Ania ksero robią Ci rodzice co mają do niego dostęp albo wychowawczyni sama sobie załatwia.... Jeśli chodzi o komitet to najwyższa kwota to 60 złotych ale rodzice mogą wpłacać tyle ile zadeklarują..... i to rozłożone na dwie raty... W tym roku szkolnym tylko jedna matka zadeklarowała 30 a wpłaciła połowę, 4 osoby nic nie dały a pozostałe osoby różnie!!!
Lady no to macie niezlych rodzicow... u nas rodzice nie maja wlasnych firm a nawet jak maja to nie chca sie bawic w odbijanie... no i co innego odbic pare stron a co innego duza ilosc... zreszta testow przeciez nie dalabym dzieciom w rece :P
Ja chociaz nadzoruję oświatę nie płacę na komitet. To dla mnie jakis chory haracz. Wole dac więcej- ale na coś konkretnego niz na blizej niekreslone cele
Ania nie wiem czy ktoś ma własne firmy ... nie interesuje się... nie wyglądają na bogatych ... ale np jeśli ktoś na hucie pracuje to wiem, że ma dostęp i może robić co chce i ile chce....
Lady eee no to extra... u nas w zakaldach pracy xero jest hmmm reglamentowane :P w urzedach trzeba sie zapisac kto ile czego xeruje. u mnie w szkole tez - moge xerowac za free jedynie dokumenty szkolne i sprawdziany dyrektorskie... dla siebie nawet za glupie xero papeirow do mianowania musialabym zaplacic a ze jest drozej niz w innym miejscu w miescie o cale 6groszy to wolalam po drodze wdepnaci tam odbic
to wielki plus... znajomy np na hucie kseruje zdjęcia i może je w powiększonym formacie na kolorowej drukarce wydrukować... teściowa moja ostatni dużo drukowała zdjęć!!!
No cóż Aga faktycznie mało wg mnie dostałaś odszkodowania ... Tym bardziej Michał był mocno połamany :I Lady no cóż ryzyko wpisane w ten zawód ... To przykre o ciągle się słyszy o wypadkach czy tąpnięciach na kopalniach i nic z tym nie robią ...
Pochwaliłam troszkę dzieci i mi marudziły ... Filip coś się wierci ... kręci i płacze ... Duchota straszna - nic chyba pora spać - mam nadzieję, że chłopcy już dośpią do 6 :P
Witajcie na kawie Mój nieludzki syn obudził mnie o 6,30 bo włączył sobie bajki i pytał czy dam mu ubranka :/ Noc minęła za szybko Ania nie chciała zostać w domu - chciałam iść z nią dziś do pediatry po skierowanie do chirurga i załatwić jej ten 2 gips, ale z tego co poczytałam juz sama nie wiem. Niby ten lekki jest super, ale z wielu wypowiedzi wnioskuję jedno - jego zaletą jest tylko to że mniej waży. Pomimo że go można moczyć nie jest to dobre wyjście bo zaczyna śmierdzieć (nie wysycha do końca) nie jest refundowany więc i tak muszę płacić (ok zapłaciłabym ale czy warto?) Część ortopedów go odradza :/
No ja również witam :D Nocka taka sobie ... Maluchy budziły się co chwila - pewnie było im za duszno ... Teraz już buszują na podłodze :P M udało się nocować w domku - wrócili z poligonu dość późno - zrobił mi miłą niespodziankę !! Miłego dnia życzę również - a deszczu jak nie było tak nie ma nadal ... A szkoda bo już wariuję z tej duchoty i wszystko mnie zaczyna wkurzać ...
Ja też witam Wczoraj miałam zabiegany dzien więc dziś musialam nadrabiac wasze posty. Co z Matem i szczepieniem napisze na rozpakowanych zeby nie zaśmiecać wątku. Dobrze że juz sroda i weekend blisko tylko czemu pogoda ma się popsuć akurat teraz?
Ja już wypiłam więc dzięki Lady :))) Wpadłam tylko zerknąć co u Was forumowa rodzinko ... Torba mała usnęła wczoraj ok 22 ja w podłym nastroju że mogłam mury roznosić M wygonił mnie do wanny :) podał winko i potem ech zrelaksowałam się......on to umie ... No i dziś humorek super idę sprzątać i od czasu do czasu będe do Was zaglądać Buziaki poranne i miłego dnia kofane :))))
Magg no jak zobaczyłam go w drzwiach to się normalnie mu na szyję rzuciłam hihiiii :D Kfiatuszku teraz dopatrzyłam Twojego nowego suwaczka - śliczny jak zawsze, ale mi się nie chcieć tak zdjęć obrabiać ...
Izunia nie jest powiedziane bo mogą jeszcze Julkę przeskoczyć :) ale to było jednorazowe... wczoraj był kroczek a dzisiaj dwa i zapisuję to wszystko w kalendarzu ....
a my dzisiaj pospalismy rodzinnie do 9:30. dzieci daly matce odespac ciezka noc... mialam takie ataki dusznosci ze myslalam ze zejde... niech w koncu zacznie padac tak jak obiecuja a nie tylko robia nam pogodynki nadzieje!!!
wchodze i patrze ooo ktos nowy... i do tego mysle blizniaki??? dopiero po chwili zalapalam ze to Izunia chlopakom lobuziakom linijke zmienila :P
gratki dla Julki... u nas taki nieswiadomy krok samodzielny byl jeden i od razu chlap na tylek wiec ja traktuje to jak przypadek bo przez 2 dni cisza :P