Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbrombap
    • CommentTimeMar 13th 2013
     permalink
    Marta (3l) wczoraj miałą fazę na pytania z cyklu dlaczego Pan Bóg mnie stworzył? JAk? A dziś czekała na wyjście papieża w stanie euforii - choć po południu stwierdziła, że brakuje jej tego papieża staruszka który poszedł na emeryturę i że mógłby zamieszkać z nami:cool:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeMar 13th 2013
     permalink
    Dobre wrażenie zrobił na mnie nowy Papież ale nie nastawiam się na żadne głębsze zmiany (a ja bym sobie tego życzyła)... Póki co obserwuję i czekam - chciałabym by ten człowiek odmienił KK, zmierzył się uczciwie z problemami.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeMar 14th 2013
     permalink
    Teksty Waszych Dzieciaków sprawiły,że dzisiejszy dzień będzie piękny! :rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Ulcia, napij sie do tego dzis jeszcze fanty, bedziesz miec jeszcze wiecej fantazji :D (podsluchane od mojej corki).
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Jak tak czytam te teksty to nie mogę się doczekać kiedy moje dziecię zacznie mnie zasypywać takimi :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeMar 14th 2013 zmieniony
     permalink
    no na razie to chciałabym, żeby zaczęła mówić, albo chociaż komunikować o co jej chodzi, bo czasem nie mam pojęcia :shocked:
    lepiej ją rozumiałam jak miała miesiąc :cool:
    --
  1.  permalink
    A ja mam problem z tata. Otoz dzisiaj przyjechal z bratem i powiedzial, ze byl u neurologa i okulisty bo najpierw prawie nic nie widzial a po lekach troche lepiej widzi, ale widzi rowniez dziwne rzeczy,np. patrzy na brata, ktory siedzi na fotelu a on widzi jakby siedzial obok niego, albo patrzy w okno i widzi jakas czarna kratke przed oczami. Momentami to mowi , ze boi sie podejsc do szawki bo ma wrazenie, ze pospadaja na niego....Ma jutro isc do neurologa po skierowanie na rezonans:sad:Bardzo sie boje, ze to jakies zmiany w mozgu:cry: Nie wiem jak mu pomoc, dzwonie kilka razy dziennie zeby wiedziec co sie dzieje. Namawialam go do polozenia sie na neurlogie, tam by zrobili wszystkie badania i odrazu wiedzieli co mu jest , ale nie chce. Mowi, ze badania zrobi sam i z badaniami pojedzie do neurologa:sad:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeMar 14th 2013 zmieniony
     permalink
    Cobraczku może to nic poważnego... Trzymam mocno kciuki! Ech, przypomniało mi się jak to u nas było rok temu..
    Natomiast najlepiej będzie jak tata położy się na neurologii, bo tak to terminy są strasznie długie... U nas też był problem neurologiczny i gdyby tata nie poszedł do szpitala to by się bujał z badaniami chyba rok - kolejki są mega długie, a nie wiadomo czy uda się Wam wychwycić przyczynę po pierwszych badaniach.
    A jak się położy do szpitala - zrobią mu wszystko na cito i będą badać aż w końcu nie znajdą przyczyny.
    Na pewno zaoszczędzi czas i nerwy.
    --
  2.  permalink
    mangaa: Cobraczku może to nic poważnego.. Trzymam kciuki.Natomiast najlepiej będzie jak tata położy się na neurologii, bo tak to terminy są strasznie długie... U nas też był problem neurologiczny i gdyby tata nie poszedł do szpitala to by się bujał z badaniami chyba rok - kolejki są mega długie, a nie wiadomo czy uda się Wam wychwycić przyczynę po pierwszych badaniach.A jak się położy do szpitala - zrobią mu wszystko na cito i będą badać aż w końcu nie znajdą przyczyny.Na pewno zaoszczędzi czas i nerwy.

