Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorewa74
    • CommentTimeApr 20th 2013
     permalink
    [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/845/2obiad.jpg/][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 20.04.13 12:13</span>
    Kolezanki, smacznego i zmykam do stolu a potem ,na zakupy...
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    MrsHyde: a w ogole od wczoraj popelnilam 2torty, szyszki, rolade, murzynka i teczowe galaretki

mangaa: Ja może popełnię dziś sernik nieskowęglowodanowy

to ja chyba popełnię harakiri :neutral:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
  1.  permalink
    Ewka zaslinilam się na widok Twojej patelni!!! Mniam Mniam
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    sie wkurzylam, mloda zaprosila 15 dzieciakow, tylko 2nie potwirrdzilo przyjscia a tu zjawilo sie 6!!! gdybym wiedxiala toi bym nie robila 2 tortow (na dzisiaj i na jutro dla rodziny) i mniejsze porcje ciasta popiekla :/
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    Wierze, co za ludzie, mogliby uprzedzic...ja nigdy jeszcze nie robilam urodzin,ale tu jest taki glupi zwyczaj,ze rodzice przychodza z dziecmi ,szook.Jak Venere bedzie chciala urodziny ,to jej zrobie w domu i na zaproszeniach napisze ,ze bez rodzicòw...w ogòle to tu w domach nie robia ,tylko wynajmuja sale, bez sens...
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Hyde... No szkoda kurcze... Tak szczerze powiem, ze nie bardzo rozumiem takie akcje...
    Twoja praca to jedno, ale przypuszczam, ze Gabrysi tez bylo przykro...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    na szczescie dotarla jeszcze jedna dziewcyznka (rodzice specjalnie wracali szybciej z innego miasta bo jej zalezalo zeby byc na imprezei mlodej) wiec ostatecznie bylo 7 dziewczynek i bylo tak fajnie ze z planowanego konca o 19tej przedluzylismy do prawie 21. Dzieciaki szalaly, skakaly, spiewaly a my z mezem zeslani bylismy na gore zeby im nie przeszkadzac. A jak sie ciastami zachwycaly to juz w ogole miod na moje serce :)))) porobily sobie zdjecia galaretek i teczowego tortu zeby pokazac rodzicom i kolezankom a na uslyszalam ze to najlepsza impreza na swiecie
    ufff, najwazniejsze ze dzieci szczesliwe a moja corka zachwycona i nawet twierdzi ze dobrze wyszlo ze mniej osob przyszlo bo mogla sie z kazda z dziewczyn pobawic

Ewa - u nas tez jest zwyczaj robienia w lokalach dla malych dzieciakow, do zeszlego roku Gabrysia miala tez poza domem ale teraz juz by malpi gaj towarzystwa nie bawil, Krzysko bedzie jednak mial poza domem, nie mam na to nerwow jednak ;)
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Super:)
    Ciesze sie, ze fajnie wyszlo:)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    furore robily galaretki (za 4zl kupilam w tesco pakowane po 8szt plastikowe kieliszki do wina zamiast salaterek szklanych)

fsd
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Hydzia, super, że impreza przednia i Gabrysia zadowolona :wink: A jestem pewna, że poczyniłaś takie smakołyki pyszne, że nawet, jeśli sporo zostało, to szybko zniknie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lexia na smakolyki na wynos to ja mam zawsze mnostwo chetnych, przynajmniej towarzystwo z 'socjalnego' bardzo sie w poniedzialek ucieszy, malo tego z reguly po weekendzie czekaja czy mialam wene tworcza ;)
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Cieszę się, że się udało wszystko Hyde :D
    Ja zrobiłam sernik nieskowęglowodanowy, oczywiście mało słodki ale nie jest zły. Zawsze to jakiś substytut. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
    • CommentTimeApr 21st 2013
     permalink
    Hejka!
    Dziewczyny, mam ogromną prośbę: organizujemy nowe forum o kawie i przydałoby się je ładnie ubrać graficznie. Niestety nie mamy żadnych funduszy, jesteśmy grupą pasjonatów i nie jesteśmy w stanie zapłacić za tę "usługę", ale za to praca i grafika będzie "wisieć na forum" i z dumą promować ten szlachetny napój. Czy macie jakieś pomysły, kto mógłby pomóc w takiej inicjatywie? Wszelkie pomysły chętnie przyjmę tutaj, lub lepiej na PW. Z góry dziękuję!
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeApr 21st 2013
     permalink
    A wiecie ,ze w Itali nie ma galaretek, ja latem serwowalam znajomym i bardzo im smakowaly...
  2.  permalink
    ewa74: tu jest taki glupi zwyczaj,ze rodzice przychodza z dziecmi ,szook

