Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAgatella
    • CommentTimeFeb 28th 2013
     permalink
    jem: danap tez bym sie na chetnie na pink wybrala

Ja bardzo, bardzo chętnie bym na Pink pojechała:bigsmile:
    Jak tylko kiedyś będzie w PL to nie odpuszczę na pewno!

Treść doklejona: 01.03.13 00:09
    wytłumaczy mi ktoś, dlaczego wkleiło się, że cytat od jem, skoro cytowała MrsHyde?:shocked:
    •  
      CommentAuthordanap
    • CommentTimeMar 1st 2013
     permalink
    MrsHyde: pamietam ja z czasow jak byla w 2000roku supportem w MadisonSquare Garden

wtedy była jeszcze pink :)

nie wiedziałam że tyle depeszów jest?! jak macie takiego świra jak mój Ajlowiu to współczuję Waszym współlokatorom.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    szczypta_chilli: My juz mamy z głowy rozliczenie. Super,że mozna teraz wysłać deklarację nie wychodząc z domu.Ja do tej pory drukowałam i wysyłałam pocztą, w tym roku po raz pierwszy rozliczyłam się wirtualnie. Swietna sprawa ;)

nie próbowałam jeszcze. w tym roku też wysłałam pocztą jak co roku :-)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Oświadczam wszem i wobec,że udało mi się zakupić bilety na koncert Cohena;)))- całkiem fajna lokalizacja;)))

I nie pojadę sama:swingin::swingin::swingin:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    super. ja mialam zamiar jechac w lipcu do rzymu na DM ale brzuchol chyba bedzie za wielki... chociaz w ciazy z anastasia w 7 miesiacu bylam na koncercie dylana i knopflera :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    Jaheira: udało mi się zakupić bilety na koncert Cohena

to co z tym piwem? :devil:
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    bosca: to co z tym piwem? :devil:

Będą nas dwie forumki;) Pytanie co moja koncertowa druga połowa na to?
    Pytanie też, czy mój mąż będzie jechał, jako siła przyzwoitości;)?

Ja tam jestem otwarta;)
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Z Boscą piwo zawsze :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
    • CommentTimeMar 1st 2013 zmieniony
     permalink
    a wy w łodzi nocowac chcecie czy jak? ja zapraszam. na nocowanie, piwo i kolację... :cool: łapicki serwować będzie...
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    bosca: a wy w łodzi nocowac chcecie czy jak?

Do lipca jeszcze troszkę czasu zostało i podejrzewam, że to wszystko wyjdzie w praniu. W każdym razie bardzo bardzo dziękuję za propozycję :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dzisiaj rano lezymy sobie jeszcze z G. (l.11) rozmawiamy a ona mi opowiadac o koledze zaczela i wyskoczyla z niusem ze chlopiec powiedzial innemu ze chce popelnic samobojstwo, dzieciaka od kilku dni nie bylo w szkole a kolega podzielil sie rewelacja wczoraj na obiadach. No to niewiele myslac zadzwonilam do wychowawczyni i wszystko przekazalam. Okazalo sie ze chlopiec jest dosc rozbrykany i sprawia problemy wychowawcze. Moja mala byla najpierw na spytkach u wychowawczyni a potem pedagog . PRzepytaly tez tego chlopca i potemchodzil sie wsciekal na tamtego kolege ze przeklepal klasie i doszukiwal sie kto go "wydal". Po czym stwierdzil ze gdyby jego starsza siostra nie wrocila za szybko do domu to by sie zabil. Okazalo sie ze jego ojciec pracuje w Niemczech a jego mama tydzien temu wyjechala do ojca i dzieci zostaly same.
    Ciagle gdzies mi ten dzieciak przez mysli przemyka, toc to malec jeszcze a tu takie problemy....
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    O rany, straszna historia :-( A w jakim wieku ta siostra? Pełnoletnia?
    Ale w sumie to bez znaczenia, najgorsze, że zostawili dzieciaki same...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    nie mam pojecia, pytalalm mlodej ale nei wiedziala i lepiej zeby sie nie wypytywala bo potem jeszcze sie wyda ze to od niej wyszlo i dzieci jej beda dokuczaly
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ul_cia: Co do DM to ja idę :shades:
    Frag też!

Tak, idę pewnie (chyba, że fizycznie nie dam rady), bilety czekają, mąż też zostanie zaciągnięty jako moja ochrona :D Ominęłam do tej pory tylko jeden, jedyny koncert Depeche Mode / Dave'a w Polsce - ten w 1985, bo byłam za mała :DDDDD

MrsHyde - straszne to :((
    --
    •  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeMar 2nd 2013
     permalink
    MrsHyde: Ciagle gdzies mi ten dzieciak przez mysli przemyka, toc to malec jeszcze a tu takie problemy....

