Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeFeb 9th 2013 zmieniony
     permalink
    :crazy: Będę wyczekiwała :D Aaa, założyłam wątek o sportach dla maluchów, Livia, Ty też się tam udzielaj, plis, ze względu na męża-rowerowca :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
    • CommentTimeFeb 9th 2013
     permalink
    The_Fragile: Będę wyczekiwała :D

Pozdrawiam serdecznie rodzinkę Krasnali - bardzo miło było Was poznać :-)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Nam również, Miki jest przecudny!!!
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    The_Fragile: Miki jest przecudny

Nie Miki, tylko Ciężarówka :wink:
    Dziękuję :kissing:
    Krasnallo za to jest zupełnie inny niż na zdjęciach - zdecydowanie słodszy :-)) Tylko mu jakieś sznurki z buzi wystawały... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ajm sory, ajm sory - Ciężarówka! :DDD Dziękuję, te sznurki to nieodłączny element zimowego stroju, bez tego nie da rady wyjść z domu. Ubieramy się, zakładamy czapkę i od razu otwiera pysia, żeby mu włożyć "kaganiec" z troczków od czapki. Taki rytuał :shocked:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej babki ,milego wieczoru...
  1.  permalink
    Miłego Ewo:)
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeFeb 11th 2013
     permalink
    Co tuy taka cisza? Ja wròcilam z pracy i kolacje szykuje...
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeFeb 12th 2013
     permalink
    Helou!
    Jak tam ostatki? U mnie na serio - od jutra zaczynam mój wielki post :cool:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    The_Fragile: żeby mu włożyć "kaganiec" z troczków od czapki. Taki rytuał

Frag kaganiec to na pysia, po Twoim opisie wnioskuję , że to jak uzda dla konia :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    dziś?
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Ja nie obchodzę :wink:
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Elfiko, ale Ciebie chyba ostatki nie dotyczą...
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Agatella, ja w sumie też nie, ale w tym roku już powinnam ;-)

Treść doklejona: 12.02.13 21:22
    i dlatego właśnie smażę placki ziemniaczane :cool:
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Licho, w sensie że przybrało ci się na masie? :wink:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Agatella: Licho, w sensie że przybrało ci się na masie?

nie w innym niestety
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Licho: i dlatego właśnie smażę placki ziemniaczane :cool:

ooo podrzuć trochę :hungry:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    o tej porze? zaczniesz obchodzić ostatki jak ja :wink:
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Licho mi tam pora nie straszna...

ale narobiłaś, ślina mi wisi jak mojemu psu gdy jem czekoladę :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    masz bokserka?
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    nie, goldena :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    puszcza bańki? :)
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    zdarza się, wtedy jest zwana ropuchą :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    :))) psiurki są boskie jeśli chodzi o żebry
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeFeb 12th 2013 zmieniony
     permalink
    :bigsmile: przy naszej to kot ze Shreka nawet odpada :wink:

jak to mój mąż mnie upomina "po co mówisz , że nie jak za chwilę i tak jej dajesz"

na co ja... "no bo... ja ją kocham " :heart:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeFeb 13th 2013
     permalink
    Cześć Wam! Niedawno toczyły się tu rozmowy o szukaniu pracy i rekrutacji więc wklejam :
    Błędy, przez które nigdy nie otrzymasz pracy
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Już przeczytałam, niczego nowego nie napisali :devil:.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    A jak Monikha sytuacja wygląda u Was?
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Bez zmian, oprócz tego, że M. spiął pośladki i pojechał na WAT, żeby temat obrony wskrzesić.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Eeeee no to wcale nie tak bez zmian...
    :clap::clap::clap:
    A wiadomo już, jakby to się miało odbyć?
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeFeb 13th 2013 zmieniony
     permalink
    Nie tak szybko z tymi brawami. Raz że mgr nie będzie mógł zrobić, bo jak to powiedzieli w dziekanacie, teraz te jego 10 semestrów i absolutorium to nic nie znaczy. Dostał tylko zapewnienie, że jak napisze podanie do Dziekana, to postarają się umieścić Go gdzieś na 5-6 tym semestrze. Do tego będzie musiał nadrobić różnice programowe, bo przez ponad 5 lat sporo się zmieniło w toku studiów, i dopiero wtedy będzie mógł obronić pracę inżynierską (teraz studia na WAT są II-stopniowe).

Aha, no i nie ma możliwości powrotu na dzienne. Co z wiadomych wzgl. i tak nie byłoby możliwe, więc dojdzie czesne do płacenia:confused:.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    No to sporo go chcą cofnąć... ale wyznając zasadę "szklanki do połowy pełnej" to to i tak coś te kilka semestrów- 2 lata i z głowy będzie
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Brawa są za spięcie tyłka.

Dawno mąż uzyskał absolutorium?
    Trochę jest dla mnie niezrozumiała taka polityka. Bo to tak, jakby ktoś podważał wiarygodność tamtego programu nauczania.

