Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeJul 24th 2013
     permalink
    Dzięki dziewczyny, tak mi się wydawało, że Inspekcja Pracy, ale nie byłam pewna. Napisałam im jeszcze na Facebooku. Jak się tam nie odezwą to zgłaszam im, bo jeśli któreś dziecko wpadnie na tę szybę (a jest mocno pęknięta) to będzie naprawdę źle...

Hydziu, ja mam zakupionego w aptece za jakieś grosze Trixa - takie lasso do wyciągania tych choler.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    PIP, Sanepid i dobrze zgłosić jeszcze do nadzoru budowlanego w danej częsci miasta. Nadzór budowlany może nawet zamknąć lokal jeśli stwierdzi że jest to realne zagrozenie (ta szyba) dla życia i zrowia przebywająca na ich terenie ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Wolałabym, żeby nie zamykali, tylko żeby właściciele zrobili porządek, tym bardziej, że jest to miejsce dla dzieciaków...
    --
  1.  permalink
    elfika: Jesli juz to sanepid a nie pip.

PIP rowniez, poczytaj sobie troche.Sanepid zajmuje sie kontraola nad higiena pracy przedewszystkim a nie wadami dotyczacymi wnetrza...
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Sanepid działa bardzo sprawnie. My zgłosiliśmy brudne koszyki w sklepie i tydzień później dostaliśmy maila że była kontrola i nałożyli karę
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    byla ktoras z was z dziecmi na MINIONKI ROZRABIAJA? czy zainteresuje jeszcze 11latke??
    zastanawiam sie nad zabraniem mojej stonki w piatek
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Ciepła noc,Cohen w tle,jest cudnie...
    Pozdrawiamy
    Sushka i Jaheira
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJul 25th 2013
     permalink
    ufff sushka zazdroszczę!!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hydzia, ja bylam z mezem... Kupa smiechu, dzieciakow full w roznym wieku, cala sala wyla po prostu :))))
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    jutro w takim razie sprawdzimy, ide z moimi dzaieciakami ( 6 i 11l) i zabieram chrzesniaczke (14l)
    w sumie moglabym ich zostawic i isc na zakupy ale jak smieszne to ide razem z nimi :D
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    To my zabierzemy 8-latkę i tez skorzystamy :) Zobaczę, kiedy grają u nas :)
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Dziewczny mozecie mi polecic zaufane stronki gdzie moge zabukowac hotel ?
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeJul 25th 2013 zmieniony
     permalink
    http://www.booking.com/ Regii ja i Doti korzystamy z tej strony. Polecam
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    czerwinka: http://www.booking.com/ Regii ja i Doti kożystamy z tej strony. Polecam

dzieki.Wlasnie z tej strony hotel jaki chcemy nie maja wolnych pokoi w terminie.:devil::devil:
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Regi, zobacz moze www.trivago.fr ( jezyk mozesz zmienic w prawym gornym goru ) albo www.tripadvisor.fr

A gdzie sie wybieracie ? :)
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    moya212
    chcemy znalezc hotel w Wiedniu na 3 dni,taki maly wypad w moje i malej urodziny (w koncu roczek bedzie konczyc)Od nas to 200 km a nam zalezy na hotelu z parkingiem i sniadaniem,w miare przyzwoitym gdzie mozna sie dobrze przespac bo cale dnie bedziemy spedzac poza hotelem.
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    Regi - my nocowaliśmy w tym w tym roku.
    A&O Wien Stadthalle

Adres: Lerchenfelder Gürtel 9-11, 16. Ottakring
    Wien, 1160
    Austria
    Numer telefonu: +49 (0) 30 80 947 51 10
    E-mail: booking-AT-W1@aohostels.com

przystępna cena, fajny parking, spokojna dzielnica.
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    karakal
    mozesz mi napisac ile placiliscie ze sniadaniem i przez kogo rezerwowaliscie hotel.
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    przez booking właśnie.
    Państwa rezerwacja: 3 noce, 1 pokój, 4 osoby

Zameldowanie: niedziela, 28 kwietnia 2013
    (od 15:00 - 00:00)

Wymeldowanie: środa, 1 maja 2013
    (od 07:00 - 10:00)

257,60 EUR
    ale my wybraliśmy hostel i bez śniadania. śniadanie 6 EUR, bodajże, parkink ok 12 EUR za dobę.

Treść doklejona: 25.07.13 13:49
    Wiedeń jest bardzo drogi. za taką samą opcję zapłaciliśmy w Bratysławie 160 EUR o ile pamiętam. w każdym bądź razie dużo mniej.

