Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeMar 23rd 2013
     permalink
    No oczywiście,ze z noclegiem.
    Ten pomysł jest dla mnie tak absurdalny,ze nie zdążyłam jej powiedzieć,co o tym myślę. Liczę na zdrowy rozsądek szwagierki.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Suszka, a moze po prostu zadzwon do szwagierki i zagadaj z nia, tak po babsku...?
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeMar 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    Tak, właśnie taki mam plan- tym bardziej, że ona sama nie chciała się zwalać nam na noc.
    Ale przyznajcie- teściową mam z fantazją... a raczej brakiem wyobraźni:angry:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    _sushi_: Ale przyznajcie- teściową mam z fantazją

nooo z ułańską :bigsmile:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    _sushi_: wymyśliła, że na świąteczny weekend przyjedzie do nas ona, siostra mojego męża, szwagier, ich córka oraz chłopak tejże córki

:crazy::crazy::crazy::swingin: Twoja teściowa powinna kabaret założyć :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeMar 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    Sushi no teściowa popuściła wodze fantazji, trza przyznać :tooth:

Moja ostatnio wypaliła, że na Święta to możemy przyjechać kiedy chcemy, jak chcemy, a tak w ogóle to możemy nie przyjeżdżać. :tooth:
    Ja to bym nawet skorzystała z tej propozycji :wink: ale M byłoby przykro...
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeMar 24th 2013
     permalink
    elfika: ja bym byla ostrozna z samsungami. swoj bym najchetniej wyje..chala w kosmos... gdyz albowiem jego klawiatura chodzi tak, ze wygadam na analfabetke :devil: ale bralam w erze z blueconnectem wiec wyboru nie mialam za bardzo... popatrz sobie na toshiby, delle, acery.

brat miał podobnie jak Ty z lapkiem ale marki dell i też brał w erze!

Samsunga wczoraj wyłapałam i jako jeden z nielicznym ma matową matrycę a pozostałe to błyszczące bo chyba, że HP modele biznesowe a na takiego mnie nie stać... mogę wydać max 2500...
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Sushi - teściowa rządzi! :devil::devil:
    .
    .
    .

Szkoda tylko, że z tym rządzeniem nie ogranicza się tylko do swojego domu! :crazy::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    to ja juz chyba wole moja tesciowa ktora bywa u nas od wielkiego dzwonu

kiedys nienaumyslnie poczestowalam ja zielona herbata z opuncja figowa (taka z torebki) i niby smiechem zartem stwierdzila ze chyba jej wizyty sa nam niemile skoro chcemy ja przegonic :shamed:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    dziewczyny RATUNKU... wyłączyłam dzisiaj laptop na wtyczce w prądu, po 5 godzinach załączam go, odpalam i co? i zero moich wiadomości na skrzynce odbiorczej - nie mam nic - porażka... tyle moich cennych wiadomości, informacji, nie ma nic... Może któraś ma pojęcie jak to można odzyskać ? :(
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    pytanie do osob ktore mialy do tej pory umowe z platforma N
    czy juz do was dzwonili z NC+ w sprawie oferty migracyjnej? strasznie wywindowali ceny i jestem ciekawa jak to bedzie wylgadalo teraz :devil::devil::devil:
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    My mieliśmy, ale zrezygnowaliśmy. I przyznam, że tak nachalnego dostawcy to jeszcze nie spotkałam. Mój mąż ostatnio nie wytrzymał i taka wiązankę im posłał, że uszy więdły. Ale najspokojniejszego wyprowadziłyby co najmniej dwa telefony dziennie z propozycja przedłużenia umowy. Jak zadzwonili z ofertą NC, to ja odebrałam telefon i głosem lodowatym jak Arktyka powiedziałam, żeby sobie tłuściutkimi, wielkimi i kolorowymi literkami zanotowali, że mają do nas więcej nie dzwonić.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Sushi zmieniliscie na cos innego czy w ogole zrezygnowaliscie? mimo ze mamy naziemna to trzymaja nas z innym dostawca kanaly dla dzieci i sport
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Zrezygnowaliśmy, bo równolegle mieliśmy kablówkę, więc nie było sensu korzystać z dwóch źródeł- nie korzystaliśmy w pełni z oferty "n", kablówka w zupełności nam wystarcza.
    --
  1.  permalink
    Ja mam N-kę ale nikt nie dzwonił do nas
    Dziewczyny a któras z Was robi święta u siebie? Jakies inspiracje?
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Moją jedyną inspiracją jest fotka do awatara a tak to jak zwykle będziemy się gościć u rodziców :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeMar 25th 2013
     permalink
    Ja co roku święta robiłam u nas, ale w tym roku się zbuntowałam i mieliśmy opłacony pobyt wielkanocny w Książu.
    Okazało się, że jestem w ciąży. Szybko szpital i leżę w szpitalu i niewiadomo czy mnie wypuszczą na święta czy nie. W każdym razie obowiązek przygotowania świąt wziął na swoje barki mój tatuś. Z tego też względu i ja nie pomogę, bo nie ma w mojej głowie żadnych pomysłów.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    OneKiss, gratuluje i trzymam z Was kciuki! niech Was dlugo nie trzymaja!

