Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 25th 2013
     permalink
    to ja chetnie wezme od was ten deszcz, przylalo mocno ale tylko przez kwadrans, czyli tyle co nic, sprawdzilam po godzinie ziemie i sucho :/

Emkaf a na Mikolajki nie za wczesnie? woda zimna przeciez
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeJun 25th 2013 zmieniony
     permalink
    MrsHyde: mocnozaparzonej herbaty

Przeczytałam moczopędnej i zaczęłam się intensywnie zastanawiać jak ona ma oddziaływać na oczy :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Jak myślicie jest coś takiego możliwe?
    Dzwoni kobieta na telefon stacjonarny rzekomo z energetyki i proponuję 10 % zniżkę na prąd i czy się zgadzamy, I żeby podać jej pełny adres, pesel i nr faktury,
    Jak jej oznajmiłam, że tego jej nie podam przez tel bo mają to u siebie to powiedziała, że musi potwierdzić haha, a adres potrzebuje, żeby aneks wysłać. I pyta się kiedy może zadzwonić jak będzie faktura w ręce. Jak jej powiedziałam, ze podjadę sobie na miejscu do energetyki to się rozłączyła...
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Bari pewnie z jakiejś firmy xyz, która próbuje przejąć klientów - tak jak kiedyś tele2 robiło z klientami tepsy - ludzie nawet nie orientowali, że zmienili dostawcę usług...

W ogóle oni się tam w tych call center ostatnio natrętni zrobili...ostatnio zadzwoniła do mnie laska, żeby mi opchnąć komplet niezbędnych książeczek dla dziecka za 99zł i zanim dała mi dojść do słowa to już zaczęła potwierdzać adres wysyłki :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    Bari - jak dla mnie niemożliwe... do mnie kiedyś dzwoniła kobieta niby z jakiegoś czasopisma i koniecznie chciała wysłać próbki kosmetyków po przeprowadzeniu ankiety... na pytania ankiety w ilości 5 grzecznie odpowiedziałam, bo zawsze staram się o ile czas mi pozwolić dać ludziom wykonywać swoje obowiązki. ale jak przyszło do podania adresu zdecydowanie odmówiłam... cała ankieta była przeprowadzona w mało profesjonalny sposób...
    •  
      CommentAuthorTomira
     permalink
    Dziewczyny a może macie/znacie/słyszałyście o skutecznym sposobie pozbycia się tego typu telefonów? Jakieś firmy (numerów powtarzających się jest około 30 plus cała masa ukrytych) straszliwie nękają moich rodziców. Telefon dzwoni minimum 5 razy dziennie, często jak się podniesie słuchawkę, to się rozłączają. Rodzice też na początku trzaskali słuchawką. Nie pomogło. Włączyli na stałe (!) sekretarkę. Nie pomogło. Już wcale nie reagują jak dzwoni domowy telefon. To jest strasznie denerwujące, sama wielokrotnie próbowałam się dowiedzieć kto dzwoni ale akurat trafiałam na tych, co momentalnie się rozłączają...
    -- Gniewuś 10.08.2015
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Może sprawdzają czy jest ktoś w domu???? moich sąsiadów, starszych ludzi niedawno okradli. złodzieje podali się za gazowników (mundurki mieli i samochód nawet oklejony) i im chałupę przetrzepali :( ukradli gotówkę :( najlepiej nikogo nieznajomego nie wpuszczać do domu.
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Kiedyś głośno było o podstawianiu faktur. Za nim przyszła oryginalna z od danego dostawcy mediów pojawiała się fałszywa identyczna z oryginalną z tym, że nr konta się nie zgadzał.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja nie odbieram telefonow z nieznanych mi numerow; wielokrotnie juz mowilam ze prosze mnie wykreslic z call-listy ale do wsyzstkich firm to nei dotrze

