Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    jem: Jakbym była jakas nieudolna, zaniedbująca dziecko i w ogóle..

moja mama i babcia już niezliczoną ilość razy powiedziały mi wprost, że moje dzieci są zaniedbane :tooth:
    nie ma to jak wspierać córkę i wnuczkę w trudach macierzyństwa, nie ? :wink:

jem: Ale mimo wszystko to ona jako jedyna potrafila zadzwonić i zaproponować, że weźmie Maksia na spacer, żebym mogła miec chwilę dla siebie.. To ona bierze urlop jak Maksiu ma wolny miesiąc w przedszkolu, podczas gdy moi rodzice bawią się na wczasach itd..

Moi rodzice raczej nie pomagają, ani przy dzieciach ani w ogóle. Zawsze jest jakiś problem. Ale ok- nasze dzieci, nasze życie, rodzicom nic do tego i obowiązku pomagać nie mają.
    Ale kurde, wkurza mnie jedno- zawsze obiecują, że pomogą, zawsze się deklarują, a potem cisza. Jak zbliżał się poród Krzysia, to moja babcia i mama namiętnie mnie przekonywały, że po co ja mrożę obiadki dla Ewunia, skoro one przez cały mój pobyt w szpitalu będą ją żywiły i się nią zajmowały popołudniami. Tiaaa... nawet raz mała u nich nie była :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeMar 3rd 2013
     permalink
    Dodam jeszcze, że wyskoczyła z "propozycją" porządków w mojej szafie- tzn. "Udostępnij mi szafę, a ja powywalam, co niepotrzebne":devil:
    --
  2.  permalink
    za to moja teściowa zawsze powtarza wszystkim zainteresowanym i mniej zainteresowanym, że dzieci cudowne, że zadbane, że my fantastyczni i z genialnym do dzieci podejściem :cool: zawsze twierdziłam, że w każdym można znaleźć coś fajnego :tooth: nawet w teściowej :tooth:

Treść doklejona: 03.03.13 22:15
    _sushi_: Dodam jeszcze, że wyskoczyła z "propozycją" porządków w mojej szafie- tzn. "Udostępnij mi szafę, a ja powywalam, co niepotrzebne":devil:

dogadałaby się z moją babcią :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Cerka, najważniejsze, że my wiemy że jesteś zajebistą mamą :wink: I ty to wiesz, i twój mąż i twoje dzieci :wink:
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Spadam, dziewuszki, muszę nabrać sił- niezależnie, czy na poród, czy kolejny dzień z mamusią:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    _sushi_: Dodam jeszcze, że wyskoczyła z "propozycją" porządków w mojej szafie- tzn. "Udostępnij mi szafę, a ja powywalam, co niepotrzebne"

No tym mnie zabiła :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Zerknęłam na konto ale szybko skumałam, że to byłby jakiś rekord, przypomniało mi się, ze pita wysłałam dopiero w czwartek rano.
    No ale zobaczymy jak szybko kaska dotrze.

Sushi niezła przeprawa.
    Ja się zastanawiam jak to z moją Teściówką będzie ale myślę, że nie powinno być źle o ile jak dotychczas będzie się ograniczać z dawaniem rad.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeMar 3rd 2013 zmieniony
     permalink
    szczypta_chilli: Kiss- ja nie znosze skarbowego. Wrrr

a ja się ich wręcz boję! :bigsmile:

Zdarzyło mi się PITa wysyłać 02.05. . . nadal czekam, czy mi jakieś kary nie naliczą :devil:

a co do teściowych, to chyba "nadejszła" ta chwila i zaczęłam - po dwóch latach małżeństwa - mówić do teściowej MAMO, a nie "Proszę Pani"!!!!!!!!! :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthormigg
     permalink
    _sushi_: Dodam jeszcze, że wyskoczyła z "propozycją" porządków w mojej szafie- tzn. "Udostępnij mi szafę, a ja powywalam, co niepotrzebne":devil:
    Moja mama kiedyś mi to zaproponowała i rzeczywiście pomogła, bo ja chomikuję ubrania. Ale to wyjątek :wink:

Treść doklejona: 03.03.13 23:01
    mangaa: Ja się zastanawiam jak to z moją Teściówką będzie ale myślę, że nie powinno być źle o ile jak dotychczas będzie się ograniczać z dawaniem rad.
    Manga moja była super do urodzenia Lilki.:devil:
    OneKiss: to chyba "nadejszła" ta chwila i zaczęłam - po dwóch latach małżeństwa - mówić do teściowej MAMO, a nie "Proszę Pani"!!!!!!!!! :crazy:
    Ciekawe, czy u mnie też kiedyś to nadejdzie... Niemniej gratuluję :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    migg: Manga moja była super do urodzenia Lilki