W podstawówce byłam w szpitalu w pokoju z dziewczynką, która chodziła do 4 klasy. Była po nieudanej próbie samobójczej - próbowała się otruć. I wręcz była z tego dumna :confused:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 3rd 2013
     permalink
    czy u was tez tak strasnzie wieje? u nas juz 3 dzien z rzedu, mam niesamowity bol glowy, zadne prochy nie pomagaja, na dodatek wszystko mnie niesamowicie wkurza i taki dol mnie dopadl ze najchetniej bym sie pod koldre zakopala i nosa nie wysadzila... nie lubie takiej pogody bo z reguly chandra straszna mnie lapie :devil:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas też... :(
    straszna historia... :(
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Tak, u mnie też dzisiaj mocno wiało.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Oby ten wiatr przywiał piękną wiosnę, ciepełko i słoneczko! Dość już tej szarugi! Apeluję, WIOSNO PRZYJDŹ.
    --
  1.  permalink
    chciałam Wam powiedziec,że dostałąm zwrot podatku po tygodniu od wysłania pit-u.
    Rozliczajcie sie ekektronicznie, super sprawa :)
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeMar 3rd 2013 zmieniony
     permalink
    My w tamtym roku elektronicznie rozliczenie wysłaliśmy.
    Rozliczałam nas sama,ale u nas prosta sprawa, bo nic nie odliczamy, więc wprowadziłam dane do programu i mi wyliczyło.
    Ooot i taka ze mnie znawczyni tematu :smoking:
    Teraz męża księgowa rozliczać będzie, a ja wezmę PITa z pracy i znów sama siebie rozliczę.
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
     permalink
    A ja po 3 dniach ;) @ tygodnie temu w środę wieczorem wysłany, a w piątek miałam kasę na koncie ;) Miło zaskoczeni, bo pierwszy raz się rozliczaliśmy elektronicznie. Ja też polecam!
    --
  2.  permalink
    Kiss- nawet jak coś odliczasz to równie prosto się robi
    Angel- woow- rzeczywiscie super tempo :)
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    u nas pewno maż zawiezie PIT do US w ostatni możliwy dzień złożenia tegoż dokumentu :devil:

ale już mi się nawet nie chce z tym walczyć :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Nigdy nie robiłam, żeby coś odliczać. Szczerze mówiąc, nawet nie wiem, co można odliczyć. Dla mnie najważniejsze jest: zdążyć w terminie im wysłać.
    Co rok obiecuję sobie, że zrobię to o czasie i zawsze rozliczenie wysyłam na ostatnią chwilę.
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    szczypta_chilli: chciałam Wam powiedziec,że dostałąm zwrot podatku po tygodniu od wysłania pit-u.

Natchnęłaś mnie do sprawdzenia stanu konta - też już mam zwrot :smile: Lubię te elektroniczne rozliczenia :bigsmile:
  3.  permalink
    No i super :)
    Kiss- ja nie znosze skarbowego. Wrrr
    Teraz z nimi walcze w innej sprawie, tak oczywistej, ze szok ale oni mają swoje "procedury " :/
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    My też elektronicznie rok temu i zwrot był b szybko!
    w tym roku jeszcze nie widać kaski.

One, na pewno można odpisać net.
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    A ja polecam rozliczanie się 30 kwietnia, przeciągają zwroty maksymalnie i nie ma że złożony on-line. No akurat kasa na wakacje :wink:
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    eveke: u nas pewno maż zawiezie PIT do US w ostatni możliwy dzień złożenia tegoż dokumentu

Trzy lata temu zawieźliśmy pity 30.04 o godzinie 23:45 na pocztę główną całodobową :devil:
    Odkąd jednak mamy zwroty, robimy to znacznie szybciej:cool:
    --
  4.  permalink
    suszka- jak samopoczucie?
    •  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeMar 3rd 2013 zmieniony
     permalink
    Hyhy, mnie tez by było na to stać. Nienawidzę robić pit-ów a juz najbardziej na świecie sobie. Mimo, że jestem księgową :devil: I nawet zwrot mnie nie mobilizuje :devil:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a my jeszcze nie dostalismy wszystkich pitow :( brakuje nam z poprzedniej firmy meza + tam gdzie dostawal nagrody za ktore teraz 10% trzeba zaplacic
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    szczypta_chilli: suszka- jak samopoczucie?