Ewa, a mnie sie wydaje,że to super zwyczaj...
    ja bym bardzo chciała poznac rodziców dzieci z Hani przedszkola.
    Mam wizję,że dzieciaki się bawią, my gramy w darta czy coś.... Ale dziki zostawiają dzieci przy bramie i heja do domów :devil:
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeApr 22nd 2013
     permalink
    Aga ,ja mam male mieszkanie, a wydawac kase na wynajem sali mi szkoda...
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeApr 24th 2013
     permalink
    A mnie dziś obudziła dobra wiadomość - mój Tatko został zakwalifikowany do przeszczepu komórek macierzystych!!!
    Czekamy na telefon lekarza kwalifikującego, trochę wolno to idzie bo jest 20 osób a robią 1-2 przeszczepy miesięcznie - przeszczepiono dopiero 3 (a choroba postępuje szybko) no ale czekamy. Zawsze to jakieś światełko w tunelu... Nie nastawiamy się na wyleczenie bo to nie jest metoda leczenia, ale może spowolnić nieco rozwój objawów.

Z tego wszystkiego podjęłam decyzję, że deponujemy krew pępowinową naszej Milki.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeApr 24th 2013
     permalink
    Manguś bardzo się cieszę! Normalnie przytuliłabym Ciebie z tej radości.
    Udało się, zakwalifikowany został tatuś.

A ja mam pytanie, o co chodzi z tym deponowaniem krwi pępowinowej?
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeApr 24th 2013 zmieniony
     permalink
    :*
    Kissku wkleję i tu link do komórek macierzystych i do krwi pępowinowej LINK

Natomiast co do pobrania to pobiera się ją podczas porodu - zamawia się taki zestaw startowy, oczywiście płaci się za niego u nas chyba ~2600zł, a później za rok deponowania 600zł. Mamy mieć na ten temat więcej na Szkole Rodzenia.

Ze względu na to co przechodzimy i jednak ryzyko, że choroba będzie występowała rodzinnie myślę, że jest to dobra inwestycja. Przy niektórych nowotworach również stosuje się krew pępowinową do namnażania komórek macierzystych. A pełne zastosowanie to jednak dopiero przyszłość, bo na razie jeszcze brakuje technologii by wykorzystywać wszystkie możliwości.

Treść doklejona: 25.04.13 12:55
    Dziewczyny mam pytanie do prawniczek (ewentualnie urzędniczek) czy prokurent samoistny (wpisany w akcie notarialnym - umowa spółki z o.o.) musi dokonywać opłat za zgłoszenie prokury w US? Pani mnie poinformowała, że tak i każdorazowo gdy chce coś załatwić.

Ale trochę mnie to zastanawia.
    Mam prokurę wpisaną w umowę spółki i muszę za każdym razem gdy załatwiam coś w imieniu spółki w US płacić 17zł? Toż to złodziejstwo w biały dzień - przecież mają dokument notarialny w aktach...
    --
  3.  permalink
    Dupa
    Proszę o konstruktywne komentarze
    te które nie będą mi pasowały- usunę :smoking:

[wątek przeniesiony przez moderatora, wpisy z ID od 559361 do 559605 dotyczą wątku Mój, najmojszy watek -MOD- Szczypta]
    •  
      CommentAuthorLivia
    • CommentTimeApr 25th 2013
     permalink
    Można słodko popiardywać? :wink:
    --
  4.  permalink
    mozna
    cichaczy jednak nie toleruję:cool:
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    uuuuu... fajnie...obecna :) będę merdać ogonkiem jak ratlero knur cobyś mnie nie usunęła :)

