Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeFeb 13th 2013
     permalink
    Szczypta - kciuki:thumbup:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
  1.  permalink
    kurde, ja to mam chyba większego stresa niz on :shamed:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    bo masz na stresa czas :wink: nie to co mąż
    będzie dobrze!
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
  2.  permalink
    wiem, wiem- po prostu zależy mi żeby dobrze wypadł- wiesz
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    ciekawe jak długo go potrzymają
    •  
      CommentAuthorCaris
    • CommentTimeFeb 13th 2013 zmieniony
     permalink
    Przepraszam, że wyskoczę jak filip z konpii, ale podczytuję ten wątek, a nie zawsze mam coś do napisania...:shamed:
    Przede wszystkim Szczypto, kciuki za męża...
    Mónikha, co chciałam napisać. Jeśli chodzi o te magiczne 5 lat, to na Śląsku (Uniwersytet Śl., Polibuda) po uzyskaniu absolutorium ma się 5 lat, żeby obronić dyplom i nie trzeba nadrabiać różnic programowych. Dwójka moich znajomych obroniła się w ten sposób. No ale co uczelnia, to regulamin...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    eveke: Frag kaganiec to na pysia, po Twoim opisie wnioskuję , że to jak uzda dla konia
    --

Tak - dokładnie jak uzda :DDDD Inaczej z domu nie możemy wyjść, co to bedzie w lato? :D

Szczypta - kciuki za rozmowę!!!
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Monikha... A moze warto pomyslec o przeniesieniu papierow tam, gdzie bedzie mozna obronic sie bez takich ceregieli...?
    Nie wiem, czy to mozliwe, ale moze warto pomyslec o tym?
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Olenka, No to w Wawie jest to ograniczone do lat 2. Pytanie, co potem. Bo wersja Kierownika dziekanatu jest inna niż ta podana w Regulaminie studiów.
    Wkleiłam kilka postanowień stronę wcześniej. Może udałoby się Wam spojrzeć i powiedzieć, czy dobrze czytam?

Jah, to też jest jakieś wyjście. Domyślam się jednak, że skoro uczelnia macierzysta stawia takie wymagania swojemu studentowi, to na obcej uczelni lepiej chyba nie będzie. Tak na logikę. Ale rzeczywistość może być inna. Do zweryfikowania. Musimy to z M. przemyśleć, bo sprawa świeża, z dziś, a tylko przez tel rozmawialiśmy.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    No dla mnie z tych postanowień jasno wynika , że najważniejszy jest dziekan i jego decyzja. I tylko od niego zależy na który semestr wróci Twój mąż.
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Ja na miejscu meza umowilabym sie na spotkanie z dziekanem.
    Zadne podanie przez dziekanat.
    Ja zawsze tak zalatwialam wazne dla siebie sprawy.
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    A jak to czytać? Wydaje się jednoznaczne.
    "Osobę, która uzyskała zgodę dziekana na dokończenie studiów, wpisuje się z dniem wyznaczonym na egz dyplomowy, na listę studentów o statusie "po ostatnim roku studiów bez egzaminu dyplomowego".

