Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbrombap
    • CommentTimeFeb 20th 2013
     permalink
    No, jeszcze jedno - mieliśmy kupione kwiaty - piękne bukiety dla rodziców, ale wręczyć je na przyjęciu (nie mieliśmy typowego wesela). Niestety, kwiaty były w bagażniku samochodu którym jechaliśmy, do którego włożono część kwiatów, jakie my dostaliśmy. I cóż? W restauracji wypakowano kwiaty "nasze" plus jeden z bukietów rodzicielskich, wsadzono do wazonów. Mąż zniknął z przyjęcia i jechał z kolegą do jakiejś kwiaciarni przy Auchan, z drugim bukietem na wzór - wyglądał jak kosmita:-)
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Livia: O rany, Jem, ale ten BX to straszny brzydal :bigsmile:

No brzydal :bigsmile: Ale miał turbosprężarkę :cool: I diesel był :cool: Co tam, że klemy na postoju musiałam ściągac i olej jakis tam na trasie dolewać :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Livia: przy niskim poziomie sentymentalizmu cierpię jednak na nadmiar lenistwa i bałaganiarstwa

uwierz mi gorzej maja sentymentalne i leniwe balaganiary...
    niby pakowalam przy przeprowadzce wszystko wg systemu ale do tej pory nie moge odnalezc kilku rzeczy :shamed:
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Livia: Obawiam się, że nie, bo przy niskim poziomie sentymentalizmu cierpię jednak na nadmiar lenistwa i bałaganiarstwa :tooth::tooth:

No to dobrze , że do tego nie jesteś sentymentalna , bo pomyśl co by to było... armagedon :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Wiecie, ja właśnie siedzę z kompem na kolanach, a wokoło kłębią się ciuchy całej naszej trójeczki - w piątek wyjeżdżamy na weekend w góry. Miałam dziś prasować i pakować:-) Lenistwo i bałaganiarstwo pierwszej wody... Aż wstyd...
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    jem: o tam, że klemy na postoju musiałam ściągac

W sukni ślubnej? :wink:
    MrsHyde: do tej pory nie moge odnalezc kilku rzeczy

Może zostały? :wink:
    eveke: co by to było... armagedon

Rzeczywiście, wolę nie myśleć :bigsmile:

Treść doklejona: 20.02.13 22:23
    brombap: Miałam dziś prasować

Po co??? :wink: Ja tam nie prasuję, ale, jak pisałam, ja bałaganiara jestem :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    A ja mam własnie "na stanie" dwie mamusie:devil: Mieszkanie aż lśni:cool:
    Mąż jutro wróci po tygodniowej nieobecności to trupem padnie:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    A ja nie mam sentymentu do kiecki, ale tak ją ściorałam na weselu, że przed sprzedażą musiałabym jakoś odnowić :). Poza tym wisi w szafie u mojej mamy więc mi nie przeszkadza :wink:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    brombap: Miałam dziś prasować i pakować

no nie są to zajęcia, do którch przystępuje się chętnie i radośnie :tooth:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    z zajec domowych po gotowaniu i pieczeniu ciast najbardziej lubie.... odsniezanie :cool:
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Dwie?? Toż to podwójna przesada :wink:
    Liv, zawsze te klemy, wtedy też :wink:
    Brombap, podejrzewam, że większości z nas mieszkanie tak by wygladalo przed wyjazdem :wink:
    •  
      CommentAuthorbrombap
    • CommentTimeFeb 20th 2013 zmieniony
     permalink
    Livio, prasuję koszule męża. I nieliczne rzeczy moje i Marty. Ale te koszule to koszmar. Właśnie widzę ok 5...
    Agatello, pakowanie nie jest samo w sobie złe, bo z miłą perspektywą, ale mój leń mnie sparaliżował:)
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    brombap: Ale te koszule to koszmar