Eveke, awatar cudny, jajo boskie :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    OneKiss- gratuluję :) Mam nadzieję,że szybko Was do domu wypuszczą :) Trzymaj się tam :)
    Eveke- bajerancki awatar
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Dziękuję! :rainbow:
    --
  3.  permalink
    Ja robię Święta u nas :smile: I się cieszę, lubię świętować we własnym domu :smile: Mam nadzieję,że stanie się to rodzinną tradycją, a nie wyjątkowym odstępstwem od reguły :wink:
    A inspiracje żarciowe czy dekoracyjne?
    OneKiss, gratuluję! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Sushi... padłam. Niezła teściówka.
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    szczypta_chilli: Dziewczyny a któras z Was robi święta u siebie?

Taaa... :devil::devil::devil:
    --
    Na szczęście okazało się, że wycieczka przyjeżdża tylko na niedzielę.
    --
  4.  permalink
    cerisecerise: A inspiracje żarciowe czy dekoracyjne?

Kulinarne, kulinarne :)
    Co robicie?
    •  
      CommentAuthorbrombap
    • CommentTimeMar 25th 2013 zmieniony
     permalink
    Ja nie organizuję Świąt, tylko przygotowuję jedzenie "dodatkowe" - planuję tort bezowy, babkę i paschę, pasztet nadziewany jajkiem (eksperyment), mięso pieczone (myślę o roladzie nadziewanej oliwkami i pomidorami suszonymi i jeszcze jakieś), oczywiście żurek. No, ale Marta najbardziej czeka na "białą tubasę":-)
    --
  5.  permalink
    jak przeczytałam o roladzie to się obśliniłam :)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    jj
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gienia, bomba!

Brombap, o jaaa, jaka rolada! Sama bym taka zrobila... Zarzucisz przepisem?
    --
  6.  permalink
    Ja wydumałam:
    1.Tymbaliki z kurczaka
    2.Zawijaski z szynki
    3.Jajka faszerowane z kurczakiem
    4.Sałatka ziemniaczana
    5.Rolada z boczku
    6.Schab pieczony
    7.Pieczona pierś z indyka
    8.Biała kiełbasa z konfiturą z cebuli
    9.Zurek
    A babcia ma zrobić sałatkę warzywną i jajka faszerowane na ciepło. Ja się na to nie piszę, babcinych specjałów podrobić się nie da :wink:
    Z ciast upiekę struclę makową, babkę i ze dwa mazurki. Starczy pewno na tydzień :wink:

Treść doklejona: 25.03.13 10:21
    i właśnie jeszcze rozważam, czy paschy nie zrobić- głównie z ciekawości, bo nigdy nie jadłam (u mnie w domu się nie robiło)
    --
  7.  permalink
    a co to te tymbaliki?
    i zawijaski z czym?
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Cerisecerise szacun :D
    --
  8.  permalink
    U mnie będzie
    śniadanie:
    żurek
    sałatki:
    - jarzynowa
    - grecka
    - makaronowa z serem i salami
    zawijaski z łososia z serkiem almette
    jajka faszerowane
    schab pieczony ( na zimno)
    nóżki ( moja mama)
    obiad:
    zupa tajska by szczypta ;)
    nogi kurzęce
    polędwiczki w sobsie szałwiowym z jabłkami
    surówka z sałaty lodowej z ananasem
    surówka z marchweki z chrzanem
    drożdzowe, sernik ( moja mama)
    i coś jeszcze ale nie wiem co
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Szczypta też się nastarasz. :D

