co do uczulenia to Ja typuję na tę wczorajszą czekoladę co miała okazję pokosztować! Na przyszłość będę wiedziała, że mam jej do tej słodkości nie przyzwyczajać :)
Ania wapno o jakim pisałaś bananowe Julka ze smakiem wypiła na moje szczęście ::))) Fenistil lekarka powiedziała, że powinien złagodzić swędzenie i będzie w nocy spokojniejsza! Dodatkowo wykąpałam ją w balneum Pożyjemy do jutra zobaczymy jakie zmiany będą....
Co do uczulenia to mnie od roku swędzą plecy i też nie wiem dlaczego? mam jedno szczególnie miejsce w okolicy pieprzyka co czasami mogłabym rozdrapać. Miałam iść też w tym miesiącu do dermatologa ale jak na złość nie ma lekarki w mojej poradni! Plecy myję szczotką w tym celu przeznaczoną hi hi hi żeby nie było
Ania wagę na 10.01 br miała 9800 ale nie zgodziłam się z pomiarem Julki. W domu jak mierzyłam to miała 74 a pielęgniarka odmierzyła ją miarą na 70,5 Dodam, że mierzyłam po linii prostej tzn jak leżała z wyprostowanymi nóżkami na przewijaku a nie tak jak wcześniej na ciałku!
duza z niej kobita.. moja Gabrycha miala o kilogram mniej konczac rok i Krzysko pewnie tak samo bedzie... dobrze ze z postura poszli w M a nie we mnie :D
a co do pomiarow to wiele zalezy jak sie maluch poloizy i jak go docisna... dzisiaj pielegairce wyszlo 75 a lekarce 77 chociaz mowila ze jak dziecko na nogi stanie to z reguly i tak kilka cm wyjdzie mniej na stojaco niz na lezaco :D
Ania pielęgniarka odmierzała mi ją na leżąco miarą na ciałku a ja na leżąco przy wyprostowanych nóżkach. Zaparła się główką o ścianę, nóżki wyprostowała i tak dokonałam pomiaru.
hehehe niezle :) ja licze ze lada moment dokonam pomiaru w pozycji na bacznosc... dzisiaj Krzysko zaliczyl pare razy ladowanie (z czego raz twarde) bo sprawdzal czy mu sie uda postac samemu bez trzymania
Dwa dni temu dostałam od znajomej linka z allegro z biedronką. Poczytałam sobie uważnie jaki jest cel aukcji i stąd też moja decyzja bez zastanowienia. Bez wahania wbiłam KUP TERAZ.. Czasami warto pomagać ludziom bo nigdy nie wiemy co Nas czy Naszych bliskich czeka...
AniuM Kacper tak samo testuje ;) jedyne co go ogranicza to to ze nie potrafi złapac rownowagi bo tak to twardo stoi i to długo .. jezeli jest chociaz lekko oparty o cos to łapki są wolne i moze sie bawic :) upadkow zadnych groznych nie zaliczył bo albo upada na pupe albo jak kotek na 4 łapki ;) dzis sie puscił tapczana i postał z 5 sekund :) potem go łapałam ;)łobuziak :) a wszedzie go pełno .. ale juz powoli reaguje na wołanie ;) jak wolam Kacper wracaj to sie wroci :) nie zawsze ale czasem skutkuje ;)
kfiatuszku ja jak wolam WROOOOC to Krzysko sie oglada i ... usmiecha sie filuternie niby zawraca a jak ja odwroce glowe to znowu daje dyla... musze uwazac bo kabli u nas w pokoiku sporo a w duzym pokoju latwy dostep do tv ma wiec jeszcze z jedna para oczu plus jakies dodatkowe rece by sie przydaly :D
tak czytałam i wkleiłam Ci obrazek jaki mi się kolor podoba a jaki chcę na żywo zobaczyć i jak wygląda. Kupiłaś mały czy duży ? oba wiem, że są z pomiarką.
a te ustniki są gumowe?? bo ja mam dwa takie kubeczki niekapki :) jeden mam z aventu to taki cienszy i gumowy ustnik z trzema dziurkami ale jak kacper pociagnie to sie krztusi a drugi mam z nuka taki plaskitkowy i nie potrafi załapac ze zeby sie napic to musi pociagnac tylko go gryzie i sie wkurza :(
hmm interesujace ;) musze pomyslec ;) a cenowo jak ?? a wasze dzieciaczki same juz pija?? bo Kacper tylko na lezaco sam pije ale jak siedzi to nie wiem ze ma przechylic zeby sie napic :)
mamoDusi Ja ten kubek widziałam tydzień temu w córci znajomej. Spodobał mi się kształt ustnika chociaż nie dotykałam go - rzecz jasna dlaczego więc nie miałam pojęcia czy jest miękki czy nie. Kolorek też świetny był :)) o regulacji przepływu nie wiedziałam bo i chyba dziewczyna nie wiedziała sama :))
MamoDusi na ty wyjdzie ze Ja teraz kupić nie mogę hi hi hi
Ania tak Julka pięknie bez stękania przespała całą noc. Dostała wieczorem fenistil i sanosvit :) Dzisiaj na jej ciałku zero uczuleniowych objawów. Mała się uśmiecha :) i spokojnie siedzi na macie ed i się bawi :)
Mnie dzisiaj za to po nocy swędzi cała buzia wrrr - wiem, że u mnie to bywa czasami normalne a jednocześnie niemormalne dlatego czekam na lekarza - skórnego i idę się dopytać o co chodzi ze mną.....
Shehe dasz radę - kup sobie czekoladę z bąbelkami i będziesz miała wszystko i wszystkich w nosie :))
Lady a nie zauwazylas u siebie odczynu alergicznego na skutek stresu?? ja jak sie bardzo denerwuje to od razu mam swedzenie pod kolanami i na plecach na wysokosci nerek... moj maz zauwazyl ze jest taka zaleznosc i teraz sie przygladajac faktycznie stwierdziam ze tak jest
Sheherezadah to moze i Ty sprawdz jego ?? sposob mojej kolezanki na jej mendowata szefowa - co ta nie powie ona przyjmuje z usmiechem i wyrozumialoscia i szefowa szlak trafia ze nie moze jej zgnebic
Cześć dziewczyny - ja również życzę miłego dnia !! Dronka cieszę się, że mała jest spokojniejsza. Ania a długo czekałaś na ten zwrot - mi jeszcze nie przelali kasiory ...
Ja czekalam niecale 3 tygodnie tyle ze mamy znajoma w skarbowce wiec nosilam pit bezposrednio do niej i ona od razu akeptowala i do systemu wprowadzala. normalnie u nas sie czeka 8-10tygodni
Lady - nie wydalabym tyle na filizanke nawet gdyby byla pozlacana :D
Lady filiżanka cudna ale cena powalająca,choć zwykle tak bywa jak coś ładne to i drogie. Ja mam jakąś handre wszystko jest na nie od kilku dni,nic mnie nie cieszy wszystko przytłacza.Na dodatek M ciągle wypisuje sms-y ,dzwoni a jak nie reagowałam to mi list polecony posłał:D