Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeApr 5th 2013
     permalink
    Ja mam nadzieję, że to prężenie muskułów tylko... ;)
    --
  1.  permalink
    Frag- ja tez się boję. Bardzo
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    o kurczę, aż zaczęłam grzebać co się dzieje... bo ja zupełnie nie w temacie
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    widac moze u ktorejs z was wiosne???
    u mnie na razie to malo co widac, wchodzac w zakret trzeba sie mocno postarac bo zaspy przeslaniaja widocznosc
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    MrsHyde: widac moze u ktorejs z was wiosne???

U mnie :) dziś wyczaiłam w "rowowych" strumykach świeżo wyrośnięte, młode zalążki chaszczy, takie malutkie, ale już dobrze przebiły ziemię:) i pąki na krzewie, kórego nazwy nie znam. Ma czerwone gałązki długie, można by z nich plecionkę zrobić. Poza tym nie ma śniegu, była sucha droga i rano widziałam słońce, wyskoczyłam z dzieckiem w nosidle na spacer :devil:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    penny ile km od pn-wsch granicy mieszkasz? bo nie wiem jak duza moge miec nadzieje ;)
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Hyde ja mieszkam przy płd-wsch. granicy ;) Od wschodniej mam jakieś 8 - 10 km w linii w prostej :devil:
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    The_Fragile: A ja mam schizy, że wojna będzie. Wiem, że to daleko, ale boję się strasznie. Wchodzę co chwilę na portale informacyjne i patrzę, co się dzieje... Wiem, że nie powinnam, bo ciąża, bo nie mogę się denerwować, ale co ja na to poradzę :(

szczypta_chilli: Frag- ja tez się boję. Bardzo

To ja Wam powiem szczerze, że każda wojna to moja ogromna fobia, boję się jak nie wiem. Ale akurat ta (bo rozumiem, że pijecie do Korei Północnej), to dla mnie nawet lepiej, żeby ktoś z tym w końcu zrobił porządek, bo przeraża mnie sam fakt ogromnej propagandy, jaka tam się szerzy...

Frag, dziękuję za gratulacje :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Penny, ja z woj, podlaskiego takze tego, drugi koniec kraju
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Penny a gdzie konkretnie jeśli można wiedzieć zamieszkujesz? :D (mam rodzinkę w Biesach)
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Apropos wojny, ja zaczytana byłam "Jeźdzcu Miedzianym". Tam akcja dzieje się podczas wojny, ataku Niemców na Leningrad. Czytałam, czytałam i nie wierzyłam. Jak ludzie musieli sobie radzić podczas wojny. Czytałam i płakałam. Uwierzcie mi, że ja taką schizę złapałam, że zaczęłam zapasy mąki, ryżu, kaszy robić!!!! :crazy:
    Mój mąż z tatusiem moim w głowę się drapali i nie wierzyli, że ja takie cuda wydziwiam.
    A mnie tak poruszyło to, co opisane w tej książce było.
    W końcu mój mąż się wkurzył i powiedział mi, że teraz to takie czasy, że jak wojna będzie to ja nawet do spiżarki nie zdążę dojść i będzie po wszystkim. W czasach tych wszystkich bomb i innych broni.
    I wiecie co? Mój strach zniknął. Dziwne? A pewnie! Ale pomyślałam, że przynajmniej nie będę cierpieć jak Ci Rosjanie podczas oblężenia Leningradu.
    Już ja taka trochę pokręcona jestem :wink:

Agnieszka25: Mam pytanie,czy któraś z Was ma może renault megane sedan 2? Mój maz jest bardzo napalony na to autko. Ja latam i czytam opinie o nim i są one tak skrajne,że zgłupiałam.

Pytałam męża. Jego chleb powszedni to auta, elektryka, mechatronika, mechanika itp.
    Mówi, że auto fajne, ale nie 1.5 DCI. Bo te 1.5 DCI są drogie w utrzymaniu. W tym sensie, że jak się coś w nich popsuje to drogo wychodzi naprawa.
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    OneKiss: I wiecie co? Mój strach zniknął. Dziwne? A pewnie! Ale pomyślałam, że przynajmniej nie będę cierpieć jak Ci Rosjanie podczas oblężenia Leningradu.

