Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeFeb 24th 2013
     permalink
    Wpadłam na kontrolę :).
    Miłego dnia Wam!
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Zaglądam do Was :-)
    Jahe- cieszę się, że się wyjaśniło!
    Sushi - kciuczę :-)
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Są tu jakieś fanki kina, które będą śledzić dzisiejszą galę? :bigsmile: Ja liczę na Christopha Walza, po Django i Rzezi pokochałam go absolutnie :rainbow:
  1.  permalink
    Ja będę spać :D
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    No ja też niestety, jutro bym w pracy nie byłabym w stanie nic zrobić po nieprzespanej nocy :wink:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    No właśnie, czy któras z naszych tv transmituje?
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Ja bardzo żałuję, że jutro muszę o 7 wstać, bo jestem nocnym markiem i jakbym jutro miała wolny ranek, to z pewnością bym ogłądała:sad:
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Canal+ chyba tylko
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    szkoda, mam n-kę :confused: ale w internecie mozna śledzić ;-0
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    A macie swoich faworytów? :bigsmile: Ja mam swoich antyfaworytów :wink: Błagam, tylko nie Życie Pi i Operacja Argo.. :wink:
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Jak dla mnie Les Miserables i Anne Hathaway
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Nie widziałam niestety Nędzników. Nie widziałam tez Lincolna :confused: A obstawiam, że to raczej moje typy :wink:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    no i jeszcze nie LOT choć Denzela uwielbiam :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    jem: Nie widziałam niestety Nędzników.

Mnie gra Anne Hathaway i jej interpretacja "I Dreamed A Dream" mnie powaliła. Dawno się tak nie spłakałam w kinie(bo w zaciszu domowy zdarza mi się od czasu do czasu)
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Takie czasem przepychają beznadzieje, no np. "Ted" wprawdzie w muzycznej kategorii ale nominacje ma a Nietykalni gdzie? :confused: Ja mam chyba inny gust

Treść doklejona: 24.02.13 21:35
    Mówisz? :) Obejrzę na pewno, zobaczymy czy mnie też chwyci za serce :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Jemka, dla mnie Nędznicy to jedna z lepszych,żeby nie napisać najlepszych powieści, jakie ujrzały światło dzienne.
    Ta wersja jest OK, choć śpiewający Russel, no... miałam wrażenie,że się męczy.
    Dla mnie najlepsza ekranizacja to ta z Depardieu i Malkovichem.
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Ja żadnej wersji nie widziałam , nawet książki nie czytałam. Chyba czas nadrobić zaległości ;)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hej dziewczyny
    mam pytanie otoz, kupilam zupelnie nowa suknie slubna na allegro w licytacji za 325zl wplacilam pieniadze i dostalam wiadomosc od sprzedajacej ze ona mi nie sprzeda sukni, ze niby miala wpisana cene minimalna;/ale tego nie bylo...
    co w takiej sytuacji robic?
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Pisz Kochana do allegro opisz sytuację a oni coś zaradza :-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    no ja nie pojmuje tej kobiety;/ na chusteczke to wystawia;/skoro nie chce sprzedac;/ kase wplacilam jej na drugi dzien;/ do tego czasu nic nie pisala;/;/
    wydaje mi sie ze to jest wiarzace, ja sie wywiazalam;/
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Gienia może po prostu dziewczyna nie spostrzegła , że nie wklepała ceny minimalnej... a wiadomo jak dała za suknie (przypuśćmy 2-3 tys) to wiesz... "oddała byś" za 300zł?
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Nie wiem jak jest w tej sytuacji u gienii, ale często ludzie robią licytację od 1zł aby ją rozkręcić, nie dają ceny minimalnej, bo ona zawsze zniechęca kupujących, a potem jak się okazuje, że sprzedali za mniej niż chcieli to się wycofują, to jest umowa i masz prawo gieniu dochodzić swoich praw, napisz do allegro
    ps kobitka mogła napisać i poprosić gienię o unieważnienie aukcji, myślę że by się dogadały, a nic nie pisze
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    No niestety różne różności się zdarzają... ktoś mógł rzeczywiście przeoczyć i nie wklepać a inny robi tak specjalnie...
    --
    •  
      CommentAuthorAga19782
     permalink
    gienia83: Hej dziewczyny
    mam pytanie otoz, kupilam zupelnie nowa suknie slubna na allegro w licytacji za 325zl wplacilam pieniadze i dostalam wiadomosc od sprzedajacej ze ona mi nie sprzeda sukni, ze niby miala wpisana cene minimalna;/ale tego nie bylo...
    co w takiej sytuacji robic?
    --

