to ja tak szybko bo jestem dziś ble. Byłam na spacerze i przemarzłam jak nie wiem co i jak kretyn nie wzięłam rękawiczek wrrr Był znajomy - do wymiany mam fartuch i zawias w pralce - to na pewno ale czy coś jeszcze nie wiemy bo jej nie rozbierał - mam nadzieje że nie.
Aniu telewizor mamy Trilux 21' działa od jakichś 9 lat bez zarzutu jeszcze mamy Sony 29' i z nim są problemy, ale tv ma swoje lata bo jakieś 15 albo i więcej (odkupiony od kogoś kto przywiózł z Niemczech jako "nie da sie przestroić" dało się i działa super, czasami piszczą głośniki)
no co wy kobitki,mam ja 3 lata ,super kolory,spokojnie moge polecic,bo zero problemòw jak na razie,az sie milo oglada na takim duzym ekranie na scianie...aaa i mam gwarancje na 5 lat,wiec jeszcze 2 jak sie popsuje...
Ania pomarzyć dobra rzecz ale Ja tam chociaż na chwilę obecną nie mam perspektyw na zabudowanie moich 1900m2 małym domkiem to w przyszłości jednak wierzę, że mi się to uda :))
Lady Ty masz przynajmniej metraz solidny... nasza dzialka to cos ok 450m2 tylko ale dobre i to. i wierze ze kiedys kiedys nawet jesli dopiero u progu emerytury to i tak sobie ciasne wlasne zbudujemy ;)
u nas dzis ładnie nawet .0 stopni i słonce.no i dwa razy juz byłam na spacerze a jutro szczepienie.Trzymajcie kciuki za mnie zebym sie nie rozpłakała bo Piotrus to dzielny facet ale jak zobacze jego skrzywiona minke to chyba tez sie rozpłacze.
co do działek...my tez mamy od 2 lat działke budowlana w fajnej dzielnicy ok 2000m.i ciagle słyszymy od tescia no kiedy budowa kiedy budowa i wyśmiewanie sie...a z czego tu zaczac jak na sam projekt i pozwolenie musimy miec ze 4 tys...ehh mamy inne wydatki przeciez-wazniejsze.działka stoi i jesc nie woła a dziecko i owszem.
ja o wlasnym domu ,moge zapomniec,tu we wloszech to niemozliwe,bo ceny kosmiczne,zadowole sie mieszkaniem,i odkladam dla còrki moze ona sobie kiedys wybuduje...JEEMMMA ,Chcialam wkleic ale mòj gruchotzacina sie przt kazdej operacji...
Śniegu ja chce śniegu :D u nas cały czas było zimno ale sniegu ani ani :( a dzis fajnie bylo slonko i cieplutko jakby wisona juz szła ;) jednak jak zima to niech bedzie ta zima a nie takie badziajstwo :D
tyle ze to nie jest jedynie park wodny z atrakcjami typu zjezdzalnie ale sauny laznie i takie tam bajery... calodniowy pobyt 4osobowej rodziny to koszt 200zl... smieje sie do meza ze jak sie odchudze i Krzys podrosnie (czyli za dwa lata heheh) to mozemy jechac i poszalec kiedys
Kfiatuszku, nie nastawiaj się na super ekstra frajdę bo się rozczarujesz tym krakowskim parkiem wodnym. To tylko duży basen, 3 rury - zjeżdżalnie, parę jakuzzi, bicze wodne do których nie można się dopchać i parę plastikowych badziewi dla dzieci (domek ze zjeżdżalnią, ryba, grzybek). Znam go na wylot bo chodziłam tam z synkiem na lekcje pływania, jak był niemowlakiem.