M. gadał z Kierownikiem Dziekanatu, na Dziekana wpadł w wyjściu, pogadali (bo Dziekan o dziwo M. pamięta) i uzgodnili na szybko, że dziekan czeka na podanie jeszcze w tym tygodniu. Jak pojedzie z wnioskiem, to się wbije do gabinetu. Zobaczymy, z jakim skutkiem :bigsmile:
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Eeee no to super, ze maz dla Dziekana nie jest jednym z wielu podan...
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Szczypta, no i coooo????
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Kciuki Szczypta! :-)
    --
  3.  permalink
    Dziewczyny- dziękuje za kciuki :)
    Do przodu- od marca nowa praca.
    Widzę,że nieżle go to spaliło- połozył sie i śpi :)
  4.  permalink
    dziękowac :bigsmile:
    •  
      CommentAuthordanap
     permalink
    no to jak jestesmy w temacie pracy...
    dostałam środki na stażystę z PUPu. Podpisałam umowę i w ciągu 3 dni PUP wydał skierowania 4 osobom na rozmowę w ciągu tych 3 dni mam wybrać kogoś. Stanowisko specjalista ds obsługi sprzedaży internetowej, jako wymagane podałam bdb obsługa komputera i komunikatywność. Pierwsza Pani po dobrze po pięćdziesiątce powiedziała o swojej znajomości komputera że czasem układała pasjansa, druga umówiła się i nie przyszła, trzeci Pan był budowlańcem i z komputerem nie za bardzo miał do czynienia, czwarta Pani kiedyś pracowała na poczcie i tam miała jakiś program i trochę korzysta z internetu... Na ostatniej rozmowie spytałam Panią jak to wyglądało w tym Pupie i jak znalazła sie na rozmowie. Powiedziała mi że miała szczęście bo akurat wypadł jej termin co trzymiesięcznego spotkania w urzędzie i Pani powiedziała jej że jest staż, praca od poniedziałku do piątku od 8 od 16...
    Wyżebrałam jeszcze 2 osoby, jedna już przyszła po filozofii pisze wiersze pracowała w teatrze nie chce pracować jako sprzedawca (jakby nie było to sprzedaż choć zdalna) ale odmówić stażu nie mogła.
    Czasu na własną rekrutację nie mam, dochodzę do wniosku że PUP aktywnie wspiera bezrobocie i z pośrednictwem pracy niewiele ma wspólnego.
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Fajnie Szczypta! Gratulacje dla męża:bigsmile:.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    danap dziwne, że nie trafił Ci się nikt młody... no i śmiechu warte... główny wymóg obsługa komputera a wysłali same osoby, które tego nie spełniały... śmiech na sali...
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Szczypta - zapytam z czystej ciekawości: mąż zmienia pracę sam, czy w poprzednim miejscu mu podziękowano? Kurcze, jak pamiętam mojego męża zmagania z rozmowami to szczerze zazdroszczę takim zmianom pracy. Prawie pstryknięcie palcem... :confused:
    Fakt, że mnie zwolniono bodaj w połowie kwietnia a od 30 kwietnia już miałam nową pracę, ale w mojej branży to zupełnie inna bajka... Chociaż teraz też trudno, zwłaszcza w moim regionie.

Melduję, że już spakowani jesteśmy i siedzimy na walizach. Udało mi się wszystko zmieścić w dwie wielgachne walizy. Zabieram wszystko co zaplanowałam plus katar i przeziębienie.

Co się dzieje z Hydzią? Ostatnio jej nie ma. :sad:
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthordanap
     permalink
    Pewnie ostatnia osoba będzie dla odmiany informatykiem z mega doświadczeniem więc i tak pudło..
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    hmmm ale niestety tak jest w większości w pośredniaku...
    Mąż jest jako poszukujący pracy bo jest inwalidą - on może odmówić nawet bez podania przyczyny tak naprawdę. No i ostatnio dostał ofertę... obsługa wózków widłowych czy cos takiego hmm no tak jasne - już leci :devil::devil::devil: z epilepsja :confused:
    --
  5.  permalink
    Peaberry: Szczypta - zapytam z czystej ciekawości: mąż zmienia pracę sam, czy w poprzednim miejscu mu podziękowano

zwolnili go w ramach zwolnien grupowych :/
    Ale mam nadzieję,że to zmiana na lepsze

Treść doklejona: 13.02.13 20:52
    Peaberry: Melduję, że już spakowani jesteśmy i siedzimy na walizach. Udało mi się wszystko zmieścić w dwie wielgachne walizy

Ale Ci zazdroszczę...Ahoj przygodo!!!:swingin::boogie::cool:
    •  
      CommentAuthordanap
     permalink
    elfika: Danap, bo na staz kieruja osoby, ktore nie maja doswiadczenia w danej pracy.

