a ja mam slinotok... maz wlasnie wcina kanapki z pomidorem... matko dziewczyny jak ja bym zezarla pomidora!!!!!!!! straszne prozaiczne mam ostatnio marzenia :)
jestem ciekawa czy zadziała ta maść na nią.... smarować mam dwa razy dziennie! Jej koszt na szczęście był niewielki bo aż 5 złotych :) Jedyne co mogę się jako tako doczytać z tej ulotki to hydrocortison 1,0 Ac. borici 0,5 no i dalej jeszcze coś pisze ale już nie do przeczytania przeze mnie. Będę w aptece to poproszę o dokładne i wyraźne napisanie mi tego składu!
z przodu ma buzi nie ma takich plam jak na plecach... policzki wyglądają od czasu do czasu jakby miała rumień no i skóra się łuszczy! na brzuszku ma mniej niż na pleckach - one najbardziej są zaatakowane!
ten EUCERINI to cos mi sie kojarzy ze na przesuszona skore jest stosowany, nie wiem nawet czy nie przy luszczycy ale na bank natluszczajacy no a vaselini albi to przeciez wazelina... mala dostala po prostu masc natluszczajaca ze sterydem
Ania ta maść ma taką samą konsystencję i kolor i brak zapachu jak ta moja niedawno mi przepisana!
Najciekawsze jest to, że to co miałam na buzi i szyi i to co ona ma na pleckach czy ciałku nie wiele się różni od siebie! U mnie to w wyniku jedzenia suchego mleka NAN
Lady no u mnie na nogach (i od czasu do czasu nosie) wyglada to podobnie... na nogi mam masc sterydowa i nawet pomaga az do momentu kiedy nie wytrzymam i znowu zezre pomidora czy 2 liscie salaty
Lady ja mysle ze jesli miala sklonnosci to i wczesniej by sie zaczelo. Dziecko znajomych ma skaze i lekarka kazala zaczac od danonkow bo... cytuje "one przy nabiale tylko staly" i ponoc zawarte tam mleko nie powinno uczulic a jest dobrym sposobem na wrowadzenie nabialu do diety dziecka... moja neonatolog ma inne zdanie i mimo ze Krzysko probowal actimela i serek wiejski (plujke wlaczyl wiec nawet nie lyzeczke) niedawno to i tak mam jeszcze przeczekac...to byl taki experyment pod kontrola lekarza bo co ciekawe jak ja sie nazre nabialu to on ma uczulenie a jak jemu dalam to nawet jedna plamka sie nie pojawila
Izunia nie przypuszczałabym, że takie coś mnie spotka a tu proszę.... teraz nie wiem co mogę podawać a co nie... poza tym czy to jej minie kiedyś czy będzie się już z tym męczyła...
Sorry za wyrażenie, ale ta lekarka kolezanki chyba jest nieżle rąbnięta Sam producent danonki zaleca od 3 r.z. , bo mają taką ilosc wapnia,że może uszkodzić nerki niemowlaka!!! Nie wspomne o cukrze- bo jest tam go mnóstwo.
Mamy w rodzinie chłopaka, który jest jednym z dyrektorów w danonie. Ma on 2 dzieci- ale zadnemu nie daje danonków, wiec to materiał do przemyslenia ;)
Kochane moje wiem, że to nie wieczór panieński, ale kończący się mój dzień urodzin więc wybierzcie sobie kawałeczek tortu - takiego wirtualnego hihihihi ;D
Aga no wiesz sa lekarze i taborety a ta lekarka nie do konca sie wg mnie do ludzi nadaje... mundra pani alergolog ma na swoim koncie wiecej przekretow...
Izunia wg mojej neonat. jesli nabial to jogurt naturalny lub kefir mixowany z owocami
Hej! Skład maści: Hydrocortisoni 1,0 Acidi borici 0,5 Eucerini Vaselini albi Aque destillatae aa ad 100,0 M. f. ung. W tłumaczeniu na polski: Hydrokortyzon 1g Kwas borny 0,5g Euceryna Wazelina biała Woda destylowana (tak naprawdę podwójnie oczyszczona) w równych częściach do 100,0g
To jest jeden z takich starych kremików dla dzieci na różne problemy skórne. Jak masz jakieś wątpliwości co do skladu - zwłaszcza tego sterydu to zapytaj dokladnie o to lekarza. Mam nadzieję, że pomogłam. Jakby coś to śmiało "wal" na pw. Pozdrawiam!
-- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
A ja dzisiaj skończyłam pisać moją pracę licencjacką i jestem rozczarowana... Tylu rzeczy nie mogłam napisać, bo a) nie mam programu do obróbki statystycznej b) nawet gdybym miała, to nie umiałabym go obsłużyć c) i tak przekroczyłam mile widzianą ilość stron - a mogłabym jeszcze pisać i pisać...
Izunia ja tam nawet i pozniej sie do danonkow i innych smakowych spieszyla nie bede. ja nauczylam Gabrysie jesc jogurt naturalny i serek wiejski np ze szczypiorkiem i miodem. actimel tez wybiera naturalny. w sumie u nas najczesciej kupujemy jogurty z ziarnami zboz lub wlasnie serki wiejskie