Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Kogo wk**wia pogoda ręka do góry :devil:
    Śniego po kolana, a to białe g*wno padać nie przestaje, właśnie mamy zamieć śnieżną za oknem... :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
    • CommentTimeApr 3rd 2013
     permalink
    u nas wiosenne słoneczko
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ciekawe czy jest szansa na to by weekend majowy był pogodny/słoneczny...
    Wystarczy mi trochę ciepła, kawałek słońca i ogród.
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    cerisecerise: Śniego po kolana, a to białe g*wno padać nie przestaje, właśnie mamy zamieć śnieżną za oknem... :cry:

U mnie to samo, pada od wczoraj, a przestać ma dopiero w piątek rano. Tylko na jak długo? :wink:
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    ;)

-- , [url=https://lilypie.com][/url
  2.  permalink
    Podwórek mi z nowu zasypuje:shocked::confused::angry:
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    z calego serca Wam wspolczuje bo u mnie w Irl juz wiosna i to pelna para:bigsmile: ale za to Wy bedziecie miec prawdziwe lato a ja deszcz 5 razy dziennie
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    A w tym roku się wszystko pokiełbasiło. Całą Polskę zasypało, a w Bieszczadach tylko deszcz, śnieg już w dolinach konkretnie stopniał, widzę suchą trawę pod choinkami za moim oknem. Miodu nie ma, ale śniegu póki co też nie :tongue:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    tak rozmawialismy ze znajomymi i rodzina mieszkajacymi w domkach jednorodzinnych i wszystkim zaczelo brakowac opalu, nie dosc ze wieje to jeszcze ciagle mrozno jest; strasznie dlugi mamy sezon grzewczy w tym roku :/
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeApr 3rd 2013 zmieniony
     permalink
    MrsHyde zima daje w kość wszędzie. Ja co prawda mieszkam w kamienicy, ale przyszedł nam niezły rachunek na gaz :confused:
    Cóż zrobić? Trzeba płacić.
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Ja tylko zaglądam by donieść, że pomimo porannej zamieci śnieżnej i niezbyt sprzyjających warunków zdałam dziś egzamin na prawo jazdy i jestem jedną z najszczęśliwszych osób pod słońcem :bigsmile: :cool: :crazy::swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    MrsHyde: wszystkim zaczelo brakowac opalu

My też musieliśmy dokupić, jedyne pocieszenie w tym, że węgiel teraz tańszy niż przed tą prawdziwą zimą:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    my liczylismy ze peletu zamowionego w lutym to starczy nam do wrzesnia a tu niestety przyjdzie dokupic zeby latem grzac wode :/ wiekszosc znajmych obserwuje niestety problem w sasiedztwie - spalanie smieci; ja rozumiem ze ludzie nie maja czym palic ale te dorzucanie do pieca czego sie da to tak mnie w*^*^*^*a ze szok

ps.
    OneKiss no ale twoje mieszkanie w kamienicy to jak domy niektorych ;)
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Lexia gratki:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lexia no to oby ta dobra passa egzaminacyjna utrzymala sie przez kolejny miesiac i jeszcze chwilke :)
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Dziękuję!! :)
    Hyde, oj, byle się utrzyma do 20 maja :D Potem, to się zacznie inne życie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    z czego zdajesz pisemne i kiedy masz ustny angielski i polak?

ja juz zyje maturami moich chlopakow, smielismy sie ostatnio ze ja sie chyba bardziej stresuje niz oni (a na razie czeka mnie przygotowanie im laurek na koniec 4klasy, oni w technikum mieli az ... 27!!!! przedmiotow)
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    MrsHyde: OneKiss no ale twoje mieszkanie w kamienicy to jak domy niektorych ;)

:bigsmile: Fakt!

Lexia Gratulacje!
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    MrsHyde: z czego zdajesz pisemne i kiedy masz ustny angielski i polak?

