Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeFeb 3rd 2013
     permalink
    Jahe, a wyniki z finansów kiedy będziesz miała?
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Podobno, kolo czwartku...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    OneKiss: To może tort w kształcie dłoni?

też o tym pomyślałam :) może w jakimś układzie wyrażenia OK ... o ile to się jedną ręką da - bo się nie znam :))
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny mam problem.Probuje sie zarejestrowac na stronie orange,poniewaz mialam tam internet i potrzebuje faktur do PITow.Problem polga na tym,ze w styczniu skonczyla mi sie umowa i teraz nie wiem czy wraz z jej zakonczeniem nr ewidencyjny zostaje likwidowany?wpisuje nr z umowy i wyskakuje mi blad,ze ''numer nierozpoznany'':shocked:
    Bylam w orange bo myslalam,ze moze w salonie mi je wydrukuja,ale powiedzieli,ze nie maja takich uprawnien....I teraz juz nie wiem co mam robic....?:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Onekiss, tez myslalam o dloni. Ale nie chcialabym takiej na plasko (ciezko pokazac znak), a nie wiem czy da rade kumpela zrobic inaczej.Dzieki.
  2.  permalink
    Jaheira, gratulacje;)
    Moja sesja też już zbliża się do końca. Do tej pory wszystko szło dobrze... Dziś niestety mikroekonomia, test wielokrotnego wyboru+pytania otwarte i chyba poległam... Poprawkowy termin już w sobotę, nie mam pojęcia jak ogarnę, do tego ostatnio ciągłe kłótnie z narzeczonym. Żyć nie umierać...
    Ja także bardzo dziękuję _sushi_ za sprawdzenie mojej "pracy", która była częścią zaliczenia z kultury języka;) Dzięki Jej wkładowi dostałam 5:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Występ zaliczony ale ręce mi się trzęsły jak nie wiem co a o kolanach nie wspomnę :) mojemu partnerowi również :)
    Została też w paso doble podeptana przez znajomą ale jakoś wyszłyśmy z tego cało :)
    Do domu wróciłam o 17 i jak mi odeszły nerwy to mi siły odeszły :) hi hi hi
    Brawa były gromkie no bo przecież seniorzy tańczyli :) a co :)
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Dzięki dziewczyny za odp na pytanie :)

Gratuluję Lady udanego występu :)
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Jaheira: dziękuję drogiej _sushi_ za dostawienie kilku przecinków w pracy

ssylwiaa: bardzo dziękuję _sushi_ za sprawdzenie mojej "pracy", która była częścią zaliczenia z kultury języka;) Dzięki Jej wkładowi dostałam 5

Cieszę się, że mogłam jakoś pomóc, ale nie przesadzajcie- za dużo się nie napracowałam.
    Tym niemniej gratuluję, Dziewczyny :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    dziewczyny ja wiem, że nie jesteście lekarzami itp ale mimo wszystko zapytam :tongue:
    co to może być jak mi od rana szumi/dzwoni/pulsuje w uszach jak siedzę, stoję, chodzę a jak się kładę to przechodzi :shocked:
    ciśnienie w normie [mierzyłam kilka razy], puls też

myślicie, że iść z czymś takim do lekarza czy jednak nie siać paniki ?:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Teorko, a nie bylas ostatnio przeziebiona?
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Teo, a moze sie kroi zapalenie ucha. Albo woda Ci wleciala gdzies tam glebiej i nie moze wyleciec :tongue:.
  3.  permalink
    A zatoki zdrowe masz?
  4.  permalink
    Mi przy tarczycy szumialo w uszach...Teraz kiedy biore leki jest ok.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    przeziębiona byłam ale już wyzdrowiałam, zatoki chore mam od x lat [ale odkąd w ciążę zaszłam to o dziwo mam spokój], tarczyca ok [badałam niedawno], woda mi się raczej nie wlała [bo włosy myłam w piątek a dopiero od dzisiejszego poranka mam te objawy] więc kurcze nie wiem skąd to ?
    ale jest nieprzyjemne okrutnie i non stop ślinę przełykam bo wtedy na parę sekund szumieć przestaje
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Teorka u mnie coś podobnego występuje przy zatokach :(
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Chcialam jeszcze dodac, ze po poludniu na moje konto studenckie wpadla kolejna 5-tka...

Dlatego tez stwierdzilam, ze skoro te oceny sa uczciwie zdobyte, to nie ma bata, musze sobie to wynagrodzic...

Tak wiec tuz po ostatnich zajeciach wyskoczylam do kina(ktore jest niedaleko uczelni) na Les Miserables.
    Bardzo, ale to bardzo chcialam zobaczyc ten film, poniewaz darze miloscia dorobek V.Hugo.
    I jestem wniebowzieta, i tak bardzo zresetowana, i mega naladowana...

