Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeFeb 6th 2013
     permalink
    Jeheria pół biedy kujon, pół biedy zdolniacha ale CHWALIPIĘTA jakich mało :) i do tego chamidło :)
    •  
      CommentAuthordanap
     permalink
    sushi a to lipa, zjedzenie paczka w tłusty czwartek to nie przyjemność to wręcz obowiązek, to ma zapewnić dostatek na najbliższy rok. Ja to traktuję z wielką powagą i pracuję na to powodzenie zjadając tonę pączków.
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Ladybird76: i do tego chamidło :)

ke? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeFeb 6th 2013 zmieniony
     permalink
    Ladybird76: Jeheria pół biedy kujon, pół biedy zdolniacha ale CHWALIPIĘTA jakich mało :) i do tego chamidło :)

Cóż, czyżby coś Ci Lady wyszło z butów...?
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    A to pączków nie można?

Aga, jak ja dostałam w szpitalu listę co można jeść matce karmiącej i przykładowe menu, to zatęskniłam za dietą cukrzycową :) A tak serio to po niecałym miesiącu to olałam dietę i małej nic nie było, zero kolek itp itd
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
    • CommentTimeFeb 6th 2013 zmieniony
     permalink
    Że wam się chce robić te pączki.. Do tego to jest mega niebezpieczne dla figury. Bo ze sklepu ile można sobie kupić i zjeść.. 2,3. A jak się zrobi całą michę, to nie chcę nawet myśleć ile to jest kalorii. :wink:
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    JULITA1610: Aga, jak ja dostałam w szpitalu listę co można jeść matce karmiącej i przykładowe menu, to zatęskniłam za dietą cukrzycową :)

Ja tam nawet nie zajrzę w taką listę:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Agatella, ja bym się za pączki nie zabrała gdyby nie to,że zazwyczaj w Tłusty Czwartek pączki sklepowe są o wiele gorsze niż na co dzień...
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a nie chwaliła się pączkami i do tego nie raczyła się podzielić... zdjęcie pokazała abyśmy ekrany zaśliniły ot co :(

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 06.02.13 23:17</span>
    Jaheria nawet przepisu nie dałaś :( - jaki żal :(
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Jaheira, może faktycznie są gorsze, kiedyś jadłam w tłusty czwartek i faktycznie czuć było, że to masowa produkcja, a te w lepszych cukierniach dawno wykupione pewnie o 7 rano :wink:
    Ja natomiast, gdyby nie wy, pojęcia bym nie miała, że to w tym tygodniu. Jak zwykle bym przegapiła :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    No właśnie moim zdaniem są... A w mojej okolicy to nawet chyba nie ma takiej cukierni z prawdziwego zdarzenia...
    A tak, mam swoje, których nie powstydziłyby się cukierniane półki;)
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    A doczekają do jutra? :wink:
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Kurcze moi rodzice swego czasu też razem stawali i robili pączusie... kiedyś...

Mam nadzieję , że mój M zdobędzie coś pycha dla żonki.... od tygodnia mu truję i dziś mu wypomniałam nawet , że ciężarnej żony nie potrafi zaspokoić :devil:

No, ale jak jutro mi nie przywiezie... Jahe daleko mieszkasz? :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Agatella: A doczekają do jutra? :wink:

26 nie zjemy dziś , więc spoko;)
    eveke: Jahe daleko mieszkasz? :tongue:

W Stolycy:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    eveke: No, ale jak jutro mi nie przywiezie... Jahe daleko mieszkasz?

A biedna Jahe nie może odmówić ciężarnej, bo jej myszy piwnicę op***dolą :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    _sushi_: A biedna Jahe nie może odmówić ciężarnej, bo jej myszy piwnicę op***dolą :devil:

zależy czy ma piwnicę :devil:

właśnie ostatnio lekarka odmówiła mi przyjęcia... muszę popytać na mieście czy myszy ją nie zjadły...

Jehe stolyca powiadasz... nigdy nie byłam więc... :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    eveke: tolyca powiadasz... nigdy nie byłam

gdzieś ty się uchowała, że w stolicy nie byłaś? :tongue:
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Fajne pąkole:D Z jakiego przepisu korzystałaś?