Bari jzu kiedys bylo w tv ze np PGE czy dawna TPSA po domach nie chodzia ani nie dzwonia tylko przysylaja pisma do klienta; niedawno byla afera z firma 'halo telekomunikacja' bo tez nabijali w butelke ludzi zwlaszcza starszych

Elfika, zobacz blisko mieszkamy a u mnie tylko ten kwadrans rano i dopiero teraz zaczyna sie niebo chmurzyc i cos kropi; ale w dzien bylo super cieplo i 2 pralki prania zdazylam na podworku wysuszyc
    mam jednak nadzieje ze popada bo trawa przesuszona
    •  
      CommentAuthorTomira
     permalink
    Mundury i oklejony samochód???? O matko i córko! Co za świnie. A poza tym co to za porąbani ludzie, co nie dość, że okradają, to jeszcze starszych ludzi... Powiem rodzicom, żeby uważali nawet na takich umundurowanych i oklejonych. Na szczęście licznik, czyli główna wymówka, jest na korytarzu. A przychodzą też z raz na miesiąc, a to z okazji telewizji naziemnej, a to z telekomunikacji, a to z elektrowni. Rodzice nie wpuszczają ich i zawsze mówią, że jak będą coś potrzebować, to sami ich znajdą. Ale to jest jakaś plaga. Nachodzą ludzi. Trzeba cały czas zamykać drzwi i pilnować. Za to cyganki przestały przychodzić, a kiedyś, jak jeszcze mała byłam, to często przyjeżdżały nawet z innych województw po "szklankę wody" :)
    -- Gniewuś 10.08.2015
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    MH, a u nas wczoraj tak lało, że wszędzie pozalewane. Dziś zimno, pochmurnie i cały czas coś leci z nieba tylko z różną intensywnością. Teściu i tak dekę zbroi ale przydałby się z tydzień suchy żeby zalać. Słoneczko wróć. A za 11 dni jedziemy nad Morze więc nich pogoda tam będzie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    my urlop mamy na przelomie lipca i sierpnia ale nie wiem czy uda sie gdzies wyjechac bo to wspolnie z bratem planowane i nie wiem czy sie zgramy

u nas w koncu pada i to taki porzadny deszcz, ja przez te alergie to czekam bardzo bardzo na deszcz, jak dobrze popada to zawsze jest troche lzej i moe przynajmniej na chwile na dwor wyjsc
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ale czemu musi byc tak zimno:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    cieplutko, krotkie gacie i bluzki na ramiaczka
    no ale fakt jak zobacyzlam w TV co sie w kraju dzieje to nasza okolice niezle deszcze omijaja
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    MH u nas dziś było 13,5 stopnia:sad:

Treść doklejona: 25.06.13 19:33
    No ale cóż, jak się mieszka w 1 z najbardziej pochmurnych miast
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no to u nas w dzien 28 bylo, teraz na 23 spadlo
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    MrsHyde: teraz na 23 spadlo