Ja też nienawidzę prasowania koszul... Jak dobrze, że mój mąż nie nosi :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Nie no prasowanie to jakiś koszmar. Ale muszę się pochwalić, że od kiedy mam generator pary, prasowanie idzie 3 razy szybciej :)
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    brombap: prasuję koszule męża. I nieliczne rzeczy moje i Marty. Ale te koszule to koszmar.

nie martw się, ostatnio w reklamie coś wspominali , ze w przyszłości pralki będą od razu prasować....

moze to już niedługo? :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Mój nosi - taka praca.
    W sumie to bywa zabawne - gdy mamy jakieś spotkanie rodzinne, z cyklu "pod krawatem", Paweł staje okoniem - że dla niego garnitur to strój codzienny, odświętny jest sweter, bo nie kojarzy się z pracą:-)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a ja nie praasuje, robi to moj maz, dla calej nasze 4; grunt to sie dobrze ustawic
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Czy jest już komitet kolejkowy na taką pralkę?
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    eveke: nie martw się, ostatnio w reklamie coś wspominali , ze w przyszłości pralki będą od razu prasować....

tia... narobili nadziei, a okazało się, że o kawę chodzi :confused:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Hyde, ech, kojarzę, że mieszkasz daleko, szkoda, podrzuciłabym trochę...
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    I samościelące się łóżka niech ktoś wynajdzie.
    I samoczyszczące się piekarniki....
    :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    I na co bym wtedy marudziła?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Liv ja chcialam pojsc na latwizne i przysposobic K zeby swoje lozko slal ale jak ostatnio "poslal" to nie moglam dojsc do ladu z koldra przez kilka minut :)
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Gdy Marta zaczyna robić coś "siama" przeżywam iście hamletowskie dylematy:-)
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    brombap: na co bym wtedy marudziła?

Na pewno coś by się znalazło :wink: Nie masz teraz przypadkiem "buntu trzylatka" na tapecie? :wink:
    MrsHyde: jak ostatnio "poslal" to nie moglam dojsc do ladu z koldra przez kilka minut

Może to sabotaż i przemyślana akcja? Żebyś już więcej go o to nie prosiła :tooth::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Buntu nie mamy, ale kilka razy usłyszałam "Mama, wyluzuj" i dopiero mnie wzięło:)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Livia: I samościelące się łóżka niech ktoś wynajdzie.
    I samoczyszczące się piekarniki....

o to to to...

a co do prasowania... początkowo to robiłam... ale ponieważ mój mąż ma w szafie armagedon i moja praca szła na marne... KONIEC
    i szczerze lepiej mi się sprawdza system - dziś idę w tym i to na szybko prasuję :wink:
    chociaż mam wiele rzeczy których prasować nie trzeba...
    z resztą czasem jak wyprasowałam wszystko a np daną rzecz ubierałam po jakimś czasie to i tak się w szafie odgniotło , bo już długo leżało złożone wiec zaś wyciągałam żelazko.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Livia: Może to sabotaż i przemyślana akcja? Żebyś już więcej go o to nie prosiła

w sumie to z nim wszystko mozliwe, nie daje sie zbytnio wykorzystac za to ma talent dyktatorski znaczy on czeka i pokazuje paluchem a nas okreca (mnie i G) ze nim sie obejrzymy to juz cos za niego zrobimy
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    brombap: usłyszałam "Mama, wyluzuj"

O kurczę, Miki tez tak do mnie mówi :bigsmile: Dziś było też "mamusia to chyba oszalała" :tooth: Żmiję na własnym łonie....:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Evake, to ja jednak wolę przemęczyć się, ale mieć spokój na tydzień:-) A koszule składam w kostkę (mąż i tak często pakuje je do walizki) - dzięki krochmaleniu trzymają formę:-)
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    MrsHyde: czeka i pokazuje paluchem a nas okreca (mnie i G) ze nim sie obejrzymy to juz cos za niego zrobimy

Znaczy poradzi sobie chłopak w życiu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    eveke: lepiej mi się sprawdza system - dziś idę w tym i to na szybko prasuję
    chociaż mam wiele rzeczy których prasować nie trzeba...