Nie strasz :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    migg, SENKJU! :wink:
    Teściówka się cieszy.
    Już na ślubie, jak wyszliśmy z kościoła, podeszła i do mnie powiedziała "mów mi Mamo", a ja do Niej "o nie! mamę miałam jedną, nie żyje, ale to moja jedyna mama".
    wiem, świnia byłam!
    ale życie przewartościowało moje priorytety.
    I teściówka jest Mamą Marysieńką, na szczęście mieszka prawie 1000 km od nas, więc co mi tam, mogę Jej "mamać" :devil::cool:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Kasia fajnie, że to nastąpiło, wydaje mi się, że to ułatwia relacje.
    U mnie było od razu, bo teść tak pięknie powiedział przy błogosławieństwie, że zawsze marzyli o tym by mieć 3 córki (a mieli 2 i syna) i że teraz ich marzenie się spełniło.
    Od początku więc mówimy "mamo"/"tato" i wszystkim nam z tym dobrze. Dziwnie bym się czuła mówiąc przez Pani, no a może teraz tylko sobie tego nie wyobrażam.
    Mój M to samo, ale tu była jeszcze prostsza sytuacja, bo prawie mieszkał z nami już przed ślubem. :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    mangaa: zawsze marzyli o tym by mieć 3 córki (a mieli 2 i syna) i że teraz ich marzenie się spełniło.

no to zapewne bardzo miło musiało się zrobić synowi, jak usłyszał, że stanął na drodze do spełnienia marzeń swoich rodziców :wink:
    •  
      CommentAuthorLenciaD84
     permalink
    Tak czytam o tych zwrotach ze skarbówki i zastanawiam się kiedy ja dostanę, wysłałam we wetorek. A tyle miałam PITów do rozliczenia w tym roku,ze teraz to już cyferek nie rozróżniam hehe No i oczywiście jeszcze nie koniec, bo niektórzy dopiero od pracodawców poodbierali...:angry: :wink:

Treść doklejona: 03.03.13 23:50
    A chciałąm Wam jeszcze pokazać czym się zajmuje mama dwójki dzieci po przyjsciu z pracy, zrobieniu porządków, ugotowaniu obiadu, pranie itd :wink: nie pomijając wizyty codziennej w szpitalu http://www.facebook.com/pages/Zielona-PER%C5%81A-galeria-b%C5%82yskotek/141720722662182?sk=photos_stream
    " "
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Agatella: no to zapewne bardzo miło musiało się zrobić synowi, jak usłyszał, że stanął na drodze do spełnienia marzeń swoich rodziców :wink:

No to się mylisz. Może gdyby miał deficyty miłości lub problemy z interpretacją słów ojca, który w przypływie wzruszenia chciał zachować się w sposób szczególny w stosunku do mnie... Na szczęście potrafił to dobrze zinterpretować, jak wiadomo zawsze można dostrzegać szklankę w połowie pustą. :P
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
    • CommentTimeMar 4th 2013
     permalink
    mangaa: Może gdyby miał deficyty miłości lub problemy z interpretacją słów ojca,

Manga mój wpis nie był aż tak poważny.. raczej chodziło mi o wskazanie dość oryginalnego przywitania Cię w rodzinie :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    wow, no to za rok rozliczam się elektronicznie. to pewne :-)
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    To jak juz temat pitow, to mam do was pytanie. Czy orientujecie sie, ile jest czasu na zaplacenie podatku? (to, ze zlozyc Pit do konca kwietnia, to wiem).
    Chodzi o dochody gieldowe, jezeli to ma jakies znaczenie.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Jak to cudownie zacząć tydzień od WOLNEGO poniedziałku :peace:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeMar 4th 2013 zmieniony
     permalink
    Agatella: Manga mój wpis nie był aż tak poważny..

i całe szczęście. ;P

Ja nie mam wolnego, ale rundkę w przerwie papierkowej po forum muszę zrobić, muszę być na bieżąco hrhr :D

YPolly mi się zawsze wydawało, że zapłata tez do 30.04.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Manga, dzieki za info.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    LenciaD84: Tak czytam o tych zwrotach ze skarbówki i zastanawiam się kiedy ja dostanę, wysłałam we wetorek.

Lencia, zależy od Urzędu i nawału pracy ;))) Z mężem rozliczyliśmy się elektronicznie w tym samym czasie, ja dostałam zwrot po tygodniu, a u męża minął miesiąc i jeszcze nie widać i nie słychać - w dwóch różnych dzielnicach się rozliczamy...