Sorry, no musialam...[zwlaszcza, ze do kina wyskoczylam zupelnie spontanicznie, nie uprzedzajac o tym meza:wink:]
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Ladybird76: Teorka u mnie coś podobnego występuje przy zatokach :(

no ja na zatoki chorowałam przez dobre 12 lat ale NIGDY nic takiego z uszami mi się nie działo :neutral:
    no nic, dzięki za rady
    zobaczę co będzie jutro , mam nadzieję że minie bo to mega wkurw....... uczucie :angry::angry::angry::angry:

JAHERKA Ty kujonie :fingersear::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeFeb 3rd 2013 zmieniony
     permalink
    Kujoniszon, zawsze jej to powtarzam:devil:
    Dziobakus pospolitus:cool::cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    ale czy aj dobrze myślę,ze to 5 to z tych finansów?
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Jaheira: do kina wyskoczylam zupelnie spontanicznie, nie uprzedzajac o tym meza

No wiesz! Wstydziłąbyś się! Nie informować Pana i Władcy... Zastanawiam się nad eeee... Bo jeszcze dumna z tego jesteś. :wink:
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorsstokrotkaa
     permalink
    Jaheira, kolejne gratulacje dla Ciebie;)
    Ja dosłownie 5min. temu dowiedziałam się że jednak zdałam mikroekonomie;) nie aż tak ładnie, bo na 4 ale jest ok;) chyba ten portal szczęście przynosi;) zawsze jak ponarzekam (głównie pod wykresem, ale czasem i tutaj) to sprawy szybko się pomyślnie "rozwiązują".
    Teorka, ja takie objawy miałam przy zapaleniu zatok+ucha, więc może być to któraś z tych rzeczy tak jak dziewczyny piszą.
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Licho: ale czy aj dobrze myślę,ze to 5 to z tych finansów?

Nieeeee ;)

Treść doklejona: 03.02.13 22:14
    ssylwiaa: nie aż tak ładnie, bo na 4 ale jest ok;)

Niech, ktoś mi jeszcze napisze,że kujon ze mnie:tongue:
    --
  5.  permalink
    Tak sądząc po tym co piszesz to średnią będziesz miała ładną, ładniejszą ode mnie, więc chyba jednak kujon;p Tym bardziej że ja też zaocznie studiuję.
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    ssylwiaa: Tak sądząc po tym co piszesz to średnią będziesz miała ładną, ładniejszą ode mnie, więc chyba jednak kujon;p

No nie ukrywam,że zaczęłam mieć smaka na stypendium;)
    Do tej pory zawsze coś stawało na przeszkodzie, więc może na stare lata:bigsmile:?

To nie kujoństwo, to mój kochany synek;)
    To jemu zawdzięczam swoją organizację.
    To prawda, co piszą,że z dzieckiem łatwiej się studiuje.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    TEORKA: co to może być jak mi od rana szumi/dzwoni/pulsuje w uszach

Teo przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać... jakbyś jeszcze założyła wątek do tego o tytule "czy to może być... ciąża" :rolling::crazy:

ekhm, a tak serio to współczuję, a szczęka Cię nie boli? bo to od zatok szczękowych też tak daje do uszu...

Jahe a ja tak z ciekawości, bo ciekawska jestem... Ty studiujesz teraz jakiś kolejny kierunek czy po prostu ogólnie teraz zdecydowałaś sie na studia? Ktory to semestr?
    --
  6.  permalink
    Jaheira, jak masz możliwość to walcz o stypendium, jak najbardziej;) Zawsze to dodatkowe pieniądze;) Ja się cieszę że sesja zbliża się ku końcowi, średnia tragiczna nie będzie (powyżej 4), ostatni egzamin z socjologii też powinien dobrze pójść ;) Ogólnie to bałam się że będzie dużo gorzej i dużo trudniej. W końcu tzw. "selekcja" jest na pierwszym roku, a ten chyba jakoś przejdę ;)
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    ssylwiaa, a co studiujesz?
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Kurka, Jahe, tzn, ze masz więcej 5tek niż egzaminów? :wink:
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Licho, egzaminów mam sztuk 2
    Piątek, sztuk 4, z czego jedna z egzaminu:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Jahe nie zauważyłaś czy nie chcesz odpowiadać?
    --
  7.  permalink
    Jaheira, wymierające zarządzanie... Na specjalności zarządzanie handlem i usługami. A Ty?
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    ssylwiaa: A Ty?