Dokładnie. Ja po przeczytaniu kilkunastu artykułów na temat domniemanej wojny USA, beznadziejnej sytuacji w Europie, do tego doszła sprawa z Illuminati, rozmyślania na temat wszystkich koncernów i tego, jak świat jest ustawiony... No w skrócie to zaliczyłam masakryczny wieczór z płaczem i wydzwanianiem do Lubego, że psychicznie wysiadam i boję się cholernie wojny. No i usłyszałam coś podobnego- obecnie wojna to byłoby szast, prast i po sprawie, jeśli popatrzeć, ile krajów dysponuje bronią jądrową i na jak wysokim poziomie jest obecnie technologia. Moim zdaniem sprawa Korei to pikuś w porównaniu z tym, co mogłoby się wydarzyć, gdyby w grę wchodziły o wiele bardziej zaawansowane technicznie państwa.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Mangaa odpisalam Ci na priv, bo to taka pipidowka, że nie chce tu publicznie swojego adresu podawać :-P
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Agnieszka25: Mam pytanie,czy któraś z Was ma może renault megane sedan 2? Mój maz jest bardzo napalony na to autko. Ja latam i czytam opinie o nim i są one tak skrajne,że zgłupiałam.

moj maz tez z "branzy" ale od strony raczej sprzedazowej (czesci zamienne itd) podaj jaki silnik i rocznik to cos wiecej ci napisze

Treść doklejona: 05.04.13 23:15
    PENNY: to taka pipidowka, że nie chce tu publicznie swojego adresu podawać :-P

Penny, skad ja to znam!!! tez mam jakies opory zwlaszcza ze po zawodzie i dzieciach moznaby dojsc kto ja. mam jakas taka obsesje na tym punkcie :shamed:
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Lexia też interesowałam się kwestią Illuminati; nawet dostałam na gwiazdkę "Czarną księgę masonerii", zaczęłam czytać... ale w ciąży darowałam sobie takie klimaty. :wink:
    Kiedy pierwszy raz zaczęliśmy zgłębiać temat z M - te wszystkie Zeitgeisty i inne filmy oczywiście pochłonęliśmy masowo to byłam w czarnej dupie, strasznie mnie to pogrążyło.
    Psychicznie byłam podłamana, strasznie przeżywałam, ale ostatecznie doszliśmy z M do wniosku, że nawet jeśli to wszystko prawda (a część rzeczy się zgadza) to mamy na to wszystko ograniczony wpływ, możemy jedynie zmieniać swój mikroświat, być świadomi pewnych spraw, no i mieć po prostu dobre serca.

Treść doklejona: 05.04.13 23:22
    MrsHyde: Penny, skad ja to znam!!! tez mam jakies opory zwlaszcza ze po zawodzie i dzieciach moznaby dojsc kto ja. mam jakas taka obsesje na tym punkcie

No i mądrze, bo są osoby w necie, które wykorzystują takie informacje, choćby po to by budować gdzie indziej swoją tożsamość :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
    • CommentTimeApr 5th 2013 zmieniony
     permalink
    mangaa: Lexia też interesowałam się kwestią Illuminati; nawet dostałam na gwiazdkę "Czarną księgę masonerii", zaczęłam czytać... ale w ciąży darowałam sobie takie klimaty.
    Kiedy pierwszy raz zaczęliśmy zgłębiać temat z M - te wszystkie Zeitgeisty i inne filmy oczywiście pochłonęliśmy masowo to byłam w czarnej dupie, strasznie mnie to pogrążyło.
    Psychicznie byłam podłamana, strasznie przeżywałam, ale ostatecznie doszliśmy z M do wniosku, że nawet jeśli to wszystko prawda (a część rzeczy się zgadza) to mamy na to wszystko ograniczony wpływ, możemy jedynie zmieniać swój mikroświat, być świadomi pewnych spraw, no i mieć po prostu dobre serca.

Do tego samego doszłam po jakimś czasie- że rozmyślanie nad tym sensu nie ma. Najbardziej rzeczywiście przeraża fakt, że część rzeczy się zgadza... Szczerze powiem, że sprawa Illuminati to była jedna z rzeczy, która mną wstrząsnęła najbardziej w życiu i która do dziś, gdybym zaczęła znów drążyć, rozmyślać i analizować przyprawiałaby mnie o ogromny stres, trudności z zasypianiem i ogółem, zjechaną psychikę.
    I tak, ostatni akapit to całkowita racja- sami, szaraczki raczej zmienić nic nie damy rady...
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    elfika: ja ciage zachodze w glowe sad w ogole informacje, ze korea da rade dorzucic gloice do usa. prawda jest taka, ze kilka glowic maja (jak bedzie 5 to sukces) ale nie maja rakiet, ktore bylyby w stanie doleciec tak daleko (do nas tez nie doleca ) takze tego, dobrze jest
    .

