Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeAug 8th 2013
     permalink
    Dziękuje dziewczyny za wszystkie rady ! Na razie zaleczone mam nadzieje ze na razie będzie ok :)
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny doradzcie gdzie w Warszawie sa hotele w przecietnych cenach?Najlepiej blisko ul.Bukowińskiej...Potrzebuje 5 dni spedzic na szkoleniu a nie mam rodziny ani znajomych w wawie.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    a przystępna cena tzn ?
    --
  2.  permalink
    czerwinka: a przystępna cena tzn ?

Powiedzmy 100zl za dobre.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeAug 8th 2013 zmieniony
     permalink
    to chyba tylko Hostele w centrum ... bo np. hotel Wilanów to około 200 zł za dobę, hotel gromada lotnisko,.
    Wejdz na booking, tam jest sporo ofert w promocyjnych cenach.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dziewczyny jesli ktoras z was jest z warszawy lub okolic lub bywa w wawie a jeszcze nie byla z dzieciakami w Centrum Nauki Kopernik to goraco polecam. Ledwo dzisiaj mlodego wyciagnelismy a i my sie swietnie bawilismy
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    MrsHyde super jest prawda:-):-):-)bywa.tam służbowo dość często i sama mam opory aby wyjść ;)
    --
    •  
      CommentAuthordanap
    • CommentTimeAug 8th 2013 zmieniony
     permalink
    Muszę się wyżalić...
    Od 4 lat pracowała u mnie pomoc domowa, przychodziła 2 razy w tygodniu na około 12h zarabiała kilkaset pln miesięcznie i dzisiaj po ponad 4 latach zadżwoniła że kończy ze mną współprace od zaraz i już nie przyjdzie. Miała połapane kilka domów (które w większości ja jej zalatwilam, bo ode mnie zaczęła swoją pracę) i znalazła jeszcze jeden i nie wyrobiłaby się z czasem. I nie chodzi mi o kasę, rozumiem że nie jestem najdoskonalszym pracodawcą pod słońcem ( choć jako pracodawca nie mam sobie nic do zarzucenia) ale chodzi o zachowanie. Znowu odebrało mi wiarę w ludzi wydawało mi się że się zżyłyśmy, szczerze ją lubiłam a tu taki zonk. Ciekawe że mi nigdy nie przyszło do głowy żeby powiedzieć pracownikowi dziś jesteś ostatni dzień, ale nie martw się coś znajdziesz...
    Poczułam się jakbym w pysk dostała. A gdzie kawa, ciastko i życzenie powodzenia, jakiś okres wypowiedzenia??!!
    Napiszcie, że ludzie wcale tacy nie są...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Danap wierze ze jestes wkurzona ale dobrze ze to tylko pomoc a nie np pielegniarka do chorej osoby czy niania, wsrod znajomych niestety nianie takie praktyki mialy a moja babcie babka zostawila sama w domu i wyszla bez slowa, zabierajac sobie jeszcze dziesiat zl na odchodne (a laska siedziala z nia 2lata!!!)
    •  
      CommentAuthordanap
    • CommentTimeAug 9th 2013
     permalink
    MrsHyde: Danap wierze ze jestes wkurzona ale dobrze ze to tylko pomoc...

taaa ja nie mam z tym problem ze odeszła, nie przysięgałyśmy sobie. Wierzę, ze znajdę kogoś może tańszego może lepszego. Forma zakończenia współpracy mną wstrząsnęła.

MrsHyde: moja babcie babka zostawila sama w domu i wyszla bez slowa,
    :shocked::shocked::shocked: brak słów
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 10th 2013
     permalink
    czy was tez tak cieszy pogoda po burzach? alez ulga!