To podajmy sobie ręce;)
    Czy wymierające? Tak naprawdę chyba tylko medycyna gwarantuje pracę w zawodzie. No może nie 100%, ale 90 to chyba tak.
    eveke: Jahe nie zauważyłaś czy nie chcesz odpowiadać?

jak się zmienia swój post, to inni mogą nie zauważyć pytania :wink::wink::wink:

Postanowiłam efektywnie wykorzystać czas na wychowawczym i się doszkolić.
    Pierwszy semestr po niemałej przerwie, stąd cieszę się,że zostawiam w tyle młodsze, bardziej chłonne umysły.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    a z ciekawości zapytam, co uprzednio studiowałaś, coś podobnego czy całkowicie innego?
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Wcześniej byłam typową humanistką:bigsmile:
    --
  8.  permalink
    O kierunku wymierającym usłyszałam na wykładzie od jednego z wykładowców... Fakt, nic teraz nie gwarantuje pracy w zawodzie. Prawników też już podobno przesyt. Zresztą kierunek studiów kierunkiem, ale życie i tak to później weryfikuje ;)
  9.  permalink
    Dziewczyny ostanio pisalyscie,ze dobrze jest podczas szukania pracy wysylac CV po firmach.Powysylalam dzisiaj do kilku firm tylko zastanawiam sie czy powinnam sie przypominac i jak to robic zeby nie wyjsc nachalnie....?
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeFeb 4th 2013
     permalink
    Nie wiem Cobraczku, ale ja, jeśli nie aplikowałaś na konkretną ofertę, tylko tak wysyłałaś w razie gdyby coś było, to bym się nie przypominała. ale lepiej doradzą dziewczyny z HR.
    •  
      CommentAuthorOlenka01
    • CommentTimeFeb 4th 2013
     permalink
    Myślę, że możesz zadzwonić i zapytac czy Twoje CV dotarło i czy szukają kogoś akurat, a jak nie to czy by mogli o Tobie pamiętać w przyszłości.
    -- []
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeFeb 5th 2013
     permalink
    Hej Wam!
    U mnie dziś za oknem wiosna. Pewnie nie na długo, ale i tak jest fajnie :wink:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    witam

niech ta pogoda tak pozostanie bo dla mnie śniegu może nie być... :) Bociany niech zlatują już :)
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Licho: U mnie dziś za oknem wiosna.

To samo cisnęło mi się na usta, idąc dziś do pracy. Fajna pogoda, jakieś powietrze takie inne ... Siedzę teraz jak na szpilkach, bo za kilka min M. zaczyna test rekrutacyjny, nerwyyyyyy :neutral:
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    tzn u mnie już po wiośnie :wink:, słońce zaszło
    ___
    trzymam kciuki,, Monikha:thumbup:
  10.  permalink
    ja też trzymam :thumbup::thumbup:
    •  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeFeb 5th 2013 zmieniony
     permalink
    Dzięki dzięki.
    W Śródmieściu nadal daje po oczach:bigsmile:.

Treść doklejona: 05.02.13 10:00
    M. już po teście, 25 min / 25 pytań. Z zamówień publicznych były bardzo szczegółowe pytania, a M. skupił się w szczególności na przetargu nieograniczonym, bo zerknęliśmy na stronę MKiDN, że tylko takie przetargi ogłaszają. Pisało z nim ok. 30 osób. Wyniki mają być za chwilę. Chyba nic z tego:(
    -- Mama M & N & W
  11.  permalink
    Mimo wszystko kciuki zaciskam.!
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ja również kciukam :D

Ja przeżywam lekki stresik związany z USG, czy wszystko jest jak trzeba...
    Może dziś dojrzymy już płeć.:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Gwoli sprawiedliwości donoszę, że M. nie przeszedł. Zdało ok. 1/3 kandydujących, wśród nich ludzie po moim wydziale (na korytarzu w każdym razie padała nazwa uczelni i kierunek). Widać było, że dla części osób to nie była pierwsza rekrutacja, bo rozwalili test w połowie przewidzianego czasu (M. mówi, że szczególnie takie nieco starsze kobitki, chyba są gdzieś już urzędniczkami, a teraz po prostu chcą się "wywindować"). Dużo pytań, gdzie odpowiedź brzmiała mniej więcej tak: o tym mówi art. 38 ustawy ... Trochę deprymujące, bo chyba o znajomość przepisów chodzi, a nie o ich numerację.
    No nic, pierwsze koty za płoty!
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorAgnieszka25
     permalink
    No dokładnie. Jest bogatszy o jedno doświadczenie:). Następnym razem będzie lepiej:)
  12.  permalink
    szkoda
    ale widac czega na niego lepsza praca :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.