Aniu tak wiem, mnie też to denerwuje - chyba się nigdy nie uwolnimy od biurokracji i stosów papierów. No to masz kołowrotek z tym wychowawczym - ja znowu składać będę w sierpniu, ale i tak papiery trzeba wcześniej skompletować
Izunia a wiesz ze te dziady uwazaja ze jak ja w czerwcu wezme zaswiadczenie to pod koniec lipca powinnam isc po nastepne?? no a w zusie powiedzieli ze dopiero po 3 miesiacach wydadza mi nastepne i badz tu czlowieku madry... postanowilam ze z zusu papier wezme tak pod koniec czerwca (najlepiej byloby jakiegos 30go ale tak sie nie da) a o wychowawczy na nowy okres polece pod koniec lipca tak zeby miesiac nie minal bo wtedy jest papierek zusowski jeszcze wazny...
jak to czytam to dla mnie to czarna magia wrrr pomieszanie z poplątaniem!
Znajomy mój gdziekolwiek chodzi do urzędu i jak każą mu czekać na coś w przedziwnie długim terminie albo każą mu coś załatwić co na pozór jest bezsensowne prosi o napisanie tego sobie na kartce i podanie nazwiska osoby jaka mu to kazała załatwić... czasami urzędniczki są na tym zacinają i co najciekawsze okazało się niejednokrotnie, że zmieniały zdanie....
Lady zmienianie zdania to norma ostatnio mialam przeboje z panem w spoldzielni mieszkaniowej ktory nie chcial mi dac zaswiadczenia bo... nie zaplacilam za mieszkanie a czynsz platny do 15go kazdego miesiaca... co ciekawe byl wlasnie 15sty godzina ok 13.30 ale tlumaczenie ze banki sa czynne do 18tej czy prosba o udostepnienie komputera zebym wykonala przelew na nic sie zdaly i pan uparcie twierdzil ze mam UWAGA.. zadluzenie!!!!!!!!!!! zmienil ton dopiero jak pwoeidzialam ze rozmowe bedziemy kontynuowac w obecnosci prezesa no ale co mi nerwow cham napsul to moje
Ewa, ostatnio jak byłam u mojej mamy, obejrzałam sobie podwórko, po którym kiedyś biegałam z koleżankami, bawiłam się i w klasy i w labirynty i grałyśmy w gumkę i skakałyśmy na skakance... A teraz dzieci nie potrafią się bawić, potrafią tylko biegać, a potem wyciągają komórki i odsłuchują dzwonki - to widziałam.
Ewa u mnie na osiedlu na szczescie jeszcze stare zwyczaje :) moj osobisty dziec tez pogrywa w klasy i bazgroli kreda po parkingu :)
czy ktoras z was wie jak sie ostatnio ksztaltowalo cisnienie atmosferyczne? mam troche wyzsze cisnienie niz zazwyczaj (bo 115/65 a moja norma to max 90/50) i troche marnie sie czuje i tak sobie mysle ze moze te bole glowy to od tego
Aniu ale ja nie mam wychowawczego mam tylko rodzinne więc chyba mnie to nie dotyczy
Jestem skonana a w domu burdel na kółkach wrrr A do tego mój plan postawienia dużego akwarium powoli zaczyna mnie przerastać! Nie mam gdzie postawić telewizora :( nie wchodzi w segment a na szafce na której stał Tv miało być akwarium
NR ja ostatnio miałam gorączkę po 39 stopni chłop w pracy to bałam się nawet młodego brać na ręce bo wydawało mi się że go nie utrzymam, teraz mam nowe boleści boli mnie kręgosłup od pomykania zgietej w pół po domu za młodym. Zmykam, bo jak zawsze kiedy żon w domu to ja do kompa się dopchać nie mogę a wieczorem to tv i kicha , muszę w laptopa zainwestować to wtedy nie będzie wojny o dostep. Miłego wieczorku i spokojnej nocki
Hogatko, do bólu pleców to już się prawie przyzwyczaiłam - dopada mnie od czasu do czasu od września czy października zeszłego roku. Ale na bóle głowy to od niedawna zaczęłam cierpieć, wcześniej nie miałam takich dolegliwości...
Dsia zasnela maz zrobil kolacyjke a ja mam dobry humorek dowiedzialam sie ze idziemy na 4 weseli to nic a ja z Dusia w lipcu lece do Szkocji (DUNDE) ....../juz sie ciesze wiec dzien byl mily
nie śpię jeszcze - prasuje, prasuje matko ale się tego nazbierało!!! zaległości z dwóch tygodni! Wszystko poprasuję poza trzema parami spodni od M bo one są tak ciężki w prasowaniu, że nie mam ochoty się z nimi męczyć - męczę ostatecznie pościel!
