Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

;
Magdalena chyba ma coś podobnego z orsay.

).

No dramat, aż przesunelam raz jeszcze bo nie mogłam uwierzyć
      Azja, ale Ty piszesz o konwencji dotyczącej uchodźców, a my tu stale o imigrantach (głównie ekonomicznych), bo przecież są to głównie ludzie z obozów w Turcji, gdzie wojny nie ma.
: ciekawe co by dzisiaj powiedział. sposob montowania takich filmow pozostawia wiele do życzenia i mnie taka propagandówka nie przeraża
). Nasi politycy juz chyba na serio utracili kontakt z rzeczywistoscia, przyzwyczaili sie, ze jak sie cos obiecuje to sie twgo nie wykonuje.
      Ja bym proponowała zwolennikom pomagania potrzebującym uchodźcom, o przyjmowanie tych ludzi do własnych domów,

ale musisz się zapewne bać grup mężczyzn chodzących po Twoim mieście. Podpalanie domów czy namiotów z uchodźcami uważam za nieludzkie i niedopuszczalne według moich wartości.

Na zakończenie dodam, że jeśli miałabym żyć we wiosce gdzie jest 200-300 mężczyzn uchodźców, to na pewno bym się wyprowadziła gdzieś bardzo daleko, bo bałabym iść na spacer z dzieckiem czy pobiegać, musiałabym żyć w ciągłym nieustającym strachu
Dla mnie to jest nienormalne, że być może człowiek będzie musiał uchodzić przed "uchodźcami".

mam nadzieje, ze rzad sie nie zgodzi jednak. Nie mniej jednak zal mi, ze juz prawdopodobnie nigdy nie bede w Paryzu czy Londynie. No i martwie sie o meza, ktory przez te miasta lata czesto
      My możemy powiedzieć Nie! I nasze rodziny i tylko od nas zależy czy coś się zmieni...
      Ciekawe , że w USA się nie patyczkują w tej kwestii...
 tam islam.jest absolutnie zakazany, za jego publiczne wyznawanie mozna isc do wiezienia. Muzulmanin NIGDY nie dostanie japonskiego obywatelstwa albo prawa do stalego pobytu. Nie moze nawet pracowac w japonskiej firmie. Japonka za zwiazek z muzulmaninem jest napietnowana i wykluczona spolecznie
 alr oni dbaja o swoja kulture, korzenie, nie akceptuja prawa szariatu
, ze ich niby nawrocimy, pomozemy. Oni naszej pomocy na tyle potrzebuja, na ile moga nasze rzady doic jak krowy

;
a społeczeństwo traktuje korzystających z pomocy jako pasożytów, którzy nie potrafią sobie radzić i korzystają z cudzych pieniędzy.

Podobnie jak Australia - poczytajcie, jak tam ciężko dostać się na stałe. I nie zauważyłam, żeby ktoś się o to tak strasznie oburzał. Bronią swoich granic i tyle, normalna sprawa. *A tymczasem Europa stanęła na głowie*...

Widać tu, że dominuje strach przed obcymi i poczucie zagrożenia.