A jakie jest Wasze stanowisko w tym temacie?
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Hmmm, też nam się wydaje, że dobry i ten inż, tym bardziej, że pozwala na stwierdzenie posiadania wyższego wykształcenia (czy źle myślę?).

Treść doklejona: 13.02.13 13:25
    Tak, Jah, to tak jakby nagle uznawali, że studia sprzed 5-6 lat to jakiś szajs, nic nie warty. Dziwne, ale chyba nie przeskoczymy.
    Absolutorium uzyskał w czerwcu 2007r.

Treść doklejona: 13.02.13 13:27
    Licho: sporo go chcą cofnąć...

Bo jeśli dostępny dla Niego jest tylko inż, to musi te 2 semestry na uczelni pobyć, żeby chociaż z promotorem kontakt złapać.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    No, ale jednak w kierunkach technicznych to nie tylko teoria się chyba zmienia więc ja się nie dziwię szczerze mówiąc.
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Czyli minęło "magiczne" 5 lat:confused:

Ale dobrze zrozumiałam,że mąż się zdecydował?
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Jaheira: Czyli minęło "magiczne" 5 lat

a do 5 można się bronic?
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Mónikha, kurcze, z jednej strony tłumaczenie, że wiele się zmieniło, może i ma sens, ale z drugiej, 5-6 lat to nie jest aż tak dużo. Moim zdaniem możecie spróbować się odwołać od tej decyzji. Na razie rozmawiał tylko w dziekanacie tak? To może niech napisze wniosek o umieszczenie go na etapie, na którym skończył, a jak będzie odmowna, to wtedy się odwołać.. nawet jak nie wyjdzie, to może uda się ugrać więcej semestrów :wink:
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Licho: No, ale jednak w kierunkach technicznych to nie tylko teoria się chyba zmienia więc ja się nie dziwię szczerze mówiąc.

Licho, no wiesz w medycynie też się sporo zmienia...

A przecież praca magisterska jest odrębną pracą naukową... A tok studiów to tok studiów. Uzyskane absolutorium oznacza,że posiadło się wiedzę w danym zakresie. Dyplom, daje "tylko" możliwość postawienia sobie 3 liter przed nazwiskiem.

Kurcze, no chodzi mi o to,że konieczność zaliczania dodatkowych semestrów, jest dla mnie równoznaczne z tym,że dyplom zdobyty dziś jest OK, a ten sprzed 10 lat już nie.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Jaheira: Licho, no wiesz w medycynie też się sporo zmienia...

Jaheira: Jahe, jeśli pytasz nas, nie "Ich" :wink: to wg mnie zależy od kierunku. Jednak w kierunkach technicznych mogło

No jasne, że tak, odniosłam się do kier. technicznych ze względu na męża Moniki. Zresztą Jah chciałabyś by leczył Cię ktoś, kto zrobił sobie 5-6 lat przerwy od studiowania i potem uzyskał tytuł bez problemu, bo zaliczono mu studiowanie sprzed lat? Przecież wiadomo, że taka osoba bez dyplomu nie praktykowała, a więc z założenia nie jest na bieżąco z tematem. W niektórych profesjach to pewnie bez znaczenia, no, ale jeśli dyplom uprawnia do pracy w zawodzie to wolałabym, żeby inżynier znał się na robocie (nie wiem jaki kierunek kończył Monika Twój mąż więc może akurat jakiś niegroźny :wink:).
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Licho: Zresztą Jah chciałabyś by leczył Cię ktoś, kto zrobił sobie 5-6 lat przerwy od studiowania

Licho, ale od zakończenia studiów do rozpoczęcia leczenia droga jeszcze długa.
    Po drugie nie raz byłam u lekarza, który zatrzymał się z wiedzą w latach 80-tych ;) o ginekologach mówię ;) dyplom o niczym nie świadczy, ważne żeby lekarz się dokształcał na własną rękę..
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Dzięki Dziewczyny, myślę, że trzeba przestudiować regulamin WAT, na pewno będzie tam coś o obronie po x lat po uzyskaniu absolutorium.
    Wiecie, też mi szkoda, że baran się nie obronił w tych 2 latach (nie wiem, dlaczego o 5 Jah pisałaś? na WAT akurat 2 lata to taka cezura), ale z drugiej strony jak się nie ma, co się lubi ....