Ja się przymierzałam do nich ale zrezygnowałam... Nie mogę za dużo (przez gluten) więc stwierdziłam że dla kilku to się nie będę chrzanić (ale po ciąży nie omieszkam) :D
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Agatella: gdzieś ty się uchowała, że w stolicy nie byłaś? :tongue:

no na wsi mojej, a gdzie :tongue:

nikt nam w szkole nie chciał wycieczki zorganizować to co ja poradzę :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Eve, jeszcze powiedz, że w Krakowie nie byłaś, a złamiesz mi serce :wink:
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    No nie byłam :shamed:

ale przejeżdżałam bardzo blisko! :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    No to koniecznie musisz oba te miasta odwiedzić. Ja oba lubię chyba tak samo. Kraków ma lepszy klimat może, ale tylko w znaczeniu mentalności, charakteru miasta.. Bo jeżeli chodzi o powietrze, to jest masakra, smog jak smok:sad:
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    pff to ja wolę moją wioseczkę z czyściutkim powietrzem :cool:

a tak serio to zbieraliśmy się z M , żeby właśnie trochę objechać W-we, Kraków.. no , ale jakoś tak się nie składa...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeFeb 7th 2013
     permalink
    Jahe, dzięki - wyglądają super, jak z cukierni! Pączków akurat nigdy nie robiłam, więc kupiłam "cukierniowego" (z Lukullusa, bo nigdy od nich nie jadłam) i był niedobry :( Powinnam zostać przy mojej stałej cukierni i kupić sobie pąka z adwokatem, jak moja babcia robiła :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    The_Fragile: pąka z adwokatem

Takie najlepsze, ale na naszym Gocławiu, Frag, nie znalazłam. Przyjdzie zjeść zwykłego z marmoladą:neutral:.
    -- Mama M & N & W
  1.  permalink
    A ja zjem sniadanie i zabieram sie za faworki :bigsmile: Paczkow nie umiem robic,moze kiedys najdzie mnie ochota to sprobuje zrobic hehe:wink::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Paczki to tylko z marmolada, albo z konfitura różaną.
    Wszelwie wariacje czekoladowo- adwokatowo- budyniowe powoduja, ze zamiast pączka robi sie bulka z nadzieniem:tongue:

Cobraczek, ja pierwszy raz pieklam paczki i powiem Ci, ze to wcale nie bylo takie trudne:)
    A ten smak:heartsabove:
    --
  2.  permalink
    Cobraczek, ja pierwszy raz pieklam paczki i powiem Ci, ze to wcale nie bylo takie trudne:)

W tamtym roku ze szwagierka smazylysmy to tak wyszlo ze z zewnatrz byly spieczone a w srodku surowe:bigsmile:mimo iz byly smazone na wolnym ogniu hehe.Pozniej przeczytalysmy,ze trzeba je ponakuwac :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Ja tu chyba dzisiaj w ogóle nie będę wchodzić:neutral::neutral:
    :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja też.... dietę zaczęłam, nooooo :devil:
    --
  3.  permalink
    Ee tam z dieta, najwyzej dzisiaj dluzej na rowerku posmigam :tongue:Tlusty czwartek tylko raz w roku:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Ja wcale nie nakluwalam... Nawet nie wiedzialam, ze jest taki sposob...
    Ale z tego co piszesz, mieliscie zbyt wysoka temp. tluszczu. No i paczki nie moga byc zbyt duze.
    Kurcze, ja zawsze myslalam, ze to nie wiadomo jaka filozofia, ale nie:)

A przepis wzielam z Moich Wypiekow z glownej strony, tylko troche wiecej maki dalam, odrobine:)
    --
  4.  permalink
    A przepis wzielam z Moich Wypiekow z glownej strony, tylko troche wiecej maki dalam, odrobine:)

Wlasnie patrze na te przepisy, te Twoje paczki z jakim nadzieniem?
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ja dzisiaj bardzo skromnie planuję - 2/3 pączuszki :)
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    4 na śniadanie...
    _sushi_ z myślą o Tobie czwartego jadłam... Czułaś to? :bigsmile:
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
  5.  permalink
    Póki co dwa - jeden z marmoladą różaną i pudrem, drugi z czekoladą i lukrem... Zdecydowanie ten z marmoladą lepszy;) A dziś sobie nie żałuję. Za tydzień zaczynam dietę więc wtedy już totalnie nic słodkiego czy słonego i planuję ogólnie znów totalnie odciąć się od słodyczy, które jadam sporadycznie, ale jednak jadam i od fast foodów, też się niestety zdarzają, kiedyś były nie do pomyślenia.
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Ja nie przepadam za dżemem różanym. Sklepowe są takie perfumowane. Blech!
    Za to konfitura różana mamy mojego kolegi to jest coś, za co można zrobić rzeczy bardzo niegrzeczne. :devil:
    Przy okazji tutaj wrzucę, bo spodobał mi się...

-- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Peaberry: _sushi_ z myślą o Tobie czwartego jadłam... Czułaś to?