w porownaniu do tego co tu mamy to dla nas to atrakcja na miare disneylandu :D
Ja bym bardzo chciala chodzic na lekcje plywania z Kacperkiem ale jakos samej mi sie nie chce ;) zobacze ;) a moze ktoras mamusia z moich okolic (Zabrze) pojdzie ze mna??:)
u nas mialy byc kalendarze ze zdjeciami dzieciakow ale w zwiazku z chwilowym kryzysem finansowym odpuscilam Gabrysia zaprasza naszych rodzicow na wystepy do przedksozla i tam bedzie wreczala wlasnorecznie robiony wazonik i zakladke do ksiazek a od Krzysia beda "slady" (tak przy Gabrysi bylo) czyli kartka landie ozdobiona z odbiciem jego stopek i raczek :) jak to ja mowie - samoróbka :)
Aniu fajny pomysl.ja tez daje takie odciski ale kupiłam takie puszki specjalne ,nie były grogie chyba po 15 zł jedna a kupiłam dwie.Do tego jakis drobiazg i juz.ja daje razem dla babci i dziadka . w jeden dzien jade do mojej mamy a zaraz potem do tesciowej i dam temu obreczonemu tesciowi od rauz bo mojego taty i tak nie bedzie. ale jestem jak najbardziej za własnorecznymi laurkami czy prezentami dla dziadków bo nie ma co ukrywac koslawo wypisane laurki ciesza najbardziej:) a jeszcze milej jak babcie je zbieraja i gromadza
czy sadzicie ze moge zglosic do spoldzielni ze platami spada snieg z dachu? teraz w ciagu kwadrans zlecialy 3 duze czapy. jak wracalam ze spaceru to chwile wczesniej tez spadla... boje sie ze jak bede wracala nim otworze klatce moze spasc znowu a to jednak 4pietrowy blok
ja nie wiem co u mnie sie porobilo - w szpitalu nie podnosza telefonu dzisiaj ani na centrali ani bezposrednio w rejestracji poradni, w spoldzielni nikt sie nie zglasza a dzwonie od rana najpierw w sprwaie babki sprzatajacej klatke a teraz ten snieg, dzielnicowego od tygodnia zlapac nie moge.... moze i ja powinnam zaczac strajkowac i oplat nie robic ani podatkow nie placic to by sie ktos zainteresowal co sie dzieje...
mam niezly bilans dnai dzisiejszego - duuuzo czasu spedzilam dzisiaj poza domem... zakupow (chemia spozywka) narobilam jakies 14-15kg wydajac niecale 80zl czyli nie jest zle bo ledwo wnioslam :D najpierw ponad 2 godziny a pozniej 1.5godz na spacerze. na szczescie kolezanka belfrzyca miala dzisaij 2 lekcje mniej bo klasa na szkole zimowej i mogla mi potowarzyszyc dzieki czemu ona paradowala z wozkiem pod sklepem a ja na wariata zakupy robilam... w prawdzie gdyby mi sie udalo jeszcze co niektore instytucje obdzwonic to w ogole bylabym mega uradowana ale cooooz nie mozna miec wsyzstkiego
a teraz ide wykanczac obiad - dzisiaj barszcz czerowny i paszteciki
Aniu masz Śnieg? U nas już nie ma. Chyba wiosna idzie dużymi krokami, bo tak już pachnie wiosennie. Cieplutko się robi. Tylko bałwan, którego ulepiliśmy w sobotę z synkiem utonął w strugach swoich łez i została z niego mokra plama na trawie
no u nas wlasnie sie rozpuszcza. pewnie jutro nic nie bedzie bo dzisiaj +2. a jesli idzie o snieg to u nas spadl hmmm w niedziele wiec niedlugo sie nim cieszylismy
Izunia masz rację za wcześnie na wiosnę. Ja tak myśle że teraz nie będzie śniegu a na święta wielkanocne będzie go pod dostatkiem.Będziemy jajka wieszać na choince hi hi hi
a propos paczkow - kupilam dzisiaj torebke takich liliputkow bez nadzienia. mialam zjesc jednego na sprobowanie a chyba z 10 wciagnelam... poza tym Gabrysia tez niezle mi pomagala :)
dla mnie tez mialy nie istniec :P mam dzisiaj dzien pt ODKURZACZ wciagam wszystko co w zasiegu reki i najlepiej mi wchodzi slone i slodkie, kwasne jest bleee