To samo mu mowilam, ale uparty jak osiol:confused: Z tym, ze ja mam to po nim i bede mu truc az sie polozy. Znalazlam mu bardzo dobra klinike neurologiczna w Lublinie i bede go namawiac.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Postaraj się bo tak to naprawdę mnóstwo nerwów i czasu straci...
    Bo jest pytanie co jak rezonans nie wyjaśni tej kwestii? Nie wie, czy to jest sprawa, która zniesie zwłokę, czy się nie będzie pogarszać.
    U nas nie było prosto i właśnie tata miał zrobionych wiele, wiele konsultacji, w tym laryngologiczną, kardiologiczną itd... Zrobili mu to w jednym szpitalu - tylko przewozili na badania.
    Gdyby na własną rękę robił to nie wiedziałby do dziś co mu jest pewnie;)
    Ale też trzeba go było niemalże zaszantażować by dał się położyć, ot męska duma chyba.:devil:
    --
  3.  permalink
    mangaa: Postaraj się bo tak to naprawdę mnóstwo nerwów i czasu straci...Bo jest pytanie co jak rezonans nie wyjaśni tej kwestii? Nie wie, czy to jest sprawa, która zniesie zwłokę, czy się nie będzie pogarszać.U nas nie było prosto i właśnie tata miał zrobionych wiele, wiele konsultacji, w tym laryngologiczną, kardiologiczną itd... Zrobili mu to w jednym szpitalu - tylko przewozili na badania.Gdyby na własną rękę robił to nie wiedziałby do dziś co mu jest pewnie;)Ale też trzeba go było niemalże zaszantażować by dał się położyć, ot męska duma chyba.

Bede walczyc zeby sie polozyl....Niech dla spokoju zrobi ten rezonans jak nie wykryje przyczyny to klinika i nie bedzie dyskusji.

Treść doklejona: 15.03.13 08:02
    Ja pierdziu! Tak nas zasypalo, ze pewnie bez plugu na podworku sie nie obedzie:confused: Co najgorsze, dalej sypie i sypie i sypie i konca nie widac....:shocked:
    Nie wyjade samochodem, najmniejszych szans nie ma....:neutral:

U was tez tak sypie?? Bo tu juz trzeci dzien tak daje sniegiem:confused:

--
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 15th 2013
     permalink
    u nas dzisiaj przestalo padac ale strasznie wieje, snieg z dachow zawiewa a wlasciwie zacina w twarz a i autem ciezko jezdzic bo samochodem rzuca :/
    niech ta zima juz sobie pojdzie w czorty
    •  
      CommentAuthorWinni
    • CommentTimeMar 17th 2013 zmieniony
     permalink
    Witam dziewczyny :cool:
    Pierwszy raz tu jestem ( w sensie piszę, bo podczytywałam sobie od czasu do czasu ) i mam pytanie, nie wiem gdzie zadać, a osobnego wątku zakładać wszak nie będę :wink:
    Macie jakieś sposoby na zatkany nos? ( w sensie na obkurczenie śluzuwki ? ).
    Oprócz kropli, bo używałam 3 rodzajów kropli, teraz mam acatar, ale mi to cholercia nie przechodzi, a przecież nie mogę być non-stop na kroplach :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 17th 2013
     permalink
    Winnica sprobuj masci majerankowej no i inhalacji
  4.  permalink
    I okłady z podgrzanej na patelni soli, zawiniętej w bawełnianą/lnianą sciereczkę :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    sol to ja tylko na zatoki stosowalam, ale fakt, na katar tez moze zadzialac
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    maść majerankową i sprzęt do inhalacji mam, to zrobię sobie, a z solą też wypróbuję, bo mnie zaraz coś trafi :confused:
    tylko że ja kataru żadnego nie mam, tylko ta śluzówka taka jakby napuchnięta... to sól też pomoże?
    ---
    Dzięki :smile:

Treść doklejona: 17.03.13 21:04
    A jak długo tą sól podgrzewać?
    --
  5.  permalink
    Winnica- tak,żeby była porządnie ciepła
    spróbuj, co Ci szkodzi....
  6.  permalink
    hyhyhy:)
    Nie wiedziałąm gdzie wkleic :)

sx
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    O kurcze...aktywność ruchowa tego psa mnie zabiła...:shocked::shocked: Czy on na pewno żyje?
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Pewnie miło temu pieskowi, bo go smyra dywan w brzuszek :bigsmile:
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    ja to się zastanowiłam czy on czasem sparaliżowany nie jest :shocked:
    --
  7.  permalink
    Moj tato ma 12.30 rezonans glowy :( umieram ze strachu :((
    Strasznie sie denrwuje co mu jest :sad:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeMar 19th 2013
     permalink
    Będzie dobrze, myśl pozytywnie...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeMar 19th 2013 zmieniony
     permalink
    Peppermill: O kurcze...aktywność ruchowa tego psa mnie zabiła... Czy on na pewno żyje?

Eveke: ja to się zastanowiłam czy on czasem sparaliżowany nie jest

hi hi hi żyje, żyje - moje koty też tak robiły ;-)))))

Agatella: Pewnie miło temu pieskowi, bo go smyra dywan w brzuszek

o to to!:cool:

Cobraczku - trzymaj sie
    --
  8.  permalink
    Staram sie, mam nadzieje, ze to jakis bzdet...
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Cobraczek, to czekamy na wieści..
  9.  permalink
    Wyniki dopiero za trzy dni:confused: Za ta cene powinni spiewajaco je w w tym samym dniu powiedziec:confused:
    Tato mowil, ze badanie trwalo 45 dminut i strasznie go glowa przy nim bolala, jakby mlotem pneumatycznym ktos cos robil:sad:Czekamy teraz do piatku lub poniedzialku w dodatku osobiscie musi odebrac i 50km zasuwac bo mi nie dadza:confused:paranoja jakas:angry:
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    A nie mógł upoważnienia zostawić - do odbioru badań?:shocked:
  10.  permalink
    Agatella: A nie mógł upoważnienia zostawić - do odbioru badań?

Nie mozna tak, juz pytal:confused:
    Szkoda slow...i dalej sie czlowieku martw.Mialam sie kawy napic, ale teraz lepiej nie bo skali na cisnieniomierzu zabraknie:angry:
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Dziwne.. no ale cóż..
  11.  permalink
    Agatella: Dziwne.. no ale cóż..

Okazało sie, ze jest cos takiego.
    Mysle, ze tato bardzo obawia sie tego co w tych wynikach bedzie dlatego nie podal nikogo do ich odbioru:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Być może takich ważnych wyników nie wydają, cholera wie. Ale nawet, jak teraz zadzwonisz i się okaże, że jednak można było, to i tak za późno, bo już Tata pojechał?
  12.  permalink
    Agatella: Być może takich ważnych wyników nie wydają, cholera wie. Ale nawet, jak teraz zadzwonisz i się okaże, że jednak można było, to i tak za późno, bo już Tata pojechał?

Moze pisemne upowaznienie mi dac,ale jak zadzwonilam do niego to zaczal krecic, ze juz minal moja miejscowosc i ze ma jechac pod koniec tyg do krasnegostawu a to po drodze odbierze wyniki....:neutral:
    Czy przy takim badaniu slychac co mowia lekrze?lub po badaniu mozna sie dowiedziec co mniej wiecej badanie wykazalo?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    trzy dni ? :shocked:
    szok

jak moja Ninka miała ostatnio robione TK głowy i kręgosłupa szyjnego to wyniki były za 15 minut
    ale z nami w sali leżało dwóch chłopców - jeden miał rezonans głowy a drugi kręgosłupa i na wyniki czekali z tego co pamiętam jakieś 3 godziny tylko...........

przecież przez 3 dni to można z nerwów oszaleć :neutral::sad:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    u nas na wyniki TK czeka sie do tygodnia jeśli na cito... w szpitalu oddziałowe faktycznie są szybko ale w przychodni niestety
    --
  13.  permalink
    Elfika Tak tylko, do szpitala na oddzial nerurologii trzeba sie zapisac i rowniez czekac....A tak naprawde niewiaodmo czy to cos powaznego co wymaga natychmiastowej hospitalizacji, czy nie.Byl u neurolog nawet go na badania zadne nie skierowala tylko przepisala leki, nie wiedzac co mu jest i kazala czekac kilka dni a jak nie przejdzie to na oddzial zeby sie zapisal i czekal:confused: Tylko w Hrubieszowie tak wyglada opieka medyczna tam na wszystko trzeba czekac. Ja go namowilam na ten rezonans przynajmniej bedziemy wiedziec czy wszystko z glowa ok...Jak cos nie tak to bede szukac kliniki w Lublinie...
    Oj mowie wam, nie wiedzialam, ze tak to wyglada.

