Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeNov 3rd 2015
     permalink
    Do podumania. ..
    http://www.calareszta.pl/juz-nie-pamietam/#
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    dogoterapia, którą uskuteczniamy od jakiegoś czasu, ale teraz już oficjalnie bo coraz więcej chętnych

A to fajnie. Coraz częściej dogoterapeuci poszukiwani. U nas mało w pobliżu...
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
    • CommentTimeNov 3rd 2015 zmieniony
     permalink
    Moya, zryczałam się...I nie mogę przestać.
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Ja tez. Na dodatek w pracy!
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    Tez to dzis czytalam, szalenie wzruszajace.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Witajcie. Chciałabym was prosić o pomoc bo nawet moja córka, która potrafi się dogadać po angielsku nie potrafi mi pomóc w zadaniu dla II klasisty :) a Ja juz sie pogubilam o co chodzi.

•  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    ja pierdziele jakie durne zadania
    -- ;
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    A co z rakietami i paletkami (rakietkami) do ping-ponga?
    Bez sensu.
    --
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    Montenia źle byś napisała, ale nie w tym rzecz - polecenie jest koszmarne, nic z tego nie rozumiem
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    no wlasnie nie wiadomo o co chodzi. czy te numery 4,5,6 maja byc odpowiedziami na te 1,2,3? czy nie ma to nic wspolnego.
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    Najpierw policz i powiedz czyli pierwsza czesc z liczeniem jest ustna. Ale potem co wpisywac to nie wiem, czym ma być "it", mozna sobie wybrac cokolwiek?

Treść doklejona: 03.11.15 21:03
    Np. It's a bicycle. It isn't a watch. It's small and orange.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Chore to jakieś. ..a Ja choć nic nie rozumie po angielsku zadanie zrobiłabym tak samo jak montują tylko zamiast cloks ma być watchs bo dzieci te słowo do zegarka mają przypisane w nauczaniu :)

Niewątpliwie jednak nasze rozumowanie nie idzie z tokiem rozumowania II klasisty
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Nie jest napisane co mają zakreślić. Chyba, że chodzi o rower, bo dopisane z boku.
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    Ok, chyba chodzi o zabawę w wyszukiwanie obiektów na obrazku, jedna osoba potem w klasie wybiera sobie jakąś rzecz z obrazka (Lepiej byłoby gdyby były pokolorowane na rozne kolory) i druga pyta czy to jest rower, czy jest duży czy jest zielony i zgaduje o ktory przedmiot chodzi. Potem zamiana i dziecko wybiera jakiś obiekt na obrazku i opisuje je a drugie dziecko na tej podstawie ma odgadnąć o ktore chodzi.

Treść doklejona: 03.11.15 21:11
    Nie może być "a five clocks", masz "a"!
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    To jest zadanie do zrobienia w domu wiec tym bardziej trudne. Nie znam angielskiego, a moja córka choć zna tez totalnie nie ma pojęcia o co w ni chodzi :( :cool:
    •  
      CommentAuthor_azja_
     permalink
    Wg mnie tak jest - nauczycielka nie powinna tego zadania dawac do domu, to powinno byc raczej cwiczenie w klasie. Jestem po anglistyce, chociaz w szkole pracowalam tylko na praktykach to tak bym zrozumiala to zadanie
    --
    • CommentAuthorGabcia_I
     permalink
    Tylko po co te 5 rowerów w dymku obok...
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Azja rozumie. Wychowawczyni córki niemniej jest dziwna bo ostatnio jak pokazałam tutaj zadanie wszystkie dziewczyny twierdził, że córka dobrze wykonała a ona jedyna zaprzeczył. Po konsultacji z innym nauczycielem w jej obecności okazało się, że córa miała rację, a jej interpretacja była inna...
    •  
      CommentAuthor_azja_
    • CommentTimeNov 3rd 2015 zmieniony
     permalink
    5 rowerow w dymku jest po to by pokazac, że liczyć trzeba na glos.
    Cały czas potrzymuję, ze to zadanie ma koszmarne polecenie i najlepiej byloby gdyby nauczycielka nie zadawala go do domu, tylko wg wlasnego uznania wykonala je z dziecmi podczas lekcji.
    --
    • CommentAuthorGabcia_I
     permalink
    No prosze, a zastanawiałam sie jaki był wynik Twojej rozmowy odnośnie poprzedniej sprawy
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    GabiA ale początkowo zaprzeczał i uparcie twierdziła, że zadanie córka źle wykonała. Dopiero inna nauczycielka potwierdziła wersje właściwą, a jednocześnie potwierdziła doBRE wykonanie przez moją córkę.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeNov 4th 2015
     permalink
    Lady zadanie trzeba zrobic tak jak Azja napisala; to ma byc forma zagadek
    w 4 mozesz wstawic kazde wybrane slowo i bedze poprawnie It's a racket / rocket / bike / watch / robot
    w 5 tak samo It isn't a racket / rocket / bike / watch / robot
    w 6 It's (przymiotnik) and (przymiotnik) i patrzac na obrazek Julki moze byc np It's big and blue / It's big and purple / It's small and purple / It's small and orange /

