Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ale czy ona nie cierpi przez brak mojej osoby
dziewczyny czy ktoras z was pobierala moze sama wymaz z ropy? niestety babka w lab powiedziala mi ze przyjmuja tylko wymazy pobrane w szpitalu (nawet te prywatne)
przerazona jestem.
Else, bo mnie zaciekawiło - jak można studiować filologię angielską nie znając angielskiego?
Obe ale to nie filologia angielska tylko kurs ktory daje uprawnienia do nauczania jez angielskiego zakonczony egzaminem panstwowym
tyle ze z doswiadczenia nie wierze zeby ktos kto nie zna angielskiego lub zna tylko troche zrobil taki kurs w rok
Z ciekawosci zaytram Else, jaki jest u was koszt za godzine?
aha i upewnij sie ze ten studia (rozumiem ze podyplomowe) daja ci uprawnienia po 2020, co raz wiecej mamy sygnalow ze ludzi nacciagaja :(
aha i mam nadzieje ze wiesz ze trzeba skonczyc metodyke nauczania j.ang PLUS zdac egzamin panstwowy
nawet nie chce wiedziec kto te dzieci uczy w przedszkolach, sory dziewczyny. przerażona jestem.
rynku' i pojecia o ang nie maja robia kursy i niestety zdaja egzaminy nawet :
jakis czas temu bylam opiekunem merytorycznym takiego kursu no i na 20 osob ktore zdaly egzamin 3 sie do czegos nadawaly (w sensie ze wymowa ok, ze nie baly sie mowic, ze to co robily mialo rece i nogi); ale ogolnie to wrazenia po kilku spotkaniach mialam "uchron Boze moje dzieci przed takimi nauczycielami"
Pomyślałam dokładnie to samo! Nie ubliżając nikomu ale jak można nauczać czegokolwiek znając jedynie podstawy?
Studia podyplomowe powinny uzupełniać wiedzę...
w ogóle to trzeba mieć tupet.... ja będąc na poziomie c1/c2 nie czuję się kompetentna by uczyć chociażby ze względu na wymowę
Ale nie wiem jak w przedszkolu, pewnie jakos poziom nizej
a jakie sa zarobki nauczycieli? i ile jest godzin spedzonych w szkole wg karty nauczyciela?
2 tys netto za 25 godzin, przedszkole państwowe, stażysta. Dodatków miałam około 200zł miesięcznie + 13- stka.