haha u nas teraz 12
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    u mnie 12 na 4 piętrze czyli przy gruncie z 10 będzie :(
    Chcę ciepełka takiego jak w weekend :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJun 26th 2013
     permalink
    dzisiaj to już na maksa zazdroszczę tym co nie mają deszczu i u których jest ciepło bo u mnie 8 stopni to już przegięcie :(
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    w nocy deszx w prawdzie popadal ale mamy juz 19 stopni
    .
    ja mam od dzisiaj towarzystwo.mloda sobie paskudnie reke rozwalila wiec zostala w domu i jojczy okrutnie
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    cóż ona robiła?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    drzwiczkami metalowymi takimi co to w eleacji sa (zamykaja kran) rozciela
    bylysmy na IP bo pediatra powiedziala ze do 24godz zszyja ale dupa, powiedzieli ze to za stare i zszywali ani sklejali nie beda. w ogole lekarz burak nas nie przyjal tylko na korytarzu reke mlodej rozwijal, zero zainteresowania ze dzieciak mogl zlapac tezec (poszla zakrecic wode po obmywaniu narzedzi ogrodowych czyli lapy w piachu)
    a ja jestem glupia pinda bo zabralam sie i wyszlam na wqrwie zamiast isc raban u samego dyra robic
  1.  permalink
    Dziewczyny proszę Was o pomoc. Niestety mam problem z ogólnym osłabieniem organizmu. Odżywiam się zdrowo, jestem zawsze najedzona, korzystam z dostępności warzyw i owoców, piję bardzo dużo wody, odstawiłam pokrzywę, bo myślałam że może ona "za bardzo" mnie oczyszcza. Niewiele to pomaga. Jestem cały czas zmęczona, czasami nawet "otępiała". Byłam z tym u lekarza - stwierdził że to ogólne osłabienie, przemęczenie, przepracowanie. Nie mam teraz możliwości wzięcia wolnego na zregenerowanie sił. Lekarz "ludzki" - zrozumiał sytuację i zaproponował na okres do kiedy będę mogła odpocząć ogólne witaminy "dopasowane do potrzeb kobiet" - "vitotal dla kobiet". Jeszcze ich nie kupiłam bo farmaceutka poleciła "maxivit dla niej" - podobno tańszy a lepszy. Czy możecie mi coś doradzić? Czy któraś z Was je stosowała?
    •  
      CommentAuthorAlly1381
    • CommentTimeJun 27th 2013
     permalink
    witaminy to witaminy, tak bardzo firmy sie nie roznia skladem. szkoda, ze nie dal skierowan na badania krwi. dziwny jakis ten lekarz.
    --
    •  
      CommentAuthorstraciatella
    • CommentTimeJun 27th 2013 zmieniony
     permalink
    Poszłam do niego z morfologią, ob i moczem - wyniki ok. Nie stwierdził potrzeby robienie innych badań.
    •  
      CommentAuthorAlly1381
    • CommentTimeJun 27th 2013 zmieniony
     permalink
    no to gites :) ja ze swej strony mogę polecić Falvit, to są wit. dla kobiet. Nie są drogie.
    --
  2.  permalink
    Dziękuję za opinię. Chyba zakupię jednak vitotal na miesiąc. Mam nadzieję że nie była to jedynie reklama lekarza, a faktycznie działa najlepiej. Jeśli nie będzie odpowiadał to zmienię na falvit.
    •  
      CommentAuthorPeppermill
    • CommentTimeJun 27th 2013
     permalink
    Dziewczęta, przebrnełam własnie przez kolejną stronę waszych narzekań na pogodę...Ależ wy bezczelne jesteście! ;)) Upał- źle, deszcz i ochłodzenie- jeszcze gorzej... Ja was serdecznie zapraszam do siebie. Nic tak nie leczy z pogodowego marudzenia jak dwa tygodnie w Szkocji.:tongue::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJun 28th 2013
     permalink
    Hyde i za to "kocham" Naszą służbę zdrowia bo jak wszędzie mają w poszanowaniu ludzi :((((
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    na szczescie reka mlodej sie zrosla, w prawdzie blizna bedzie dosc szeroka ale najwazniejsze ze juz sie nie otwiera bo jutro wyjezdza i bedzie musiala sama sie jakos opatrywac
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    MrsHyde
    sa takie specjalne plasterki do zlapywania ran zeby sie nie rozchodzily,cos jak szycie.Popytaj w aptece ,szkoda zeby mloda miala brzydka blizne.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
  3.  permalink
    Strasznie chciał bym mieć drugie dziecko. Chciała bym żeby moja córka miała rodzeństwo w podobnym wieku niestety mąż ma obiekcje (finanse) :sad: czy można męża zrobić na dziecko :bigsmile: haha może się pokuszę
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Regi79: sa takie specjalne plasterki do zlapywania ran zeby sie nie rozchodzily,cos jak szycie.Popytaj w aptece ,szkoda zeby mloda miala brzydka blizne.