Załóż spór na allegro.Opisz sytuację.Będzie musiała odpisać.
    Dodatkowonapisz do allegro tamdostaniesz szczegółowe informacje.
    Jeśli nie było ceny mimimalnej to sukienka sprzedana zostaje za tylle co licytacja.
    Jeśli nie sprzeda Ci sukienki dostanieostrzezęnie lub zamkną jej konto na all;to już w warynkach serwisu jest zaznaczone.
    Ja tez miałam podobną syt keidyś;tyle że to mało wartościowa rzecz była.Dziewczyna teżsię wykręcała ale wytłumaczyłam jej grzecznie czym to grozi iwysłała mi zabawkę.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeFeb 24th 2013 zmieniony
     permalink
    kachaw: kobitka mogła napisać i poprosić gienię o unieważnienie aukcji, myślę że by się dogadały, a nic nie pisze

napisala ze mi jej nie sprzeda bo niby miala ustawiona cene minimalna na 2tys zl;/
    wiesz mi na sukience zalezalo...
    zazwyczaj jak sie wystawia rzeczy to sie mysli co sie robi...
    napisalam jej ze ja sie wywiazalam i oczekuje tego samego od niej...
    zazwyczaj nie jestem taka i latwo odpuszczam... ale teraz nie kupilam tego sama tylko z kolezanka ...
    jestem wsciekla no... zobaczymy co odpowie allegro bo ta babka ma dzwonic do allegro bo uparcie twierdzi ''ze ustawila cene minimalna'' GDZIE MY OD PARU DNI SLEDZILYSMY AUKCJE tylko dlatego ze nie bylo ceny minimalnej;/;/
    jestem strasznie zla, bo zalezalo nam na czasie ... a tu widze ze chyba wszystko sie wydluzy...
    no coz..dzieki za podpowiedzi chetnie z nich skorzystam

kiedys byla sytuacja ze babka wylicytowala dom za 1zl;/ i wygrala sprawe w sadzie...

sorka ale mam niemiecka klawiature i nie mam ''ogonkow''
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    A mnie się wydaje,że jak ktoś wystawia coś na licytację, to monitoruje to na bieżąco. Trudno mi więc uwierzyć,że ktoś sie nie zorientował,że nie ustawił ceny minimalnej.
    Poza tym gienia pisze,że na drugi dzień wpłaciła pieniądze. Sprzedająca mogła ją uprzedzić i w dniu sprzedaży się skontaktować...

Gieniu, widzę,że szalejecie z sukniami;)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    co do monitoringu sprzedazy - to ja przyznam Ci racje bo ja wystawilam na KUP TERAZ ciuszki po synku i co chwile zagladam czy ktos ogladal itd.. :) takze tez mnie to dziwi

Jaheira, podeszlysmy do tego tematu, bardzo ostroznie, ale poki nie odczujemy pozytywnej lub negatywnej strony tego biznesu to sie nie przekonamy...
    sukienki sa naprawde atrakcyjne wiec jak nie wypozyczymy to sprzedamy chociazby za tyle ile kupilysmy... MAM NADZIEJE:)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    A jak trafiłyście na lokal? Bo pisałaś,że to w Waszym bloku/domu?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Mieszkamy w domkach jednorodzinnych, kolezanka poswieca jedno pomieszczenie w domu... jesli rzeczywiscie sie uda, to pomyslimy nad jakims lokalem...
    poki co mamy 3 suknie w domu + 2 manekiny i olbrzymie lustro:)
    i 3 suknie w drodze...;/w tym ta 1 nie wiadoma;/
    wiec po malutku kompletujemy, i chyba dojda jeszcze 2 sukienki ''w komis'' ze tak powiem ... od sasiadek:)

a i mamy nazwe: Te Amo :P
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    A mi się wydaje, że laska nie ryzykowałaby nie ustawiając ceny minimalnej jeśli suknia ma faktycznie wartość minimum 2000zł... Tym bardziej jeśli jest okazjonalnym sprzedawcą - tzn nie wystawia innych tego typu aukcji. Wydaje mi się, że tak można ryzykować w przypadku kilku stówek, a nie kilku tysięcy.

Osobiście olałabym to.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    mangaa: nie ustawiając ceny minimalnej

ona twierdzi ze ustawila cene minimalna... ale gdyby bylo ustawione to nie byloby ze wygralam aukcje itd.,,tylko ze nikt nie wygral...bo cena minimalna nie zostala osiagnieta...
    zobacze co jutro napisze... w ostatecznosci pojde na ugode bo nei chce stracic pieniedzy..

malo tego wysylka kurierska za darmo...wiec skoro to potrafila ustawic to cene minimalna tez ...
    obstawiam ze ktos zaproponowal jej wyzsza cene...po za allegro

po za tym licytowalo suknie 19osob razem ze mna;/
    aukcja zakonczyla sie 21ego ok.21;/
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Chodzi mi o to, że wg mnie celowo nie zaniechałaby ustawienia ceny minimalnej - jak piszecie dla podkręcenia sprzedaży...
    To jest niedorzeczne tak ryzykować. No, może w przypadku dwóch czy trzech stów...
    --
    •  
      CommentAuthorAga19782
     permalink
    Są takie osoby które skupują wszystko z allegro szukającofert takich gapowiczów.Samochody za kilka złotych jak ktoś się w zerach pomyli lub inne rzeczy.
    Na pewno będzie ślad po cenie minimalnej chociażby w prowizji pobranej przez allegro.Może szkoda jej byłokilkunastu złotych i faktycznie nie ustawiłatej ceny.
    Ale to jej strata.Jesteśna wygranej pozycji.Musi Ci sprzedać sukienkę.No chyba że Ty sama zrezygnujesz.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    szczerze? to mam to w glebokim powazaniu...
    nie jestem na co dzien 'zimna su*a' ale chyba w koncu musze...
    nie ustapie;/ chyba ze bedzie to 'grozilo' strata kasy i sukni;/

