ja wlasnie odpadlam... komentator meczu w rozmowe z Leo "we played with the strongest SKŁAD".... no zesz.... gosciu gada po angielsku i taki podstawowy blad walnac... ja dostalam smiechawki a moj maz mowi do mnie "ty a on to nie po polsku angielsku powiedzial???" normalnie mam ochote wysmazyc maila do tvp
A wiesz, ja dzisiaj też taki błąd zrobiłam, pisałam do przyjaciela, że tęsknię i zamiast so much napisałam too much dopiero później się zorientowałam hihi
a ja sie dziwie ze uczniowie polskie slowka wrzucaja... chociaz pamietam ze u mnie w kolegium byla jedna dziewczyna ktora jak nie znala jakiegos slowa to mowila polskie slowko z mega angielskim akcentem a nawet koncowka... i jak szybko cos mowila to az tak bardzo sie to w oczy na opczatku nawet nie rzucalo
witajcie z ranka ja juz w pracy, zaraz sniadanie i potem kawka. wczoraj dostalam przykra wiadomosc ze od znajomej zmarl synus 2-miesieczny, rodziła w Anglii, straszna rozpacz
Dzień dobry moje kochane Wiadomośc o smierci kruszynki przytłaczająca:( AniuM pytanie: trzeba skończyć pedagogikę by zostać nauczycielem i jeszcze jakis kierunek przedmiotowy np geografia czy jak to wyglada bo moja kuzynka sie napaliła teraz zdaje mature i chce zostac nauczycielka i nie wie za bardzo czy ma na pedagogike isc czy na przedmiot.
ja juz inke zaliczyłam Wydra mąż nie był po pedagogice tylko po kursie dla nauczycieli i uczyl w szkole, ale wszystko zależy od kuratorium, czy wyrazają zgodę na danego nauczyciela czy nie.
witajcie czwartkowo... jeszcze 2.5 dnia i weekend :)
Wydra ja konczylam kolegium jezykowe i po 3 latach mialam uprawnienia do nauczania (podst i gimn) studiowanie pedagogiki jest wg mnie bez sensu - najlepiej jak pojdzie na dany kierunek i w czasie studiow zrobi kurs pedagogiczny... u mnie w miescie kuratorium nie zgadza sie na prace osob ktore nie maja studiow kierunkowych no chyba ze w naglym przypadku na zastepstwo... kuzynka studiuje chemie i na 3 roku mogla zrobic kurs pedagogiczny - dla studentow to koszt 200-300zl za rok dla osob ktore chca taki kurs zrobic juz nie studiujac (ale po studiach w tym kierunku) musi zaplacic 3-3.5tys
Jeesssu a co do snów ... Właśnie mówiłam mojemu M przed wyjściem do pracy co mi się śniło, bo zasugerował, że niespokojnie jakoś spałam. Ja rzadko pamiętam sny i jeszcze rzadziej mi się coś śni no ale tym razem było inaczej - śniło mi się, że byłam na jakiejś klatce schodowej i szukałam obrączki ślubnej - a potem niby zgubiłam aparat fotograficzny ... Chyba za dużo cykam zdjęć maluchom ... BEZNADZIEJNY SEN