No dokładnie u mnie też zawsze coś - jednak przed wyjazdem nad morze obiecałam sobie kontrolę u gina. Ania wiesz to taki prezent na urodziny - miałam sobie coś kupić - ehh pójdzie na lekarza i nawet dobrze ;D
Ania no właśnie ja też ubolewam nad tym bo mój również nie przyjmuje państwowo :\ Mówisz prezentowe gmeranko na legalu A na poważnie, to jakoś przeboleję tą 100 ...
ale mialam szczescie - zalewalam sobie kawe wrzatkiem i pekl kubek ale stalam obok wiec wszystko poszlo na podloge a nie mi na nogi... kurcze szkoda mi kubka ale z drugiej strony ciesze sie ze sie nie poparzylam no i ze dzieciakow obok nie bylo!!!!
u mnie upał :)) ale Ja nie mam nastroju na myśl o poradni alergologicznej i o pobieraniu krwi Julci... ryczeć mi się chce bo nie znoszę jak dzieci małe płaczą :((
A ja już po fryzjerze ... szok totalny bo z takich ciut za ramiona ścięłam się na bardzo krótko :D Weronika dziwnie mi się przygląda hihihi ale ogólnie super się czuje w takiej fryzurce! A i może faktycznie lepiej wyglądam :D w czerwcu chyba zrobię pasemka... nie wiem jak z kasą będzie bo to już koszty ale mam ochotę!
Magg znajoma aptekarka sprzedala mi ponoc super krople OFTOPHENAZOL - za 10zl sa 2buteleczki po 5ml. mowila ze stosowac je seriami czyli 3 dni tak pozniej pare dni przerwy i pozniej znowu... mam nadzieje ze cos pomoga... bo do nosa nie miala nic co mozna przy karmieniu wiec sie bede z woda morska paletala
Ania dzisiaj miałam być u lekarza dziecięcego i dzisiaj od niego dostałam skierowanie na leczenie stałe do alergologa z Julcią ze względu na atopowe zapalenie skóry...
AZS to juz powazna sprawa. zacznij od wyeliminowania kosmetykow i czesci proszkow plus plynow do plukania. sa znacznie bardziej niebezpieczne niz posilki. a co do alergologa - u nas sie czeka srednio 4-6miesiecy i jedyne wyjscie to pierwsza wizyta prywatna a pozniej przyspieszenie kolejki w przychodni
hejka wieczorem ja juz mam dosć dzisiejszego dnia bo palec w drzwiach zostal jak zamykałam auto, piwo wylałam, Mat heftował i cały do przebrania i termometr na balkonie mi spadł.caly tydzien zwariowany bo w niedziele roczek a jeszcze jutro alergolog Mata i mi powie kiedy ma miec to badanie Ige. Lady u mnie w Katosach szybko są wizyty wiec zapraszam
Lady w katowicach na koszutce, ja czekalam tydzien na wizyte to jest blisko silesi, moge ci podac nr, ja chodze z kasy chorych i lekarz jest polecony przez moja pediatre, a jak chodziłam prywatnie do dr nie do lekarza to placilam 50 ale mysle ze teraz moglo podrozec. a co do wizyt u gina to macie drogo bo ja u ordynatora płace 70zl
Lady a jakie to mleko? moze te co Iwa miala dla Oliwki (isomil czy jakos podobnie) w moich rejonach prywatna wizyta (konsultacja) to koszt 100zl a w miescie obok przy szpitalu dzieciecym juz 150
Myszorko ja normalnie u ginka placilam 60 ale wiem ze podrozal i bierze 90 (czyli ode mnie z 10 mniej wezmie) no i teraz dojdzie cytologia wiec kolejne 20zl
myszorko - szwagier mój brał zyrtek dość długo i był strasznie otyły przy czym teściowa mówiła, że to on jest tego powodem dlatego pytam.... a raczej było tego powodem bo obecnie już nie bierze!!
poza tym oprocz zyrtecu (ktory jest chyba najmocniejszy ze wzsystkich i ogolnie mowia ze ponizej 4roku zycia trzeba sie go wystrzegac) maluch moze brac fenistil w kroplach i ketotifen w syropie
a my mielismy jutro jechac do Poznania na zakupy ale pewnie nic ztego jak wyjawie mezowi pewna sprawe za która edzie musiał zapłacic 1000 zł,pewnie mu sie odechce Poznania i wogóle wszytskiego tym bardziej ze u projektanta zosatwilismy dzisiaj 5 tys...
Ciacho przykro mi Lady nie złość się i daj znac jak sie umówisz wczesniej. Aniu kupilam dzis czapkę z firmy Maja,a butów nie ma jakas firma fanco i gufo w ccc i nie wiem gdzie szukac
kurde kiedys miałam tel na abonamet i poprostu zgubilismy karte i nic ztym dalej nie zrobilismy a tu przyszłoz e jest kara za wczesniejsze zerwanie umowy.Tata mi ta kare zapłacił i powiedział ze oddam jak bede miała a tu moja wspaniała mamuska dzwoni ze chce ta kase juz! Ona wie ze M wrócił i ze napewno mamy pieniadze ale ja nie chciałam brac od niego ,a tak musze mu to powiedziec...i nie wiem nawet jak
u nas do alergologa 2-3 tyg sie czeka a do 2 pani dr tydzień
Ja niestety zmieniam kosmetyki i proszek bo mnie coś uczula :( swędzawki mam kosmiczne ale ani śladu nie ma :( żadnych krost ani nic, a nawet twarz mnie swędzi