wlasnie wrocilismy z wyprawy do dzaidkow... alez mialam labe... Gabrysia szalala z chrzesniakiem meza a ja... ja sie relaxowalam bo Krzys wedrowal to do dziadka to do babci a do mnie tylko jak chcial "cycy am" :D dzieciaki sie dotlenily (prawie 6godz na powietrzu) a ja wypoczelam
Ciacho jesli pyt o mleko aktualne to juz pisze... niedawno czytalam ze lekarze zalecaja 1 minimum do skonczenia 6miesiecy wiec spokojnie mozesz dawac. ja bym dawala tyle co w przepisie dla polroczniaka jesli idzie o miarki jedynie moze ciut wiecej w mililitrach mu dawala
Witajcie.... Z Julcią byłam u lekarza i wsio OK... nie ważona nie mierzona bo tylko przepisana recepta na mleczka i troszkę poklachałam z lekarką! Brak śladu po szczepieniu na gruźlicę - już nie praktykują doszczepianie a szczepienie mmr jak najbardziej poleca !!! większe powikłania byłyby gdyby dziecko się zaraziło!!! Jeśli chodzi o mnie będę szczepić w terminie tzn po wakacjach !!!
Byłam na zakupach wyjazdowych i 400 poszło jak z bata :(( ale dla Julci mam prawie wszystko co mi będzie na wyjeździe potrzebne no i to co do zabrania ze sobą też prawie mam wszystko ( brakuje Martini i wódki hi hi hi ) Siedzę i myślę co mi jeszcze potrzebne będzie! Adriana moja spakowana a Ja mam torby rozłożone i myślę co zabrać... hmm zastanawiam się czy się z Julcikiem pomieszczę w małej walizeczce buuuu
Czeka mnie teraz troszkę prasowania i układanie tego co ze sobą biorę ... na szczęście ciuszków nie mam za wiele więc może nie będzie tak tragicznie .. od Julci biorę wszystko co mam bo i tak niewiele tego jest jedna półka w szafie!!! najwięcej to ma mleczek, kaszek, butelek, etc .....
dziewcyzny czy ktoras z was ma konto w kredyt banku i dostep do konta przez KB??
juz drugi dzien nie moge sie zalogowac na strone i sie zastanawiam czy to jakas awaria u nich czy cos pozmieniali a ja nie przeczytalam (nie zagladalam na konto ladnych nascie dni)
Ewa czemu wyrzucanie? ja uwazam ze dobrze robi. jak jest zaduch to po co sie meczyc w temperaturze? nie weim dokladnie jak tam u was z upalami i wilgotnoscia powietrza ale w stanach w wakacje nie ma zycia bez klimy
Lady dopiero doczytalam posty o zakupach.... ty puscilas 400zl na Julke czy ogolnie na to co ci bedzie potrzebne na wakacjahc?? aha mi rzeczy Krzysiowcyh nie udalo sie zapakowac w mala torbe; w sumie mial wieksza niz Gabrysia :P
ANIA ja ,albo robie rzeczy konkretne ,albo w ogòle nic,dobry klimatyzator i pochlaniacz wilgoci ,jest b drogi ,na razie nas nie stac, jak zaczne prace to kupilibysmy na pewno.Ten co kupil ,to buczy okropnie i tylko zawadza ,napewno ciagnie prad...beznadziejny ,ja przy nim nie zasne na pewno...
Ewa a moze to kwestia odrobiny dobrej woli? powinnas sie cieszyc ze maz wykazal inicjatywe i o was pomyslal a wcale nie musi byc tak zle jak zakladasz... zreszta spanie przy klimie nie jest zdrowe i jak cos to w innym pokoju chodzic powinna
dziewczyny slyszalyscie cos o podwyzce cen za przesylki? ponoc Poczta Polska ma o 2zl podniesc koszt kazdej paczki (cena w gore co kilogram) pisze ponoc bo wlasnie napisala mi to znajoma na gg i ze to niby od lipca wchodzi.... no to juz bylby szczyt...
Nic o tym nie wiem! ale szczyt to mało powiedziane to rozbój w biały dzień! ale mam lenia a obiecałam sobie ze sprzatne na błysk wszytsko przed powrotem M,jutro bede smigac ze szmata
Na allegro czytałam ostatnio, że będą podwyżki - szczególnie jeśli chodzi o paczki, to podwyżki drakońskie - skopiowane ze strony Allegro.
Witamy,
Informujemy, że zgodnie z komunikatem na stronie Poczty Polskiej 1 lipca wejdzie w życie nowy cennik usług pocztowych.