A dziękować, ZERO objawów porodowych:devil: Do tego czuję się jak słoń, mam teściową na stanie- po prostu cud-malina-orzeszki z miodem:devil:
    --
  5.  permalink
    No zyczę Ci,żeby juz się jakies pojawiły...
    Wiesz- mamusia niech juz się pakuje powoli ;)
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Daj spokój, ona chciała zostać dłuzej:devil:Miała rewelacyjny plan- że najpierw ona posiedzi, a potem dopiero Przemek weźmie ten urlop:devil::devil:
    więc ją oświeciłam, ze pierwsze dni po porodzie to czas na wzmacnianie więzi, więc widzę tu jednak miejsce raczej dla męża/ojca niż teściowej/babci:crazy:
    --
  6.  permalink
    dobrze,że nie chciała byc wsparciem w trakcie porodu :)
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Zdziwiłabyś się, hahahah:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Niedobre wy :devil: Liczy się gest, chce dobrze kobieta, a że nieco nieudolnie :wink: Lepsza nieudana chęć pomocy niż żadna :wink:
  7.  permalink
    eee- no pewnie, że dobrze ze chce pomagac :)
    Ale Jem- chciałabyś rodzić z teściową? :tooth:
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    szczypta_chilli: Ale Jem- chciałabyś rodzić z teściową? :tooth:

No way :wink: Mimo że mam fajna teściową :wink:
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Dziewczyny, gdybym Wam poopowiadała o tych ostatnich dniach, to ręce i gacie opadają:cool:

Treść doklejona: 03.03.13 21:53
    jem: Mimo że mam fajna teściową

Moja też jest fajna. Ale jak czasem wyskoczy z teoriami, to klękajcie narody:devil:
    --
  8.  permalink
    opoooowiedz:) Plis :)
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Już tak natrułam Jahe, że nie wiem, czy dam radę znów:devil:
    Generalnie nie możemy dojść do porozumienia w kwestii wychowania dziecka, jego zabaw, jedzenia, sposobu porodu i karmienia.
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    No moja mnie też czasami wkurzała przy Maksiu. Bo np. twierdziła, że wiecznie mu zimno/ I wychodziła niby niezauważona i wracała z synem w podwójnych skarpetach :devil: Albo caly czas powtarzała, że taki biedny, chudy, niedożywiony :wink: Jakbym była jakas nieudolna, zaniedbująca dziecko i w ogóle.. Ale mimo wszystko to ona jako jedyna potrafila zadzwonić i zaproponować, że weźmie Maksia na spacer, żebym mogła miec chwilę dla siebie.. To ona bierze urlop jak Maksiu ma wolny miesiąc w przedszkolu, podczas gdy moi rodzice bawią się na wczasach itd.. Dlatego no fajna jest :wink: I lubię ją :wink:

Treść doklejona: 03.03.13 21:59
    dawaj Sushka, wyładuj się :bigsmile:
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    _sushi_: Trzy lata temu zawieźliśmy pity 30.04 o godzinie 23:45 na pocztę główną całodobową :devil:
    Odkąd jednak mamy zwroty, robimy to znacznie szybciej:cool:
    --

Ja to w sumie nie mam pojecia co nas czeka...
    Najpierw musiałam sie wyczekać do końca lutego na Pit z Zusu... teraz mam już komplet moich 3 pitów i daję M.. on do ksiegowej... i zobaczymy co wyniknie u niego...
    My mamy co roku zwrot podatku od odsetek od kredytu a kilka stówek wychodzi.. tylko jeśli M ma w firmie niedopłatę podatku to będziemy na zero :confused:
    No, ale oby tylko nie dopłacać...
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Dobra, przekopiuję z galerii, bo tam już dałam raz upust:
    Babcia chce oszczędzić kąpieli, bo dziecko nie lubi (były odpowiednie zdjęcia na Naszych dzidziach) chce mu również oszczędzić malowania farbkami (bo pobrudzi siebie i otoczenie), rysowania kredą po tablicy ( te same powody), sięgania na półkę po książeczkę ( w sumie powód nieznany, chyba dlatego, że się zniszczy albo na głowę spadnie) i jedzenia różnorodnych rzeczy ("A może lepiej daj mu z dżemem?" to kultowe pytanie, które słyszę co najmniej trzy razy dziennie). Machanie ścierką po stoliczku dziecka podczas jedzenia to norma- mysle, czy nie zrobić jej tak samo, uprzednio sprawdzając, czy ta ścierka jest dostatecznie nieświeża :devil:
    Poza tym powinnam określić, kiedy rodzę, a najlepiej cc, bo po co ma się dziecko męczyć i ja również i nie zawiązywać w chustę, bo wózek jest najlepszy ;)
    --
  9.  permalink
    hahaha
    cudna :)
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    No dobra, przyznaję, mogłaby już wyjechać :wink:
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    W sumie to dobra kobieta, naprawdę, pomocna bardzo, ale również trudna- z gatunku tych, co wiedzą najlepiej (połowę swoich wypowiedzi rozpoczyna od słów "Ja uważam, że..." i tu następuje jakaś dobra rada). Ale mój mąż twierdzi, że jej matka (a jego babcia) była jeszcze gorsza:devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.