Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeDec 20th 2013
     permalink
    Teo, zdecydowanie. Ja prasuję każdą firankę. Ba, nie wpadłam na to, że ktoś może nie prasować :bigsmile:
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeDec 20th 2013 zmieniony
     permalink
    Monika ja należę do zacnego fejsbukowego grona CHPD [znasz na pewno rozwinięcie], więc takich oczywistych rzeczy nie wiem :wink::wink::wink::wink:

Ale normalnie ją prasować mam ?
    Czy przez ścierkę jakaś ?
    Bo firankę Nina w pokoju ma identyczną jak ta i nie wiem czy to tak normalnie można czy nie....
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Mónikha: Teo, zdecydowanie. Ja prasuję każdą firankę. Ba, nie wpadłam na to, że ktoś może nie prasować

Ja nigdy nie prasuje :D wieszam mokre :) i zawsze mam idealnie "wyciągnięte" i wyprasowane :D
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    No ja też powiesiłam mokre, tylko że wyjęte z pralki wyglądały jakby tam 3 lata spędziły :cool:
    I wiszenie im nie pomogło.
    Tzn jednej troszkę jakby ale ta u Niny wygląda okropnie.
    --
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Jak trzeba to tez prasuje firanki ,ale tez wieszam zaraz po praniu . Akurat teraz na domku mam mało firan w oknach , dwa dni temu wieszalam woal gładki na oknie tarasowym szer.400 dl 260 ,ale nie chciało mi sie prasować . Posiadacie moze samo żelazko parowe bez stacji ?
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    TEORKA: Przysięgam, jak żyję nie miałam nigdy tak ładnie i szybko wyczyszczonych framug okiennych oraz drzwi [mamy białe].
    Wystarczyła kropla tego specyfiku na gąbkę wylana

A gdzie można to cudo kupić? Ja nie mogę framug doczyścić jeszcze z brudu po poprzednim właścicielu domu. Może coś by i na to pomogło?
    Co do firanek, to ja im daję więcej czasu. Prostują się.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Luczynko napewno w makro i są w sklepach internetowych zaopatrujących firmy sprzątające.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Ja to od mamy dostałam.
    Kupiła w małej, mieszczącej się w garażu hurtowni chemicznej.
    A mieszkam w mieścinie maleńkiej, więc ten.

luczynka: Może coś by i na to pomogło?

Bankowo !
    Mówię Ci normalnie armagedon jakiś :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeDec 21st 2013 zmieniony
     permalink
    TEORKA: Ale normalnie ją prasować mam ?
    Czy przez ścierkę jakaś ?

Najnormalniej :bigsmile: Tylko ustaw niższą temperaturę najpierw i zobacz, czy żelazko nie chwyta. Zawsze możesz zwiększyć temp., nie? Gorzej jak byś miała przyjarać od razu :wink:

Treść doklejona: 21.12.13 17:17
    TEORKA: Monika ja należę do zacnego fejsbukowego grona CHPD

Ty już się nie kryguj, bo po niejednym wpisie Twym widać, że bliżej ci do PPD niż niejednej z nas :wink:

Ja zaś tak rzadko myję okna i zmieniam firanki + zasłony, że jak już się wezmę, to z tych wyrzutów sumienia prasuję. Pewnie przy większej częstotliwości prania, zaniechałabym każdorazowego prasowania.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorciacho1984
    • CommentTimeDec 21st 2013
     permalink
    Widze ze tu porządkowo światecznie :) ja w tym roku na łatwizne ,idziemy do moich rodziców,ja w wigilie ide do pracy ,wiec nie bardzo pomoge.
    a dzisiaj chłopiec mój siedzi u rodziców a my sobie urządzamy wieczór randkowy:):heartbounce:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Mónikha: Ty już się nie kryguj, bo po niejednym wpisie Twym widać, że bliżej ci do PPD niż niejednej z nas :wink:

No dobra z gotowaniem może.
    Ale nic poza tym.
    Która z Was sobie girasa połamała przedpokój zamiatawszy hę ? :bigsmile::bigsmile::bigsmile::cool::cool::devil::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    E tam, chęci i osiągnięcia się liczą, a nie potknięcia :wink:
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeDec 24th 2013 zmieniony
     permalink
    Wesolych Swiat :)
    --
  1.  permalink
    Życzę Wam Kochane Szczęśliwego Nowego Roku 2014!!!! :wink:

--
    •  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeJan 10th 2014 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny, a co się dzieje z cerisecerise? Jakoś mnie tak tknęło wczoraj, że już daaaaawno Jej nie było na forum!?
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 10th 2014
     permalink
    Cerka zdecydowala sie na odejscie z 28 juz jakis czas temu
    •  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeJan 10th 2014
     permalink
    Ale chyba jakieś pół roku temu jeszcze była ... Kurcze, szkoda!
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 18th 2014
     permalink
    warto przeczytac - ja do dzisiaj nie mialam pojecia ze to az takie istotne