Licho, z tych niegroźnych :bigsmile: Żadna dajmy na to budowa dróg czy mostów.
    Pierwotny temat M'a magisterki dotyczył quadów i jakiś tam 4-kołowców.
    M. nie miał zbyt dużo materiałów, bo większość stanowi tajemnicę handlową. Napisał program komputerowy, ale też miał mało danych. Nie dał rady ukończyć pracy dyplomowej, a dla promotora to był żaden problem i mówił wciąż, by M. szukał.
    Teraz byłby ten kłopot z głowy, że dostał by nowy temat (swoją drogą kaplica, że się ludziom to narzuca, a sami wybrać nie mogą) i nowego promotora.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Zgadzam się Agatella. Jednak przerwa oznacza przerwę i raczej nie da się zweryfikować czy zainteresowany poświęcał się w tym czasie zgłębianiu tematu. Tzn da się może - można by umożliwić zaliczenie egzaminów z tych przedmiotów, które zostały uznane za wymagające powtórzenia.
    W każdym razie róznica wg mnie między lekarzem z Twojego przykładu, a lekarzem broniącym się po przerwie (zakładając, że bez nadrabiania straconych lat - tylko obrona) polega na tym, ze ten gin, który zatrzymał się z wiedzą w latach 80tych przynajmniej od tych 80 lat praktykuje. No wiesz o co mi chodzi :smile:
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Licho: Zresztą Jah chciałabyś by leczył Cię ktoś, kto zrobił sobie 5-6 lat przerwy od studiowania i potem uzyskał tytuł bez problemu, bo zaliczono mu studiowanie sprzed lat?

Ale jaka jest różnica w lekarzu, który zdobyłby ten dyplom 5-6 lat temu i nie praktykował a w takim, który zdobyłby absolutorium(ukończył cykl dydaktyczny), tylko do obrony podszedł po 5 latach...
    Moim zdaniem ten drugi będzie jednak bardziej na bieżąco...
    Same przecież wiemy,że dyplom(jakikolwiek) bez praktyki jest o kant tyłka...

Mónikha: nie wiem, dlaczego o 5 Jah pisałaś? na WAT akurat 2 lata to taka cezura

Być może to zależy jednak od uczelni...
    W sumie nie pamiętam skąd u mnie info o tych 5 latach.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Jaheira: Ale jaka jest różnica w lekarzu, który zdobyłby ten dyplom 5-6 lat temu i nie praktykował a w takim, który zdobyłby absolutorium(ukończył cykl dydaktyczny), tylko do obrony podszedł po 5 latach...

Wg mnie taka, że dyplom pierwszego jest chyba tylko papierkiem, bo kto zatrudni w zawodzie lekarza z dyplomem sprzed lat i zerową praktyką? Inaczej wg mnie podejdzie się w tym względzie do dyplomu ze "świeżą" datą.
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Licho:
    Wg mnie taka, że dyplom pierwszego jest chyba tylko papierkiem, bo kto zatrudni w zawodzie lekarza z dyplomem sprzed lat i zerową praktyką?

Zatrudnić, może nikt, nie zatrudni. Jednak nic nie stanie takiemu lekarzowi na przeszkodzie w prowadzeniu własnej działalności.

Medycyna może nie była zbyt trafionym przykładem, choć ja sama go podałam.
    Ale jest sporo, sporo dziedzin, w których cofanie studenta po absolutorium w wir zajęć, egzaminów i zaliczeń, moim zdaniem jest pozbawione sensu.
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Regulamin mówi tak (pomóżcie, bo nie jestem pewna interpretacji własnej):
    Po okresie dłuższym niż 2 lata od daty skreślenia z listy studentów (z powodu nie złożenia pracy dyplomowej w terminie), osoba skreślona moze ubiegać się o wznowienie studiów na zasadach określ. w par. 22.
    par. 22 - 1. o wznowienie studiów może ubiegać się osoba, która studia przerwała i została skreślona z listy, spełniająca warunki rejestracji na semstr wyższy niż pierwszy.
    3. studenta wznawiającego studia obowiązuje aktualny program kształcenia. Uznanie dotychczasowych efektów kształcenia (...) oraz sposób uzupełnienia przez studenta różnic, wynikających z programów kształcenia, ustala dziekan.

Osobę, która uzyskała zgodę dziekana na dokończenie studiów, wpisuje się z dniem wyznaczonym na egz dyplomowy, na listę studentów o statusie "po ostatnim roku studiów bez egzaminu dyplomowego".

-----

Czyli dostaje zgodę, wpisuje się Go jako studenta po ostatnim roku studiów, robi różnicę programową, i może się bronić?
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    No tak, lekarz to faktycznie zły przykład.
    Więc dajmy na to filolog. Mamy 2 japonistów. Jeden i drugi razem zrobili absolutorium, ale tylko pierwszy obronił się w terminie. Drugi postanowił nadrobić brak po 5 latach. Oczywiście zakładamy, ze bez powtarzania ani pół semestru - tylko obrona. Pierwszy nie pracował w zawodzie i nie miał kontaktu z językiem przez całe 5 lat, odkąd się obronił. Drugi również i jedyne co zrobił to napisał pracę (na niektórych filologiach pisze się pracę w języku polskim - zakładam, ze tu też tak było ;-)). Ich znajomość języka jest więc identyczna. Którego wybierze pracodawca szukający tłumacza z japońskiego? Tyle, że złe przetłumaczenie nie niesie takiego ryzyka jak źle policzony projekt np.
    ___
    nooo wiecie o co mi chodzi :), a ja wiem o co chodzi Wam ;-)
  2.  permalink
    Mój mężu własnie jest na rozmowie u nowego pracodawcy :)
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Szczypta, super! Raportuj :bigsmile:
    -- Mama M & N & W
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.