A ja muszę się wam pochwalić! Wczoraj mój M spóźnia się z pracy, a wcześniej nie dzwonił, więc zaczynam sie denerwować, bo przecież już 17.30, a na 18.00 mam na aerobik.
Nagle kytoś puka do drzwi, Oliwka wyrwała szybciutko do drzewi na czworaka, otwieram, a tam mój M iiiii.................. Śliczny, bordowy rowerek w stylu retro z wysoką kierownicą i dużym, wygodnym siedzonkiem, a do tego koszyczek na kierownicy i wogóle super - taki jaki chciałam i mówi: "panie zamawiały rowerek na wypady za miasto"!
Normalnie przeżyłam, szok , a cieszyłam się jak małe dziecko i prawie spóźniłam się na aerobik!
Tak więc jak się tylko ociepli - a widzę, że już się zaczęło- to my zaczynamy wycieczki rowerowe!
hej dziewczyny:). Ja wpadam do Was z moja zieloną opuncjową herbatkę. Ale mnie dziś mięśnie bolą po wczorajszej siłowni, dzisiaj też sięmuszę wybrać, żeby je rozruszać hihi:)
buleczki maslane byly prze-pysz-ne... do tego dwie kawy i jezyk skolowacialy od gadania hehehe
no i co najwazniejsze robi sie ladna pogoda - slonko wyszlo i sie ociepla... akurat zeby isc polazic... Krzysko wlasnie zasnal wiec mam chwile a ze obiad z wczoraj to sie moge polenic... dzisiaj czekaja mnie zakupy apteczne bo witaminy sie pokonczyly i woda morska zresta tez... i znowu ze 150zl nie moje bedzie.. nie znosze chodzic do apteki
dziewczyny mam 2 pytania: 1. czy możecie polecić farbę do włosów, nie farbowałam w domu od paru lat i nie wiem co tam ciekawego na rynku, a postanowiłam wrócić do mojego koloru, zależy mi żeby farba pokryła moje "niby-blondy" (włosy w ciąży nie chciały się rozjaśniać) 2. czy jeśli moje dziecko pije z butelki sporadycznie, to jak wkroczy w 4 miesiąc mam mu zmieniać smoczek na 4-6, czy pozostać przy tym 0-3?
Ja na szczęście ostatnio się nie maluję, a włosy myję wieczorem, bo szefowie palą, i wolę zmyć wieczorem ten smród z włosów, więc wyszykowanie się to dla mnie chwilka, jednym słowem nie jestem idealną sekretarką:D
Harpi ja lubie farby z garniera, niedrogie a ładne kolorki wychodza co do smoka w butelce, Mati mleko pije z tego małego jeszcze, tzn ma nowy co jakiś czas
Harpijko 1. feria loreal moim zdaniem lapie najlepiej, lubie jeszcze serie Loreal Preference ale niestety cena jak dla mnie za duza (w rosomaku ok 25zl), garnier jest fajny tyle ze szybko traci polysk 2. Krzys ma 10 miesiecy a dalej ma smoczek 0-3 :P
Harpi mój do mleka ma trójprzepływowy ale do herbatki dalej 2 aventa(znaczy dwie dziurki). Dobra młody wstał, nawet głodny nie jest to zmykamy na spacerek bo już normalnie mam dośc siedzenia w tym domu. Mnie sie marzy takie mięsiwo prosto z grilla
hej a u mnie ladna pogoda,robie zupe pieczarkowa z ziemniakami,bo musze mleko produkowac...KWIAT gratulacje....mUSZE isc do kosmetyczki wyczyscic buzie,ale drogo tu,ale cos wyskrobie ze skarbonki...
Ja ostatnio byłam w Krakowie w październiku, i już mi brakuje tego miasta.... A dzisiaj wyjątkowo wkurzona jestem, wszystko mnie denerwuje nie wiadomo czemu, a zwłaszcza szefowie....
No ciekawe jak zareagują ,może sobie przypomną,przekonamy się już niedługo My na spacer nie idziemy bo wieje jak w kieleckim... No i wole dziś posiedzieć w domu -jutro do tego lekarza idziemy.A poza tym źle się czuje.
Na początku byłam ambitna i mówię sobie dam radę Jak wzięłam ich obu to od razu ta myśl prysnęła jak bańka mydlana Jessuu strach pomyśleć jakbym zleciała z nimi z tego cholernego 4 piętra No zapytać mi nie zaszkodziło - choć ja z tą dziewczyną nie znam się za dobrze - ale co tam - najważniejsze dzieciaki
No my też po spacerze ... Tosia dała w nocy tak popalić jak jeszcze nigdy... co godzinę z zegarkiem w ręku od 23 do 6 rano potem padłyśmy o 8 obie i spałyśmy do 10 teraz znowu wojuje... czy ja kiedyś się wyśpię?
Magg mówiłam Ci nie przejmuj się - stopniowo uda Ci się Tosię odstawić od nocnych karmień - zobaczysz ... Co się umęczysz to na pewno Twoje - będzie dobrze Pamiętaj, że Tosi będzie o wiele trudniej - DACIE RADĘ OBIE !!
Magg nie załamuj się - mój M był ostatnio na imprezie batalionowej - a ja też sama z dziećmi i tak mi ryczały, że myślałam, że trzasnę drzwiami i ucieknę, gdzie pieprz rośnie ... Nie narzekam i nie żalę się, ale mam czasem dość i też mi się od życia należy. Wiem, że teraz jestem przede wszystkim mamą i to szczęśliwą, ale troszkę prywatności i spokoju też mi się należy. Mam nadzieję, że dotarło to do niego
i po raz kolejny dotarło do mnie jak mam fajnie, że Kamil tylko 2 karmienia w nocy i śpi dalej, obym nie przechwaliła...
Wyderko, a co za lekarz cię jutro czeka??
i my też po spacerku, godzinę połaziłam, ale jakoś się zmęczyłam jak za 5 godzin, więc przyszłam do domu, postawiłam małego na dole, skoczyłam po książkę i posiedziałam godzinkę pod domem, mały spał, ale się jakoś zachmurzyło, wiatr zaczął wiać i zimno mi się zrobiło, to wniosłam go na górę w gondoli rzecz jasna i śpi już kolejną godzinę :))) fajowo, lubię jak on sobie tak pośpi, natomiast moje piersi wręcz przeciwnie, przyzwyczaiły się już do karmienia co 2 godziny w dzień, a tu już 4 mijają