Zimowa kurtka i pasy bezpieczeństwa. Czyli: jak nie stracić wątroby i śledziony podczas zderzenia
    •  
      CommentAuthorLenciaD84
    • CommentTimeJan 23rd 2014
     permalink
    ceri dzieciaczki rosną jak na drożdżach :)

Treść doklejona: 23.01.14 21:25
    Siedze i czytam bloga...ciekawy nie powiem,ze nie ale niektórych opisów nie mogę czytać... http://polozna.blog.pl/a/
    Chciałam się troche odstresować, bo nerwa dziś mam...wrr Kupiłam synowi książki do szkoły (jakieś tam pani dyktanda i rozszerzony program wymysłiła) na allegro. Dziś przyszły ale zamiast do 3klasy przyszły do drugiej! szok i tak zamówiłam późno, to teraz zwrot, i znów czekanie na przesyłkę, ciekawe jak do zdarzenia podejdzie sprzedawca bo na maila ani na telefony nie odpowiada :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeJan 24th 2014
     permalink
    Myślałam, że czytasz 28dniowego bloga.
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    Amazonka: czytasz 28dniowego bloga.

przecież tam się nic nie dzieje...
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    ? Za to są cenne informacje dla nowych. Zawsze aktualne i otwierające oczy niejednemu.
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    LenciaD84: Siedze i czytam bloga..

Amazonka: Myślałam, że czytasz 28dniowego bloga.

A to jest jeden tylko słuszny blog?
    --
  2.  permalink
    Czy jest ktoś, kto ma dziś dzień nudy i gapienia się w ścianę ? Kurcze.... Nie wiem co by tu.... :confused:
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeJan 25th 2014
     permalink
    A chcesz moją gorączkę i katar? Gwarantuję, że ściany nie będziesz widziała:devil:
    --
  3.  permalink
    Hyhy...
    no nie ..... Nie znoszę miec kataru :-)
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Mogę Ci oddać kucie na dwie zalki i 2 egzamy :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Szczypta, prace za mnie napisz :)
    --
  4.  permalink
    Jedno jest pewne - nie nadaję się do siedzenia w więzieniu . :cool:

Treść doklejona: 25.01.14 16:28
    Jahe może bym i napisała ale nawet kompa nie mam... Tylko fon :-)
    Bloody jak z sexuologii to mogę kuc :-) Jak z jakiejś historii administracji albo z logiki to niekoniecznie :-)
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeJan 25th 2014 zmieniony
     permalink
    Ale Szczypta, zobacz, na nas zawsze możesz liczyć -propozycje sypią się jak z rękawa:cool::devil:
    --
  5.  permalink
    Taa :-) Co jedna to lepsza :cool:
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Na biologii medycznej było zapłodnienie, spermatogeneza i rozwój zarodkowy, łapie się minimalnie pod seksuologię :cool:
    --
  6.  permalink
    Poza tym gdzie te czasy , gdy czlowiek nie nadążał odswiezac stron na sercach ? I śmiał się jak głupi do monitora ?:confused:

Treść doklejona: 25.01.14 16:52
    Bloody tematy związane z zapłodnieniem to ja mam w małym palcu :cool::cool:
  7.  permalink
    Jak zabijacie nude kobietki ?:-) Siedze sama z mała w domu ....zwariowac mozna.
    •  
      CommentAuthorbeagraf
     permalink
    Nudy? Kurcze ja to na spokojnie wysr... nie mam się kiedy a tu niektórym się nudzi! Zapraszam do mnie, robota zawsze się znajdzie! :-D
    -- Ona 2010, On 2013 :-)
    • CommentAuthormamakasi
     permalink
    No właśnie , ja też nie wiem w co ręce włożyć a niektórzy się nudzą . Niesprawiedliwe :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorlampka2
     permalink
    to ja tez dziele sie swoja nuda :) a z niemowlakiem przy boku to mogłam rozdawać czas kazdemu :)teraz z reszta tez :)
    --
  8.  permalink
    Hmmm,fajnie ze jestescie ...:bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    szczypta_chilli: Poza tym gdzie te czasy , gdy czlowiek nie nadążał odswiezac stron na sercach ? I śmiał się jak głupi do monitora ?:confused:

Ni ma Szczypta i chyba nie wrócą :(((
    --
    •  
      CommentAuthormiekkabula
     permalink
    Podobno inteligentni się nie nudzą mamusia :wink:
    Ehh.. no nie wrócą a szkoda ..
  9.  permalink
    No widać moja inteligencja w lesie :-) Dziś się nudze od 7 rano :confused:
  10.  permalink
    miekkabula moja tez widocznie dawno w lesie....
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeJan 26th 2014
     permalink
    Szczypta, chleb upiecz :D Mnie się nudziło to zrobiłam taki z boczkiem :D Teraz ładnie pachnie, w domu ciepło, bo piekarnik nadawał - żyć nie umierać ;) Same plusy tylko dupa rośnie ;)
    --
  11.  permalink
    Frag, nidyrydy . Jestem sama poza domem, bez tv i z netem tylko w komórce . Na zeslaniu ;-)
  12.  permalink
    The_Fragile ech zeby tylko dupa....
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Dziewczyny a powiedzcie mi, w sumie nie wiem czy to odpowiedni wątek, czy spotkałyście się z kimś, kto ma/miał leczone za niskie ciśnienie?
    Bo że za wysokie się zbija jasna sprawa. Ale co z za niskim?
    Gdyż albowiem sama takie posiadam, odkąd w sumie pamiętam.
    Tylko, że ostatnio mi to mocno dokucza. Szumi mi w uszach, dzwoni, słyszę swój własny puls (wtedy jak mi szumi) taki ledwo ledwo, w sensie jakby serce bić nie mogło. Tzn bije ale wolno strasznie.
    No i generalnie chodzę przymulona, śpiąca i bez energii.
    Przy ciśnieniu 90/60 ; 80/50 a czasami jeszcze niższym ( :shocked: ) ciężko chyba o tryskanie wigorem co nie.
    W każdym razie są jakieś leki na to? Wiecie moze? Kawa, ruch etc nie pomagają niestety dlatego obawiam sie, że to może mieć jakieś poważniejsze przyczyny.

No i do jakiego lekarza uderzyć?
    Jutro dzwonię się umówić. Prywatnie oczywiście bo się nie doczekam.
    Ze sprawami ciśnieniowymi to do kardiologa czy do zwykłego internisty?
    --
  13.  permalink
    Teorka znam temat

Treść doklejona: 26.01.14 20:46
    Teorka to bardzo niebezpieczne ,do kardiologa musisz sie zgłosic. Ja mam 50/90 ale czuje sie ogolnie dobrze. Rzadko kiedy szumi mi w uszach.Ale ostatnio miałam 40/80 (po zabiegu chirurgicznym) to myslałam ze po mnie bedzie :-(
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Teo - ja też mam i zawsze miałam za niskie ciśnienie i bywałam z tym u różnych lekarzy, ale każdy mówił, że tego się nie leczy, no chyba, że zagraża zapaścią. Niestety (dla Ciebie i dla mnie) najlepszy na to jest regularny ruch, najlepiej tzw. aeroby i to na świeżym powietrzu ;-)
    O, przypomniałam sobie, że świetnie na moje samopoczucie działał lek Sudafed (na katar) - dzięki pseudoefedrynie :tooth: Oczywiście brałam go z powodu kataru, ale skutki uboczne były fajne :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor~adrianna
     permalink
    Teorka - ja przez rok dzień w dzień miałam silne migreny .. sto badań razem z ciśnieniem dna oka i pani w końcu zmierzyła zwykłe i powiedziała by brać tabletki z guarany. Ona ma naturalną kofeinę i te ciśnienie podwyższa. Co do lekarza, to chyba neurolog, kardiolog lepiej doradzą, niż internista, akurat ja mam beznadziejnego.. czasami rózne choroby wywołują niskie ciśnienie (tarczyca np), nie masz jakiejś?
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJan 26th 2014 zmieniony
     permalink
    No ja po laparo miałam 74/34 i lekarze w panice biegali koło mnie.. :neutral:

I wiesz, ja do tej pory się czułam ok. Ale jakiś czas temu zaczęło mi być z tym moim niedociśnieniem średnio.
    A najgorsze jest kiedy mi dość tak nagle spada i wtedy puls potrafię mieć ze 120 siedząc i NIC nie robiąc.
    No bo serce zapitala żeby krew rozruszać co nie.
    Masakra.
    I co, mówisz że do kardiologa od razu ?

Tylko wiesz problem jest taki, że ja u lekarza zawsze mam 120/80 bom zestresowana leciutko.
    No chyba, że mi doktor na słowo uwierzy bo w domu sobie często sama mierzę.

Treść doklejona: 26.01.14 20:53
    Choroby żadnej nie mam, przynajmniej nic mi o niej nie wiadomo :wink:

LIVIA ale wiesz ? ja właśnie czytam, że za niskie ciśnienie które powoduje nieprzyjemne objawy dla człowieka [tzw hipotonia] się jednak leczy.
    A jak czytam jej objawy to ostatnio mam niemalże wszystkie :neutral:
    No to już nie wiem kurde.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.