Izunia nawet sobie nie wyobrażasz jak szefa tym spiłam i jego gości hi hi hi oni pili bo chcieli a potem myślałam, że na kolanach będą chodzić hi hi hi tylko gorzej jakby ich ktoś wybzykał hi hi hi
nasi pieeeeknie graja... tylko kolejnej bbramki brakuje... Krzynowka mi szkoda bo 2 raz mu niewiele zabraklo... ale ma jeszcze troche czasu do konca na wkopanie gola :P
dobrze umyc ogorka, nie obierac, ukroic z 5 grubszych plasterkow na dno szklanki zalec wodka tak zeby ogorki byly zakryte (ja lubie z maximusem najbardziej) dopelnic szklaneczke sprite.
Składniki: 20 ml białego rumu Bacardi 20 ml złocistego rumu Bacardi 20 ml rumu Jamaica 20 ml Apricot Brandy 20 ml soku ananasowego 20 ml soku pomarańczowego 20 ml soku z limony lub cytryny 10 ml rumu Jamaica (75%) 8 kropli Angostury Bitters 1 barowa łyżeczka cukru pudru 1 kawałek świeżego ananasa 1 plaster pomarańczy 2 wiśnie koktajlowe kruszony lód.
1. Do shakera wrzucić bardzo drobno tłuczony lód. 2. Dodać soki, Apricot Brandy, 3 gatunki rumu, angosturę, cukier i dobrze wstrząsnąć 3. Razem z lodem przelać do szklanicy do long drinków 4. Skropić rumem Jamaica (75%). 5. Przybrać ananasem, plastrem pomarańczy i wiśniami.
ja go nie pilam ale kolezanka probowala i mowi ze smakuje wybornie :)
Lady to jest drink tylko i wylacznie na sezon ogorkowy - ogorek MUSI byc swiezy i gruntowy... z tymi dlugimi szklarniowymi zupelnie nie smakuje - serwujemy te mieszanke na wszystkich wakacyjnych posiadowach... ma olbrzymi plus bo nie czuc alkoholu tak barzdo jak sie pije no i jeszcze nie slyszalam zeby nawet przy duzej ilosci wypitych komus szumialo w glowie :d
Ania u mnie w wakacje obowiązkowo arbuz przepołowiony... w zamrażarniku przez około 1 godzinkę schłodzony ... następnie ponacinany tak aby utworzyły się kosteczki i to zalane wszystko MARTINI mmm pychotka jakich mało w upały