To stąd to moje lekkie poddenerwowanie?:devil::devil: A ja myślałam, że to hormonki:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ehhh ja się nie mogę pączków doczekać, bo dopiero mi przywiozą ok 15.... a zamówiłam sobie 16 :boogie:
    --
  6.  permalink
    Ulka- to wpadaj, daleko nie masz :wink: te na górze są z różą, na dole z toffi. i mam jeszcze 6 zamelinowanych w szafce, żeby domowe sępy mnie nie obżarły jak wyjdę z domu :devil:
    pączki

Treść doklejona: 07.02.13 12:27
    dałam dzieciakom po pączku :shamed: głupio mi było kazać im tylko patrzeć jak oblizuję palce po trzecim pączku :shamed:
    A moje to z tych, co to jak coś ciut cieplejsze to już nie tkną. Ale patrzę- na lekko ciepłe pączki się rzucili, nawet nie czekają aż lekko przestygną. Mówię do Ewuni:
    - Ewuś, ale one są jeszcze ciepłe
    E: ale som badziej pyszne niż ciepłe :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    zakładam buty!!!!

jezuuu ślina mi kapie na klawiaturę... i wcale nie przesadzam :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeFeb 7th 2013 zmieniony
     permalink
    Ul_cia: Ehhh ja się nie mogę pączków doczekać, bo dopiero mi przywiozą ok 15

łączę się w bólu, z tym że ja muszę czekać do 17 :sad:
    wyszłabym sama sobie kupić ale nie ma opcji
    zasypało nas na amen [i dalej sypie :confused:], śnieg po pas ani wózkiem, ani sankami a na rękach dziecka do sklepu [i z powrotem] nie dotargam :cool:

ciekawe tylko czy mój osobisty małżonek znajdzie gdzieś pączki NIE Z RÓŻĄ, gdyż albowiem róży nie zdzierżę :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    TEORKA: łączę się w bólu, z tym że ja muszę czekać do 17

lacze sie w bolu, paczkow nie mam :devil:
    i nie bede miala, przynajmniej w tym roku! :cry:
    musze znalezc jakis substytut - nie jestem pewna, czy to mozliwe!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Mónikha: Takie najlepsze, ale na naszym Gocławiu, Frag, nie znalazłam

Monikha, były w cukierni obok piekarni szwajcarskiej, a dzisiaj polazłam i już nie robią :((( Buuuuu, a ja je lubiłam, innych jakoś nie bardzo :(
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki:

Czy można przygotować bibliografię z podziałem na bibliografię przedmiotową i podmiotową, ale z książek jednego autora?

(Bibliografia fikcyjna będzie. Nie ma pracy żadnej, należy stworzyć samą bibliografię.)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Mój małżonek dotarł z pączuchami, spisał się super i wybór duży i ilość :devil: mniaaaamiiiiiiii
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Kurdę a ja w tym roku chyba nie zjem ani jednego bo w taką pogodę strach wyjść z 6 tygodniowym dzieckiem na dwór . Chyba,że mi mąż po pracy przyniesie.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No i dupa. Zjadłam 3. :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorsstokrotkaa
     permalink
    Dziewczyny czy orientujecie się jak wycenia się mieszkanie kiedy bierze się kredyt, którego jest ono zabezpieczeniem? Jak na moje oko powinien przyjść rzeczoznawca i mieszkanie wycenić. Może się mylę... Chodzi o to, że właśnie dzwonił do mojego narzeczonego właściciel mieszkania które wynajmujemy. Powiedział że chce wziąć kredyt na to mieszkanie które wynajmujemy i że we wtorek przyjdzie kobieta, która zrobi mu zdjęcia i prosił żeby któreś z nas było w domu... Na tym chyba nie polega wycena mieszkania... Mi to pachnie chęcią sprzedaży mieszkania, a fotki pewnie chce zrobić do oferty, ale może się mylę... Powiem jeszcze że raz był u nas w ciągu ostatnich 5ciu miesięcy i stwierdził że mu standard mieszkania podnieśliśmy (a my tylko go przemalowaliśmy wg mojej koncepcji, wymieniliśmy 3 włączniki światła i listwy przypodłogowe, ale mieszkanie wygląda milion razy lepiej i z "lat 90" przeniosło się do współczesności...
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    ssylwiaa z tego co się orientuję to wycena nieruchomości powinna być poparta dokumentacją fotograficzną (tzn. w operacie powinny znaleźć się zdjęcia danej nieruchomości)
    nie wiem natomiast na jakich zasadach nieruchomość jest wyceniana przez bank pod zastaw hipoteczny (czy musi to być prawdziwy operat szacunkowy od rzeczoznawcy majątkowego, czy wystarcza im bardziej "pobieżna" ocena jakiegoś przeszkolonego pracownika banku) - raczej jednak jest to bardzo możliwe, że bank przyśle swojego rzeczoznawcę na normalną wycenę nieruchomości...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.