprawdzalam sie na jakim poziomie znam rosyjski,ale napewno nie biegle,wlasnie po to mi ten kurs.Czyli rozumiem,ze najpierw trzeba przejsc ogolny kurs zeby pozniej myslec o zawodowym?
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    No najlepiej by było. Zawsze możesz lektora poprosić o namiary na jakiś słownik branżowy albo na bieżąco dopytać o słowa, których potrzebujesz.
  7.  permalink
    Licho: No najlepiej by było. Zawsze możesz lektora poprosić o namiary na jakiś słownik branżowy albo na bieżąco dopytać o słowa, których potrzebujesz.
    Licho: No

Dzieki bardzo:wink:

Treść doklejona: 02.02.13 16:48
    A jeszcze jedno mam pytanie... Czy ta stawka za ten system nauki jest ok?Podejrzewam,ze jesli chodzi o poziom to bede zaczynac od podstawowego bo wielu rzeczy niepamietam....

Poziomy:
    A1, A2, B1
    Zajęcia:
    2 razy w tygodniu po 2 godziny
    Liczba godzin:
    120 (2 semestry)
    Egzamin telc:
    w cenie kursu
    Cena:
    od 599 PLN za semestr, w zależności od poziomu
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    wg mnie to cena jest bardzo dobra. Sprawdź tylko co znaczy "OD", bo może to by coś dla Ciebie nieosiągalnego :wink: tzn np. zniżka za kontynuację, zniżka dla studentów, zniżka dla emerytów, zniżka dla członka rodziny... itp, itd
  8.  permalink
    Licho: wg mnie to cena jest bardzo dobra. Sprawdź tylko co znaczy "OD", bo może to by coś dla Ciebie nieosiągalnego tzn np. zniżka za kontynuację, zniżka dla studentów, zniżka dla emerytów, zniżka dla członka rodziny... itp, itd

Ok,wszystkiego sie dowiem w poniedzialek:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Natalaa: u nas ch.... dopiero się zacznie robić jak przyjdzie nam zapłacić podatek od spadku

a czemu? chyba za spadek od najbliższych się nie płaci, tylko w jakimś tam czasie trzeba zgłosić to do US... gdybam , bo to wiedza na zasadzie obicia mi się o uszy , ale wiem , że coś to z tym było...
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeFeb 2nd 2013 zmieniony
     permalink
    Cobraczek: Licho: wg mnie to cena jest bardzo dobra. Sprawdź tylko co znaczy "OD", bo może to by coś dla Ciebie nieosiągalnego tzn np. zniżka za kontynuację, zniżka dla studentów, zniżka dla emerytów, zniżka dla członka rodziny... itp, itd

Ok,wszystkiego sie dowiem w poniedzialek

Tak czy inaczej pewnie dwa razy ta cena nie wzrośnie :wink:, a ja właśnie 2x tyle płaciłam za semestr języka w stolicy. Tzn wiem, że są tańsze , ale wybrałam akurat tę szkołę. Jeśli za ceną idzie jakość to naprawdę nieźle trafiłaś wg mnie.
    •  
      CommentAuthorPeaberry
    • CommentTimeFeb 2nd 2013 zmieniony
     permalink
    Eveke, podatek od spadku po najbliższych się płaci. Mój syn dziedziczył po swojej babci - on był niemowlęciem, zmarła, gdy byłam w ciąży. Spadku na jego korzysć zrzekł się mój mąż. Podatek musiał zapłacić. Faktycznie zapłacił go mój teść, ale jednak.
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Pea aż muszę poczytać , bo coś mi tu nie gra :devil:
    --
  9.  permalink
    Licho: Tak czy inaczej pewnie dwa razy ta cena nie wzrośnie , a ja właśnie 2x tyle płaciłam za semestr języka w stolicy. Tzn wiem, że są tańsze , ale wybrałam akurat tę szkołę. Jeśli za ceną idzie jakość to naprawdę nieźle trafiłaś wg mnie.

Bardzo mi zalezy,zeby jak najlepiej wyuczyc sie jezyka to dla mnie teraz priorytetowa sprawa i mam nadzieje,ze to bedzie strzal w dyche
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    eveke: Pea aż muszę poczytać , bo coś mi tu nie gra

Ev może myślałaś o darowiźnie?
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Cobraczek: Bardzo mi zalezy,zeby jak najlepiej wyuczyc sie jezyka to dla mnie teraz priorytetowa sprawa i mam nadzieje,ze to bedzie strzal w dyche

to zależy tylko od Ciebie :), bo ja np to leń jestem :)
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Zgodnie z art. 16 ust. 1 pkt 1 ustawy o podatku od spadków i darowizn, jeżeli zaliczamy się do I grupy podatkowej, możemy zostać całkowicie zwolnieni z zapłaty podatku. Warunkiem takiego zwolnienia jest jednak otrzymanie w darowiźnie mieszkania o powierzchni użytkowej nie większej niż 110 mkw.

Do I grupy podatkowej należą: małżonek, zstępni, wstępni, pasierb, zięć, synowa, rodzeństwo, ojczym, macocha, teściowie

Są jeszcze dodatkowe warunki, które trzeba spełnić, ale to już nie będę cytować, tutaj można przeczytać
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Tu był wnuczek... I wszystko jasne. :)
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    mangaa: Ev może myślałaś o darowiźnie?

faktycznie moje powyższe chyba tyczy się darowizny...
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    eveke: otrzymanie w darowiźnie

Ale tutaj z kolei jest mowa o darowiźnie a nie o spadku. To różnica.
  10.  permalink
    Licho: to zależy tylko od Ciebie :), bo ja np to leń jestem :)

Ja tez bylam,ale na tyle zalezy mi na pracy,ze naucze sie tego jezyka zeby nie wiem co a uparciuch jestem niesamowity.Powiem szczerze,ze jestem zaskoczona jak ambicje poszybowaly mi do gory.Postawilam sobie teraz wysoko poprzeczke bo nie wystarczy wyszukac dobra szkole tylko miec w sobie troche samozaparcia zeby umiejetnie zniej skorzystac:tongue:Chcialabym sie uczyc pracy od najlepszych a zeby to robic naprawde musze sie wykazac.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    wiem, wiem już się zorientowałam :bigsmile:

nasz kraj, człowiek sobie spadku nie może dostać na spokojnie, bo przecież wzbogacił się , że ho ho :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    A ja muszę się pochwalić, że moja Psica ma się już duuużo lepiej.
    Wielką nadzieję mam teraz, że jednak te leki jej pomagają i że to nie ten skurczybyk. :bigsmile:
    No także ja mam dziś bardzo dobry dzień :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.