(chociaz u mnie w miejscowosci sporo awarii zwlaszcza na osiedlach - blokowiskach)
  3.  permalink
    Wrzucam filmik, ktory znalazl moj maz. Swietnie pokazuje jak mozna zdobyc wydawaloby sie niemozliwe.
    http://www.youtube.com/watch?v=OAoTJfXRDtI&feature=share
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeAug 16th 2013
     permalink
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 22nd 2013
     permalink
    czy ktoras z was wie jak w ING online usunac liste odbiorcow?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeSep 2nd 2013
     permalink
    śledzicie sprawę katarzyny w?
    obrońca gada już 7 godzin i nic z tego nie wynika jak dla mnie...
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
    • CommentTimeSep 2nd 2013
     permalink
    dopiero we wtorek wyrok. mam nadzieję, że nie uniewinnią jej :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeSep 4th 2013 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny wiem, że nie na temat, ale wiecie co zrobić jak się zaleje laptop kawą? Nie działa mi kilka przycisków i ogólnie zaczął mi dziwnie świrować!:sad: Pisze z komórki... Jestem załamana. Mąż nie może się dowiedzieć bo to nowy laptop!

[wpis przeniesiony przez moderatora]
    --
  4.  permalink
    Moze jak wyschnie bedzie oki.... Ja kiedys klawiature zwykla zalalam kawa to padla a jak piwem to dziala do teraz he he... Powodzenia Dii
    --
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeSep 4th 2013
     permalink
    Dzięki.... Ale ją go zalałam rano a teraz dopiero zaczęło się chrzanić...
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Elfika ją słyszałam że są dwie w wawie na Madalinskiego przy szpitalu i Rendgena.
    --
  5.  permalink
    Dii - poczytaj
    http://www.nasalony.pl/cafe-woman/przyjazne-kobiecie/224-zalany-laptop-co-robic
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Dii... To współczuję. Ja kiedyś w taki sposób pozbyłam się laptopa :neutral:
    Postaraj się powycierać laptopa ręcznikami papierowymi (w miarę możliwości powciskaj go między klawisze). Warto też na jakieś 24h umieścić komputer klawiaturą do dołu. Ale kurde... Z kawa to może być kiepsko.
    Powodzonka.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Myślałam o jakimś serwisie ale nie wiem gdzie... Potrzebuje sprawny laptop na cito!:cry:

Wracając do tematu, Kacper mi dzisiaj zasnął o 20:15:shocked: Jestem w szoku:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeSep 5th 2013
     permalink
    Dziewczyny mam problem: nasz dom zamieszkały popielice... gdzieś na strychu się zagnieździły, najgorsze jest to że najbardziej słyszę je w pokoju dziecka w którym teraz śpimy. Urządzają w nocy takie harce, że głowa mała :( Ja je skutecznie wypłoszyć ? Miała któraś do czynienia z tymi zwierzętami ? Robią taki raban, jakby mi ktoś po regipsie od wewnętrznej strony skrobał całkiem pokaźną monetą :( no i tupią i szaleją, a ja powoli razem z nimi :neutral:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Elfika Multimed na Al. Stanów Zjednoczonych ma rezonans i robi klatkę piersiową. tylko czy o to dokładnie chodzi?? byłam dziś na Waryńskiego i pytałam o to panią z rejestracji, ale sama nie wiedziała czy to jest to samo. Możesz tam zadzwonić.
    --
    •  
      CommentAuthormigg
     permalink
    Penny wygóglowałam sobie :D Śliczne są i podobno zagrożone wyginięciem ;) Więc, gdyby to były myszy to najprościej polecić łapki/trutki. Ale popielic szkoda :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Migg no właśnie to są urocze zwierzątka ... mogłabym je w zasadzie potraktować jako domowe, tylko żeby tak po nocy nie hałasowały, bo mi dziecię budzą :<
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dii ja też zalałam kiedyś lapka kawą... klawisze nie działały niektóre, no i wymienilismy klawiaturę... było ryzyko , że to nie pomoże, ale działa :)
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Dii,i jak lapek?
    Ja bym poszła do serwisu... Z tego, co mi małż do głowy tłucze, trzeba go rozkręcić i wyczyścić, żeby śniedź na ścieżkach na płycie się nie zrobiła. No i podobno to się jakimś specjalnym płynem czyści- sama raczej tego nie zrobisz. Może coś pokręciłam, ale zapamiętałam jedno- jak zaleję lapka/telefon czy inna elektronikę, to mam mu mówić, żeby wyczyścił- im wcześniej tym lepiej.
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
    • CommentTimeSep 6th 2013
     permalink
    Dii jak ja zalałam laptop kawą to mi niestety zdechł-nic nie dało się zrobić:/.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    jak utopilam komorke w sedesie to suszylam ja w ryzu, pomoglo
    niedawno kolezanka wylala wode na lapa i tez obsypywala ryzem (ale fakt ona szybko przystapila do akcji ratunkowej z wycieraniem nim woda porzadnie sie rozprzestrzenila)
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Mi się zdarzyło na laptopa jajko surowe wbić, właściwie samo białko wyleciało. Szybko powyciągałam przyciski i powycierałam, pozbierałam jak mogłam i działa :)
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    bedzac w ciazy daw lata temu wylalam kawe na laptopa (upieklo mi sie bo bylam w stanie blogoslawionym:) taki sprzet trzeba jak najszybciej wylaczyc i wysuszyc. Nie wolno wlaczac bo sie spali. No wiec nasz stal przez tydz klawiatura do gory i dwa razy dziennie suszylam go suszarka. Po tyg wlaczylismy i dziala do dzis. Ale z kawa jest strach bo to sie lepkie robi po wyschnieciu wiec faktycznie lekiej wyczyscic, ja wtedy zdecydowalam ze moj laptop juz nie jest na tyle wartosciowy by go naprawiac wrazie w, no ale chyba czul ze moge go wymieniac na nowszy i postanowil jednak dzialac, hihi
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    OneKiss: Mi się zdarzyło na laptopa jajko surowe wbić
    :crazy::crazy: :crazy: Chwilę zajęło mi, zanim wymyśliłam, co mogłaś robić nad laptopem z jajkiem :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeSep 7th 2013
     permalink
    PENNY: gdzieś na strychu się zagnieździły, najgorsze jest to że najbardziej słyszę je w pokoju dziecka w którym teraz śpimy.

Penny, jakie to śliczne! :))) Ale wyobrażam sobie, że uciążliwe. Odpowiedź mam jedną - kot. Albo dwa.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    OIa: Chwilę zajęło mi, zanim wymyśliłam, co mogłaś robić nad laptopem z jajkiem

