Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeMar 29th 2013
     permalink
    Ceri!!!!!! Kompleksy mam przez Ciebie jak stad do Londynu :devil:
    --
  1.  permalink
    One Kiss- wyszliście do domu?
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    MrsHyde na szczescie wstep do wielu muzeow (wszystkich panstwowych) w londynie jest gratis.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeMar 29th 2013 zmieniony
     permalink
    To jak tu jest temat z naszymi radościami, to ja chciałam powiedzieć, że dziś wychodzę ze szpitala!!!!!!! :bigsmile:
    Mały Kropek rośnie jak na drożdżach. Mamy 5t6d ciąży i mamy echo zarodka z uwidocznioną akcją serca i pół apteki do wykupienia :wink:
    Chyba ten CUD się dzieje dalej :cool:

Dziękuję za uwagę! :wink:

[wiem, że jest temat "przyszłe mamusie", ale nie jestem jeszcze gotowa, tam się zameldować].
    --
  2.  permalink
    OneKiss: Mały Kropek rośnie jak na drożdżach. Mamy 5t6d ciąży i mamy echo zarodka z uwidocznioną akcją serca i pół apteki do wykupienia Chyba ten CUD się dziej dalej

Rosnijcie zdrowo!!! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Lady no właśnie domyśliłam się po nicku, ale i tak jesteś w wieku gdzie można wykonać i to i to...
    Chodzi o to, że poniżej 35 r.ż. stosuje się tylko USG bo mammo nie jest skuteczna.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    czy ktoras z was moze wie czy wisnie we fruzelinie albo jakeis takie cale w syropie mozna kupic w tesco lub kauflandzie??

Treść doklejona: 29.03.13 13:11
    w razie braku w sklepie chyba bede musiala zrobic ale nie wiem czy ten przepis sie nadaje
    1. Kupić słoik wydrylowanych wiśni (w Lidlu chociażby, ja kupiłam w zwykłym osiedlowym sklepie)
    2. Kupić 1 kisiel wiśniowy.
    3. Odcedzić wiśnie i sok
    Postąpić z kisielem prawie jak w przepisie na opakowaniu, tylko zamiast wody odlać pół litra zalewy wiśniowej tej ze słoika, w małej jej części rozrobić wiśniowy kisiel i wlać do gotującego się soku, gdy zacznie gęstnieć - dodać wiśnie w ilości wg uznania, u mnie to 1/3 słoika, dosłodzić wg uznania.
    Taki słoik wydrylowanych wiśni starczy na naaaaaaaaaaaprawde duuuuuzo frużeliny.
    Taka gotowa mała puszka frużeliny naprawdę sporo kosztuje, a litrowy słoik wiśni około 6 zł. do tego kisiel złoty coś i mozna frużelinę zrobić samemu, odrobina wysiłku dosłownie. Oczywiście zamiast wiśni moga być truskawki.
    •  
      CommentAuthorMalisiek
    • CommentTimeMar 29th 2013 zmieniony
     permalink
    Co do atrakcji w Londynie to bardziej opłaca się kupować bilety łączone, bo wychodzi wtedy o wieeele taniej, niż za każdą atrakcję z osobna. Dwa lata temu, jak odwiedzała mnie przyjaciółka kupowałyśmy bilet łączony na London Eye(wizyta w 'kinie' 4D gratis), London Aquarium, London Dungeon i do Madame Tussauds i jeśli nic nie pokićkałam, to płaciłyśmy za wszystko ponad 50 funtów, gdzie każda atrakcja z osobna kosztuje ponad 20 funtów.

O np tutaj: http://www.madametussauds.com/London/BuyTickets/TicketOptions/4-waypackage.aspx
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ogladalam te oferte Malisku, mysle ze jak sie chce w te wsyzskie miejsca pojsc to warto ale my tylko o Madame Tussauds myslalysmy; ograniczone troche bedziemy bo moja psiapsiola ni w zab nie umie angielskiego (ani mowic ani nie rozumie) wiec czesc rzeczy miejsc tylko dla mnie bylaby przyjemnoscia a tego bytm nie chciala
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeMar 31st 2013
     permalink
    Ceri :shocked: :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Serdeczne świąteczne pozdrowienia z zasypanego totalnie śniegiem Śląska :cry: Może pamiętacie, 20.03 pisałam, że jest piękne słońce... No i dupa, śniegu już jakieś 30-40 cm, jutro będzie ponad pół metra. Ma-sa-kra, drogi dziś rano nieprzejezdne były, a od południa do teraz nie mieliśmy prądu :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u nas ten prawdziwie zimowy snieg nie mial szansy stopniec a napadalo nastepnego, no i dzisiaj od kilku godzin pada i pada i konca nie widac :devil::devil::devil:
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    W Krakowie też zima:confused:
  3.  permalink
    U nas bielusieńko, śniegu kilkanaście centymetrów i nadal pada...
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    wyjrzalam przez okno i .... swiata nie widac! mamy w ogrodku wiecej sniegu niz bylo w Boze Narodzenie
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    W ramach protestu przeciw upierdliwej zimie:shades: zmieniam nieznacznie swój login.
    Inspired by The Fragile:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas śnieg leży, jednakże spooooro stopniało w ciągu dnia.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 31st 2013 zmieniony
     permalink
    swoja droga nie wiem jak u was ale u mnie w rodzinie nikt nie pamieta takich swiat

