Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeNov 11th 2015
     permalink
    ja mam tylko jedną rzecz z mohito, czarny sweterek z takimi cyrkoniami dookoła dekoltu, kupiłam tydz temu, ale moja koleżanka często tam kupuje i powiedziała, że strasznie zeszli z jakością, że teraz są to rzeczy jednosezonowe, szybko się mechacą i nieładnie wyglądają
    --
  1.  permalink
    Ja mam sporo rzeczy z mohito, głównie z wyprzedaży. Np z t-shirtów jestem bardzo zadowolona. Jak kupiłam na wiosnę, tak dalej chodzę. Nie rozciągnęły się i dalej biel jest biała, a nadruki czarne. Sukienka na wesele ok, ale już musiałam bardzo przeglądać, bo w sklepie było sporo uszkodzonych. Ale jakość do sukienek sprzed 2-3lat z mohito nieporównywalnie gorsza. Za to torebki (duża, mieszcząca A4 i listonoszka) już mam ponad 2lata i bez zmian poza tym, że obie miały "złote" zamki, a teraz już nie są intensywnie złote, ale mi to nie przeszkadza, bo kolor równomiernie blaknie.
    Druga sprawa, słyszałam, że mohito, reserved, cropp to to samo. Często można znaleźć tam te same rzeczy, albo bardzo podobne, tylko w różnych cenach. Nie wiem jak z jakością w cropp, bo już tam dawno nie chodzę, ale reserved damski się też pogorszył. Za to męski ma rewelacyjnej jakości swetry. W ogóle mam wrażenie że męskie rzeczy są porządniejsze w większości sklepów.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 11.11.15 12:08</span>
    Jeszcze dodam, że już przezornie zaczęłam zbierać wszystkie paragony, nawet za majtki z przeceny... Opisuję z tyłu, np. szara tunika, zamek na golfie, rękaw 3/4 i przynajmniej wiem od czego jest. Kiedyś niektóre paragony wywalałam, ale siostra i koleżanka pracowały w 4f i mnie ostrzegały, że oni za każdą najmniejszą pierdołę oddają kasę. I tym sposobem poleciłam koleżance, której po roku sprało się logo 4f z kurtki. Bez problemu dostała zwrot. Moja siostra nawet przyjmowała reklamację buta z którego wokół dziurki na sznurówkę wyszły chyba trzy nitki, nie raziło w oczy i to po 10 msc użytkowania. Równie dobrze można było odciąć i pewnie dalej nosić, ale klientka się jej przyznała, że się znudziły te buty (nieoficjalnie). I cóż - reklamacja uwzględniona, klientka kupiła nowe buty u nich. Pewnie za rok sytuacja się powtórzy.
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Z prezesem reserved był gdzieś ostatnio wywiad, w którym on przekonywał, że mają coraz niższą jakość, bo klienci chcą często wymieniać garderobę - yyy... :devil:
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    hehe, to tak jak z bylejaka kawa i bylejakimi proszkami - ze ponoc polacy wola jak cos slabiej pachnie, slabiej smakuje i sypia duzo wiecej do pralki, hłehłe, co za brednie
    -- ;
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Ano, do wszystkiego da się dorobić jakąś ideologię :devil:
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    a propos wypowiedzi prezesa reserved, oraz wszystkich tych sklepow jak H&M itd - ok, moze byc i taka slaba jakosc, ale niech odpowiednio kosztuje - jak dla mnie za wiekszosc tych szmat nie dalabym wiecej jak 20 zl. i kpina sa dla mnie ceny na swtery 129 zl, na jakies sukienki tez ponad 100, a najlepsze sa poncza=koce za ponad 100 zl.
    ja w reserved nie jestem w stanie nic kupic, te bluzy z poliprpylenu czy nie wiem z czego, koszulki takie ze i bez prania sie rozwala przy pierwszym zalozeniu, no jakas masakra.
    da sie cos upolowac dobrego jakosciowo w dobrej cenie, ale naprawde trzeba trafic.
    -- ;
  2.  permalink
    Tu się zgodzę Ewa. Dlatego zazwyczaj kupuję na wyprzedażach. Szkoda, że się skusiłam na tą tunikę z mohito, ale wyglądała wyjątkowo fajnie.
    Czasem można wyhaczyć coś w orsayu, ale tam z kolei kroje typowo biurowe.
    Chyba czas nauczyć się szyć :tongue:
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Ewasmerf: ja w reserved nie jestem w stanie nic kupic, te bluzy z poliprpylenu czy nie wiem z czego, koszulki takie ze i bez prania sie rozwala przy pierwszym zalozeniu, no jakas masakra.