u nas od lat tez sie ten system sprawdza, w starym mieszkaniu mielismy taki scisk w szafach ze uprasowane i tak bylyby pogniecione i trzeba by je jeszcze raz prasowac; teraz juz sa luzy ale nawyki zostaly i dopoki moj maz nie grymasi ze rano prasuje (ale za to ja mu kanapki robie) to wszystko jest ok (o ile nie zmieniam zdania i nie podrzucam innego kompletu ciuchow)
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    eveke: dziś idę w tym i to na szybko prasuję

Mam podobny system :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Livio, skąd oni to biorą? Czy Mikołaj jest przedszkolakiem? Bo u nas na pewno przedszkole w tym zakresie "poszerzyło horyzonty"...
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    brombap: skąd oni to biorą?

No właśnie, skąd? Często słyszę zwroty, których nie używam, a Miki jeszcze nie przedszkolny (bo jednak rocznik 2010), TV nie ogląda (poza Minimini "pod nadzorem")... Trzeba będzie rozmowę wychowawczą przeprowadzić :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Marta jest z grudnia 2009.
    Mam teorię, że trochę biorą "z powietrza" - jak np. obsługę smartfona "Mamo, zobacz, angry birds!"
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeFeb 21st 2013
     permalink
    Hej dziewczyny a jeszcze nawiazujac do sukien slubnych
    na wczesniejszej stronie wkleilam 3 sukienki ktore obecnie mamy...
    i chcialabym sie zapytac czy jesli mialybyscie wypozyczac to ktora byscie wypozyczyly... ? nie piszcie prosze ze nie wypozyczylybyscie bo wolicie kupic - to juz wiem :)

Bede wdzieczna:)
    --
  1.  permalink
    gienia83: chcialabym sie zapytac czy jesli mialybyscie wypozyczac to ktora byscie wypozyczyly... ?

Zdeydowanie 2 :wink:
    --
  2.  permalink
    Ja również wybrałabym 2 :wink:
    -- ,
  3.  permalink
    Teraz bardzo podobaja mi sie suknie proste...
    Cos w tym stylu:

--
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Dzieki dziewczyny, licze jeszcze ze wiecej osob sie odezwie:)
    Proste sukienki tez bedziemy mialy...
    chcemy sprobowac swoich sil, jesli nie wyjdzie to trudno... kto nie probuje ten nie ma...
    --
  4.  permalink
    gienia83: chcemy sprobowac swoich sil, jesli nie wyjdzie to trudno... kto nie probuje ten nie ma...

Trzymam kciuki za interes !:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a moze taka?
    a
    --
  5.  permalink
    Gienia, ta suknia zupełnie nie w moim stylu jest :confused:
    -- ,
  6.  permalink
    Suknie ładne, ja wybrałabym pierwszą gdyby nie miała ramiączek. Na Waszym miejscu poszukałabym jeszcze jakiś skromniejszych, mniej rozłożystych;)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    sstokrotkaa: Na Waszym miejscu poszukałabym jeszcze jakiś skromniejszych, mniej rozłożystych;)

takie tez beda narazie zbieramy material;D
    --
  7.  permalink
    Gienia, a może coś w tym stylu?
    http://allegro.pl/nowa-suknia-slubna-super-okazja-i2988813151.html
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Gienia musicie mieć po prostu wybór... trochę subtelnych a trochę takich bogatych, czy właśnie coś jak wstawiłaś powyzej...
    przecież ile panien młodych - tyle gustów...
    tak to można by tu wstawiać i wstawiać i zrobi nam się wątek o sukniach ślubnych, a chyba nie o to chodzi.

Żeby były klientki na pewno musicie mieć wybór a nie dwie na krzyż no i różnorodność.
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Ja bym wzięła nr 3.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    a ja jak już bym musiała to numer 3, bo jest najabardziej oryginalna i mimo swojej księżniczkowatej formy bardzo delikatnie wygląda
    za to pewnie gdyby miałą tylko takie modele do wyboru to bym nie wybrała żadnej :wink: więc podpisuję się pod Eveke
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.