Zgodzę się w całej rozciągłości :wink: Tak na prawdę, to porównując technologię dostępną w Korei z tą dostępną w USA to Korea mogłaby zostać zrównana z ziemią zanim zdążyłaby wgl cokolwiek zacząć robić. Technika tam zatrzymała się na latach 70`-80` XX w.

Elfika, mogę się do winka dołączyć z chęcią :cool: Dorzucam moje 2l różowego Carlo Rossi :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    czy ktoras z was wypowiada umowe N'ce po zmianie w nc+?
    my sie przymierzamy i juz pismo gotowe
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Hyde my właśnie dumamy co robić...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lexia: Elfika, mogę się do winka dołączyć z chęcią Dorzucam moje 2l różowego Carlo Rossi

ja tez popijam wino, najpierw na zasadzie do wina a teraz poo prostu dla przyjemnosci, jeszcze kieliszek i maz mnie na pieterko bedzie musial zaprowadzic ;)

eveke: Hyde my właśnie dumamy co robić...

mi sie nie usmiecha placic 50zl wiecej za pakiet na jakim nam zalezy (kanaly sportowe i dzieciece) zwlaszcza ze gina Npremium, wypowiedzenie juz gotowe, kwestia wyslania

Treść doklejona: 05.04.13 23:37
    eveke a moze dotarlas do info jak jest z multiroomem? szczypta pisala mi ze 20zl bedzie teraz kosztowal ale ja tej info nie znalazlam
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    MrsHyde: ja tez popijam wino, najpierw na zasadzie do wina a teraz poo prostu dla przyjemnosci, jeszcze kieliszek i maz mnie na pieterko bedzie musial zaprowadzic ;)

U mnie dziś było opijanie prawka więc wcześniej zaliczyłam kilka porządnych drinków i też byłam w stanie nadającym się jedynie do odprowadzenia na pięterko (włącznie z luźnymi moimi aluzjami, że co tam aktualny stan cyklu, jak ja ochotę mam, no! :tongue:). Winko dostałam w prezencie, bo po prostu uwielbiam akurat to, które wyżej przytoczyłam.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    To prawda - kilka bombek i Korea leży i kwiczy. No ale Co z Koreą Południową, co z tymi wszystkimi biednymi ludźmi z północy i południa...? To jest w tym wszystkim najbardziej smutne.
    Są też głosy, że jeśli ich powstrzymać to teraz i że USA dążą do konfrontacji tak naprawdę - zrobienie tam "porządku" teraz jest im na łapkę...
    Jest mnóstwo opcji, a jak jest naprawdę zapewne nie dowiemy się nigdy lub z perspektywy wielu lat.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    hhahhhahaha, moj maz w takich chwilach twierdzi ze dobrze ze cociaz on mysli zdroworozsadkowo ;)
    •  
      CommentAuthorMart11
     permalink
    Ja ostatnio gustuję w winach domowej roboty. Przyszły teść produkuje je w ramach hobby. :smile: Tylko trochę się rozgalopował, bo na stryszku stoi jakieś 300 butelek :shocked: Szkoda tylko, że alkohol tak strasznie podbija mi temperaturę. :confused:

Jak tak poczytałam wasze rozważania o wojnie to nagle poczułam się strasznie puściutka. Może trochę przez zawirowania ze ślubem, ale zupełnie nie ogarniam co się dookoła dzieje. Czas wrócić do dobrego nawyku oglądania wiadomości. :wink:

Ps. proszę o trzymanie kciuków - jutro wybieram suknię na ślub, mam nadzieję nie załamać się psychicznie w przymierzalni :confused:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    to ja napisze jeszcze ze mam zamiar w weekend zro ic KROWKOWKE, spirytus krowki smietankowe i jeszcze troche mleka skondensowanego nieslodzonego
    pilam i jest prze prze pyszne, spiryt juz kupionu i bede likier sama robila

Treść doklejona: 05.04.13 23:51
    Mart11: proszę o trzymanie kciuków - jutro wybieram suknię na ślub, mam nadzieję nie załamać się psychicznie w przymierzalni

kciucze, pokaz koniecznie cco wybralas!!!
    •  
      CommentAuthorMart11
     permalink
    Hyde pobudziłaś moje kubki smakowe :tongue:

