Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Magdalena chyba ma coś podobnego z orsay.
No dramat, aż przesunelam raz jeszcze bo nie mogłam uwierzyć
Azja, ale Ty piszesz o konwencji dotyczącej uchodźców, a my tu stale o imigrantach (głównie ekonomicznych), bo przecież są to głównie ludzie z obozów w Turcji, gdzie wojny nie ma.
sposob montowania takich filmow pozostawia wiele do życzenia i mnie taka propagandówka nie przeraża
Ja bym proponowała zwolennikom pomagania potrzebującym uchodźcom, o przyjmowanie tych ludzi do własnych domów,
Na zakończenie dodam, że jeśli miałabym żyć we wiosce gdzie jest 200-300 mężczyzn uchodźców, to na pewno bym się wyprowadziła gdzieś bardzo daleko, bo bałabym iść na spacer z dzieckiem czy pobiegać, musiałabym żyć w ciągłym nieustającym strachu
Dla mnie to jest nienormalne, że być może człowiek będzie musiał uchodzić przed "uchodźcami".
My możemy powiedzieć Nie! I nasze rodziny i tylko od nas zależy czy coś się zmieni...
Ciekawe , że w USA się nie patyczkują w tej kwestii...
a społeczeństwo traktuje korzystających z pomocy jako pasożytów, którzy nie potrafią sobie radzić i korzystają z cudzych pieniędzy.
Podobnie jak Australia - poczytajcie, jak tam ciężko dostać się na stałe. I nie zauważyłam, żeby ktoś się o to tak strasznie oburzał. Bronią swoich granic i tyle, normalna sprawa. *A tymczasem Europa stanęła na głowie*...
Widać tu, że dominuje strach przed obcymi i poczucie zagrożenia.