Montenia, sorry, ale jesli juz pomagasz odrabiac prace domowa to zerknij na jej poprawnosc; to moze zboczenie zawodowe ale jesli by sie ktos mial na tym wzorowac to troche kiepsko te It is a eleven robots / It is not a orange / it is a five bikes and twelve clocks wygladaja
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeNov 6th 2015
     permalink
    Hyde w ostatecznym rozrachunku po tym jak do pani napisałam na kartce prośbę o wyjaśnienie tego zadania to Pani stwierdziła, że ono jest zawiłe i nie musi go Julka robić. .. wyjaśnienia jednak brak co mnie nie cieszy :(
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeNov 7th 2015
     permalink
    Z tego co pamiętam to Frances ostatnio zamawiala dla chlopakow.
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny, polecicie jakiegoś sprzedawcę allegro, który ma dobre jakościowo sukienki, nie za kosmiczną cenę (jestem w stanie dać 120-150zł). Ewentualnie jakiś sklep internetowy (heppin przejrzałam i jak coś mi się podoba, to kosztuje sporo). W sklepach jak dla mnie pustki, nic mi się nie podoba, albo S na mnie za duże, a XS za małe... DO tego już drugą tunikę z mohito muszę zwrócić, bo się mechaci i rozciąga dołem... Zależy mi na takich codziennych, klasycznych, a dokładniej, nie takich super-eleganckich. Długość przed kolano/do kolana, z rękawkiem 3/4 albo długim. Jedyny warunek - nie czarna, bo czarnych mam dość sporo. Tak, żebym mogła założyć i na święta i na uczelnię i ewentualnie do sklepu, czy na kawę u koleżanki. Na allegro nie mam zaufanego sprzedawcy i trochę boję się typowo w ciemno kupić...
    •  
      CommentAuthormigg
    • CommentTimeNov 8th 2015
     permalink
    Elfiko, mam z eco puf, jeden mega i jeden zwykły. Jestem bardzo zadowolona, mam je od pół roku. Jak byś chciała wiedzieć coś więcej, to pisz.
    --
  2.  permalink
    Patrzyłam... I to jest właśnie jeden ze sklepów, gdzie s wisi, a xs jednak przyciasna albo w biodrach, albo w ramionach (szew nie kończy się na końcu ramienia, tylko ciut szybciej, ale mnie to bardzo razi). Generalnie, eleganckich, ładnie leżących jest mnóstwo, ale takich "uniwersalnych" znaleźć nie mogę. Są na allegro i za 60 i za 100 i trochę droższe, któe mi się podobają, ale jakoś mam obawy, bo jednak ciuchy kupuję zazwyczaj w sklepie internetowym, a nie na allegro, odkąd siostra dała za kurtkę jeansową 140zł, a nie była warta nawet 20.
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeNov 8th 2015
     permalink
    Ja tez z ecopuf kupowalam, ale takie male, dzieciece.
    --
    •  
      CommentAuthorŚroda
    • CommentTimeNov 9th 2015
     permalink
    Ratunku dziewczyny, polećcie mi jakieś witaminy na wypadanie włosów- lecą mi tak, że już mam miejscami na głowie puste placki- normalnie lysieję i nawet nie ja to zauważyłam,a moja mam wczoraj. Po ciąży z Kalą też mi wypadały, ale nie tak jak teraz.... Teraz to jakiś armagedon.
    Będę wdzięczna jak mi coś polecicie.
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    Sroda, wg mnie po ciazy horomony tak zadzialaly i niestety musisz wymienic "futro". sama rozniez sie z tym licze;-((((
    czytalam ostatanio ze to jest ponoc tak, ze te wlosy ktore normalnie by wypadly - w czasie ciazy jakos sie trzymaja na glowie, stad bujna czupryna, natopmiast po ciazy wypadaja, i to wszystkie na raz niestety. stad taki efekt
    -- ;
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Nie, no ale jak się placki łyse robią, to coś jest nie tak. Środa, jesz witaminki dla kobiet karmiących?
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    a propos witamin polecam film "truth about vitamins" na BBC. ja ostatanio obejrzalam i mi sie odechcialo suplementowac czymkolwiek.
    -- ;
    •  
      CommentAuthorLivia
    • CommentTimeNov 9th 2015 zmieniony
     permalink
    Środa: Po ciąży z Kalą też mi wypadały, ale nie tak jak teraz....