Treść doklejona: 25.07.13 13:50
    sprawdziłam - bratysława 180 EUR :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Regi u nas znajomi rezerwuja przez booking.com chcoiaz ostatnio sasiedzi jezdzili rezerwujac przez hrs
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Dziewczyny wielkie dziekuje:tongue:
    Hotel zarezerwowany typowy dla rodzin z dziecmi i trzy noce ze sniadaniami niecale 200 euro dla dwoch doroslych i malucha.Hotel zmalazlam na booking.com ale rezerwacje robilam bezposrednio przez hotel bo byla promocja.Dla zainteresowanych wrzucam linka.
    http://www.jufa.eu/jufa-wien-city/detail/wien-aktiv-erleben/
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 26th 2013
     permalink
    a mi sie geba zaczyna cieszyc bo po raz pierwszy od kilku dni wyszlo slonce no i temperatura pozwala na wyjscie z krotkim rekawem a nie bluzy :swingin:

i tak tak wiem wiem w calym kraju upaly od tygodnia a u mnie po 12-17stopni ostatnio bylo, Polski biegun zimna doslownie
  2.  permalink
    MrsHyde: i tak tak wiem wiem w calym kraju upaly od tygodnia a u mnie po 12-17stopni ostatnio bylo, Polski biegun zimna doslownie

U nas tez bylo zimno, dopiero dzisiaj sie cieplo zrobilo.
    :wink:
    --
  3.  permalink
    Dziewczyny prosze o pomoc mojej szwagierki synka porwal jego ojciec jesli mozecie udostepnijcie zawiadomienie z jej stronki na fb. Bede bardzo wdzieczna.

https://www.facebook.com/barbara.iwanczuk
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeJul 27th 2013 zmieniony
     permalink
    Cobraczku zrobione!
    --
  4.  permalink
    OneKiss: Cobraczku zrobione!

Bardzo bardzo dziekuje :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 27th 2013
     permalink
    Cobraczku a blisko jestes z ta matka? bo tak zerknelam na FB i w swietle komentarzy ktore rodzina badz znajomi umiescili pod apelem tej dziewczyny jakos to porwanie na naciagane wyglada
  5.  permalink
    MrsHyde: Cobraczku a blisko jestes z ta matka? bo tak zerknelam na FB i w swietle komentarzy ktore rodzina badz znajomi umiescili pod apelem tej dziewczyny jakos to porwanie na naciagane wyglada

Tak, mieszkamyw jednym domu. Oni Baski nie wpuszczali do domu, tam codziennie jest policja i spisuja notatki. Sad dal wyrok,ze do czasu konca rozpraw dziecko ma byc u niej. Tomek juz w sadzie krzyczal,ze jej malego nie odda. Kiedy baska pojechala tam z plicja po malego to nikog nie bylo. Nie ma ich w domu tak jak twierdza bo jak tylko ukazaly sie te wiadomosci to odrazu byla wezwana policja. Tomek ma wyrok w zawieszeniu za pobicie. Dochodza do tego grozby,nekanie i znecanie sie psychiczne. Kilka dni pod rzad jezdzilam do nich do Zamoscia bo chcial jej dziecko zabrac i wychowywac z byla zona. Wszystkie jego siostry twierdzily zgodnie ze Tomek i jego matka sa chorzy psychicznie. Wszystko jest udokumentowane w prokuraturze.
    My nie komentujemy bo to wszystko jest drukowane i odrazu zalaczone do notatek policyjnych. Sedzia uspokajal Tomka na rozprawie bo wyrok nie ejst prawomocny i ma szanse sie odwolywac....Dlaczego zabral malego? Wszyustkie rozmowy kiedy tam byla byly nagrywane na dyktafon i to wszystko przeciez bedzie na rozprawach. A final bedzie taki, ze pojdzie siedziec bo my w przeciwienstwie do nich mamy dowody i robimy wszystko zgodnie z prawem.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 28th 2013
     permalink
    mam nadzieje ze sprawa rozwiaze sie tak zeby dla dziecka bylo najlepiej
  6.  permalink
    MrsHyde: mam nadzieje ze sprawa rozwiaze sie tak zeby dla dziecka bylo najlepiej

Rowniez mam taka nadzieje. Uciekam troche do taty z dzieciakami bo mam dosyc zycia ta sytuacja. Mimo iz mnie ona nie dotyczy to czlowiek sie martwi i przezywa jak jest zle. Musze troche odpoczac.
    Pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie.
    --
  7.  permalink
    Dokładnie! Mam nadzieję że sprawa się rozwiąże jak najlepiej dla dziecka. Widzę na facebook'u też drugą grupę "Na ratunek Marcelkowi" która opisuje złe zachowanie matki, więc nie wiem po której stronie jest prawda. Oby Maluszek nie ucierpiał w przepychankach rodziców, oraz aby dogadali się zanim dziecko zacznie pamiętać wydarzenia go otaczające.
    •  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeJul 31st 2013 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny, nie wiem gdzie spytac...