no wlasnie dziewczyny mi o nich pisaly pod wykresem ale niestety u nas od reki nie bylo mozna dostac tych plasterkow, na sprowadzenie trzeba tez bylo czekac a 2doby po cieciu to juz nic by nie dalo;
  4.  permalink
    Nic tak nie leczy z pogodowego marudzenia jak dwa tygodnie w Szkocji
    - moja ciocia tez tam siedzi i non stop teskni za nasza wiosna bo tam glownie wieje i leje. Bylam 2 tygodnie w sierpniu i czulam sie jak u nas pozna jesienia. Za nic w swiecie nie chcialabym tam mieszkac :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
    • CommentTimeJun 29th 2013
     permalink

no wlasnie dziewczyny mi o nich pisaly pod wykresem ale niestety u nas od reki nie bylo mozna dostac tych plasterkow, na sprowadzenie trzeba tez bylo czekac a 2doby po cieciu to juz nic by nie dalo;

kurcze szkoda .A co do lekarzy to szkoda slow ,oby blizna byla niewidoczna i wszyscy zapomnicie o tym incydencie.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeJun 30th 2013
     permalink
  5.  permalink
    WARTO OBEJRZEĆ...
    - a juz to ktos wstawial :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeJun 30th 2013
     permalink
    Peppermill, o mnie się Szkocja bardzo podobała właśnie ze względu na pogodę :)))) I wrzosy. I góry. I zamki. Zaraz po Norwegii najpiękniejszy kraj na świecie jak dla mnie :) Tylko meszki macie obrzydliwe ;)))

Za to teraz jest u nas fajnie - chłodno, trochę deszczowo, me likey :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJul 1st 2013
     permalink
    Zaglądam po dłuższym czasie :-)
    Zaczęłam dziś jazdy :-) Po 2h stwierdzam, że nie taki wilk straszny jak go malują, ale... silnik zgasł dwa razy poza placem już :devil: nerwy mnie zżarły :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 2nd 2013
     permalink
    Natala ale jazdy na zasadzie doszkalajace czy dp p[rawka, bo nie pamietam

i potwierdzam, nie taki wilk straszny, ja po 12latach wsiadlam za kolko w weilkim stresie, a teraz sobie nie wyobrazam zycia bez auta
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    do prawka :)
    dziś gorzej bylo.... robiłam wszystko odwrotnie :( ale rękaw idealnie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Natalaa: ale rękaw idealnie

że co ? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Natalaa: ale rękaw idealnie

jazda po łuku???
    czy jak??
    Bo rozumiem, że nie trzymałaś za rękaw instruktora :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ul_cia: Bo rozumiem, że nie trzymałaś za rękaw instruktora :devil:

Haha, ta wizja mnie rozwaliła :DDDD Natalaa, byle byś nie pomyliła gazu z hamulcem i będzie ok ;))) Powodzenia na jazdach! "Manie" samochodu/prawka to fajna rzecz :)
    --
    •  
      CommentAuthorLexia
    • CommentTimeJul 2nd 2013 zmieniony
     permalink
    Rękaw=jazda po łuku, w zależności od instruktora funkcjonują różne nazwy :wink:

Natalaaa, trzymam kciuki, nie tyle co za jazdy, które są przy fajnym instruktorze przyjemne i fajne, co za egzamin, żebyś zdała szybko i z jak najmniejszym stresem :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 3rd 2013
     permalink
    Lexia skoro juz sie pojawilas - jak tam, papiery zlozone, studia wybrane?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    łuk, łuk :-) oczywiście :bigsmile:
    dziś znów o 13 idę :devil: mam nadzieję, że będę bardziej spokojna i lepiej dziś pójdzie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    elfika: czy mozecie polecic dobrego kardiologa dzieciecego w wawie?

Piotr Perdeus
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    elfika: Jaheira, a orientujesz sie moze jaki jest koszt echa?

1,5 roku temu płaciliśmy coś koło 130 zł
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.