Treść doklejona: 04.03.13 14:39
    Sushi, ja wiem po co Ty tak teściową trzymasz - bo jak Cię wkurzy na maksa to Ci wody odejdą :bigsmile::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLenciaD84
     permalink
    elfika -dwa dni?????????????????? możliwe? wow błyskawicznie :shocked::smile::smile: Też tak chcę, chociaż moze nie aż tak, bo jeszcze bym wydała teraz :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
    • CommentTimeMar 5th 2013
     permalink
    k
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 6th 2013
     permalink
    moje dziecko napisalo mi usprawiedliwienie do szkoly bo narzekam od rana ze mi sie isc nie chce

UPRZEJMIE PROSZE O USPRAWIEDLIWIENIE NIEOBECNOSCI MOJEJ MAMY NA LEKCJACH Z POWODU KONIECZNOSCI ZABAWIANIA CHOREJ CORKI
    Z POWAZANIEM
    GABRIELA M.
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    no padłam, hyde ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    braaaaaaaaaaaawo dla Gaby!
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Dziewczyny z Zielonej Góry i okolic, czy macie do odsprzedania lub znacie kogoś kto ma do odsprzedania, bilety na koncert SDM?
    --
  3.  permalink
    czesc dziewczynki :)
    co słychac?
    •  
      CommentAuthorbrombap
    • CommentTimeMar 7th 2013
     permalink
    Cześć Szczypto.
    U nas choroby- Marta ma zapalenie zatok przynosowych - więc poznaliśmy źródło katarów. Generalnie szpital.
    A poza tym - myślę, jaki sobie zrobić prezent na jutrzejszy DK:-)
    --
  4.  permalink
    rany- az sie nie chce myslec o tych choróbskach :/
    dużo zdrowia dla Martusi
    a co do prezentu...
    co powiesz? ;)
    ds
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Dzięki - przekażę Marcie:-)
    A obrazek niezły - choć jak dla mnie mężczyzna i różowości nie pasują:-) I mąż mógłby tego nie zdzierżyć:-) chyba, że to on miałby się znaleźć w tej sytuacji - no, to zawał gwarantowany...

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 07.03.13 20:42</span>
    Szczypto, kiedy jedziesz do Poznania?
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    to Damazy? bo kolorystyka tutejsza :tooth:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
  5.  permalink
    w przyszłym tygodniu
    tylko kurka zimę zapowiadają :/
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Zima, a do tego mamy mega remonty w centrum miasta. Zaglądałam na stronkę Artemis - wygląda apetycznie:-)
    --
  6.  permalink
    idz koniecznie, ja tam pokochałam mule :)
    Mam nadzieje,że sie nie zepsuli :)
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Licho: to Damazy? bo kolorystyka tutejsza :tooth:

No wiesz... biorąc pod uwagę,że jutro ma nastąpić wielkie Damazowe WOW... :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Uwielbiam mule. Z ostatnich wakacji wróciliśmy ze specjalnymi garnkami. Gdyby nie trzeba ich (tzn muli) czyścić, robiłabym częściej...
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Jaheira: No wiesz... biorąc pod uwagę,że jutro ma nastąpić wielkie Damazowe WOW...

hahahaha a no tak! tak! ale myślisz , ze do tego stopnia zmiana? takiemu adminowi można by wiele wybaczyc co nie :wink:? ... bo widac, że urobiony po pachy hihi:cool:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    hmm, miałam opłacić dziś konto, ale może poczekam na to WOW?!
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    brombap: Uwielbiam mule. Z ostatnich wakacji wróciliśmy ze specjalnymi garnkami. Gdyby nie trzeba ich (tzn muli) czyścić, robiłabym częściej...

jak czyścic?
    mnie się właśnie robioą w kuchni przy pomocy męża :smile:. kilogramowa siateczka świeżych w rybnym naszym 3 dyszki
    •  
      CommentAuthorbrombap
    • CommentTimeMar 7th 2013 zmieniony
     permalink
    No, ja zawsze każdą szoruję z tych "bród". Więc kilogram do obrobienia troszkę cierpliwości kosztuje. Ja kupuję w PiotrzeiPawle.
    Licho, a jak mąż robi? Ja na oko, z selerem naciowym (podpatrzone w Belgii), czosnkiem, cytryną, kapką wina i bulionu:-)
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    ojej, to ja nie szoruję i w knajpie nigdy wyszorowanych nie widziałam :) przecież muszli nie jem to co się będę :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dzien kobiet, dniem kobiet ale....

asdf
  7.  permalink
    ejj, paskudy bo sie zasliniłam ....
    sama nie robiłam nigdy
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Widzisz, to ja taka nadgorliwa:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Co tam u Suszki????
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    brombap: Widzisz, to ja taka nadgorliwa

hihihi noo ciutkę, ale może Ci przejdzie i zaczniesz robi częściej :wink:
    •  
      CommentAuthorbrombap
    • CommentTimeMar 7th 2013 zmieniony
     permalink
    My po wakacjach w Belgii wpadliśmy w ciąg frytczano-mulowy:-) Tylko Marcie nie daję:-)
    --
  8.  permalink
    w moim domu lubie tylko ja, wiec dla sioebie samej to nawet mi sie nie chce....
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.