Jak tylko ogarnę wstawianie zdjęć - pokaże. Strasznie się boję, nigdy ni miałam długiej kiecki, bo jestem raczej hmmm niewysoka :wink: Zupełnie nie wiem czego się spodziewać :neutral:
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Mart powodzenia z suknią. :)
    Ja pamiętam swoje mierzenie chyba w ponad 30 stopniach w cieniu, klimy nie było - szyyyybko mi poszło :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Hyde my musimy w ogóle usiąść z M nad tematem... bo ostatnio pochłaniało nas coś innego.. wiem , że przyszło jakieś info o tej zmianie , ale w sumie wiem , że nic nie wiem... :shocked:
    Do tej pory płaciłam 99zł co uważam i tak sporo jak za samo tv , które u nas zazwyczaj albo leci w tle albo niewiele się ogląda...
    przez te zmiany mogę sobie ot tak zrezygnować czy muszę dokopać się do umowy? matko tylko gdzie ja ją teraz znajdę...
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    MrsHyde, licze na zaproszenie jakieś na tę krówkówkę ;D

MrsHyde: moj maz w takich chwilach twierdzi ze dobrze ze cociaz on mysli zdroworozsadkowo ;)

U mnie to samo, K. twierdzi, że zostawić to on mnie ani na chwilę nie może w takim stanie :devil::wink:

Mart11: Ps. proszę o trzymanie kciuków - jutro wybieram suknię na ślub, mam nadzieję nie załamać się psychicznie w przymierzalni

Mart, trzymam kciuki :wink: Ahhh, chciałabym wybierać już suknię na ślub :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lexia: MrsHyde, licze na zaproszenie jakieś na tę krówkówkę ;D

juz zapraszam tylko chyba masz troche daleko, po maturze moge ci 'postawic' ;)

eveke: przez te zmiany mogę sobie ot tak zrezygnować czy muszę dokopać się do umowy? matko tylko gdzie ja ją teraz znajdę...

Eveke potrzebujesz tylko numer umowy, mozesz ywpowiedziec ja od reki, jakby co to zostaw mi na priv swoj adres email to ci wysle wzor; warto dodac na FB grupe ANTY NC+, tam jest mnostow ciekawych i pomocnych informacji
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ja dopiłam właśnie podwójną meliskę (ach, zazdroszczę Wam tych winiaczy) więc się żegnam. Miłego. :D
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    MrsHyde: juz zapraszam tylko chyba masz troche daleko, po maturze moge ci 'postawic' ;)

Dla takiej krówkówki to nawet coś wymyślę, by tę odległość pokonać :smile:

mangaa: Ja dopiłam właśnie podwójną meliskę (ach, zazdroszczę Wam tych winiaczy) więc się żegnam. Miłego. :D

Dobranoc Mangoo :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Hyde dzięki... faktycznie jak prócz tego co teraz mam jeszcze bulić nie wiadomo ile to ja dziękuję...

tylko ja tak nie lubię zmieniać, kombinować ehhh
    muszę się zająć tym tematem koniecznie
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    eveke: tylko ja tak nie lubię zmieniać, kombinować ehhh

idealna klientka :wink:
  2.  permalink
    Dziewczyny dziękuję za pomoc. Decyzja podjęta,wiec już nic nie będę czytać coby sobie nerwów nie psuć. Udanego weekendu:)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeApr 6th 2013
     permalink
    O raany, to mi ulżyło, że nie tylko ja taka strachliwa i wierząca w te "teorie" - dla mnie część z nich jest przerażająca, ale faktycznie, wpływ mamy żaden. Prawdę mówiąc ja się boję, co z tym koreańskim idiotą będzie za 5-10 lat, wtedy może być sieczka. Zachodzę w głowę (chociaż to pewnie i niewykonalne i dające po oczach) dlaczego nie wyślą jakiegoś oddziału do Korei i nie zlikwidują najważniejszych osób. Żal mi ludzi z południa, żal mi dzieci, nie wiem, jakaś nadwrażliwa teraz jestem. I chciałabym, żeby moje dzieci miały lepszy ten świat, a nie żyły w stałym zagrożeniu... Wiem, że to naiwne, ale nic na to nie poradzę.