eee co Ty, toc to zaden problem, ja tam biore lapa do kuchni jak ciasta pieke bo nie zawsze mi sie chce przepis drukowac czy przepisac, ale jak do tej pory to jedynie maka go zasypalam :P
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    :bigsmile: Ale ja też tak robię, tylko odmóżdżenie mnie jakieś dopadło, he he :)
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    A ja miałam remont kuchni i robiłam kotlety mielone w salonie :cool: Laptop stał na ławie, to żeby nie przestawiać go ( lenistwo wzięło górę!), miskę z mięsem postawiłam na nim i wbijałam jajko. I o ile żółtko wpadło bez kłopotu do miski, to pociągnęłam rękę niefortunnie, że białko wylało się na laptopa i pociekło po misce :) Ot i taka moja historia :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeSep 10th 2013 zmieniony
     permalink
    czy ktoras z was lub ktos z waszej rodziny ma i uzywa rejestratora jazdy?
    moj maz przymierza sie do zakupu czegos takiego po nowym roku i tak sobie pomyslalm ze moze bym go ubiegla i kupila mu na rocznice badz gwiazdke ale nie wiem ile kasy trzeba by przygotowac (znaczy uzbierac) na cos w miare porzadnego ale nie koniecznie z gornej polki - online sa od 150 do ponad tysiaca a ja jestem zielona i nawet nie wiem na co zwrocic uwage
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeSep 11th 2013
     permalink
    a jaki macie model? a z ciekawosci, stosujesz przy codziennej jezdzie na uzytek prywatny?
    • CommentAuthorilikepeter
    • CommentTimeSep 18th 2013
     permalink
    Hej Dziewczyny.
    Co się stało z wątkiem Galeria nasze brzuski i usg maluszki?
    Jak wchodzę na ten wątek z histori to wyskakuje że nie ma takiego.
    Jest wykasowany czy może tylko mi się nie wyświetla?
    Tak lubiłam oglądać te wszystkie brzuszki.. Co ja teraz zrobię?!! :D
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeSep 18th 2013
     permalink
    Jest w kategorii Nasze zdjęcia - dostępne po zalogowaniu.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeSep 23rd 2013
     permalink
    mozecie polecic jakas dobra aczkolwiek niedorga drukarke laserowa? moja dokonala zywota po 7 latach bardzo intensywnego uzywania no i zastanawiam sie czy pozostac dalej przy samsungu czy moze zerknac/porownac cos innego
    oczywiscie cena robi roznice i to jest chyba 1 wyznacznik (chwilowo biore pod uwage nowsza wersje tego co mialam dotychczas bo sie sprawdzala )
  6.  permalink
    Czesc Dziewczyny!
    Poszukuje osoby, ktora moglaby mi pomoc przy prowadzeniu portalu, ktory zalozylam. Potrzebuje pomocy bo troche ciezko mi sie robi przy sprawach technicznych....Portal jest o kolejowej branzy TSL. Jesli, ktoras bylaby chetna i zna sie na moderowaniu, niech sie odezwie na pw lub na gg:5718138
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeOct 19th 2013
     permalink
    Dziewczyny ,czy w PL ,najpierw dziecko idzie do komuni sw a po tem do bierzmowania? Bo wlasnie sie dowiedzialam,ze w mojEj parafi jest odwrotnie i nie wiem co o tym sadzic.
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Komunia w 2kl podstawówki i bierzmowanie w 3 gim. Zamiana tej kolejności to jakaś baaaardzo dziwna sprawa... Bierzmowanie to taki jakby sakrament dojrzałości katolickiej.
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeOct 25th 2013
     permalink
    Hej,

Czy wiecie czym zlagodzic bol przy wyrzynajacych sie zebach madrosci ? Dwa lata temu zaczely mi sie wyrzynac osemki. Nastepuje to etapami, zaczynaja sie wyrzynac, przestaja, pozniej znowu sie przebijaja. Od niedzieli znowu mam etap przebijania sie. Przez dwa dni bolalo okropnie ,ale wzielam tabletki i przeszlo. Ale dzis rano znowu obudzil mnie okropny bol dziasla i boli mnie cala prawa strona szczeki. Czym mozna zlagodzic ten bol ?
    Jak pierwszy raz "zaatakowaly" :wink: mnie te zeby to poszlam do dentysty. Dentystka powiedziala, ze najlepiej te zeby usunac, bo one tak beda sie przebijac etapami i bedzie bolec. Wtedy naciela mi lekko dziaslo ,aby mogly one sie swobodnie wybic, i wszystko przeszlo. No i tak zostawilam te osemki......Teraz znowu problem powrocil.
    Dziekuje za porady.
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    moya212: czym zlagodzic bol przy wyrzynajacych sie zebach madrosci ?

Mi na to pomagała właściwie głównie pyralgina. Żadne paracetamole, itp. Poza tym spróbuj płukać Dentoseptem, albo naparem z szałwii - działa odkażająco na miejscowe stany zapalne.
    Oczywiście radykalniejszą metodą jest usunięcie dziada - ja tak zrobiłam z zatrzymaną dolną ósemką. Chwila bólu i po sprawie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Livia: Oczywiście radykalniejszą metodą jest usunięcie dziada - ja tak zrobiłam z zatrzymaną dolną ósemką. Chwila bólu i po sprawie

No wlasnie tak wtedy radzila mi dentystka. A ze bol zniknal po jej interwencji , to tak je zostawilam.....:shamed: I teraz mam :confused:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.