Mi po ciąży z Gajką też wypadło więcej, niż po poprzedniej, ale później zaczęły masowo odrastać - i teraz mam taką absurdalną grzyweczkę i wszędzie pełno nastroszonych, kilkucentymetrowych włosów, a reszta za ramiona :wink: Wyglądam jak debil, ale trudno, przeczekam :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    caffe latte a patrzyłaś w promod, teraz jest dużo przecen, można zamówić na necie i oddać w sklepie gdyby coś nie pasowało, ja właśnie zamówiłam sobie kombinezon, trochę poleży w szafie, może na sylwestra ubiorę, ale za 84 zł myślę, że warto, na mnie dużo rzeczy tam pasuje, kupiję u nich rozm 34 - 36
    promod
    --
    • CommentAuthorGabcia_I
    • CommentTimeNov 9th 2015 zmieniony
     permalink
    Tez mnie przeraziły ilości, które wypadały. Miałam wrazenie,ze mam zakola. Teraz odrastają i wygladam jak lew (cały przód sterczy do góry, nawet lakier ich zatrzyma). Łykałam tabletki Merz Spezial (dobrze polować na promocje w aptekach) + szampon przeciw wypadaniu włosów z Vichy.
    --
  3.  permalink
    Kachaw, zapomniałam. Teraz na szybko, z telefonu widzę ze maja parę fajnych uniwersalnych, które mi się podobają, a do tego jeszcze swetry... Majątek bym tam zostawiła... Musze jutro na spokojnie przejrzeć. Dziękuję bardzo za przypomnienie!!!! :wink:
    •  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeNov 10th 2015 zmieniony
     permalink
    Caffe ja mam promod online zawsze na pasku, wchodzę często i obczajam promocje, u nich szybko pojawiają się przeceny 30-50%, racvzej nie kupuję w regularnych cenach, bo 180 za za sukienkę to sporo (raz tylko latem zaszalałam i kupiłam sobie kombinezon za 200 zł, bo co go mierzyłam w sklepie to wymiękałam, aż mi koleżanki dały bon z promod na urodziny :)) zamawiam mierzę w sklepie, jak nie pasuje, od razu oddaję a po dwóch dniach ma zwrot kasy i jeszcze mam kartę promod, na której zbiewram punkty, jak uzbieram 100 mam 20 zł gratis, warto tam zaglądać, a rozmiary 40-42 to tam leżą, leżą i leżą, potem kosztują po 40 zł
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
    • CommentTimeNov 10th 2015
     permalink
    dziewczyny, moze wiecie - potrzebuje wywolac doslownie 2 zdjecia najlpiej od reki. najpozniej na czwartek, ale na czwartek MUSZE miec. gdzie sie udac? fotojoker robi cos takiego? na ich stronie czytam ze 2-3 dni, a to za dlugo dla mnie. w rossmanie?
    pani wymyslila ze dzieci maja na piatek przyniesc zdjecie rodzinne, pomysl fajny, ale czasu malo;-(
    -- ;
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ewa u nas w Fotojoker robią w 15 min ;) podejdź do zakładu i się porostu dopytaj :)
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    dzieki, podejde i spytam:-)
    -- ;
  4.  permalink
    w rossmanie od ręki
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    środa zamów sobie regital - mi leciały włosy przeokropnie(dieta odchudzanie) i w połowie drugiego opakowania przestały a zaczęło być widać nowe :)
    moja mama tez to łyka i tez jest zadowolona :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    bylam w fotojoker, maja te automaty, zdjecie w 5 min. latwizna. podejrzewam, ze w rossmanie wyglada to tak samo.
    -- ;
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    mooniia: środa zamów sobie regital