To prawda, ja już od dawna omijam ten sklep szerokim łukiem.
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Ewasmerf, a gdzie kupujesz?
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeNov 11th 2015 zmieniony
     permalink
    Teraz coraz więcej sklepów daje metki prać ręcznie, no tak za chwilę będziemy prać ręcznie swetry, bluzki i jeansy również, no potem żeby nie było reklamacji a prała Pani ręcznie, no jeśli nie, to wiadomo skąd to zmechacenie, teraz wszystko szyją chińskie rączki, jak nie chińskie to pakistańskie, mam wrażenie że to rzeczy jednorazowe, kiedyś to były spodnie, swetry, w których chodziło 5-osobowe rodzeństwo, nie do zdarcia,
    Jak 13 ;at te,u pracowałam w lodnku i szłam na Oxtord street, to w H&M zostawiałam pół wypłaty, ale wtedy s[odnie swetry nosiłam latami, tak samo koszule, teraz co wejdę to połowa to sztuczne szmaty, tylko t-hirty za 19 zł kupuję, przynajmniej jak po sezonie będą się nadawały do kosza to nie będzie mi szkoda
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ja jestem praktycznie uzależniona od zakupów w mohito 80% mojej szafy jest z tamtąd i z reklamacjami super, za każdym razem uznawali choć czasami lekko z mojej winy np. Za ciepłe żelazko i zaraz koszula zaczęła sie tam rozłazic a dali nowa, spodnie tez zaczęły sur jakby przebarwiac to zwróciło kasę także..:)
    -- [/url]
  3.  permalink
    Asiula, trochę mnie uspokoiłaś, czyli szansa jest :)
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Tak przy temacie zakupowym
    Szukam "malej czarnej" na imprezke, ale zalezy mi , żeby miała też w sobie jakies delikatne wow.

Planuje do niej czerwone szpilki.

Wpadło Wam coś ostatnio w oko lub kupiłyście cos ciekawego?

W dodatku szukam kroju żeby trochę tuszował brzuch
    --
  4.  permalink
    Eveke, ale bardziej na imprezę "rodzinną" czy wyjście w miasto ze znajomymi?

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 11.11.15 22:57</span>
    A na tuszowanie brzucha polecam rajstopy z calzedonia. Nie dość że fajnie unoszą pośladki, spłaszczają brzuch to są niezniszczalne. Piorę, noszę i tak w kółko dwie pary od pół roku. Nawet się nie zaciągają.
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    caffe mam majty tuszujace z triumpha , ale nie chce sie okladac nimi czy rajstopami, bo to i tak nie da efektu przy np obcisłej sukience ołówkowej...

kiecka ma być na impreze w lokalu (robię 30tke )
    --
  5.  permalink
    Czyli coś bardziej eleganckiego. Ja kiecki często kupuje na heppin.com. Jestem zadowolona z jakości np. depare, saf. Teraz mają chyba 20% rabatu na nieprzecenione.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 11.11.15 23:44</span>
    Dziewczyny, które rzuciły palenie, albo były w bliskim otoczeniu osób rzucających. Ile może trwać ten wisielczy nastrój itd? Mój A. Się wczoraj zawzial (juz któryś raz w tym roku) i nie pali. Nie bierze tez żadnych wspomagaczy. Wczoraj było ok, ale dziś tragedia. Od rana odkąd wrócił z nocki - czepianie się o wszystko, szukanie dziury w całym, totalna obojętność na mnie (nawet mi powiedział ze jak chce to mogę jechać do domu rodzinnego, kiedy poprosiłam o chwile uwagi w dość istotnej kwestii, bo chwilowo jestem mu obojętna). Do tego ciągle śpi - ale to akurat dobrze, bo się wtedy nie czepia... W każdym razie śpi od 9 rano, o 20 wstał, zjadł obiad i znów śpi... Do tego bardzo niespokojnie.
    Wiem ze to kiedyś minie, ale zastanawiam się czy nie zainwestować w jakieś ziołowe tabl na uspokojenie... W sumie nie wiem, czy bardziej jemu są potrzebne, czy mnie. Tak wyszło ze cały dzień spędziłam w kuchni, bo mamy kawalerkę. Zazwyczaj nie miał nic przeciwko temu, że on śpi a ja jestem w pokoju, ale teraz każdy mój krok go budził. Nie powiem, na jego czepianie się o każdą najmniejsza pierdole ja chce reagować obronnie, z drugiej strony powstrzymuje się, bo widzę ze gryzie się od środka sam ze sobą, ale nie wiem jak długo wytrzymam w takiej atmosferze, a to dopiero druga doba.
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dzięki, ale muszę stacjonarnie
    musze pomierzyć chociaz kilka modeli żeby cos dopasowac, z rozmiarem nie jest u mnie łatwo...
    także online odpada
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
    • CommentTimeNov 12th 2015
     permalink
    gdzie kupuje? dobre pytanie.ja nie twierdze ze w sieciowkach nie kupuje (tylko jakos ten reserved wyjatkowo mi nie podposowal), jak kazda staram sie na wyrzedazach bo wtedy cos co kosztuje 20 zl jest akurat tyle warte. i w sam raz na jeden raz.
    co do palenia - ciag trwa okolo miesiaca. ale i tak polecam tabex. albo ciaze;-P z tym to drugie u faceta raczej odpada, hehe