Mart, pokaż kieckę! I nie oglądaj wiadomości, będziesz mieć czystą głowę, ja bym tak chyba wolała.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a u mnie dzisiaj tupot bialych mew po pokladzie statku; stanowczo przesadzilam z winem no i to juz nei jest moje ulubione wino :devil::devil::devil:
    a jeszcze musze spiac tylek i upiec ciasto, zrobic jakies salatki i miesiwo bo gosci dzisiaj mamy a najchetniej bym sie w lozku zakopala i spala spala spala

Eveke sprawdz poczte
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    MrsHyde, idź na całość - kup gotowce :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    to nie w moim stylu, nosem sie podepre a zrobie
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    O raaany, podziwiam :D ja bym na leniucha poszła ;)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Hyde dzięki za maila :bigsmile:

Życzę dobrego samopoczucia jednak :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    MrsHyde: a u mnie dzisiaj tupot bialych mew po pokladzie statku

Leżę :tooth:
    MrsHyde: Penny, skad ja to znam!!! tez mam jakies opory zwlaszcza ze po zawodzie i dzieciach moznaby dojsc kto ja. mam jakas taka obsesje na tym punkcie

Również mam przed tym opór i jaką schizę. Jeszcze jakbym mieszkała w jakimś dużym mieście to luz, ale tak to noł łej.

Pochwal się potem co tam upiekłaś :devil:
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    U nas sobota pod znakiem sklepów i obiadu w KFC zapewne :devil:
    ale co tam... ostatnie moje podrygi , tylko obym nie padła w tych sklepach :wink:

a M wczoraj kupił pycha ciacho i eklery w cukierni więc u nas na leniucha :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Penny zrobilam red velvet cake tyle ze chyba przesadzilam z barwnikiem bo nie wyszedl krwisto czerwony a taki ciemniejszy; jestem wlasnie na etapie robienia kremu
    a do jedzenia beda cycki w platkach kukurydzianych (z przepisu szczypty) plus salatka jedna zielsko rozniaste a druga ananas+ser+czosnek+kukurydza
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Hyde multiroom kosztuje 10zl, byliśmy wczoraj w punkcie. też chyba wypowiadamy im umowę. pozostaje jedynie polsat cyfrowy... w lutym skończyła nam się umowa, dostaliśmy dobrą ofertę plus hbo gratis na pół roku, a tu już się skończy szybciej :devil:

Treść doklejona: 06.04.13 15:13
    Dziewczyny możecie polecić dobry program do liczenia wydatków domowych, darmowy i łatwy w obsłudze? :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ally a sprawdzalas ceny w cyfrowym? nam sie to tez srednio oplaca bo zeby miec sportowe i dzieciece to tez trzeba drogo zaplacic; chcemy sprawdzic nc+ dla nowych klientow bo ponoc ten pakiet za krtory bysmy mieli teraz placic bodajze 119 zl w pakiecie universe dla nowych bysmy mieli za 59zl i umowa na rok tylko

Treść doklejona: 06.04.13 15:40
    ally1381: Dziewczyny możecie polecić dobry program do liczenia wydatków domowych, darmowy i łatwy w obsłudze?

Domowe Finanse 6.0 do pobrania za darmo TUTAJ
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    W nc+ to trzeba zrobić migrację, czyli wybrać pakiet lub wymówić umowę (chyba do końca kwietnia?). z tym, że interesujący nas pakiet universe za 59zl ma wiele programów oznaczonych szarym trójkącikiem, tzn, że nie wiadomo czy zostanie, czy też będzie grany tylko do końca sierpnia.? Polsatu jeszcze nie porównywałam z Nc+, jeżeli ktoś to zrobił to proszę o skrót :) nie wiem też o cenach, zresztą mój M zawsze negocjuje cenę.
    dzięki za program :) musimy zacząć oszczędzać :)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    eveke: U nas sobota pod znakiem sklepów i obiadu w KFC zapewne

ha! u nas właśnie tak dziś było - twister z kfc poszedł w ruch, a później lody orzech laskowy i straciatella w Empiku. :D

I dwa nowe ciuszki dla Niuni, już ostatnie...
    oraz ostatecznie chyba płytki wybraliśmy do łazienek.
    Jestem ukontentowana tym faktem :tooth: bo myślałam, że nigdy już to nie nastąpi. ;)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Dziewczyny,nie wiem gdzie zapytać. Czy można sobie spokojnie dać radę nad opieką z dzieckiem w wieku Oliwki + zajmowanie się mniejszym dzieckiem (6-8 miesięcy)? Jak Wy uważacie?
    --
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    Do końca kwietnia migrować muszą , albo i nie i umowę rozwiązać abonenci N-ki.
    Abonenci cyfry mają czas do końca czerwca.
    -- Zu 10.2010 & Li 11.2015
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.