znalazłam dzisiaj urządzenie do kuchni, które około 7 lat temu miałam okazję często obsługiwać... niestety cena nadal jest powalająca buuu może kiedyś się go dorobię! THERMOMIX w nowym wydaniu
A ja walczyłam z akwarium - prawie gotowe tzn wyszorowane i zasilikonowane schnie do jutra :) Jutro rano czas się wziąć za kamyki (żwirek) i płukanie ich no i muszę w końcu korzeń przygotować... Braknie mi chyba czasu do 13stej ale na ile mi sie uda na tyle zrobię. W czwartek mam zamiar już zalać wodą i włączyć flirty, coby woda dojrzewała ... Kurcze nie mogę się doczekać :D Chyba bedę chciała dokupić jakąś roślinkę - ale to na razie samo chyba :D
Aga Ja ostatnio kupiłam roślinkę i zalęgły mi się od niej ślimaki i na tę chwilę nic nie mam :(( tylko 6 rybek hi hi hi takich małych, że ich nie widać nawet :))
Jejku Lady ty chyba spać nie mozesz, tak póxno posty piszesz Ja tez mam akwarium a rczej mój M i skalary są,fajnie to wygląda. Aniu u mnie w spółdzielni czynsz do 20 się płaci ale kobiety nie robią takich problemów z zaświadczeniami, She brawo za kondyncję.
czesc dziewczyny,mój M idzie dzisiaj do dentysty i pewnie bedzie umierał poł dnia po tym wiec chyba gdzies wybede zeby miał spokój.Ale niestety autkiem bo pogoda zmienna i wieje.Pietruszka ladnie przespał dzisiaj do 5.45 a potem jeszcze go troche potuliłam i zasnal do7.20 wiec nie jest źle! a w piatek ide z kolezankami na imprezewiecie kiedy byłam ostatni raz? chyba ze dwa lata temu w sumie nie bawia mnie juz takie tłumy ale mam ochote wyjsc sie odchamić hihih
Szczerze to juz zapomniałam jak to na te imprezki sie chodzi wogóle ubranym hihhi musiałam wypytac tych młodszych kolezanek:)M zostaje w domu z Piotrusiem i jeszcze nas zawozi
Cześć dziewczyny! Witam na kawce i z kawkA i lukrowanym pączusiem - a co czasem trzeba siebie porozpieszczać, a z uwagi na fakt iż mieszczę się już we wszystkie ciuszki sprzed ciąży to pozwoliłam sobie dzisiaj zakupić dla siebie i współpracowników po pączku do kawki!
Wczoraj mnie nie było i musiałam nadrobić 200 postów, ale się rozpisałyście...!
myszorka - fotelik który ma Oliwka też się pochyla do spania, kiedyś wklejałam zdjęcie Oliwki na nim i jak to wygląda " do spania". Oliwka jeszcze nie ma kasku, maja być w pszyszłym tygodniu, a muszę jej przymierzyć także nie chciałam kupować na allegro!
Lady - buty Ryłki są superowe i bardzo wygodne. Do ślubu miałam z Ryłki i nawet nie czułam o 6 rano że całą noc przetańczyłam. Jeden problem mam z czarnymi butkami z tej firmy - farbuja mi stopy. Baty nie lubię bo są dla mnie bardzo sztywne - może na takie trafiłam. Ja uwielbiam CAPRIS i TAMARIS z anti - shock podeszwą, czy jakoś tak! Są bardzo mięciutkie!
A wczoraj mnie nie było bo byłam na szkoleniu, a nie w pracy. A po południu byłam sama z Oliwka, pogoda do bani więc spędziłyśmy popołudnie z dziadkami. M jest w delegacji - wraca dzisiaj. Wieczorem padłam jak kawka i nie miałam siły odpalać kompa i czytać!
Dzisiaj pogoda nienajlepsza, szaro-buro i ponuro, a do tego niska temperatura i coś kapie z nieba, może później sie rozpogodzi!
myszorka ja się własnie wczoraj po szkoleniu wygrzałam na solerium, a przy okazjo skóra troszkę oliwkowa się zrobiła! ciacho - ja też dostałam zaproszenie na babską imprezkę w sobotę - wieczór panieński mojej koleżanki z liceum, tylko nie wiem jak to zrobię bo w sobotę mam dużo pracy, bo w niedzielę roczek Oliwki wyprawiamy.
Witajcie :) Dronko ikra ślimaków jest trudna do wytępienia :( Ja też mam ślimaki i co je wytępię pojawiają się nowe. Rybek mam sporo i bardzo zielono w starym akwarium, ale jak przeniosę to wszystko do dużego to będzie łyso. A marzy mi się jakaś trawka :D no i upatrzyłam sobie nową rybcię - zobaczymy :) Mam problem z telewizorem bo nie mam gdzie go dać wrrr stoi póki co na ławie - ale to przejściowo
A ja jutro mam w domu imprezke :) Robimy grilla i zapraszamy wszystkich znajomych. Hania idzie na noc do babci a ja sobie nucę pod nosem Kazka *wyjechali na wakacje wsyzscy nasi podopieczni, gdz nie ma dzieci w domu to jestesmy ...*
Ja też jestem - parzę kawę bo zasnę na stojąco :P Pogoda ble i jakoś łamie mnie w kościach - oby jakieś choróbsko sie nie napatoczyło wrrr ... No na solarkę też bym poszła, ale normalnie taki ziąb, że nosa chyba nie wystawię z domu :P Dzwonił M już do nas wraca - JUPII - fajnie, człowiekowi aż ciepło się robi na serduchu