Treść doklejona: 12.11.15 07:11
    eveke - co do sukienek popatrz na vissavie. mozna znalezc cos fajnego, w rozsadnej cenie za taka jakosc. ale jak tu kolezanka napisala depare tez jest ok.
    -- ;
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Oj tabex tez polecam:) nie pale juz po nim ponad 10lat:)
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Crop - młodzieżówka , Reserved(reścierwo ;)) , Mohito to to samo ta sama firma LPP z gdańska ;) szyją na Tajwanie. Pracowałam wiem ;) dziękuję nie kupuje ;)jedynie Cropa odwiedzam często z synem, bardzo mu się podobają tam ciuchy więc wchodzimy, ale tylko wchodzimy tam na wyprzedaż ... wiem ile te ciuchy są warte wg. wyceny "producenkiej" np. t-shert sprzedawany po 59 zł na FV jest po 5 zł (koszt produkcji, koszt cła itd.) reszta to podatek, ich zarobek i koszt utrzymania sklepów i pracowników. Buty ostanio warte po scenie sklepowej z 199 kupiliśmy za 79 a i tak nieźle na tym zarobili ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Tak mi wczoraj wpadło w oko...

•  
      CommentAuthorCaffe_latte
    • CommentTimeNov 12th 2015 zmieniony
     permalink
    Chętnie bym kupiła, ale uparł się,że zrobi to bez ingerencji...
    Czyli około miesiąc cierpliwości.. Idę po melisę. Dzięki dziewczyny za informację.
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    Pytanie do robiących zakupy na amazonie. Jakie płatności są bardziej opłacalne: kartą czy paypal?
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Ja pracowałam przez kilka lat w H&M. Generalnie to jakość ciuchów tam jest bardzo średnia.
    Szybko się rozciągają, tracą kolor. Nawet rozmiarów ka jest dużo zawyżone.
    Jednak można dostać i ciuchy dobrej jakości, które trochę nam posłużą i nie będą wygladac jak scierki juz po pierwszym praniu.
    Jak tam pracowałam to miałam dużo ciuchów stamtąd, ze względu na bardzo korzystne zniżki pracownicze.
    Teraz nie kupuje tam prawie w ogóle, uważam że nie warte swojej ceny (chyba że trafię na coś fajnego na wyprzedaży).
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Widziała któraś z Was rodzynki koryntki? Kurcze, pilnie potrzebuję do wykonania christmas cake, a nigdzie nie ma. Patrzylam w Piotrze i Pawle, Tesco i Kauflandzie. Ni ma:sad:
    --
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    Frances: Widziała któraś z Was rodzynki koryntki?

