hmm widze ze piszecie o nastolatkach w ciazy... w gimnazjum w ktorym ucze byly przez 6lat trzy ciezarne - wszystkie w 3kl gimazjum tyle ze dwie z nich repetowaly wiec po 17lat mialy. szkola starala sie tez jakos pomoc dziewczynom bo byly w trudnej syt. materialnej. razem z 2 kolezankami zbieralysmy wyprawke, jedna z nauczycielek kupowala co miesiac witaminy ale ogolnie bylo potepienie... trudno stalo sie wpadly... na szczescie ich 'partnerzy' okazali sie odpoweidzialnymi chlopakami ( z reguly pare lat starsi) i teraz tworza rodziny, spotykam ich na spacerach i wygladaja na szczesliwych :)
Aniu - dobrze, ze faceci sie od tych dziewczyn nie odwrócili, miały laski szczęście, mam tylko nadzieje, ze taki zwiazek przetrwa i nie okaze sie za krótki czas być niedojrzałym
pokażę wam stworzenie które spotkałam na ostatniej wyprawie
Legenda mówi, ze Pan Bóg jak skończył tworzyć zwierzęta, to w worku zostały mu jeszcze różne członki nie pasujące nijak do siebie, jednak nie chcąc ich marnować stworzył góralka
Góralek przylądkowy jest zwierzęciem bardzo szczególnym, przede wszystkim ze względu na budowę anatomiczną swego ciała. Mózg góralka przylądkowego przypomina budową mózg słonia. Jego żołądek ma budowę podobną do budowy żołądka konia. Struktura tylnych kończyn zbliżona jest do struktury tylnych kończyn tapira. Górne siekacze Procavia capensis przypominają siekacze gryzoni, górne uzębienie jako takie jest podobne do górnego uzębienia nosorożca, dolne przypomina uzębienie hipopotama. Kły tego ssaka przypominają kły słonia. Zoologowie porównują ogólną budowę ciała góralka do budowy ciała słonia lub konia. Podobnie jak słonie mają doskonałą pamięć.
Czaszka góralka wyposażona jest w parę długich kłowatych zębów siecznych oraz w zęby trzonowe, które przypominają trzonowce nosorożca. Jego przednie kończyny są stopochodne, tylne zaś palcochodne (jak u psa czy konia). Spody stóp mają szeroką i miękką poduszkę, której wilgotność utrzymywana jest dzięki specjalnej wydostającej się z gruczołów wydzielinie. Samce są nieznacznie większe od samic.
to jeszcze ja o dziewictwie-straciłam je jak miałam 17 lat z facetem który jest teraz moim meżem i juz wtedy brałam tabletki Dziewczyny moje biedne dziecko bolą dziasełka,żelik juz nie pomaga czasem teraz musiałam mu dac panadol bo widziałam jak siemeczy i płacze i po chwili zasnał sobie. Jeszcze mnie M wnerwil tak,że dzisiaj cały dzien na skypie mnie nie bedzie ,jak mnie tak opierdziela to niech sobie szuka kogos innego do gadania jak mu sie nie podoba cos.Niech sobie spędzi samotny wieczór bez rozmowy z nami to może zmądrzeje...wr.....
Ciacho podaj małemu ViburcolN - ostatnio jak maluchom dokuczały górne 3 i 4 to właśnie ten środek okazał się skuteczny - maluchy były spokojniejsze i lepiej mi spały - przede wszystkim dawałam im na noc ... M się nie przejmuj, faceci też mają swoje fazy w m-cu :P
No pewnie, że można się uchronić w 100% przed ciążą. Ja tak się uchroniłam, a mianowicie straciłam dziewictwo ze swoim M w drugą noc po ślubie, czyli jak miałam 25 lat! To nie tajemnica. Zawsze chciałam zrobić to po ślubie, taka moja zasada i cieszę się, że taką miałam i udało mi się jej nie złamać!
AMA nie uwierzę, że młodzież która tak wcześnie zaczyna się seksić stara się o dziecko tak świadomie jak np ja to poczynałam czy inne staraczki na 28 dni :D
ehhh na mnie pora... Krzysko wstal wlasnie z drugiej drzemki i trzeba dziecku dupsko przewietrzyc... ide troche pozdychac... kurcze niech juz te pylenie sie skonczy albo niech chociaz popada!!
a ja wróciłam właśnie z szału zakupowego - w ogóle poszłam oddać zdjęcia do wywołania, a wydałam nie wiadomo ile pieniąchów, a wydam jeszcze więcej jak pójdę odebrać zdjęcia (ok. 125). oj... dobrze, że sezon w pełni i mąż co dzień jakieś pieniąchy do domu przynosi...
NR - ja wywoluje zdjecia w empiku co pare miesiecy wcyhdozi po ok 200szt i w sumie z przesylka i tak mam taniej niz w punktach uslugowych u nas w miescie
dziewcyzny popsul nam sie komp a ten w Gabrysinym pokoiku z ktorego korzystam teraz cos dziwnie waniajet wiec tez zaraz wylacze takze jakby co to zniknelam z przyczyn technicznych ale tortem i tak was obdziele :P …