Czy znacie jakies sposoby na przesuniecie owulacji /tzn glownie chodzi mi o przesuniecie terminu miesiaczki/ na troche pozniej, bo jesli bedzie tak jak przewiduje za 4-5 dni, to okres wypadnie mi dokladnie w urlop. Jako ze urlopujemy sie nad morzem, to troche slabo jest. Na dodatek ginka na urlopie i nie mam sie kogo doradzic.

Zaznaczam, ze nie biore tabletek antykoncepcyjnych i karmie piersia jeszcze.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeJul 31st 2013
     permalink
    Ja kiedyś przesuwałam sobie miesiączkę jak brałam anty i zjadałam więcej, tzn. kilka dni dłużej. Ale kiedyś łykałam jakieś tabletki na zmniejszenie krwawienia - podobno ich używają np. siatkarki jak mają akurat @. Nie pamiętam tylko nazwy. Musiałabyś w aptece podpytać.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeJul 31st 2013
     permalink
    Dzieki Dii za odpowiedz. No wlasnie antyki nie bardzo, nie stosuje, a to glowna rada z tego co podpowiada Dr. Google. Kolezanka doradzila mi glodowke, sprobowac nie zaszkodzi, ale przejde sie tez do apteki po rade. Pozdrawiam.
    --
    •  
      CommentAuthorstreny
    • CommentTimeAug 1st 2013
     permalink
    Nie wiem, czy glodówka jest najlepszym rozwiązaniem. Generalnie to kontrolowana nie powinna zaszkodzić, ale to trzeba robić z głową.
    Co do anty to też słyszałam, że mogą przesunąc.
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    streny: Nie wiem, czy glodówka jest najlepszym rozwiązaniem.

Szczególnie, jak się karmi piersią... :confused:
    •  
      CommentAuthorstreny
     permalink
    No dokładnie. Nawet gdybym nie karmiła to wolalabym zapytać lekarza o rade.
    •  
      CommentAuthormonano
     permalink
    YPolly: glownie chodzi mi o przesuniecie terminu miesiaczki

Ja kiedyś próbowałam przesunąć metodą mojej babci - pić wodę z dużą ilością cytryny, ogólnie chyba ze 3-4 cytryny na dzień szły i udało mi się przesunąć o 4 dni.
  8.  permalink
    Dziewczyny we wtorek mam rozmowe kwalifikacyjna w Warszawie.Moze dacie jakies wskazowki ?zeby mnie nerwy nie zjadly.To moja druga rozmowa i strasznie sie denerwuje a zalezy mi na tej pracy.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeAug 3rd 2013
     permalink
    Cobraczku ja Ci niestety nic nie podpowiem, mogę Cię jedynie wesprzeć duchowo:wink:
    Sama miałam tylko jedną rozmowę kwalifikacyjną i do tego banalną i z 6 lat temu. Więc obecnie pewnie wiele się zmieniło, ale niebawem sama będę potrzebowała podobnej rady:shocked:

A ja z moim zmartwieniem...
    Znowu pojawiły się u mnie mole. Ale poprzednie były typowo spożywcze, bo ciemne. Te obecne jakby jaśniejsze... Też miałam wrażenie, ze z Lidla przyniosłam. Ale jak zaczepiłam lep na te mole, to w ciągu 2 tygodni znalazło się tam ze 30 tych moli, a nigdzie nie ma ani tych kokonów, ani nic. Jedzenie czyste... No nie wiem... Przy okazji zauważyłam, ze w momencie jak otwieramy drzwi balkonowe, to nagle w salonie zjawia się mol (mamy aneks kuchenny a w kuchni lep) i w łazience to samo. na lustrze mol jak otwarte jest okno! Ten lep je przyciąga, ale jak zdejmę to nie wytępię ewentualnych domowników-szkodników, choć nie wiem czy takowe są, bo możliwe, ze wszystkie z dworu przyleciały. I co ja mam zrobić??!!!
    --
  9.  permalink
    Powiesic lep na balkon?? Moze tam sie zleca i te z mieszkania...
    Dziewczyny we wtorek mam rozmowe kwalifikacyjna w Warszawie.Moze dacie jakies wskazowki ?zeby mnie nerwy nie zjadly.To moja druga rozmowa i strasznie sie denerwuje a zalezy mi na tej pracy.
    - ja mam za soba 4 rozmowy.3 z nich udane. Zawsze pytali mnie o dyspozycyjnosc, nadgodziny, jak widze relacje szef-pracownik, ile bym chciala zarabiac, dlaczego ta praca a nie inna. Odpowiadalam zgodnie z prawda, ale jakby trzeba bylo podkoloryzowac to tez bym zrobila
    --
  10.  permalink
    Dzieki dziewczyny. Jakos to sobie poukladam i moze kompromitacji nie bedzie.
    Co do moli to ja uzywam naklejki na mole z w szafkach i mam spokoj. Jak juz przestaje byc skuteczna to widac odrazu, ale polecam.
    Dzisiaj od poludnia jakas taka nieobecna jestem. Ok 1km od mojego domu mial miejce tragiczny wypadek:sad:wystarczy jedna chwila i czlowieka nie ma:sad: Uslyszalam karetki,ale nie wiedzialam jeszcze co sie stalo. Dopiero jak na stacje pojechalam zobaczylam jak policja objazd zorganizowala. W tle bylo widac ciezarowke w rowie, rozbite do bagaznika uno. Podobno kierowca osobowki saslabl, straszne :(
    http://www.itvl.pl/news/karp-smiertelny-wypadek
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeAug 5th 2013
     permalink
    Dziewczyny niewiem gdzie spytać bo to chodzi o odparzenie u mnie nie u dziecka :( pomocy bo ją już nie wyrabiam i niewiem co mam użyć żeby zaleczyć ...:( mam odparzone wszystko tam na dole:cry::shamed: chodzę zawsze tylko w bawełnianych rzeczach i mimo wszystko się odparzam:( sudokrem, zielony alantan, nivea nic mi nie pomaga. Macie jeszcze jakieś maści, kremy cokolwiek?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeAug 5th 2013 zmieniony
     permalink
    Macie jeszcze jakieś maści, kremy cokolwiek?
    --
    Pierwsze co mi przychodzi na mysl to maka ziemniaczana, probowalas juz?
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
    • CommentTimeAug 5th 2013
     permalink
    Czerwinka, tez bym zasypke wyprobowala. I nasiadówki na noc z kory debu(przeciwzapalnie działa) lub nadmanganianu potasu. I gatek nie zakladaj na noc :wink:
    Aha,jeszcze clotrimazolem możesz posmarować 3 razy dziennie,bo może być już nadkazone grzybkiem.
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeAug 6th 2013 zmieniony
     permalink
    Dzięki spróbuje! Z nasiadówkami i clotrimazorem, bo zasypek próbowałam i kiepski efekt-jak by coś mi się wysypywało;) - , po tym jest ;) bez gatek śpię :( podmywam sie nawet 5 razy dziennie, nawet w pracy gatki zmieniam przy tym i ciągle, w lato to cholerstwo mi się robi :( wkładek nie noszę, bo wtedy odrazu łapie zapalenie :/ jak nie urok to ... Ech :(
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
    • CommentTimeAug 6th 2013
     permalink
    A tantum tose próbowałaś? Po porodzie przynosiła ulge, wiec może i tu coś pomoże.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a moze to przez wyjalowienie? nie wiem czy wiesz ale zbyt czeste podmywanie po prostu szkodzi
    ja bym sprobowala pochodzic kilka dni bez majtek, do tego na poprawe flory bakteryjnej zastosowala kefir. pamietam ze jak dostalam uczulenia na podpaski naturella to pomoglo mi szare mydlo (znaczy bialy jelen) i bodajze bepanthen
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeAug 6th 2013 zmieniony
     permalink
    Elfika widzisz nie za często, bo jak nie robię tego to jest jeszcze gorzej wtedy boli nieziemsko... nic mnie nie szczypie, swędzi i td. tylko odparzona typowa skóra. I nie tam głęboko w środku tylko na na zewnątrz (dobra nie wdaje się w szczegóły ;) ) Dzięki za rady teraz moja gin jest na urlopie wiec za wiele nie wykombinuje. Popróbuje waszymi sposobami jeszcze i będę się modlić o koniec opałów. Choć w ciągu dnia jest nawet ok jak przebywam w pracy (klima) gorzej jest jak wracam do domu w ten skwar. Dzięki jeszcze raz :) i przepraszam za zaśmiecenie wątku.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    czerwinko zycze poprawy. uwierz mi wiem co czujesz bo mi podpaska potrafi momentalnie odparzyc jak durna chce czegis nowego sprobowac.a odparzenie wespol z uczuleniem po naturelli bede pamietac chyba do konca zycia.
    ja miewam ten problem z udami jak polaze w spodnicy to mi sie poocieraja jedno o drugie ze robia sie mikro urazy, dziala na to maka ziemniaczana i pilnowanie suchosci np po wyjsciu z wody. idac w kiecce na dluzszy spacer musze sie sypnac maka bo inaczej bym pewnie otwarte rany miala.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.