Treść doklejona: 25.04.13 10:00
    czy jako Mod tego wątku dopuszczać będziesz słowa uznane przez resztę społeczeństwa jako niecnenzuralne, a dla filologów będące naturalną masą plastyczną do przekazywnai różnych skomplikowanych znaczeń otaczającej nas rzeczywistości?
  5.  permalink
    Hehehe dobre!
    Lepiej nie bedzie, ale za to smieszniej:devil::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Szczypto, a bana też można tu dostać?
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    ii tammm...Mod zlewa moje pytania!!! nic lepiej :D
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Bosca, uważaj, bo Szczypta pomyli Cię z Liszką:-)
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    brom.... no oplułam monitor...hłe hłe hłe...
  6.  permalink
    hahaha
    tesz oplułam- przepraszam- MOD ma dużo pracy i urodziny psa kolezanki teściowej.
    Bosca- dopuszczam
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    haha! witam się i od razu mówię szczerze: padłam! Dzięki Szczypto za rozbawienie mnie w jakże gorrrącym dla mnie czasie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorlampka2
     permalink
    popuściłam ze śmiechu hahahaha
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    hehehe :bigsmile: :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    dupa jaka jest każdy widzi
    ładnej dupy nikt się nie powstydzi
    gładka dupa jest dziś w modzie
    więc pamiętaj o dupy swej urodzie!

yyy czy konstruktywnie i na temat?? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeApr 25th 2013 zmieniony
     permalink
    Powiem tak, generalnie to jest mi bardzo przykro jakoś przez tę całą dyskusję wczorajszą i dzisiejszą, przez ten niezrozumiały dla mnie ban dla Jahe... Ale kurka uśmiałam się Szczypto :tooth:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Anula, postuluję, żeby to była myśl przewodnia tego wątku :tongue:
    O ile Mod szczypta wyrazi pochlebną opinię... :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    To ja od siebie prześlę milion trylion srylion fluidków:
    :rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow:

Łapcie kofaniutkie :heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce:
    --
  7.  permalink
    Mod Szczypta łaskawie pozwala na wszelakie fluidki i ine takie
    jednakj bardzo proszę abyście fluidki i te poezję zaniosły także do innych, mniej rozwiniętych krajów :)
    To będzie nasza misja :D
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    ha ha ha :D Wezmę na swoje - jakby nie było szerokie barki - tą odpowiedzialność i pójdę w świat z moim krużgankiem fluidków! tak!
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    :wink:
    --
  8.  permalink
    Zastanawiam sie, ile jeszcze watek bedzie istnial...? I czy wysla nas na odpoczynek hehe:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Jako specjalistka forumowa śmiem twierdzić, że nie trzymacie się meritum wątku. Jednocześnie chciałabym podkreślić wagę problemu i stworzyć długofalowy plan rozwoju, łącznie z otwarciem platformy rozsyłania fluidków, które zrefundują koszty likwidacji śmierdzących cichaczy, których szanowan właścicielka wątku nie toleruje.
    Czy tym samym mogę zostać wpisana w poczet nobliwego grona bywalczyn tak eksluzywnego wątku?

Szczypta nie za mało wazeliny? Nic nie obciera? :devil:
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    dupa blada mą myślą włada
    dupa naga, odzieje ją aga
    majtki kupi, dupę złupi, bana da, tralala!
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    witam się i słutaśny uśmiech przesyłam... nad fluidkami popracuję, jak tylko zafasolkuję i zieloną łączkę na wykresiku narysuję... wkleiłabym jeszcze cfjatuszek na szczęście, ale nie umiem jeszcze :(
  9.  permalink
    Chwilowo podnosze dwa slupy do podpierania dupy i smigam do miasta:bigsmile:
    Pozniej chetnie przylacze sie do poruszenia problemu odnosnie odbiegania od meritum watku:tongue::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
    • CommentTimeApr 25th 2013 zmieniony
     permalink
    no proszę....a Moda wątku znowu nie ma!!
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    no przeca urodziny psa świętuje to jak ma być... Bosca czytaj uważnie i ze zrozumieniem, a nie jak Damazy...:wink:
  10.  permalink
    kurde- no mod poświęca mnóstwo swojego wolnego czasu na prace przy forum, ale czytać wszytskiego nie moze ;)
    Bierę Was wszytskie :) :cool:
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    z czego to:

"z was to dupy, nie prowokatorzy"

"w dupach się poprzewracało, tak?!"

:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    Szczypta, ale gaci nie będziesz sprzedawać? bo wiesz... strach się bać, czym taka zajęta jesteś i nad jaką niespodzianką pracujesz :cool:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.