Pisemne: polski i matma podstawy, biologia i chemia rozszerzone
    Ustną z polaka mam 11.05, a z anglika właśnie 20.05 i to moja ostatnia matura :wink:
    Onekiss, dzięki! :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a allegro znowu sie wysypalo :/
    chyba nigdy nie dokoncze zakupow :devil::devil::devil:

Treść doklejona: 03.04.13 17:08
    ja na ang na ustnej siedze na chwile obecna 3razy, z czego jednego dnia to az 20 osob musze przeegzaminowac
    ale akurat w te dni mam po 1 lekcji wiec pare groszy zarobie
    •  
      CommentAuthorMart11
     permalink
    Lexia gratulacje :wink: a angielski zdajesz podstawowy, czy rozszerzony? Myślę o przyszłorocznej powtórce z matury właśnie na rozszerzonym ang i zastanawiam się, czy dużo się zmieniło :tongue:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Lexia - gratuluuuuję!!!!!:clap:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Mart11: Lexia gratulacje :wink: a angielski zdajesz podstawowy, czy rozszerzony?

Rozszerzenie, ale tylko dla siebie, bo na studia mi niepotrzebna. A kiedy zdawałaś maturę?

Liszka, dzięki :kiss:
    --
    •  
      CommentAuthorMart11
     permalink
    3 lata temu,
    chciałabym po swojej pedagogice wczesnoszkolnej i przedszkolnej "dorobić" jeszcze wczesne nauczanie języka angielskiego :cool: A Ty już wybrałaś kierunki? :wink:
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Mart, jeśli 3 lata temu to myślę, że raczej nic się nie zmieniło szczególnie ;) Ustna się trochę zmieniła, ale pisemna wciąż taka sama: słuchanie, czytanie i wypracowanie.
    Kierunki wybrane: stomatologia, a jak się nie uda to fizjoterapia. Ewentualnie położnictwo, ale wtedy to po studiach wyemigrowałabym z Polski, by pracować.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Mart11 na razie w ang. zmienila sie tylko ustna, nie ma juz podzialu na podstawe i rozszerzenie tylko wszystko w jednym no i nie ma juz rozmow sterowanych i inaczej pkt zadania sa
    pisemny w tym i przyszlym roku jest jeszcze bez zmian, potem ulegnie zmianie ale nas jeszcze nei przeszkolili do konca wiec na razie nie wypowiem sie w temacie zbyt dokladnie
    •  
      CommentAuthorMart11
     permalink
    Nieźle :wink: moja siostra jest rok młodsza od Ciebie i też marzy jej się stomatologia. Tak jak na to patrzę, ciągle jest zapotrzebowanie na dentystów, kolejki potrafią zwalić człowieka z nóg :shocked: i to nie tylko w państwowej przychodni :confused:
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Hyde dobrze mówi, a najlepiej się na tym zna :wink:
    Mart, wiem, sama czekam teraz z "nagłym" wypadkiem- w środę wieczór wypadła mi plomba i dopiero na dziś wieczór było gdziekolwiek miejsce...
    --
    •  
      CommentAuthorMart11
     permalink
    Dzięki Hyde :smile:

Lexia współczuję. Dla mnie nie ma gorszego bólu, niż ból zębów :confused:
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Lexia: Kierunki wybrane: stomatologia, a jak się nie uda to fizjoterapia.

a zdecydowałaś się już na konkretny uniwerek?
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    MrsHyde: tak rozmawialismy ze znajomymi i rodzina mieszkajacymi w domkach jednorodzinnych i wszystkim zaczelo brakowac opalu, nie dosc ze wieje to jeszcze ciagle mrozno jest; strasznie dlugi mamy sezon grzewczy w tym roku :/

Nas w tym roku wyjątkowo zima oszczędziła, spaliliśmy bardzo mało drewna. W zeszłym to na jakiś resztkach o tej porze jechaliśmy. Bieszczady zawsze takie zimne, tym razem okazały się wyjątkowo ciepłe :)