Ja też łykam, widzę poprawę-kończę 1-sze opakowanie.
    Teraz była promocja, gratis małe opakowanie.
    --
  5.  permalink
    Dziewczyny, czy któraś z Was pracuje/pracowała w mohito, albo ma kogoś znajomego, kto może przypuszczalnie powiedzieć jak wyglądają u nich reklamacje?
    Pojechałam oddać tunikę, zmechaciła się po jednorazowym założeniu!! Kosztowała mnie 120zł, a sprzedawczyni do mnie z tekstem, że do takich rzeczy to są specjalne golarki :shocked: z wielką łaską przyjęła reklamację, na wydruk czekałam 15 czy 20minut, bo poszła po kartki i zaginęła w akcji... A na odchodne usłyszałam, że oni raczej takich reklamacji nie uwzględniają. Kurczę, w 4f to nawet za sprane logo zareklamują, za każdy najmniejszy ubytek, a tu takie coś...
    A pytam, bo jechałam pewna, że reklamacja będzie pozytywnie rozpatrzona, wiadomo, poczekam kilka dni i dostanę zwrot pieniędzy. Zastanawiam się też, czy już mogę sobie te 120zł wydać, czy jednak nie ryzykować i czekać...tzn miałam w planach te pieniądze już dziś wydać, ale te słowa mnie wybiły z rytmu, a dziś wypadły mi niespodziewane wydatki i już raczej funduszy przeznaczonych na ciuchy nie mam, no chyba że dostanę zwrot z mohito...
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    ja nie pracowalam, ale generalnie jakas ostatanio jest moda chyba na nieprzyjmowanie reklamacji albo stekanie przy tym. kolezanka reklamowala kurtke w mango w zeszlym roku, to tez jej stekali, a pierze generanie przebijalo przez kurtke. musza przyjac reklamacje, towar jest niezgodny z umowa. kupilas cos, co mialo sluzyc jakis czas a nie po jednym praniu czy zalozeniu sie zmechacic. jak nie to sie gdzies tam zglasza, do urzedu ochrony konsumenta czy cos.
    -- ;
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Ewasmerf: pierze generanie przebijalo przez kurtke

Ja już miałam kilka kurtek puchowych i zawsze co jakiś czas pióro wyłaziło ;)
    --
  6.  permalink
    Ewa, ja mam jakiegoś pecha z reklamacjami.
    W zeszłym roku lasocki kozaki. Chyba 350, czy koło 400 dałam... Ale lasocki zawsze u mnie przynajmniej na 3 lata służą, ja bardzo dbam o buty. Przy zakupie niestety nie chciałam żądnych preparatów, bo mam w domu większość z tych dostępnych w sprzedaży w CCC. But mi się odbarwił tuż nad platformą, odbarwienie wielkości złotówki... I co? Reklamacja odrzucona. Bo niby nie pielęgnowałam zgodnie z zaleceniami. Co z tego, że w reklamacji podałam czym pielęgnowałam, a odwołaniu powtórzyłam jakich preparatów do czyszczenia, pastowania i impregnowania używałam, łącznie z numerami seryjnymi i datą ważności... Odwołanie odrzucone. Gdybym wtedy miała więcej czasu, to poszłabym z tym gdzieś dalej. Ale praca wygrała. Co z tego, że da się to zapastować, jeśli jednak z czasem przebija. Od tej pory przestałam kupować lasocki, do których wykonania nigdy nic nie miałam i na których widok dalej mi nogi miękną, bo to jedyne wygodne buty na wysokich obcasach, na moją kieszeń.
    • CommentAuthorGabcia_I
     permalink
    W takich sytuacjach pomaga Federacja Konsumentów. Polecam. Dwa razy juz mi pomogli.
    --
  7.  permalink
    Teraz już nie odpuszczę, choć mam nadzieję, że jednak reklamację w mohito uwzględnią... Do dwóch tygodni będę wiedziała.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.