Treść doklejona: 24.02.13 23:37
    Aga19782: Ale to jej strata.Jesteśna wygranej pozycji.Musi Ci sprzedać sukienkę.No chyba że Ty sama zrezygnujesz.

nie zamierzam rezygnowac... nie po to siedzialam i czekalam do konca i walczylam jak lwica:P :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    opcji jest wiele , a niestety nie masz pewności czy to zwykłe cwaniactwo czy pomyłka...
    a podkręcić sprzedaż można choćby za pomocą dobrej znajomej, która będzie podbijała licytację... więc może rzeczywiście dziewczyna nie dopatrzyła ...
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Spoko, pytasz o zdanie, odpowiadam jak ja bym zrobiła, a sama zrobisz jak uważasz.
    --
    •  
      CommentAuthorAga19782
     permalink
    Na pewno kasy nie stracisz.O to sięnie matrw.Jeślimomo ostrzeżenia nie sprzeda Ci sukni to kase musi oddać.Nie ma innej opcji.
    Allegro posiada firmę prawniczą znaczy wymajmuje jakby.W razie czego tam Cię przekierują.
    Ale myślę że laska sama pójdzie po rozum do głowy:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    poczekam na jej wiadomosc, dzieki za pomoc
    i nei zasmiecam juz tematu:)
    milej nocy

ide sie ''wyzyc'' na mezu bo jestem zla zla zla o!:devil::shamed:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeFeb 25th 2013
     permalink
    Gienia, w takich przypadkach najlepiej jest zgłosić sprawę do Centrum Sporów Allegro, bo z babką możecie sobie tak w nieskończoność pisać ;)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Jak emocje po Oscarach?

Ja jestem przeszczesliwa z powodu Oscara dla Anne Hathaway, mojej faworytki;)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    genia centrum sporów to pierwszy krok jaki powinnaś postawić i nie czekać na nic... a tam opisać całe zajście.

W zeszłym roku w weekend po powrocie do domu włączyłam neta i jak zawsze GG i patrzę a tu koperta mruga z ALLEGRO oczywiście. Otwieram ją i nie wierzę własnym oczom... wygrałam aukcję starej noki za 75 złotych gdzie cena jaką za nią byłam w stanie dać to 9 tyś... tak dziewięć tysięcy. Normalnie myślałam, że zjadę z krzesła... od razu napisałam do allego aby to wyjaśnić i czego się doczekałam? CISZA, ZERO ODZEWU. Zadzwoniłam też do osoby u której to niby nabyłam ten telefon no i zawrzało bo jego to G.... interesuje - Ja kupiłam i tyle... Niestety nie poczuwałam się do obowiązku zapłacenia i nie zrobiłam tego... Uderzyłam też w Centrum Sporów Allegro ale to i tak mi nic nie dało :(
    Osobiście mam niemiłe doświadczenie z tego tytułu :(
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Jupijajej!!!!!!!!!
    Myslałam, ze juz nigdy nie bedzie mi dane...
    W tym roku w Łodzi jest koncert Leonarda Cohena!!!!
    Chocby sie palilo i walilo-JADE!
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    jah - a na piwko wpadniesz?
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Planuje nocleg, wiec jesli nie bede we wczesnym dwupaku, to chetnie;)))
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_Fragile: zgłosić sprawę do Centrum Sporów Allegro,

nie minelo jeszcze 7dni ale napisalam do nich w kontakcie a do Pani napisalam interesujacego maila ze czekam na suknie
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Jaheira: jesli nie bede we wczesnym dwupaku, to chetnie;)))

staracie się? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    witam wszystkie kobitki :grouphug: jestem jakas przybita :sad: do tego w ubrania sie juz nie mieszcze i wygladam jak idz stad i nie wracaj :angry:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka01
    • CommentTimeFeb 25th 2013 zmieniony
     permalink
    Nera nie ma co się lamać

[/URL]

Hej mamo, wiem że pewnie nigdy nie wejdziesz już w to bikini, ale obiecuję, że jestem tego wart:bigsmile:
    -- []
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Jahe byłaś po ten wpis? (ciekawa jestem jak wypadło spotkanie oko w oko)
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Normalnie glowa mi paruje ze wscieklosci...
    kobieta straszy MNIE sadem hehe
    i pod zadnym pozorem nie wysle mi sukni;/
    czekam az allegro odpisze;/
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.