Może kup przez internet. Np. tu lub tu.
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dzięki marion, widziałam te strony i ostatecznie wlasnie przez net zamowie, ale normalnie żeby w sklepach nie było?
    --
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    Ja przyznam, że pierwszy raz o takich czytam - kojarzę tylko sułtańskie i królewskie. Ale okazuje się, że firma Helio ma je w swojej ofercie.
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Chyba jednak zamówie przez net. Dobrze, że się wczesniej wziełam za przygotowania do tego ciacha, bo za nim przyjda to kolejny tydzien minie;)
    --
  6.  permalink
    Frances, co to za christmas cake? Ono ma długo leżeć przed swiętami? Rzuć przepis na odpowiedni wątek, jak możesz:) Jak słyszę rodzynki, to wiem że rodzina byłaby zadowolona :cool:
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Cafe latte, no cudne jest to ciasto, bardzo specyficzne. W krajach anglojęzycznych chyba nie ma Bożego Narodzenia bez Christmas Cake. Wrzucę zaraz przepis jaki od Charlie dostałam. Tak, musi poleżakować i opić się sherry:wink:
    Aha, dodam, że ja jadłam bez masy marcepanowej. W zamaian był chyba ten lukier królewski i raz jadłam w ogóle bez lukru i masy i jest super. W tym roku kupiłam biały pisak i tylko tak je przyozdobię
    --
  7.  permalink
    Brzmi super :) Może się szarpnę w tym roku. Jest tylko jedno "ale". Musi być w lodówce, czy np. spiżarnia zimna (tzn mamy cały czas uchylone okno, więc temp podobna do tej na dworze) też przejdzie? Cierpimy na permanentny brak miejsca w lodówce...
    Ja też na pewno żadnych mas marcepanowych nie zrobię, bo mój tata nie cierpi takich rzeczy, więc pewnie zgapię pomysł z białym pisakiem.
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Ja zamierzam trzymac w takim opakowaniu na ciastka/pierniki (ostatnio w lidlu kupiłam) i w piwnicy. Może Charlie napisze gdzie swoje zeszłoroczne trzymała, bo ja jadłam dwa razy w życiu, ale robić będę pierwszy raz.
    --
    •  
      CommentAuthorCaffe_latte
     permalink
    Aa, w sumie u rodziców w spiżarni porównywalnie zimno jak w piwnicy u dziadka, więc chyba powinno być ok.
    Mówisz o takim plastikowym opakowaniu zamykanym na zatrzaski z dwóch stron, czy raczej metalowym?
    Ja już pierniczki świąteczne poczyniłam, mam nadzieję, że zmiękną do świąt i że zostanie z nich coś do świąt, piekłam u rodziców, a siostra już podjada. Podobno super wyszły, mimo że jeszcze twarde.
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Tym metalowym
    --
  8.  permalink
    Dzięki Frances, może jeszcze Charlie się odezwie w kwestii przechowywania, ale myślę, że i tak zaryzykuję, bo lodówka nie wchodzi w grę. To ciasto brzmi fantastyczne! :)
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Eveke - ja zawsze w Mango wynajdę jakąś sukienkę, jak potrzebuję. W ogóle jest to mój ulubiony sklep;) Jeśli chcesz zatuszować brzuch to kup taką luźną na górze a w biodrach obcisłą. W zeszłym roku właśnie w Mango taką kupiłam i super leży.

Treść doklejona: 12.11.15 20:59
    aa i na jakieś specjalne okazje najczęściej kupuję sukienki Echo. Piszę z telefonu i nie mogę zalinkować sklepu. Mam kilka sukienek tej firmy i mają naprawdę super jakość. Teraz kupowałam na chrzciny Kingi i jestem bardzo zadowolona.

Treść doklejona: 12.11.15 21:02
    i jeszcze zobacz w Quiosque;)
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    laski, kiedys na ktoryms watku wklejalyscie linka do takiego blendera do smoothie co pozniej sobie do pracy bierzecie, Frag, chyba ty go masz. Podeslijcie linka, plis, bo nie moge odkopac
    -- ;
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Ja mam taki i jest rewelacyjny. No i niedrogi :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    dzieki:-)
    -- ;
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeNov 13th 2015
     permalink
    Kurczę Ewa nie pamiętam tego mojego, jak wrócę do domu to sprawdzę.
    .
    Ciasto świąteczne - ja trzymałam podczas robienia w misce (zalewanie) a już zrobione ciasto w metalowej puszce na zbalkonie bo nie było mrozu. Co do zdobienia - w ubiegłym roku zrobiłam masę marcepanowa Ale było za słodkie. W tym roku tylko migdały uloze.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Ale jak podlewalas sherry to w misce? Na balkonie? Myślałam, żeby trzymać od razu w tym pojemniku metalowym, bo to się chyba tak mało podlewa nie? Po 150 ml? Czy to aż "pływa". Sorki za głupie pytania, ale próbuję jakoś to zorganizować póki koryntki nie przyjdą, bo jednak zamówiłam:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Dziewczyny, co sie teraz robi z zepsutym telewizorem??? Tzn chce go wyrzucić :tongue: tylko nie wiem gdzie, co i jak... Bo domyślam sie ze do śmietnika sie go nie wywala......
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeNov 13th 2015 zmieniony
     permalink
    U nas jest firma co za darmo odbiera takie sprzęty lub co jakiś czas akcja zbierania elektro-śmieci.
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    Ulcia, tutaj masz info
    -- ;
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Matko! Dzięki! Zawsze można na Was liczyć :)
    Zaraz wypełnię formularz !
    --
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    Ul_cia: Dziewczyny, co sie teraz robi z zepsutym telewizorem???

Najczęściej oddaje do naprawy :bigsmile: Chyba, ze padł całkiem, to oddaje w punkcie zbiórki odpadów elektronicznych.
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Fran, to tak to jest z tym ciastem: suszonki zalewałam w misce i trzymałam ją po prostu w kuchni przykrytą ścierką. To się "paćka" i jest trochę płynu, więc w metalu bym tego nie zalewała... Ale już zrobione, tzn. wymieszane i wypieczone z ciastem włożyłam do metalowej puszki i trzymałam na balkonie.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Marion no padł był na amen ....
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    A nie no mi chodziło o już upieczone, tylkok to wiesz cotygodniowe podlewanie. Bo te trzy dni moczenia bakalii to wiadomo;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.