aaaa te polędwiczki, poproszę o przepis! :D
    --
  9.  permalink
    dobra, ale z domu :)
  10.  permalink
    no tymbaliki to takie małe galaretki :) robię w foremkach do muffinek, potem wyjmuję na półmisek.
    a zawijaski- połowę zrobię z jajkiem, połowę z serem żółtym, bo Ewunia serowa
    a na obiad zrobię pewno tylko piróg biłgorajski z sosem kurkowym, bo zwykle po śniadaniu i ciastach nikt nie ma ochoty na dwudaniowy obiad
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    O rany, Ceri, co to za pierog? Zaciekawilas mnie... I zainspirowalyscie, tez cos zrobie :-) :-) :-)
    --
  11.  permalink
    taki
    tylko ja robię farsz bez mięty i bez skwarek. Najlepszy jest odsmażony na masełku :) Ja lubię z sosem kurkowym, mój mąż z taką wiejską gęstą śmietaną
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    matko ale Wy szalejecie w te święta z jedzeniem :)
    u mnie na obiad oczywiście roladki z modrą kapustą i kluskami - po Śląsku, po domowemu... na śniadanko oczywiście szyneczka gotowana, biała kiełbasa... jajca.... chrzan, ćwikła... to co z koszyczka... ciasta typu babki i inne jeszcze nie wymyślone ale pewnie nie skomplikowane np styropian :) pewnie jakieś śledziki wkroczą na stół :) Jakoś tak luźno traktujemy te święta jak i pozostałe pod kątem jedzeniowym :)
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    cerisecerise: Z ciast upiekę struclę makową

A masz jakiś sposób na to żeby nie pękła podczas pieczenia?
    --
  12.  permalink
    Lady- u mnie w święta jest dużo osób więc i jedzenia dużo :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga, Ceri ale pysznosci szykujecie, mniaaaam
    w prawdzie planowalam swieta u nas ale z roznych przyczyn ostatecznie to my w swieta wychodzimy, do jedzenia zabieram ze soba kilka rzeczy ale zadne tam specjaly (rozne faszerowane jajca, roladki z szynki w galarecie, pulpeciki mielone zapieczone z calym jajem w srodku, babke piaskowa i keks)

Ceri nawet nie wiedzialam ze te galaretki to tymbaliki, robilam a nie wiedzialam co :)

a w ogole to byscie te listy przekopiowaly i ku pamieci na MNIAM MNIAM wrzucily
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    herehe
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    szczypta_chilli: : Dziewczyny a któras z Was robi święta u siebie

Ja jak zwykle jadę na gotowca. I tak tato by mnie nie wpuścił do kuchni :devil: A jedzenie będzie bardzo tradycyjne: żur z jajem i kiełbachą, biała kiełbasa zapiekana i parzona, pasztet, milion uwędzonych wędlin i ryb, no i upieczony z rana chlebek. Do tego zawsze warzywa jeszcze niesmaczne i niezdrowe ale i tak zawsze są :wink: i rzeżucha :bigsmile: A na słodko pascha i przesłodkie mazurki kajmakowe :bigsmile: Liczę jeszcze na drożdzówkę :wink:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a Ja na gotowca nie jadę, nikt u mnie nie zawita :) mam luzik bo jesteśmy sami dla siebie :) pewnie na domku to mi się skończy :)
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Ja u moich rodziców to też u siebie :wink: Jak zwykle wyskoczę w rozciagniętej bluzce i dresie na śniadanie i będzie luz :wink:
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    A JA ide do pracy w pierwszy dzien Swiat, a w drugi n<a gotowe do tesciowej...W sobote pomaluje pisanki z Venere...
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    MrsHyde: a w ogole to byscie te listy przekopiowaly i ku pamieci na MNIAM MNIAM wrzucily

Mhm, popieram:)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    chyba w tym roku zrobie pasche, nigdy nie robilam ale kusi mnie strasznie tyle ze z tego upatrzonego przepisu to srednio mi sie widzi robienie dziurek w nowej foremce
    moze wy macie jakies inne sprawdzone przepisy i mozecie sie nimi na mniam mniam podzielic???
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Uwielbiam paschę :bigsmile: Zapytam tatę jutro jak robi ale on zawsze robi twaróg sam, więc nie wiem czy jego przepis ci podpasuje, bo jest pracochłonny. Ale wychodzi pyyyszna i słodycz ma tylko z bakalii , cudownie sie to łaczy z kwaskowatym twarogiem :bigsmile:

Treść doklejona: 25.03.13 21:13
    i żadnej śmietanki kremówki czy masła w tym przepisie nie ma, musi być zupełnie inna
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no to jakby Twoj tata sie podzielil przepisem to ja jestem chetna, nawet moge sama twarog zrobic skoro niewiele na swieta gotuje, od czwartku jestem w domu takze powinnam sie wyrobic ;)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.