ja to rozumiem, ale muszą być jakieś podstawy, ja chcę nauczyć stażystę jak najwięcej i miałam nadzieję po 6 m-cach mieć fajnego pracownika z którym będę mogła związać się na dłużej.
    Wyobrażałam sobie że zajrzą do swojej bazy i wybiorą osoby które chociaż wyraziły chęć pracy w takim a nie innym zawodzie. Mają odpowiednie zainteresowania, chociaż podstawy wiedzy etc.
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    To tym bardziej gratuluję i cieszę się, że się udało. Będę trzymać kciuki, żeby to była zmiana na dużo lepsze. Zresztą, inaczej być nie może, nie? :wink:

Przygoda zaczyna się jutro o 9:04 jak wsiądziemy do pociągu. Od tego momentu jesteśmy zdani tylko na siebie i na mój urok osobisty. Tylko on zapewni nam pomoc przy walizach. :bigsmile:
  6.  permalink
    Pewnie,ze musi byc fajnie. I będzie :D
    Peaberry- nie masz walizek na kółkach? Ja sobie radze ze swoją bez problemu nawet jak załaduję po brzegi.
    Do pociągu trochę trudno wsiadac, no ale w Twój urok nie watpię, wiec wiesz....:cool:
  7.  permalink
    Danap- zatrudnisz mnie? :) Ja Ci sprzedam wszytsko :)Hyhy
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Mam na kółkach. W tej większej mieści się mój syn, więc tego... Zapakowana po brzegi waży milion ton.
  8.  permalink
    Peaberry- a bedziecie mieli sami pokój? Czy musicie go z kims dzielic?
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Wiecie co? Można się jednak do ludzi przekonać... Miałam takiego praktykanta, ze studium, uczy się na technika. Wydawało mi się, że to takie flaki z olejem, bez werwy, energii, zbyt dokładny, nie nadaje się do pracy. Przychodził do nas raz w tygodniu i nie cierpiałam z nim pracować, wkurzał mnie tym swoim flegmatyzmem...
    Tymczasem na miesięcznych praktykach semstralnych okazał się być sprawnym, systematycznym i dokładnym pracownikiem do tego stopnia, że moi szefowie za naszą namową zatrudnili go właśnie do pomocy przy sprzedaży internetowej i radzi sobie doskonale. Teraz cała apteka inetowa jest na jego głowie bo nasza koleżanka jest na urlopie.

Treść doklejona: 13.02.13 21:06
    Nic nie wiem, jak będzie z pokojem, ale według mnie będziemy mieli oddzielny. Jakoś sobie tego nie wyobrażam inaczej... :confused:
    •  
      CommentAuthordanap
     permalink
    szczypta_chilli: Danap- zatrudnisz mnie? :) Ja Ci sprzedam wszytsko :)Hyhy

o szczypta nawet nie wiesz jak handlowców brakuje, tak w ogóle nie tylko tych internetowych.
    Choć oczywiście zdarzają się perełki. U nas układ i podział zysku jest prosty i mamy takich którzy zarabiają średni rocznie po 10tys
  9.  permalink
    aaa... ja to bym zadzwoniła od razu zeby dopytac, bo ja podziwiałam moją mamę za to,że potrafiła z obcymi mieszkac przez 3 tyg w 1 pokoju..... Nie dałabym rady chyba
    •  
      CommentAuthordanap
     permalink
    Peaberry (jakoś mi trudno tak do Ciebie pisać) a gdzie jedziecie?? Jesli to nie tajemnica, oczywiście.
    ---------------------------------------
    ja w piątek do SPA z koleżanką jadę :boogie:
  10.  permalink
    danap: U nas układ i podział zysku jest prosty i mamy takich którzy zarabiają średni rocznie po 10tys

no ale jako roczna pensja to chyba nie powala, nie?