baaardzo liczylam na jakies spacery a tu nosa z domu sie wysciubic nie chce, w zwiazku z czym postanowilam zezrec zajecze dupsko (foto ze sniadania u mamy ale ze nie bylo zadnego entuzjasty babki piaskowej to przywiozlam zajca do domu a baran zostal u mamy)

ddda
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Hyde w 2008 roku na Wielkanoc spadł śnieg...
    Wtedy tez swieta przypadaly jakos pod koniec marca.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    snieg przelotnie to i w maju padal, mi chodzi raczej o ilosc tego sniegu :(
  4.  permalink
    u nas jakieś 30cm śniegu :/
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Hyde, pod Siedlcami było tyle, ze teściu sie z moim przyszłym mężem śnieżkami rzucali...
    Jak kompa odpale, to poszukam zdjęć.
    --
  5.  permalink
    A ja w ogóle tego śniegu nie pamiętam :shocked: demencja starcza :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    nowy model obudiwa na tegoraczna wiosne

sad

Treść doklejona: 31.03.13 21:20
    Jaheira: Hyde, pod Siedlcami było tyle, ze teściu sie z moim przyszłym mężem śnieżkami rzucali...
    Jak kompa odpale, to poszukam zdjęć.

Jah, a no to mozliwe, fakt faktem Siedlce to jeszcze wieksza syberia niz moja pipidowa chociaz tylko 120km stad (czyli troche mniej niz do wawy) ...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    moja mama mówi, że taką zimę pamięta z lat 80-tych ... Ja niestety już nie :( dla mnie święta Wielkanocne to żółte gałązki z kwiatkami, żonkile oraz wyrastające /kiełkujące kwiaty
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: dla mnie święta Wielkanocne to żółte gałązki z kwiatkami, żonkile oraz wyrastające /kiełkujące kwiaty

i spacery w poszukiwaniu bocianow
  6.  permalink
    cześć obzarciuchy ;-)
    To jak? Popuszczamy pasek o 1 dziurkę i oby do wieczora ? ;-)
  7.  permalink
    szczypta_chilli: Popuszczamy pasek o 1 dziurkę

o dwie :tooth:
    --
  8.  permalink
    można i tak :-)
    W sumie paski są dla cieniasow . Wywalmy je :tooth:
  9.  permalink
    i co? na szelki przejdziemy? :tooth:

Treść doklejona: 01.04.13 08:53
    ale mój mąż patrząc wczoraj na Krzysia (młody zasypiał na kawałku piroga biłgorajskiego, ale wolał zasnąć z żarciem, niż odejść od stołu :wink:) stwierdził "Krzychu, i tak oto doszedłeś do momentu, kiedy musisz podjąć męską decyzję czy spodnie nosisz pod czy nad brzuchem" :tooth:
    --
  10.  permalink
    Zawsze można nosic spodnie w gumke :-)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeApr 1st 2013
     permalink
    Sushka, dobre :)))