Lexia wielkie gratulacje !!!
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Lexia,gratulacje :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Dziekuje dziewczyny.
    Agatella, jestem na kom, wiec nie zacytuje, co do uniwerku to skladam na wszystkie, gdzie nie ma fizyki wymaganej :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Lexia: Ewentualnie położnictwo, ale wtedy to po studiach wyemigrowałabym z Polski, by pracować.
    --

Lexia w takiej sytuacji to opłacałoby się emigrować w trakcie studiów i kontynuować je w Szkocji- położnictwo to jedyny kierunek, na którym płacą ci już na studiach.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Lexia gratulki! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Peppermill, dziękuję, warto o tym wiedzieć, w razie czego będę podpytywać o szkockie realia, jeśli przyjdzie mi jednak wybrać się na położnictwo. Co do położnictwa to myślałam pod kątem Szwecji.
    Mangaa, dziękuję :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeApr 4th 2013
     permalink
    Dzień dobry :)
    Widziałyście już Barbie bez makijażu? :)
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Lexia suuuuper to tylko czekać na odbiór prawka i jazda :)

Treść doklejona: 04.04.13 19:52
    Nie jestem barbie ale bez makijażu wyglądam prawie jako ona :P szpetnie
    •  
      CommentAuthorLexia
    • CommentTimeApr 4th 2013 zmieniony
     permalink
    Lady dzięki ;) A jak tam Ada, zdała? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Lexia Ada już jeździ, dostała stare seicento i śmiga sobie... :) Mamusia musiała z nią jechać aby jej się powiodło :) za 3 razem oczywiście :)
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Lexia i ja sie dołączam do gratulujacych! :clap:
    Ja tez zdawałam przy podobnej pogodzie i mam "sentyment" ;-))
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Lady, no to obie zdałyśmy za trzecim :bigsmile:
    Ulcia, dziękuję :wink: Powiem szczerze, że te warunki bardziej mi pomogły niż zaszkodziły :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ja też zdawałam zimą i na B i na C i zdałam :)

Treść doklejona: 05.04.13 00:35
    ok kobiety... miłego weekendu :) mój będzie taneczno-treningowy w górach :) ( hmmm prawie w górach )
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeApr 5th 2013
     permalink
    Mam do was pytanie, czy któraś z was miała obcinane włosy nożyczkami termicznymi?
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    Spotkałyście się kiedyś z podobną sytuacja na allegro? Wczoraj licytowałam przedmiot w ostatnich minutach aukcji. Pamiętam na pewno, że wyswietlalo niecałą minuta do końca aukcji. oczywiście ją wygrałam. Dzisiaj chcę płacić, a aukcja trwa nadal.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Olu - to przez awarię. Było już coś takiego - aukcja będzie przedłużona o czas trwania awarii
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    ja się tak nie bawię, u mnie działało bez problemu.:cry:
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    Dziewczyny czy ktorys z tych programow sniadaniowych - Pytanie na sniadanie albo ta z TVN (Dzien Dobry TVN ) mozna ogladac przez neta ?

szukalam czegos ale albo nie umiem nic znalezc albo po prostu nie ma takiej opcji zeby ogladac na biezaco...
    --
  3.  permalink
    Hej Dziewczyny. Mam pytanie,czy któraś z Was ma może renault megane sedan 2? Mój maz jest bardzo napalony na to autko. Ja latam i czytam opinie o nim i są one tak skrajne,że zgłupiałam.
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeApr 5th 2013 zmieniony
     permalink
    LEXIA - gratuluję!

Yol, DD TVN można było kiedyś przez ich stronę, przynajmniej archiwalne...

A ja mam schizy, że wojna będzie. Wiem, że to daleko, ale boję się strasznie. Wchodzę co chwilę na portale informacyjne i patrzę, co się dzieje... Wiem, że nie powinnam, bo ciąża, bo nie mogę się denerwować, ale co ja na to poradzę :(
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.