Treść doklejona: 13.02.13 21:10
    danap: ja w piątek do SPA z koleżanką jadę

o matko :devil:
    zgłaszam to do moderacji:devil:
    szczesciara :cool:
    •  
      CommentAuthordanap
     permalink
    szczypta_chilli: no ale jako roczna pensja to chyba nie powala, nie?

nie, nie powala
    średnio rocznie... no i nie napisałam na miesiąc

Treść doklejona: 13.02.13 21:13
    szczypta_chilli:
    matko
    zgłaszam to do moderacji
    szczesciara

to nie napiszę gdzie bo mnie wyrzucicie, a choć rzadko się udzielam to bardzo lubię tu być
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Pea czasem właśnie w pewnych kwestiach owy "flegmatyzm" jest zaletą :bigsmile: w tym wypadku takie dokładne sprawdzenie, pakowanie towaru= zadowolony klient.

Mnie szlag trafiał jak niekiedy na allegro coś kupiłam i dostałam np zły model.. tłumaczenie (już kij z tym czy prawdziwe) - nowy pracownik, który się myli i źle towar pakuje...
    --
  11.  permalink
    danap: to nie napiszę gdzie bo mnie wyrzucicie, a choć rzadko się udzielam to bardzo lubię tu być

naapisz- niech nam troche tyłki pościska ;)
    •  
      CommentAuthordanap
     permalink
    szczypta_chilli: naapisz- niech nam troche tyłki pościska ;)

dziękuję, przecież wiadomo że na taką zachętę czekałam :wink:

poziom 511
  12.  permalink
    nienawidzę Cię jednak :cool:
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    danap za wywoływanie ścisku tyłka też powinien być jakiś czasowy ban :fierce:

:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    My do Rabki na trzy tygodnie. :cool:

Kurcze! Teraz mi narobiłyście bałagany we łbie, że nie zapytałam o to! Oglądam zdjęcia i pokoje są też wieloosobowe... :neutral: No pięknie...
  13.  permalink
    moze te wieloosobowe to jak dzieci są duze i same jadą?
    Sorka- nie chciałam Ci robic bałaganu, jakos po prostu do głwoy mi przyszło....
    A sanatorium ładne?
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    No liczę na to właśnie, że te wieloosobowe to dla dzieci bez opiekunów. Mnie nawet na łazience nie zależy, byle mieć dwójkę.
    Dooobra, co będzie to będzie, nie ma co się martwić na zapas. Może w połowie uda się przekwaterować jak coś będzie nie tak...
    •  
      CommentAuthordanap
     permalink
    Peaberry: My do Rabki na trzy tygodnie.

ojej 3 tygodnie... nigdy nie miałam tak długiego urlopu, nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić.

mnie też spięło pośladki z zazdrości
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    danap: mnie też spięło pośladki z zazdrości

sama sobie zazdrościsz?:devil::smile::smile:

Treść doklejona: 13.02.13 21:31
    Mnie w sumie takie spięcie pośladków na rękę, bo mąż wyjeżdża i nie chciałabym sama na porodówkę jechać:tongue:
    --
  14.  permalink
    bedzie fajnie, Peaberry :)
    zamelduj sie jak dojedziecie
    A Ty Danap wróc wypiękniona i odmłodzona
    buźka dziewczyny
    pa
    •  
      CommentAuthordanap
     permalink
    _sushi_: sama sobie zazdrościsz?

eeee, Peaberry i te Jej 3 tygodnie mnie powaliły

szczypta_chilli: A Ty Danap wróc wypiękniona i odmłodzona

nie wiem co będzie po bo przecież już teraz (zgodnie ze statusem):
    Codziennie budzę się piękniejsza ale dzisiaj to już najnormalniej w świecie przegięłam!
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    aaa, bo ja na Twoim miejscu sama sobie bym zazdrościła:tooth: serio:smile:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Sushi to może po porodach sobie pojedziemy a nasi M niech siedzą z dzieciakami? :devil:

poczekasz na mnie do maja? :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.