A ja przyszłam się pochwalić, że po raz pierwszy w życiu udał mi się żart prima aprilisowy!!! Jak mąż poszedł się myć to zmieniłam swój numer telefonu w jego komórce z telefonem jego kumpla - zatwardziałego kawalera. I wysłałam ze swojego telefonu smsa, że "cześć stary, słuchaj, jest taka sprawa, że chciałbym dzisiaj do Was wpaść ze swoją przyszłą żoną, przywieźć dla Was zaproszenie na ślub". Myślałam, że padnę ze śmiechu jak mąż przeczytał smsa i miał minę stulecia. "Tyyyyy, wiesz, że Marek się hajta, ON!? Ale numer, słuchaj, mogą do nas przyjechać?". No i ja powstrzymując śmiech, że "no co ty, żartujesz? Pewnie, niech przyjeżdżają!", no i mąż z "Markiem" pisali sobie smsy przez pół godziny i potem mu powiedziałam, że to prima aprilis :bigsmile::bigsmile: Jestem z siebie bardzo dumna, ale męzulowi przykro, że to nieprawda, bo się ucieszył :sad:
    --
  11.  permalink
    Haha :-) Super :-)
    Ja muszę coś mojemu wymyslec ale rano jakoś mało kreatywna jestem
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Miałam jeszcze jeden pomysł, ale za bardzo pracochłonny. Mąż używa mydła w kostce i chciałam ją pomalować bezbarwnym lakierem do paznokci i zobaczyć, czy sie zorientuje :bigsmile:
    --
  12.  permalink
    szczypta_chilli: Zawsze można nosic spodnie w gumke :-)

eeeeeeeeee... wpija mi się :tooth:

Frag, to miałaś radochę z rana :tooth: My z mężem do dzisiaj wspominamy pierwszy kawał, który razem wywinęliśmy- on był pomysłodawcą, ja wykonawczynią :smile:
    Początek naszej znajomości, mąż mi potem powiedział, że jak chętnie przystałam na taką akcję, to zaczął się utwierdzać w przekonaniu, że to powinna być dłuższa znajomość :wink: No i 3mce później się zaręczyliśmy :tooth:
    --
  13.  permalink
    Ja któregoś roku obudziła mojego rano i powiedziałam że nam się do piwnicy włamali ( mieszkalismy w bloku ) Myślałam że pekne jak leciał rano w spodniach naciągniętych na pizame :-)

Treść doklejona: 01.04.13 09:11
    ej Ceri opowiedz :-)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ceri, opowiadaj!

Szczypta - Ty okrutniku :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ceri :devil: czekam i ja na kawal :P

a u nas paaaaaaaaaaaada
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeApr 1st 2013 zmieniony
     permalink
    wodowanie w zaspie? wojna na sniezki z sasiadami zamiast lania wody? nie to nie Prima Aprillis, to LanoPoniedzialkowy poranek u Hyde; bylo smiesznie i mokro ale mam nadzieje ze nie stanie sie to nowa tradycja Wielkanocna

(edit)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    O jaaaa, jak u nas :D
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    szczypta_chilli: Zawsze można nosic spodnie w gumke :-)

Legginsy ubrałam :)

Hyde no nieźle.... u mnie podobnie :) na placu za oknem :) ale lanie wodą było :) młoda z radości piszczała jak tatę lała :)
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ceri nie daj się prosić :devil: opowiadaj!
    Mój mąż dzisiaj stwierdził, ze przez całą zimę nie naodgarniał się tyle sniegu co dziś :wink: ale tylko dlatego - ze na samochód z dachu spadał :cool::devil:
    .
    u mnie po 1 dniu świąt 1,5 kg do przodu.... pasek zdjęłam:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    nie no, w domu tez troche mlody pochlapal (i pomogl mi meza brutalnie obudzic) ale potem w ramach odwetu ja wyladowalam w zaspie ale przynajmniej glowa m isie przewietrzyla
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a u Nas wczoraj już było tyle śniegu :(
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    to wielkanocny zając? :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeApr 1st 2013 zmieniony
     permalink
    Ja ciągle nie mogę uwierzyć w te białe Wielkanocne Święta :( jak wczoraj zobaczyłam tę ilość u teściowej na barierce to ehhh szkoda gadać... nawet jedna choina straciła gałąź od ciężaru śniegu!

Ulcia noooo :) ze śniegu, igiełek i szyszek :)
    To taki wypasiony i obżarty jak Ja zajączek :)
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    U mnie sypie to białe ścierwo, nic nie chce przestać.
    Mam nadzieję, że drogi odśnieżone, bo nie wiem, jak do teściów dojade :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    lucznka ale co tak ostro się wyrażasz noooo :( nic nie poradzimy - wytrwałości trzeba się nauczyć bo nie mamy wyjścia - wiosna w końcu i tak zawita o ile nie lato od razu :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja mialam w nocy mega pietra jak sie snieg osunal z dachu, nie wiedzialam co sie dzieje taki byl huk w domu, potem spac nie moglam bo co zasypialam to mialam wrazenie ze cos mi sie na glowe wali :devil::devil:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde to sobie wyobraź jak z parapetów leci śniegi i wali o inne parapety wrrr niezły huk :(
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.