Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

choć Tobie nie zazdroszczę, że się z nią użerać musisz
W opisie - koszyk zaczyna mieć przetarcia. Uznałam, że to ok, bo i tak potrzebowałam go tylko na 2 tygodnie wakacji. Niestety koszyk dziurawy do mnie przybył. Porobiliśmy zdjęcia, wysłaliśmy mailem, że niezgodne z opisem i chcemy zwrócić. Pani się zgodziła, no to śmignęłam na pocztę i wysłałam. Ona wystąpiła do Allegro o zwrot kosztów prowizji. Mąż (to on jest właścicielem konta z którego zamawialiśmy) "zawetował" w ostatni dzień gdy miał taką możliwość, ponieważ nie dostaliśmy do wtedy zwrotu pieniędzy. I wtedy się zaczęło
że ona paczki nie dostała, że prosi o numer przesyłki. Jak podałam, to zaczęła pisać że jesteśmy oszustami (bez podania przyczyny), że ona nie ma obowiązku przyjąć zwrotu towaru (WTF? myślałam, że wyśle nam ten koszyk jeszcze raz a piać od nowa), że i tak zrobiła nam przysługę itd. Przez kilka dni kasy ani widu ani słychu, tylko głupia wymiana maili. W końcu mąż napisał jej, że jak do wtorku (to był piątek czy coś) nie dostaniemy zwrotu kasy, to idziemy na policję - bo chyba tylko wtedy można zgłosić coś na Allegro. Dostaliśmy odpowiedź, że jesteśmy niepoważni, że za 20 zł chcemy iść na policję. Ale za 20 zł to można oszukiwać, no nie? Po tym mailu pieniądze przyszły - bez kosztów wysyłki ani w jedną, ani w drugą stronę. Także też byliśmy jakoś z 20 zł w plecy, ale wzięliśmy to na klatę jako nauczkę. Bo powiem Wam - żeby mnie krajali i na ogniu przypiekali, już nigdy nie kupię nic od kogoś, kto w opisie aukcji nie używa polskich znaków, nie stosuje znaków interpunkcyjnych, pisze wszystko wielką literą albo na domiar złego robi błędy gramatyczne i ortograficzne. Never ever choćby darmo dawali! Szkoda nerwów.

Czujecie babsztyla - pobiera ode mnie 14 zł, a realnie ponosi koszt 1,75 zł ?

Ale i tak spoko bo sprawa się dość szybko wyjaśni.
"leczyć na nogi

straszy sądem i więzieniem
Matko i córko, co za ludzie!!!! Ale nawet jak już straszą, to niech chociaż temat poznają. Bo biorąc pod uwagę, ze to byłaby Twoja pierwsza sprawa, to dostałabyś co najwyżej karę grzywny lub karę ograniczenia wolności (czyli prace do wykonania)
No, ale przecież oczywistą oczywistością jest, że jesteś niewinna, więc takie straszenie mogą sobie w d... włożyć.
To się okaże

ja do nich nie piszę nic, jedynie to na Allegro w centrum sporów, bo tam muszę gdyż pracownicy All to czytają rozstrzygając spór. A nie chcę żeby mnie za debila wzięli

Głupek, debil i naiwna byłam jak nie wiem co.

Mam pracę na zaliczenie, napisać swoją wizję salonu kosmetycznego ;) Wasze podpowiedzi na co zwracacie uwagę idąc do wymienionego wcześniej miejsca będą mi pomocne chodzi mi np. o samą kosmetyczkę, wystrój, sprzęt, aranżacje no wszystko co Wam do głowy przyjdzie, wiadomo co dwie głowy to nie jedna, a mi pomalutku kończą się pomysły a dość obszernie muszę to opisać:D

] wydał opinie, że to buty dziewczęce, już dawno w tym sezonie niemodne. I że ten specjalista nie w ciemię bity, bo obok duetów "Woli&Tysio" a także "Paprocki&Brzozowski" jest uznanej klasy specjalistą od mody haute couture. Ponadto niejednokrotnie swingował na paryskich wybiegach podczas pokazów wiosenno-letniej kolekcji Miu Miu na sezon 2014 

Mogę Wam jeszcze powiedzieć, żebyście zwracały uwagę wchodząc do salonu kosmetycznego czy kosmetyczka wyciąga sprzęt z szuflady lub np. z półki (choćby lśniła) czy z woreczka do sterylizacji, bo wiecie czasem może być mega czysto a jak robi te pierwsze rzeczy to wiadomo strzela sobie w kolano, ja osobiście szybko wyszłabym z takiego salonu aby uniknąć grzybka lub nie daj Boże czegoś grubszego.

a jeszcze jeśli chodzi o zachowanie kosmetyczki to na co zwracacie uwagę?

Prosiłam kobietę, żeby przemyślała, czy warto się tak upierać. Ale ona swoje. W takim razie ja nie mam nic do stracenia. Uniosła się natomiast bardzo, bo napisałam jej wcześniej, że jest oszustką. Przecież to nie obraza, tylko samiusieńkie fakty!
. Co za swinia jedna(jak można takie buty komukolwiek wyslac? Takie zdjecie jak Ty wstawilas powinno być na aukcji. Ne wiem czy ktoś by chociaż dal za nie 10zl). Buty w takim stanie byłoby mi wstyd w ogole dac na sprzedaż.
,bez możliwości odbioru osobistego! od Ciebie). I koniecznie wytocz spor na allegro. Nie popuść babsku.