Podwyżka dotyczy przesyłek realizowanych na terenie kraju - przede wszystkim przesyłek reklamowych, niektórych przesyłek listowych oraz paczek pocztowych. Z punktu widzenia Użytkowników Allegro najważniejsze zmiany to:
* Koszt nadania przesyłki listowej ekonomicznej (do 350 gramów dla gabarytu A i 50 gramów dla gabarytu B) wzrośnie o 0,10 zł. * Koszt nadania przesyłki listowej priorytetowej dla gabarytu A wzrośnie o 0,20 zł dla przedziału 50-350 gramów oraz o 0,50 zł dla przedziału 500-2000 gramów. Cena nadania przesyłki w gabarycie B nie zmieni się. * Koszt nadania paczki pocztowej do 5 kg wzrośnie o 2 zł. * Koszt nadania przesyłki pobraniowej do 10 kg wzrośnie o 1,5 zł. * Koszt nadania paczki na warunkach szczególnych wzrośnie o 3 zł (do 1 kg) oraz 1 zł (1-2 kg). Cena nadania przesyłek listowych na warunkach szczególnych nie ulegnie zmianie.
Zmiany w cenniku nie obejmą usług komplementarnych (np. nadanie przesyłki poleconej, potwierdzenie odbioru przesyłki rejestrowanej, nadanie przesyłki z zadeklarowaną wartością). Podwyżka nie obejmuje również opłat za przesyłki zagraniczne.
Na oficjalnej stronie Poczty Polskiej możecie pobrać nowy cennik w formacie PDF lub XLS.
Aga nie ma tak źle i tak pewne zakupy by mnie czekały bez względu czy jadę czy nie ... może tylko o 100 złotych mniej ale np 3 mleczka pepti, paczka duża pampków, 3 paczki chusteczek, kaszki i kremik do pupy!!! jakieś kosmetyki dla mnie i Ady no i troszkę słodyczy doszło!!! cholera nawet nie wiem skąd ta kwota się uzbierała!!!
No ale w sumie gdybys policzyła wszystko od poczatku...? Ubrania, lózeczko, jedzenie, prezenty, alkohol...Mysle,że uzbierałoby się na tydzien pobytu w niezłym hotelu ;)
aga wiesz ale chyba spędzienie czasu i wakacji miesięcznych u rodzinki to raczej by tyle nie wyszło ... ciuszki na szczęście wyszły mnie niewiele bo ok 60 złotych :) kupowałam te najtańsze :)
Dziewczyny, to do jutra, poniedziałku lub wtorku :) Jadę do Sulejówka, jutro imieniny męża, w poniedziałek obrona... Kto to wie, kiedy będę miała czas zajrzeć. Życzę Wam miłego weekendu, a jeśli któraś wyjeżdża to szerokiej drogi i wypoczynku
Lady pocieraj oko obraczka, powinno pomoc. a na pryszcze nie probowalas kupic tego z clinique co ci polecalam??
u mnie dzisiaj z rana byl mega pisk... Krzys jak M zobaczyl to z radosci brawo bil a Gabrysia jak uslyszala jego glos to migiem w pokoju sie znalazla i z objec wyjsc nie chciala... dobrze ze ja wieczorem poczekalam bo bym sie nie dopchala
ooo to tatuś w domu! super ,nasz bedzie jutro ja Lady nie spie od 6 mały płakał kilka razy w nocy machał rekami chyba było za goraco wczoraj byłam u tej szwagierki koło poludnia a ona mi o 22 pisze ze jej mała miała begunke i gorączke imusiała jechac dolekarza bo Paulinka jej leciała z rąk.mam nadzieje ze mój mały nie podłapał
Ania od samego rana walczę z obrączką i pocieraniem.... mam nadzieję, że ustąpi!!!
Kremu na pryszcze nie próbowałam bo u mnie wszystko opiera się na próbkach!!! jeśli zdobędę i nie będę miała problemów to OK!!! Niestety moja skóra jest jaka jest więc szkoda mi kasę wydać jeśli coś się nie sprawdzi!
kurde trzeci dzien jak nie moge sie na konto zalogowac :( obawiam sie ze ostatnio dzieciaki cos mi poprzestawialy... dobrze ze mialam blokade na usuwanie moich dokumentow bo wyszlam do lazienki wracam a tu Krzysko specjalista juz to probowal usunac :P
witam urlopowiczki Lady powodzenia w pakowaniu i kiedy Ty do nas zawitasz kobieto? Ja czekam aż Matuś wstanie, dostanie coś do wszamania i jade na basen, ciekawa jestem jego reakcji.
a ja zaraz dostane swira... Gabrycha jojczy, Krzysko miauczy nawet przez sen a mi glowe rozsadza. wypilam mocna kawe, burn'a a czuje sie jak snieta... chyba to cisnienie tak daje popalic
Lady mi chodzilo ze konkretnie tego specyfiku clinique nie ma probek, przynajmniej w USA