Czlowiek nie moze normalnie funkcjonowac bo nic prawie nie widzi a jak widzi to spadajace szawki albo wszystko w przyblizeniu. O dzisiaj jechali z bratem a tato mowi do niego ''uwazaj cegly''a moj brat ''tato przeciez to budynek stoi'':shocked:Nie moze normalnie zyc i moim zdaniem to sie kwalifikuje do natychmiastowego przyjecia do szpitala,ale lekarze wiedza lepiej:sad:
    --
  14.  permalink
    elfika: a moze wiedziala co robi? nie sztuka jest robic badania jak leci. pamietaj, ze rownie dobrze w rezonansie robionym prywatnie nic nie wyjdzie. i co wtedy? i tak szpital.

Moze... ale leki niczego nie zmienily a pogorszenie widzenia jest coraz wieksze w dodadtku doszly bole glowy...A leki to nie cukierki i raczej po objawach mogla zasugerowac sie jakas choroba, ale potwierdzajac badaniami a nie odwrotnie. Moj tato bierze juz garsc lekow bo ma bardzo slabe serce i kolejne przepisywane od tak obciazaja go jeszcze bardziej.
    Dlatego umowilam sie z tata, ze jesli rezonans niczego nie wykryje to klinika w Lublinie.
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    A czy Twój tato nie mógłby jechać wieczorem na SOR? Powiedziałby, że stało mu się to dziś po godzinie 18 - brzydko mówiąc skłamałby. Wtedy przecież od razu robią badania i przyjmują na oddział ;>
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
  15.  permalink
    magda_a: A czy Twój tato nie mógłby jechać wieczorem na SOR? Powiedziałby, że stało mu się to dziś po godzinie 18 - brzydko mówiąc skłamałby. Wtedy przecież od razu robią badania i przyjmują na oddział ;>

Pewnie mogl, ale nie przyszlo mu to do glowy. On nie bedzie chcial do Hrubieszowa do szpitala i zawioze go do Lublina jak trzeba bedzie....
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    No to kciuki za wyniki. :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    elfika: poza tym czas oczekiwania na rezoans byl mega krotki. ja na swoje TK swego czasu czekalam miesiac

i tak nieźle... ja miałam czas oczekiwania 5 miesięcy :wink:
    także ten... w razie jakiegoś "obcego" w mózgu to pewnie zdążyła bym umrzeć...
    --
  16.  permalink
    Wiecie, że dzisiaj jest Międzynarodowy Dzień Szczęścia? :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeMar 20th 2013
     permalink
    Serio? To by się dobrze składało, bo mój M. miał rozmowę kwalifikacyjną, po której wiele sobie obiecuje:bigsmile:.
    -- Mama M & N & W
  17.  permalink
    Serio :smile: Właśnie w radiu usłyszałam, wychodzi, że świętujemy po raz pierwszy
    Oby to był dobry znak :thumbup: trzymam kciuki :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hej dziewczyny
    znacie jakis prosty program do tworzenia napisow, grafiki?
    Bede wdzieczna za odpowiedz
    --
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    Ja też mam pytanie: znacie może jakąś dobrą, sprawdzoną książkę o asertywności?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Też Was tak zasypało?
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    U nas zniknął cały śnieg :tongue: i mam cichą nadzieję, że już tak zostanie.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Natalaa: Też Was tak zasypało?

niestety tak :(((

tragedia u nas a na weekend zapowiadaja po -15stopni :(
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.